- 20 Haziran 2019
- 1.233
- 2.153
- 53
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #64.261
Bnde yapicam vallaKiz ben hamile olsam her ay test yapcam dedim sırf diğer senelerin acısını cikarcamevet kuzu ben adet oldum 3 günüm bugün
Ne yapalim kuzjm onlar bu raddeye getieiyor hadi git gelde yaz bizeKızlar gidiyorum ben hormon testinedoktor insallah kovalamaz beni Isparta’da gitmediğim kadın doğumcu kalmadı yakında kapılarına resmimi asıp bu kızı almayın dicekler
Ya birşey sormak istiyorum tüp bebek yaptırdım değerlerim iyi çıktı doktor gebelik var dedi ama idrar testinde negatif çıkıyor normal Bi durum mu çok merak ediyorumamin inşallah
Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Adına sevindim canım. İnşallah bundan sonra daha da güzel şeyler olmaya devam eder de hep mutlu olursun. Yakın zamanda araba alıp, Tez vakittede tezini bitirirsin inşallahKızlarr herkese merhabalar biraz uzun bir mesaj olacak
Ama herkes durumumu ne yaptığımı merak ediyor artık bunu yazmayı borç bildim hepinize.
Öncelikle devlet bünyesinde bir yerde çalışıyorum ve bu çalıştığım yer siyasi değişimler sonucunda geçmiş dönemlerde giren herkese karşı gösterdiği bir tutumdan dolayı çok kişiyi işten çıkardı. Çıkarma sebepleri de çok değişik, sözleşmedeki tek açık madde olan 'performans düşüklüğü' nü sebep gösterdiler. Çıkarılmadan 1 hafta öncesinde performans düşüklüğünden tutanak tutup (öyle bir tutanak ki, çalışmadığınıza sizi bile inandırıyor paragraf paragraf yazmışlar) 1 hafta sonrasında da çıkışınızı veriyorlar. Ve öyle bir şey ki bu performans düşüklüğünden çıkardıkları için tazminat ve haklarınız yanmış oluyor. Ayrıca bunlar için dava açtığınızda da davalı olduğunuz süre boyunca sigortalı bi işte çalışamıyorsunuz.. Öyle iğrenç bir duruma sokuyorlar insanları..
Bana öncelikle 1 tutanak tutuldu. Ben çalıştığım yerde mühendis olarak görev yapıyorum ve bütün ihaleler sözleşmeler hakedişler yaklaşık maliyetler vs. benim elimden geçiyor ve yedeğimde yok. Zaten bu yüzden hep yıllık izin alacağım zaman sıkıntı yaşamışımdır. Şefim asla işleri bitirmeden gitmeme izin vermezdi.
Tutanak tutulunca tabi şube müdürlerim falan hep tutuştu tabi benimle birlikte 20 kişiye daha tutulmuştu ve hepsi gerçekten yedeği olmayan çalışanlardı. Şube müdürü gidip işte en yüksek rütbelerle görüşüp bu kişileri tutalım diye ısrar etmiş. Neyse gün geçti falan tutanağımıza bi cevap gelmedi (bu arada ben çıkarılmak isteyen taraftanım kızlar çünkü çıkarıldığınız zaman belki 4-8 ay dava sürecinde maddi olarak yıpranacaksınız ama en azından haklarınızı alacaksınız.)
