- 9 Kasım 2019
- 5.418
- 8.986
- 118
- 36
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #64.221
Canım öyle olunca ne oluyormus ki bende soram herifeHayır canim mesela adet olacaksın ya. Adet olmadan 1
Belki hiç doğum yapmamışlar için geçerlidir bu canim
Kuzum senin icin en hayirlisi olmus mutlu olmana cok sevindim güzel şeyleri hak ediyorsun herşeyde bir hayır var diye boşuna dememislerKızlarr herkese merhabalar biraz uzun bir mesaj olacak
Ama herkes durumumu ne yaptığımı merak ediyor artık bunu yazmayı borç bildim hepinize.
Öncelikle devlet bünyesinde bir yerde çalışıyorum ve bu çalıştığım yer siyasi değişimler sonucunda geçmiş dönemlerde giren herkese karşı gösterdiği bir tutumdan dolayı çok kişiyi işten çıkardı. Çıkarma sebepleri de çok değişik, sözleşmedeki tek açık madde olan 'performans düşüklüğü' nü sebep gösterdiler. Çıkarılmadan 1 hafta öncesinde performans düşüklüğünden tutanak tutup (öyle bir tutanak ki, çalışmadığınıza sizi bile inandırıyor paragraf paragraf yazmışlar) 1 hafta sonrasında da çıkışınızı veriyorlar. Ve öyle bir şey ki bu performans düşüklüğünden çıkardıkları için tazminat ve haklarınız yanmış oluyor. Ayrıca bunlar için dava açtığınızda da davalı olduğunuz süre boyunca sigortalı bi işte çalışamıyorsunuz.. Öyle iğrenç bir duruma sokuyorlar insanları..
Bana öncelikle 1 tutanak tutuldu. Ben çalıştığım yerde mühendis olarak görev yapıyorum ve bütün ihaleler sözleşmeler hakedişler yaklaşık maliyetler vs. benim elimden geçiyor ve yedeğimde yok. Zaten bu yüzden hep yıllık izin alacağım zaman sıkıntı yaşamışımdır. Şefim asla işleri bitirmeden gitmeme izin vermezdi.
Tutanak tutulunca tabi şube müdürlerim falan hep tutuştu tabi benimle birlikte 20 kişiye daha tutulmuştu ve hepsi gerçekten yedeği olmayan çalışanlardı. Şube müdürü gidip işte en yüksek rütbelerle görüşüp bu kişileri tutalım diye ısrar etmiş. Neyse gün geçti falan tutanağımıza bi cevap gelmedi (bu arada ben çıkarılmak isteyen taraftanım kızlar çünkü çıkarıldığınız zaman belki 4-8 ay dava sürecinde maddi olarak yıpranacaksınız ama en azından haklarınızı alacaksınız.)
Şube müdürümüz bizi kurtardığından falan bahsederken yüzüne dedim ki bakın X bey kurtardık diyorsunuz ama keşke hiç uğraşmasaydınız şimdi başımıza daha kötüsü gelirse ne yapacağız? Ne gelebilir ki diye güldü herkes bana :)
Tam 5 gün sonra tak o 20 kişinin her biri X ilinin değişik ilçelerine görevlendirme diye tabir ettikleri sürgün yazılarımız geldi. Beni de evime 1 tren+1 otobüs uzaklığında bi ilçeye sürdüler. Bunu öğrendiğim ilk gün o kadar kötüydüm ki ne yapacağımı bilemez halde ve mantıklı düşünemeyecek haldeydim. Tek çare hemen gitmemek için rapor almaktı. Gidip hemen rapor aldım 10 günlük. O süre zarfında mantıklı düşünme fırsatım oldu. Sürüldüğüm yeri araştırma ve nasıl gidileceğini öğrenme fırsatım oldu. 10 günün sonunda bi şans vereyim dedim ve geçtiğimiz pazartesi 30 aralıkta geldim. İnanın o kadar kolaymış ki hem ulaşım hem yeri her şeyiyle çok sevdim, insanlar falanda çok iyi, birde sürgün gelen kişi genelde pasifize edilen kişi olduğu için bana hiç iş vermiyorlar
Kızlar yemin ederim eski yerimde ben çoğu zaman kafamı kaşıyacak vakit bulamazdım şimdi resmen 8-9 saat bommmmmboş oturuyorumBilenleriniz vardır yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım ve hiç zaman bulamıyordum tezimi yazmaya, işlerim yoğundu izin vermiyordu şefim, burda o kadar boş vaktim var ki, tezimi baya ilerlettim 3-4 günde bile.. Yani bu şer gördüğüm olayın arkasında da hayır kısmı buymuş demek ki, ben belki bu sene bitiremeyecektim yüksek lisansımı orada çalışmaya devam etseydim.. Bende son durumlar budur kızlar, sabah 6 da uyanmanın dışında hiç bir sıkıntım yok artık çok rahatım kalbim daralıyordu o günlerde şimdi geçti hepsi çok şükür, burda ucundan kıyısından hep bahsettim ama hepinize tamamını hiç anlatamadım olayı, olay budur yani.
