2020 yılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allahin insanliga verdigi ufak bir ders bunlar sadece,insanoglunun kibrinin,zalimliginin,hayasizca yasayasinin neticesidir hersey.Isin korkunc yani hersey zamanla daha da kotuye gidecek,kiyamet alametleri bunlar.

Ilginç bir şekilde bu kiyamet alametleri orta doğu ülkelerde çikiyor. Skandinav ülkelerde herşey gayet iyi gidiyor. Hani çoğunluğu ateist yada hiristiyan ülkelerde.

Ilginç değilmi?

Ilginç bir şekilde bu kiyamet alametleri orta doğu ülkelerde çikiyor. Skandinav ülkelerde herşey gayet iyi gidiyor. Hani çoğunluğu ateist yada hiristiyan ülkelerde.

Ilginç değilmi?
Çünkü kıyamet kopmadan önce tüm Müslümanlar ölecek yer yüzünde Allah diyen kimse kalmayacak belki de bu yuzdendır

ACIL!! Herkes astrologlar şöyle dedi böyle dedi demiş. Kim onlar ya bana da söyleyin. Pls

Bu olayların yıllarla, ayla güneşle bir ilgisi olduğuna inanmıyorum; doğayı tahrip etmeyeceksin arkadaş, sen ondan bir alırsın o senden bin alır öğrenemedi bunu insanoğlu
Doğadan alırken diğer yandan tedbirden, insandan, alt yapıdan ve insanın hayvanın hakkından çalıyorsan bu da sana geri döner, yüzyıllardır yaşıyor bunu dünya akıllanmadı kimse
Bir tavsiye vereyim mi ; ağaç dikin ... belki bizim ömrümüz yetmez ama bizden sonrakilere çok yardımı olur. Ağacın ve suyun kıymetini bilin, çocuk çocuk diye yanıp el kadar masumları ziyan etmesin kimse güzel yetiştirin, insanı, hayvanı, doğayı, çalışmayı , ülkesini, Rabbini sevsin ve haktan korksun anca böyle düzelir başka yolu yok
Katılıyorum ☝🏻
Dinazorlar 50 milyon yıl hüküm sürmüş dünya da Antarktika da bile yaşamışlar.
Kendi suçları olmadan bir meteorlar dünyanın etrafı gaz toz bürünüp nesilleri yok olmuş...
İnsanlar sadece 2,5 milyoncuk hüküm sürüyorlar dünyamızın son durumu..
( bizim göreceğimiz son durumu ileri nesillerde ne olur düşünmek korkutucu)

Çünkü kıyamet kopmadan önce tüm Müslümanlar ölecek yer yüzünde Allah diyen kimse kalmayacak belki de bu yuzdendır

O zaman iyi bir müslümansaniz korkulcak bir durum yok. Iyi bir yere gidiyorsunuz değilmi neticede?

Ay bu son mesajim olacak, bos yere ban yemeye cidden değmez

Böyle olumsuzluklar olduğunda yaptığım herşeye, bireysel sorumluluklarıma daha çok sarılıyorum. Bugün kızımla mama alıp mahalledeki kedileri besledik, fidan bağışında bulunduk beraber Akşam yatarken bu gece kediler de tok uyuyacak anne diye sevinerek uyudu 4 yaşındaki kızım. Hayiflanmanın ötesinde birşeyler yapabilmek lazım.

Birde şunu demeden geçemeyeceğim Elazığ'da ki depremden sonra da zina ile ilgili şeyler yazıldı burada da fazlasıyla. İnançlı bir insanım zinanın dindeki yeri üzerine birşey demeye gerek yok benim açımdan ama herşey zinadan kaynaklı mı oluyor gerçekten? Bu deprem sonrası buldunduğum bir ortamda araba modelini yükseltmek için kredi çektiğini söyleyen bir büyüğüm depremin sebebini zinaya bağladı konu değişince. Faize baglayamazdi çünkü başkasının günahına suç bulup onların yüzünden olduğunu söylemek çok kolay. Mesele sadece faiz de değil bir sürü şey siralanabilir bununla ilgili. Kendi günahlarımıza kör başkalarının günahlarının bekçisi olmayalım bunun bize hiçbir faydası olmayacak neticede. Eğer işlenen günahların bedelini yaşıyorsak bunda hepimizin parmağı var malesef.

ADD85AD1-CF28-4477-9C88-F90296D50DAA.webp
Pimimi çekip bıraktım bombayı 💣😁

O zaman iyi bir müslümansaniz korkulcak bir durum yok. Iyi bir yere gidiyorsunuz değilmi neticede?

