- 19 Ocak 2020
- 7.860
- 17.139
- 248
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #171.581
Ben bekarken nerdeyse bir yıl regl oldum. Yani böyle damla damla ve kahverengi o zaman gittim. Çikolata kisti olduğunu, doğum kontrol hapı ile halledileceğini demişti. Bir kutu kullandım. Kontrole gittiğimde eridiğini söyledi. Daha kullanmana gerek yok demişti. Şu an kist değil miyomum var. Ama onların küçük olduğunu dedi doktor. Şu an o yüzden herhangi bir tedavi yapılmıyor canımBen 6 yıldır falan doğum kontrol hapı kullanıyordum zaten. Epey faydasını gördüm çok büyüyordu ve durdurdu baskıladı ilaç. Sonrasında gittiğim tüm doktorlar en doğrusunu yapmışsın dedi bu ilacı kullanarak, çünkü yapışıklıklar da var dediler, yani ultrason görüntüsünden daha kötü içerideki durum malesef, vajinal muayenede öyle demişti bir doktor. Ama başka bir şey dememişti o dönemde, sadece evlenmeden birkaç ay önce korunmayı bırak ne olur ne olmaz demişti. Ben işte birkaç ay önce bıraktım henüz ilacı ama kistim tabi halen duruyor benim. Sizin tamamen mi eridi kist doğum kontrol hapıyla ?
Aslında ilk gittiğim doktor ameliyat demişti çok hızlı bir şekilde. Ben ikinci görüş aldığımda ameliyatın yumurta rezervini azalttığı için henüz çocuk sahibi olmayanlarda pek önerilen bir yol olmaduğını söyledi hep sonrasında gittiğim doktorlar. Ama en son gittiğim bir doktor da kafamı karıştırdı, evet ameliyat yumurta rezervine zarar veriyor ama o kist orada durduğu sürece de salgıladığı madde nedeniyle yumurtaya zarar veriyor dedi. Yani onun önerisi amh durumuna göre ameliyat yapıp sonra 3 ay spontan deneyip doğrudan tüpbebek yapmaktı. Ben şimdi o doktora gitmiyorum. Bu yeni gittiğim doktor da fazla zaman vermeden tahlilleri falan yaptı, önerilerde bulundu 2 3 ay bir deneyip gelin dedi, ameliyat önerecek mi bilmiyorum ama rahim filmi şiddetle öneririm dedi. Benim de kafam karışık açıkçası, bir yanım henüz çok erken daha kaç ay denedim ki diyor, bir yanım da yani ilacı da bıraktım ya o kist giderek büyüyor veya daha çok zarar veriyorsa her geçen ay diye de korkuyorum
Siz nasıl bir yol izliyorsunuz? Önceki sürecinizi çok bilmiyorum paylaşırsanız bana da fikir olur.
Bendede 5gun surer normalde2 günde reglmi bitermiş kızz
bende 7 gün sürüyor
2 gün reglmi olur kızBendede 5gun surer normalde
Anladım canım çok sevindim hemen atlatmış olmana, genelde çok dirençli oluyor bu kistler. Doğum kontrol hapı en etkili yöntem yine de, en azından büyütmüyor. Miyom için de geçmiş olsun, onlar da gebeliğe pek engel olmuyor diye biliyorum. Neyse ki ufakmkş zaten tedaviye gerek yokmuş, hayırlı haberler gelir inşallah en kısa sürede o zamanBen bekarken nerdeyse bir yıl regl oldum. Yani böyle damla damla ve kahverengi o zaman gittim. Çikolata kisti olduğunu, doğum kontrol hapı ile halledileceğini demişti. Bir kutu kullandım. Kontrole gittiğimde eridiğini söyledi. Daha kullanmana gerek yok demişti. Şu an kist değil miyomum var. Ama onların küçük olduğunu dedi doktor. Şu an o yüzden herhangi bir tedavi yapılmıyor canım
Teşekkürler canımNe kutlamasi bilmiyorum ama hemen geliyorum
Kolay gelsin canim bende hazirlaniyorum isim var cikicam birazdan ama uyumak istiyorum
Bu aradaBal0ncuk cok tuhaf bu ay ya 6gun geciktim 2gunde regl bitti
sndbfsjhdfb şaşırdık mi iyice biz gebe kalamamak kutlanır mı kız
Burda yapmiyorlar oyle test felan maalesef2 gün reglmi olur kız
bence sen git bir tahlil felan ver hormon
ama regl 2. günü gitmen lazım
Tesekkurler canimTeşekkürler canım
Sana da kolay gelsin o zaman