(Bu arada kendi şahsi aracımla gelsem 35-40 dk sürüyor ama eşim işine araçla gittiği için sıkıntı oldu, belki ilerleyen süreçte 2. aracı alıp rahat edeceğim zaten git gel konusunda da)
D1DEM
@m_aslicim
@gizsiz
@MY MIRACLE
R Rainbow3461
@Martilikiz07
@diloyloy1
@Mere de Zeyd
Kumsallltanem
@Tuana-38
@Mucize84
@11limon11
@Papatyaa90
ve aklıma gelmeyen diğer tüm arkadaşlarım hepinize buradan moral verdiğiniz için destek olduğunuz için çok teşekkür ederimm
Olabilir kuzum siz deneyin bende ise yaramioHayır canim mesela adet olacaksın ya. Adet olmadan 1
Belki hiç doğum yapmamışlar için geçerlidir bu canim
Anladim kuzumBenim çok akıntı var ama şeffaf sanki hep cisim var givi şu gibi gelioo
Gunaydim kuzu varmi gelengünaydın kızlar
Orda mutlu olduguna cok sevindim kuzumKızlarr herkese merhabalar biraz uzun bir mesaj olacak
Ama herkes durumumu ne yaptığımı merak ediyor artık bunu yazmayı borç bildim hepinize.
Öncelikle devlet bünyesinde bir yerde çalışıyorum ve bu çalıştığım yer siyasi değişimler sonucunda geçmiş dönemlerde giren herkese karşı gösterdiği bir tutumdan dolayı çok kişiyi işten çıkardı. Çıkarma sebepleri de çok değişik, sözleşmedeki tek açık madde olan 'performans düşüklüğü' nü sebep gösterdiler. Çıkarılmadan 1 hafta öncesinde performans düşüklüğünden tutanak tutup (öyle bir tutanak ki, çalışmadığınıza sizi bile inandırıyor paragraf paragraf yazmışlar) 1 hafta sonrasında da çıkışınızı veriyorlar. Ve öyle bir şey ki bu performans düşüklüğünden çıkardıkları için tazminat ve haklarınız yanmış oluyor. Ayrıca bunlar için dava açtığınızda da davalı olduğunuz süre boyunca sigortalı bi işte çalışamıyorsunuz.. Öyle iğrenç bir duruma sokuyorlar insanları..
Bana öncelikle 1 tutanak tutuldu. Ben çalıştığım yerde mühendis olarak görev yapıyorum ve bütün ihaleler sözleşmeler hakedişler yaklaşık maliyetler vs. benim elimden geçiyor ve yedeğimde yok. Zaten bu yüzden hep yıllık izin alacağım zaman sıkıntı yaşamışımdır. Şefim asla işleri bitirmeden gitmeme izin vermezdi.
Tutanak tutulunca tabi şube müdürlerim falan hep tutuştu tabi benimle birlikte 20 kişiye daha tutulmuştu ve hepsi gerçekten yedeği olmayan çalışanlardı. Şube müdürü gidip işte en yüksek rütbelerle görüşüp bu kişileri tutalım diye ısrar etmiş. Neyse gün geçti falan tutanağımıza bi cevap gelmedi (bu arada ben çıkarılmak isteyen taraftanım kızlar çünkü çıkarıldığınız zaman belki 4-8 ay dava sürecinde maddi olarak yıpranacaksınız ama en azından haklarınızı alacaksınız.)
Şube müdürümüz bizi kurtardığından falan bahsederken yüzüne dedim ki bakın X bey kurtardık diyorsunuz ama keşke hiç uğraşmasaydınız şimdi başımıza daha kötüsü gelirse ne yapacağız? Ne gelebilir ki diye güldü herkes bana :)
Tam 5 gün sonra tak o 20 kişinin her biri X ilinin değişik ilçelerine görevlendirme diye tabir ettikleri sürgün yazılarımız geldi. Beni de evime 1 tren+1 otobüs uzaklığında bi ilçeye sürdüler. Bunu öğrendiğim ilk gün o kadar kötüydüm ki ne yapacağımı bilemez halde ve mantıklı düşünemeyecek haldeydim. Tek çare hemen gitmemek için rapor almaktı. Gidip hemen rapor aldım 10 günlük. O süre zarfında mantıklı düşünme fırsatım oldu. Sürüldüğüm yeri araştırma ve nasıl gidileceğini öğrenme fırsatım oldu. 10 günün sonunda bi şans vereyim dedim ve geçtiğimiz pazartesi 30 aralıkta geldim. İnanın o kadar kolaymış ki hem ulaşım hem yeri her şeyiyle çok sevdim, insanlar falanda çok iyi, birde sürgün gelen kişi genelde pasifize edilen kişi olduğu için bana hiç iş vermiyorlar
Kızlar yemin ederim eski yerimde ben çoğu zaman kafamı kaşıyacak vakit bulamazdım şimdi resmen 8-9 saat bommmmmboş oturuyorumBilenleriniz vardır yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım ve hiç zaman bulamıyordum tezimi yazmaya, işlerim yoğundu izin vermiyordu şefim, burda o kadar boş vaktim var ki, tezimi baya ilerlettim 3-4 günde bile.. Yani bu şer gördüğüm olayın arkasında da hayır kısmı buymuş demek ki, ben belki bu sene bitiremeyecektim yüksek lisansımı orada çalışmaya devam etseydim.. Bende son durumlar budur kızlar, sabah 6 da uyanmanın dışında hiç bir sıkıntım yok artık çok rahatım kalbim daralıyordu o günlerde şimdi geçti hepsi çok şükür, burda ucundan kıyısından hep bahsettim ama hepinize tamamını hiç anlatamadım olayı, olay budur yani.