Ay bu son mesajim olacak, bos yere ban yemeye cidden değmez
Öyle tabi ama Müslüman hem umut edecek hem korkacak kesin bırşey yok imalı laf konusmussunuz sanki de ben kimsenin dinine karısmıyorum zaten oyle fazla yorum yapan da birisi değilim kimsenin hangi dine mensup olduğunu da bilmem

Ilginç değilmi?
Dunyada yasanan kuresel sorunlarda hangi ulkelerin gidisi iyiye dogru gidiyor soyler misiniz?Mesela dunyanin bir ucundaki virus salgini butun dunyayi sarmiyor mu sadece Cin de kotu yani oylemi?Orman yanginlari sadece Avusturalya yi kotu etkiledi.Amerikan-Iran gerginliginde olasi bir savas ciksaydi eger Ingiltere Isvicreyi etkilemeyecekti yani.Insanoglunun sorunu bu iste kendi cikarlarini dusunerek verdigi her zarari yine donup dolasip kendinden cikacagini bilmiyor.Dunyada yasanan gayri ihtiyari her sorun yerel degil globaldir.Afrikadaki susuzlukta globaldir,Cindeki viruste,ister inan ister inanma ama insanoglu apacik bir gaflet icindedir.Insan ne zaman insan oldugu hatirlar,ozune doner,nicin varoldugunun farkina varir ozaman birseyler degisir,o ihtimalde zor.

2020 şubat ayından 2021 ocak ayına terfi edemiyor muyuz acaba 🤧

Değiştirilemez, koruyucusu biziz denilen Kur'an daha geçen hafta değiştirilmiş (bakınız Suudi Arabistan yapmış, Akit dellenmiş), dağların olduğu yerde deprem olmaz demiş gırla olmuş, (daha vereceğim en az 10 örnek var ama bu kadarla kalsın, güncel olanlarla kalsın) ama hala yok kıyamet alameti, yok zina arttı.

Faiz haramdı güya, hop güncelleme geldi, günah olmaktan çıktı, zaten diyanet de faiz işletiyor kendi paracıklarına.

Zina değildir o, tecavüzdür, çocuk tecavüzüdür de ondan da değil işte. Bildiğin dümdüz doğa olayları, doğanın içine etmemizin payı çoooook büyük.

Bir çıkın şu din çemberinden, biraz gerçeklere açın gözlerinizi. Hiç önlem alma, hiçbir şeyi düzgün yapma, layığı ile yapma sonra yıkılsın, kırılsın, dökülsün, göçsün ama olsun sana takdir-i ilahi.

Normalde pek inanmazdım ama astrologlar 2020 yılı için daha gelmeden tarih kitaplarına geçecek kadar olaylı olacak diye yorumlamislardi . Ozmn hadi be demiştim. Maşallah daha ilk aylardan ikna oldum bile.
Sonumuz hayır olsun :KK43:
Ya iyi ama birçok şey aslında insanların tedbirsizliği yüzünden oluyor. Pistin sonunda 30 metre uçurumun ne işi var? Oraya pist mi yapılır? Depremden korkuyoruz neden? Evlere güvenmiyoruz. Dışarıda yatsak güvenliği kim sağlayacak? Ya Allahaşkına özel harekat polisi çukura düşmüş 🤦‍♀️Var mı böyle bir şey? Yaralıların otobüslerle taşındığı söyleniyor! Virüs kol geziyor millet elini yıkamaktan aciz. Suç Merkür'de Venüs'te retro da transitte falan değil. Güneşmiş Aymış... Belki belli enerjiler ortaya çıkıyordur sonuçta kanıtlanmamış birçok şey var ama suç bizde, insanlarda yani.

Ilginç değilmi?
Sevgili arya ilginç değil..Müslüman ülkeler hatalarının bedelini bu dünyada öderken ahirete temiz gidiyorlar.diger dediklerin ise hesabı ahiret alemine kalıyor.şunu unutma ki bu dünya aleminde bile küçük hataların cezası küçük mahkemede,büyük hataların cezası ise büyük mahkemeye sevk edilir.

Şu yorumu beğenmeyenler neyini beğenmediler acaba çok merak ettim

Beğenmedim işareti koymadan gizlice beğenmedim.
Sebebini açıklayayım: Çünkü zeka her şeyi çözmez.
Buraya tarihler boyu en "Zeki" insanları sıralasak, aralarında ne büyük zalimler olduğunu hemen görürsün.
Zeka değil "Utanma hissi, empati yapabilme, emanet bilinci, doğaya, yaşama saygı ve sevgi için doğru eğitim" vb. gerekli. Ha işte bunların üzerine bir de zeka olursa o zaman tadından yenmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X