Şube müdürümüz bizi kurtardığından falan bahsederken yüzüne dedim ki bakın X bey kurtardık diyorsunuz ama keşke hiç uğraşmasaydınız şimdi başımıza daha kötüsü gelirse ne yapacağız? Ne gelebilir ki diye güldü herkes bana :)
Tam 5 gün sonra tak o 20 kişinin her biri X ilinin değişik ilçelerine görevlendirme diye tabir ettikleri sürgün yazılarımız geldi. Beni de evime 1 tren+1 otobüs uzaklığında bi ilçeye sürdüler. Bunu öğrendiğim ilk gün o kadar kötüydüm ki ne yapacağımı bilemez halde ve mantıklı düşünemeyecek haldeydim. Tek çare hemen gitmemek için rapor almaktı. Gidip hemen rapor aldım 10 günlük. O süre zarfında mantıklı düşünme fırsatım oldu. Sürüldüğüm yeri araştırma ve nasıl gidileceğini öğrenme fırsatım oldu. 10 günün sonunda bi şans vereyim dedim ve geçtiğimiz pazartesi 30 aralıkta geldim. İnanın o kadar kolaymış ki hem ulaşım hem yeri her şeyiyle çok sevdim, insanlar falanda çok iyi, birde sürgün gelen kişi genelde pasifize edilen kişi olduğu için bana hiç iş vermiyorlar
Kızlar yemin ederim eski yerimde ben çoğu zaman kafamı kaşıyacak vakit bulamazdım şimdi resmen 8-9 saat bommmmmboş oturuyorumBilenleriniz vardır yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım ve hiç zaman bulamıyordum tezimi yazmaya, işlerim yoğundu izin vermiyordu şefim, burda o kadar boş vaktim var ki, tezimi baya ilerlettim 3-4 günde bile.. Yani bu şer gördüğüm olayın arkasında da hayır kısmı buymuş demek ki, ben belki bu sene bitiremeyecektim yüksek lisansımı orada çalışmaya devam etseydim.. Bende son durumlar budur kızlar, sabah 6 da uyanmanın dışında hiç bir sıkıntım yok artık çok rahatım kalbim daralıyordu o günlerde şimdi geçti hepsi çok şükür, burda ucundan kıyısından hep bahsettim ama hepinize tamamını hiç anlatamadım olayı, olay budur yani.
(Bu arada kendi şahsi aracımla gelsem 35-40 dk sürüyor ama eşim işine araçla gittiği için sıkıntı oldu, belki ilerleyen süreçte 2. aracı alıp rahat edeceğim zaten git gel konusunda da)
D1DEM
@m_aslicim
G gizsiz
@MY MIRACLE
@Rainbow3461
@Martilikiz07
@diloyloy1
@Mere de Zeyd
Kumsallltanem
@Tuana-38
@Mucize84
@11limon11
@Papatyaa90
ve aklıma gelmeyen diğer tüm arkadaşlarım hepinize buradan moral verdiğiniz için destek olduğunuz için çok teşekkür ederimm
Bende yapiy bazrn kizbaya arastirdim anlamak icin tam anlatiyomki kimsenin kafasinda soru isareti kalmasin .
Canım Rabbim sana haksızlık karşısında el uzatmış. Her zaman diyoruz hayır görünen şe, şer şer görünen hayır olabiliyor. Rabbim neyler neylerse güzel eyler. Hangi şehirde oturuyordun kuzu sen. Ne yazıkki bu devran böyle gidiyor. X partisi geliyor eleman çıkarıyor y partisi geliyor eleman çıkarıyor. Rabbim başımıza vicdanlı insanlar getirsin. Hak hukuk bilen insanlar inşallahKızlarr herkese merhabalar biraz uzun bir mesaj olacak
Ama herkes durumumu ne yaptığımı merak ediyor artık bunu yazmayı borç bildim hepinize.
Öncelikle devlet bünyesinde bir yerde çalışıyorum ve bu çalıştığım yer siyasi değişimler sonucunda geçmiş dönemlerde giren herkese karşı gösterdiği bir tutumdan dolayı çok kişiyi işten çıkardı. Çıkarma sebepleri de çok değişik, sözleşmedeki tek açık madde olan 'performans düşüklüğü' nü sebep gösterdiler. Çıkarılmadan 1 hafta öncesinde performans düşüklüğünden tutanak tutup (öyle bir tutanak ki, çalışmadığınıza sizi bile inandırıyor paragraf paragraf yazmışlar) 1 hafta sonrasında da çıkışınızı veriyorlar. Ve öyle bir şey ki bu performans düşüklüğünden çıkardıkları için tazminat ve haklarınız yanmış oluyor. Ayrıca bunlar için dava açtığınızda da davalı olduğunuz süre boyunca sigortalı bi işte çalışamıyorsunuz.. Öyle iğrenç bir duruma sokuyorlar insanları..
Bana öncelikle 1 tutanak tutuldu. Ben çalıştığım yerde mühendis olarak görev yapıyorum ve bütün ihaleler sözleşmeler hakedişler yaklaşık maliyetler vs. benim elimden geçiyor ve yedeğimde yok. Zaten bu yüzden hep yıllık izin alacağım zaman sıkıntı yaşamışımdır. Şefim asla işleri bitirmeden gitmeme izin vermezdi.