2 günde regl mi biter ya test yapmış mıydın gecikince
sndbfsjhdfb şaşırdık mi iyice biz gebe kalamamak kutlanır mı kız
Sağol canım gebeliğe şu an için engel değil ancak ben de düşük amh ve yüksek fsh sorunu var. O yüzden biraz zor olacak...bskalım hayat ne gösterecek..Anladım canım çok sevindim hemen atlatmış olmana, genelde çok dirençli oluyor bu kistler. Doğum kontrol hapı en etkili yöntem yine de, en azından büyütmüyor. Miyom için de geçmiş olsun, onlar da gebeliğe pek engel olmuyor diye biliyorum. Neyse ki ufakmkş zaten tedaviye gerek yokmuş, hayırlı haberler gelir inşallah en kısa sürede o zaman
Anladım inşallah sebebini süprizlerle öğrenirizBurda yapmiyorlar oyle test felan maalesef
Tesekkurler canim
Ilk defa 2gunde bitti
Bir kac test yaptim negatif cikti hepsi
Hayırlısı canım işte çikolata kisti malesef amhyi etkiliyor. Umarım her şey yolunda gider senin için bir an önce kavuşursun bebişineSağol canım gebeliğe şu an için engel değil ancak ben de düşük amh ve yüksek fsh sorunu var. O yüzden biraz zor olacak...bskalım hayat ne gösterecek..
O yüzden fsh düzeltmeye çalışıyorumHayırlısı canım işte çikolata kisti malesef amhyi etkiliyor. Umarım her şey yolunda gider senin için bir an önce kavuşursun bebişine
olmuş canım ama doktor çatlatma iğnesi vermiecekmi?Arkadaşlar bende çok istiyorum klomen kullanıyorum ovulasyon testlerinden anlayan varsa sonuncusu sizce pik olmuş muEki Görüntüle 2700841
Ben benim doktorumu anlamadım canım ya adetim geçti yani 10. Gün felan gittim yumurta tam gelişmemiş dedi 19. Böyle oldu ovulasyon testi hiç tekrar gel yok onu yapalım bunu yapalım yok demiyorolmuş canım ama doktor çatlatma iğnesi vermiecekmi?
yani klomen kullanıyorsun doktor ultrasonda en doğrusunu bilir
ilginç.. klomen doktor kontrolünde kullanılır... çünkü kist olabilir.. bu yüzden dozunu ayarlayıp sana şu gün kontrole gel demeli.. kontrole gittikten sonra ona göre yol çizmesi lazımBen benim doktorumu anlamadım canım ya adetim geçti yani 10. Gün felan gittim yumurta tam gelişmemiş dedi 19. Böyle oldu ovulasyon testi hiç tekrar gel yok onu yapalım bunu yapalım yok demiyor
Bencede en azından yumurta sonradan da gelişe biliyor diye biliyordum tekrar çağırması gerekirdi benceilginç.. klomen doktor kontrolünde kullanılır... çünkü kist olabilir.. bu yüzden dozunu ayarlayıp sana şu gün kontrole gel demeli.. kontrole gittikten sonra ona göre yol çizmesi lazım
istersen bir ara görüş doktorunlaBencede en azından yumurta sonradan da gelişe biliyor diye biliyordum tekrar çağırması gerekirdi bence
Utanıyom artık vallah her ay ordayım ya adetim olmuyo ya o olmuyo bu olmuyo gitmeyecem bu ay akışına bıraktım pik oldu diye düşündüm değerlendim hayırlısı olsun artıkistersen bir ara görüş doktorunla
ama ovulasyon testin pik gösteriyor
hakkında hayırlısı olsun inşUtanıyom artık vallah her ay ordayım ya adetim olmuyo ya o olmuyo bu olmuyo gitmeyecem bu ay akışına bıraktım pik oldu diye düşündüm değerlendim hayırlısı olsun artık
Yaaa tv deki o haberden sonra aklim sendeydi cidden rabbim sabir kolaylik versin yaa bugün sanah erken kalkmak zorundaydim kendi kendime dedim ben onca zaman ise nasil gitmisimHakkında hayırlısı canım... Umarım iyi bir doktora denk gelirsin. En kısa zamanda taburcu olursun inşallah. Sağlıkla Bebişini kucağına alırsın
Keşke uyusam
Sabahtan beri evrakları dosyalarına takıyorum
Bende de çikolata kisti vardı. Ama doğum kontrol hapı ile eritmişlerdi. Herhangi bir tedavi yapmadılar mı sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?