1 cocuk cok yeterli cinimmm
Kremlerin adini valla hic hatirlamiyorum, o zamana dair her seyi sildim aklimdan. Kendim suremiyordum travmadan, eşime surduruyordum, ilk krem sürdüğü gun bir turlu orayi açıp da surduremedim derken eşim cok ufak bsy soyledi ne olduğunu bile hatirlamiyorum o kadar mi aciyo ya mi dedi böyle nasil surcem mi dedi ne dedi bilmiyorum bile, yatak ustunde tepine tepine agladim, katila katila aglama krizine girdim kendimi durduramadim
o derece zor gecmisti o donem. Bandaji çıkardığımız gibi sürmeye baslatmisti doktor, sabah aksam demisti biz yogunluktan anca 1 kere suruyorduk kremleri, unutuyordum.
Sutun yetmediğini anlamamak degil canim, belki de yetiyordu ama o surecte ya cocuk cekemiyor, ya anlik gitme gelmeler oluyor vs asil gıcık olan sey cevredekiler zinhar mama karşıtı oldugu icin, böyle riskli durumlarda bile mamanin lafini etmiyorlar. Cok gicik oluyorum. Hayir ya, cocuk zaten erken dogdu, kilosu az, ilk gunler senin hemen sutun de gelmeyebilir vs her şey olabilir. Sirf o duruma getirmemek icin ozellikle verilmesini saglamalari lazimken yok anne sutu yok bidi bidi. Sen yeni dogum yapmışsn nereden bileceksin ya da dusunebileceksin ki. Bunu doktorların hemsirelerin söylemesi ve uygulaması lazim.
Bagirma konusuna gelince, emin ol buradaki herkes bunu yaşıyor. Ben de emmiyor tutmuyor diye az gerilmedim, az aglamadim bogurerek çocuğun dibinde, goguslerim yara oldu yarıldı kanadi vs bağırdım acıdan cocuk emmeye çalışırken. Hepmz yasiyoruz bunu. Sen daha az seviyosun diye degil, insansın diye yasiyosun bunu, duygularin var. Cok normal. Zamanla oturacak emin ol, sen iyi oldukca cocuk da olacak. Bir de besleme isini nolur esinle veya yaninda her kim varsa onunla yapın. Gece mesela sagilmis sutu veya mamayi sen hiç uyanmadan eşin versin. Sırayla yapin, sırayla uyuyun vs. O çalışıyorsa sen de evde bos durmuyorsun. En cok senin ihtiyacin var uykuya ve dinlenmeye.