Tutanak tutulunca tabi şube müdürlerim falan hep tutuştu tabi benimle birlikte 20 kişiye daha tutulmuştu ve hepsi gerçekten yedeği olmayan çalışanlardı. Şube müdürü gidip işte en yüksek rütbelerle görüşüp bu kişileri tutalım diye ısrar etmiş. Neyse gün geçti falan tutanağımıza bi cevap gelmedi (bu arada ben çıkarılmak isteyen taraftanım kızlar çünkü çıkarıldığınız zaman belki 4-8 ay dava sürecinde maddi olarak yıpranacaksınız ama en azından haklarınızı alacaksınız.)
Şube müdürümüz bizi kurtardığından falan bahsederken yüzüne dedim ki bakın X bey kurtardık diyorsunuz ama keşke hiç uğraşmasaydınız şimdi başımıza daha kötüsü gelirse ne yapacağız? Ne gelebilir ki diye güldü herkes bana :)
Tam 5 gün sonra tak o 20 kişinin her biri X ilinin değişik ilçelerine görevlendirme diye tabir ettikleri sürgün yazılarımız geldi. Beni de evime 1 tren+1 otobüs uzaklığında bi ilçeye sürdüler. Bunu öğrendiğim ilk gün o kadar kötüydüm ki ne yapacağımı bilemez halde ve mantıklı düşünemeyecek haldeydim. Tek çare hemen gitmemek için rapor almaktı. Gidip hemen rapor aldım 10 günlük. O süre zarfında mantıklı düşünme fırsatım oldu. Sürüldüğüm yeri araştırma ve nasıl gidileceğini öğrenme fırsatım oldu. 10 günün sonunda bi şans vereyim dedim ve geçtiğimiz pazartesi 30 aralıkta geldim. İnanın o kadar kolaymış ki hem ulaşım hem yeri her şeyiyle çok sevdim, insanlar falanda çok iyi, birde sürgün gelen kişi genelde pasifize edilen kişi olduğu için bana hiç iş vermiyorlar
Kızlar yemin ederim eski yerimde ben çoğu zaman kafamı kaşıyacak vakit bulamazdım şimdi resmen 8-9 saat bommmmmboş oturuyorumBilenleriniz vardır yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım ve hiç zaman bulamıyordum tezimi yazmaya, işlerim yoğundu izin vermiyordu şefim, burda o kadar boş vaktim var ki, tezimi baya ilerlettim 3-4 günde bile.. Yani bu şer gördüğüm olayın arkasında da hayır kısmı buymuş demek ki, ben belki bu sene bitiremeyecektim yüksek lisansımı orada çalışmaya devam etseydim.. Bende son durumlar budur kızlar, sabah 6 da uyanmanın dışında hiç bir sıkıntım yok artık çok rahatım kalbim daralıyordu o günlerde şimdi geçti hepsi çok şükür, burda ucundan kıyısından hep bahsettim ama hepinize tamamını hiç anlatamadım olayı, olay budur yani.
(Bu arada kendi şahsi aracımla gelsem 35-40 dk sürüyor ama eşim işine araçla gittiği için sıkıntı oldu, belki ilerleyen süreçte 2. aracı alıp rahat edeceğim zaten git gel konusunda da)
D1DEM
@m_aslicim
G gizsiz
@MY MIRACLE
@Rainbow3461
@Martilikiz07
@diloyloy1
@Mere de Zeyd
Kumsallltanem
@Tuana-38
@Mucize84
@11limon11
@Papatyaa90
ve aklıma gelmeyen diğer tüm arkadaşlarım hepinize buradan moral verdiğiniz için destek olduğunuz için çok teşekkür ederimm
Kızlar gidiyorum ben hormon testinedoktor insallah kovalamaz beni Isparta’da gitmediğim kadın doğumcu kalmadı yakında kapılarına resmimi asıp bu kızı almayın dicekler
Aynn kuzu bendede hep oyleydibu yöntem dogru cıkıyor ama ben ne zaman baksam burun ucu gibi. ve gercektende regl oluyorum
Ben ayakda yapiyorum hep nasil yapiyosan oyle yapicaksin canim. Bi oturup bi ayakda deil mesela ben hep ayakda yapiyodumOtururken mi ayakta mı yapmak lazım? Nette bir sayfada oturarak yazıyordu da
Peki adete bir iki gun kala degilde yumurtlamada falan yapildiginda o sertligin olmasimi gerekiyor.sertlik nasil oluyor onu anlamak istiyorumda ondan sordum :)Bende yapiy bazrn kizbaya arastirdim anlamak icin tam anlatiyomki kimsenin kafasinda soru isareti kalmasin .
