• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Benim eşimde annen çok kalmaz di mi diyor evde gündüz yardımcı olacak ablamız var evin düzenine büyük kızımın yeme içme programına hakim ne nerde biliyor. Annem hafta sonu geldi ama biz bu eve yazın taşındığımız için kaç gündür soruyor şu nerde filan diye hatta işe yaramayacak şeyleRi bile. Dün anne onları X abla yapacak sen bana bebeği al ver yeter dedim. Bir de annem akşam yatsı ezanıyla uyur sabah ezanıyla kalkar bana çok yardımcı olamaz gibi. Eşime duruma göre bakarız dedim. Kızımda bir gece yanımda kaldı yanımdaki koltukta uyudu erkenden sesimi duyuramadım derin uykusundan. Telefonla aradım açtı yanımda konuşuyorum anne diye telefona hııı ben istnabuldayım Askts Doğum yaptı diyor 2 dk filan sürdü ayılması. O yüzden hastanede ablam ve yengem olacak birer gece. annem evde kızımla kalacak inş. Ama eve geçince nasıl olur göreceğiz
Canım yaa güldüm ama kusura bakma halleriniz gözümün önüne geldi..

sağlıcakla gelsin yavrucaklar. Kim ne yapmış hiç umrumda olmucak valla :)

Canım benim ilk doğumum öyle oldu 7,5 cm açılma ile gittim hiç hissetmeden suyum da gelmeyince anlamadım bir şey. Bebeğin kalbi durdu apar topar sezaryene aldılar şükür yetiştik. İhmal etme nişan gelirse
Cok sukur kotu bir sey olmamis canim ya Allah korumus. Hastane evime cok yakin zaten arabayla 5 dk yuruyerek 15 dk herhangi bir seyle karsilasirsam hemen hastanede alirim solugu insaAllah

Kızlar doğum yapacaklara tavsiyem evinize iş bilen çocuk bakımından anlayan bir kişi yeter. Fazlası iyi olmuyor. Yanınızdakinin enerjisi çok önemli. Ailecek sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Şu an acayip negatifim. Evde Herşeye yetişmek her yeri toplamak istiyorum. Kızım emmek konusunda isteksiz kaşıkla olmuyor damaklı biberon alsam göğüsle beraber götürsem memeye küser mi? Tecrübesi olanlar ve biberon ucu tavsiyesine ihtiyacım var.
Enjektor kullansan canim az az damlatsan agzina kasiktan daha iyi olur bence

Kızlar doğum yapacaklara tavsiyem evinize iş bilen çocuk bakımından anlayan bir kişi yeter. Fazlası iyi olmuyor. Yanınızdakinin enerjisi çok önemli. Ailecek sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Şu an acayip negatifim. Evde Herşeye yetişmek her yeri toplamak istiyorum. Kızım emmek konusunda isteksiz kaşıkla olmuyor damaklı biberon alsam göğüsle beraber götürsem memeye küser mi? Tecrübesi olanlar ve biberon ucu tavsiyesine ihtiyacım var.
Yarindan itibaren yanlizim ben.
Biberon olarak avent cam kullanmistim ilk 2.5 ay kizimda. Sagarak veriyordum. Sonra meme tutmayi ogrenince hic aramadi biberonu.
Oglanda birkac defa sagdigim sutlerden verdim biberonla. 60-70 cc icebiliyor tek seferde. Ama sonrasinda memeyi tutup rutin cekene kadar çok sinirleniyor vs.
Demek istedigim kizim gibiyse avent yenidogan uyumlu 0 uc is gorur anne memesi gibi ve gazsiz. Ama oglum gibiyse biberon hic kullanma, ben 10 dk abartisiz savas veriyorum memeyi tutana kadar.
He birde tek memede doyuyorlar malum.
Oteki memeye kalkan takiyorum o sırada.
Genelde de sol memeyi sagiyorum zaten.
Benim eşimde annen çok kalmaz di mi diyor evde gündüz yardımcı olacak ablamız var evin düzenine büyük kızımın yeme içme programına hakim ne nerde biliyor. Annem hafta sonu geldi ama biz bu eve yazın taşındığımız için kaç gündür soruyor şu nerde filan diye hatta işe yaramayacak şeyleRi bile. Dün anne onları X abla yapacak sen bana bebeği al ver yeter dedim. Bir de annem akşam yatsı ezanıyla uyur sabah ezanıyla kalkar bana çok yardımcı olamaz gibi. Eşime duruma göre bakarız dedim. Kızımda bir gece yanımda kaldı yanımdaki koltukta uyudu erkenden sesimi duyuramadım derin uykusundan. Telefonla aradım açtı yanımda konuşuyorum anne diye telefona hııı ben istnabuldayım Askts Doğum yaptı diyor 2 dk filan sürdü ayılması. O yüzden hastanede ablam ve yengem olacak birer gece. annem evde kızımla kalacak inş. Ama eve geçince nasıl olur göreceğiz
Birsey soracagim.
Evinize gelen yardımcıya ne kadar ucret ödüyorsunuz. Ben yarim gun oyun ablasi arastiracagim normalde ama bugun bi arkadas imkanin varsa mutfakta en azindan yemek isitmak kizini doyurmak gibi seylere de destel olabilecek birini bul dedi de.
Butce olarak asla asgari ucreti karsilayamam ve o yuzden de yarim gun dusunuyorum oyun ablasini. Sadece eylule kadar, sonra krese baslayacak zaten.

Oyy cok sukurrr kuzum yaa hadi gozunuz aydin Rabbim anali babali buyutsun saglikla sihhatle insaAllah 😍
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün inşallah

Genel anestesi de bogazda giciklik oksuruk yanma hissi gibi seyler yasamistim hele o öksürük cok fenaydi canim cok acıyordu oksurdukce,kesi yerinden dolayi. Spinalde yasamicam saniodum. Bas agrisi vs hic yasamadim çünkü. Ama bugun bogazimda bi gıcıklık basladi ve oksuruk yapiyo hafiften de olsa geliyor belli. Bu anestesi etkisi mi yoksa grip başlangıcı mi nasil ayırt edecem?
@Alisden sende oldu mu var mi böyle bisey?
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün inşallah

Bana doktorum sordu akıntın oluyormu bende normalde nasılsa öyle oluyor. Son zamanlarda olabilirmiş ben yinede ilaç veriyim dedi 3 gün arayla kullanacağım fitil verdi 2 tane var içinde

Doğuranlar varsa gözüaydın olsun burası çok hızlı ilerliyor maşallah ywtişemiyorum 😝

Mide yanması ve ağrısıdan duramıyorum yaa😰
Canım aynı sıkıntı ben de var. Bugün sağlık ocağına gittim. Rennie şurup vardı, gebelikte sıkıntısız kullanabilirsin dedi. Bence sen de git.

Back
X