(Bu arada kendi şahsi aracımla gelsem 35-40 dk sürüyor ama eşim işine araçla gittiği için sıkıntı oldu, belki ilerleyen süreçte 2. aracı alıp rahat edeceğim zaten git gel konusunda da)
D1DEM
@m_aslicim
@gizsiz
@MY MIRACLE
R Rainbow3461
@Martilikiz07
@diloyloy1
@Mere de Zeyd
Kumsallltanem
@Tuana-38
@Mucize84
@11limon11
@Papatyaa90
ve aklıma gelmeyen diğer tüm arkadaşlarım hepinize buradan moral verdiğiniz için destek olduğunuz için çok teşekkür ederimm
Düne gore saha belirginKızlar siz de benim gördüğüm silik çizgi yi görüyor musunuz ??
Bndede adet sancisi var birraz akinti var seffaf ve kremsi artik sarimi bilmiyorum kokusuz ama bakalim bu sabah Ruyamada test yapiyordum pozitif cikiyordu okadar seviniyordumki ust uste belki 5 6 test yapyim o pozitifiligin ugrunaIyiyim kuzum ayni agrilar devam sen nasilsin ❤
Kaç gün var bat canim seninBndede adet sancisi var birraz akinti var seffaf ve kremsi artik sarimi bilmiyorum kokusuz ama bakalim bu sabah Ruyamada test yapiyordum pozitif cikiyordu okadar seviniyordumki ust uste belki 5 6 test yapyim o pozitifiligin ugruna
Adetten 1 gün önce ilişkiye gir kuzum eğer eşininkine birsey değiyorsa adet olacan demektir çünkü rahim aşağı inmiştir. Ama eğer demezse hamilesindir rahim aşağı inmiyor çünkü hamileykenCanım öyle olunca ne oluyormus ki bende soram herife
Ben deniyorum valla kuuzum ama benim adetime 6 gün var 3 gün öncesinden başladı ağrılarım sancim var adet olacakmisim gibi neden böyle oluyordurkiOlabilir kuzum siz deneyin bende ise yaramio
Tivbe kiz nasil sorcaz oyle mi diye utanırım ben ne değmesi lazimko der benimki aciklayamamdaAdetten 1 gün önce ilişkiye gir kuzum eğer eşininkine birsey değiyorsa adet olacan demektir çünkü rahim aşağı inmiştir. Ama eğer demezse hamilesindir rahim aşağı inmiyor çünkü hamileyken
3 gun kuzumKaç gün var bat canim senin
C life ne yaptın kullandin demi kuzumBen deniyorum valla kuuzum ama benim adetime 6 gün var 3 gün öncesinden başladı ağrılarım sancim var adet olacakmisim gibi neden böyle oluyordurki
Az kalmış inşallah vardır bekle pazartesiyi yapma test istersen3 gun kuzum
Kız yok direk de işte ne utaniyon açıp internetten de okutabilirsin inanir zatenTivbe kiz nasil sorcaz oyle mi diye utanırım ben ne değmesi lazimko der benimki aciklayamamdabirseymi koydun der
Gunaydim kuzu varmi gelen
Orda mutlu olduguna cok sevindim kuzumkeyfine bak oturdugun yerden parani aliyon istr yol cekiyosun ama rn azından gun icinde yorulmuyosun bu iste mutlu olmana sevindim
Düne gore saha belirginyaklastirmadna gordum bile cizgiyi
Kullandim kuzum ama gec aldigim icin adetimin 5. Gunuydu kullanmaya basladim 8 gun felan kullandım çünkü benim adetim 24 gun de bir oluyor kısa dönem yani. Ama kuzum ya 6 günüm var bata 3 gün öncesinden başladı boyle adet olacakmışım gibi sancim var nedendir acaba yaC life ne yaptın kullandin demi kuzum
Deneyeceğim bakalım adetten bir once ne diyecek sorarım alcagam cevp entersan olur ama sorarımKız yok direk de işte ne utaniyon açıp internetten de okutabilirsin inanir zatenadet olacagi zaman rahim asagi iniyormus hissedersen soyle umutlanmayalim de iste
Deneyeceğim bakalım adetten bir once ne diyecek sorarım alcagam cevp entersan olur ama sorarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?