Bak sen ben şimdi neler uydurucam onlara beni zor kullanmak zorunda bıraktılar efendi edendi ilgilenmedilerKovalarlarsa gitme kiz de gogsumden süt geldi felan uydur bisiler artik
Aynn kuzu bendede hep oyleydibi yumusaklik olmadi hic
dido sen rahım fılmı cektırmısmıydınKovalarlarsa gitme kiz de gogsumden süt geldi felan uydur bisiler artik
Aynn kuzu bendede hep oyleydibi yumusaklik olmadi hic
Burnunun ucuna dokun canim oyle mesela taş gibi bisi deil yani yuvarlak bilye var sankiPeki adete bir iki gun kala degilde yumurtlamada falan yapildiginda o sertligin olmasimi gerekiyor.sertlik nasil oluyor onu anlamak istiyorumda ondan sordum :)
Bak sen ben şimdi neler uydurucam onlara beni zor kullanmak zorunda bıraktılar efendi edendi ilgilenmediler
Yok kuzu cektirmedim daha 3. Ayda doktora gidim bi bakim. Ne dicek olmadi soylerim bi cektirim diyedido sen rahım fılmı cektırmısmıydın
Ben ayakda yapiyorum hep nasil yapiyosan oyle yapicaksin canim. Bi oturup bi ayakda deil mesela ben hep ayakda yapiyodum
Ben yapmam onu sokmam korkarımKiz adete 1 2 gun kala parmagini sokucan orayasert yuvarlak bisiyr elin degerse burun ucu gibi o sertlikde yani gebelik yoktur o sertlik grlmezse vardir
Hosgeldin canim. ☺Insallah tutmustur
Yarin sabah yine yap hergun koyulasir iste olumsuz düşünme
Burun ucu sertliginde yuvarlak bisiye elin degdimi yoksa hic bisi gelmedimi elineDün burda okumuştum ayakta diye akşam duşta denedim ama ürktüm fazla zorlamadım
Oturarak diye okuyunca demin öyle denedim havalı yastığa dokunur gibi olduadetim 3 gün geçti test yapmaya korkuyorum yeni evliyim düzenim bozuldu diye düşünüyorum ondan bu yöntemi öğreneyim dedim baya işe yarar bişey gibi duruyor
Ben yapmam onu sokmam korkarım
Nasıl birşeye değiyor sert derken ne kadar sertBen yapiyom arada valla ne korkcam ne aletler girdi cikti parmagimdan zarar gelmez
Kuzum senin icin en hayirlisi olmus mutlu olmana cok sevindim güzel şeyleri hak ediyorsun herşeyde bir hayır var diye boşuna dememisler❤
aynen kuzum yolda yoruluyorum azıcık ama gün boyu dinleniyorumGunaydim kuzu varmi gelen
Orda mutlu olduguna cok sevindim kuzumkeyfine bak oturdugun yerden parani aliyon istr yol cekiyosun ama rn azından gun icinde yorulmuyosun bu iste mutlu olmana sevindim
Düne gore saha belirginyaklastirmadna gordum bile cizgiyi
Adına sevindim canım. İnşallah bundan sonra daha da güzel şeyler olmaya devam eder de hep mutlu olursun. Yakın zamanda araba alıp, Tez vakittede tezini bitirirsin inşallah
çok teşekkürler kızlarCanım Rabbim sana haksızlık karşısında el uzatmış. Her zaman diyoruz hayır görünen şe, şer şer görünen hayır olabiliyor. Rabbim neyler neylerse güzel eyler. Hangi şehirde oturuyordun kuzu sen. Ne yazıkki bu devran böyle gidiyor. X partisi geliyor eleman çıkarıyor y partisi geliyor eleman çıkarıyor. Rabbim başımıza vicdanlı insanlar getirsin. Hak hukuk bilen insanlar inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?