- 22 Ağustos 2018
- 6.862
- 12.671
- 168
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #64.581
geç döllenmemi oldu acabaKızlar arkadaşın adeti 12 gün gecikmiş Ama bugün hastaneye gitmişler gebelik çıkmamış ya olsa çıkar mıydı
Araştırırken bulduğum bir yazı buda,
Kendi Kendine Rahim Ağzı Kontrolü
Rahim ağzı (tıp dilinde: portio) da çevrim süresince hor­monların etkisiyle değişikliğe uğrar. Bu değişiklikler par­makla yoklayarak saptanabilir. Bunun için bir ya da iki par­mağınızı dölyoluna sokun ve rahim boynunun dölyoluna açılan kısmına dokunarak elinize nasıl geldiğinizi hissedin: Sert ve kıkırdaklı mı, yoksa yumuşak ve hafifçe açık mı? Bunu size en rahat gelen konumdayken deneyin: bacakla­rınız bükülmüş olarak, çömelmiş durumda ya da tuvalette.
Rahim ağzındaki elle yoklanabilen değişiklikler üç evreye ayrılabilir:
Çevrimin başlangıcındaki döllenmeye elverişsiz günler­de rahim ağzı sert ve kapalı olur. Bu evrede burun ucuna ya da bir kiraza dokunuluyormuş hissi verir. Rahim ağzı açıklığı ya hiç hissedilmez, ya da olsa olsa minik bir çukur olarak hissedilir.
Yumurtlamadan birkaç gün önce rahim ağzı yumuşar ve biraz da açılır. Şimdi dudak kıvamındadır ve açıklığı bir yarık şeklinde hissedilir. Bu dönemde rahim ağzı konumu­nu da değiştirir: Şimdi rahme doğru 2-3 santimetre geriye çekilmiştir. Bu geri çekilmiş durumdayken, bazı kadınlar için rahim ağzını parmakla yoklamak çok zor, hatta im­kânsız olur.
Yumurtlamadan bir-iki gün sonra bütün bu değişiklik­ler kaybolur: Rahim ağzı tekrar aşağı iner ve parmakla do­kunulduğunda yine sert ve kapalı hissedilir. Bu evre ço­ğunlukla vücut sıcaklığının yükseldiği zamana rastlar.
Döllenmeye elverişsiz (infertil) dönem, rahim ağzının sert ve kapalı olduğu üçüncü günün akşamı başlar.
Bilmiyorum ki 12 gün de uzun bir dure aslında amageç döllenmemi oldu acaba
yaparsan negatifi görürsen üzülme çünkü varsa bile ancak 15.16 gün çıkabiliyor o silik çizgi bileIcimdeki ses yap diyor ama biryandan korku var negatif görme korkusu bukadar inanmışken belirti varken bilmiorum kuzum yaparsam aticam buraya
kaç çıkmışki kan değeriBilmiyorum ki 12 gün de uzun bir dure aslında ama
Bende batma oldugunda bıle o bısey hısseymedı bana batıyordu dur bakalım bugun tekrar deneyelım hissetmezse mi hamılelık oluyormuş güvenilir mi bu durum yarın adet olmazsam pazar test yapıcam bendeSen hissetmezsin ancak parmağınla veya ilişkiye girdiğinde esin farkeder boyle sert birşey değiyorsa adet olacan demektir
Bilmiyorum ki eşim eşiyle konuşmuş bugün de yokmuş baktırdık demiş benim Fe kafama takıldı baya geçmiş günü de cunkukaç çıkmışki kan değeri
Üzmemek için de sormadım tekrar benBilmiyorum ki 12 gün de uzun bir dure aslında ama
Ins birgun bizde tadariz o çift çizgileriBende öyle diyordum. Ve Oğluma hamileyken yaptım da
Çok keyifli oluyor saniyesinde kırmızı görmek
Her gün test yapcamIns birgun bizde tadariz o çift çizgilerihamileyeken sıkıyorsa tek çıksın hadi
Tamam canım kırmızı gelene kadar umut kesilmezyaparsan negatifi görürsen üzülme çünkü varsa bile ancak 15.16 gün çıkabiliyor o silik çizgi bile
Degeri 0 la baslamiyosa geç döllenme olmuştur belki ancak yükselir ama degerinin başında 0 varsa tamamen negatiftirBilmiyorum ki eşim eşiyle konuşmuş bugün de yokmuş baktırdık demiş benim Fe kafama takıldı baya geçmiş günü de cunku
Allahım negatif testlerle kavga ediyorlar yaaHer gün test yapcam
Her gün test yapıp buraya Atıxam Kızlar görüyorsunuz dimi diyeAllahım negatif testlerle kavga ediyorlar yaa
Bilemedim ki doktorlar herhalde ihtimal verirlerdi öyle olsa ben de sormak istemiyorum şimdi meraklı gibi olmiyim kendi kalamıyor bana takmıs demesibDegeri 0 la baslamiyosa geç döllenme olmuştur belki ancak yükselir ama degerinin başında 0 varsa tamamen negatiftir
At at bizimde gözümuz gönlumuz açılırHer gün test yapıp buraya Atıxam Kızlar görüyorsunuz dimi diyehazır olun
Kuzum ovulasyon testi gebelik durumunda C çizgisi kadar koyu çıkıyor bildiğim kadarıylaKızlar BAT 6 Ocak erken gebelik testi yaptım negatif çıktı, ovulasyon testinde ikinci çizgi silik çıkıyor, acayip sırt Ağrım var
Neyse boşver o zaman olursa duyarsin zatenBilemedim ki doktorlar herhalde ihtimal verirlerdi öyle olsa ben de sormak istemiyorum şimdi meraklı gibi olmiyim kendi kalamıyor bana takmıs demesib
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?