Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar,

2 gündür yumurtlama testim kopkoyu, tabi değerlendiriyorum ama bir kaç bir şey sormak istiyorum.
Karnımda sıvı birikmiş gibi hissediyorum ve arada sancım oluyor. Sanci her iki taraflı. Bu normal mi?
Ovulasyon testi yapmadan önce bunun regl sancısı olduğunu zannederdim.
Yani reglim başlamaya yakın olsam da test pozitif çıkar mı?

Bir de reglime 8 gün var ama test yeni pozitif çıkmaya başladı. Geç mi yumurtluyorum acaba

Herkese Merhabaaa
Umarım herkes çoook iyidir. Yazamadım ama sizleri hep takip ettim.

MNbeyaz çok tebrik ederim güzel haberini aldım, umarım sağlıkla devam eder gebeliğin yeni denemelere başlamış biri olarak ne kadar sürdü hamile kalman açıkçası onu merak ettim

Paresilaaa beni listeye eklememişsin galiba. Aranıza alınmamış mı oluyorum bu durumda

Bu arada ben de güncelleme paylaşayım. Geçtiğimiz ay 7 Eylül'de olmam gereken reglim 3 Eylül'de geldi. Hatta hatırlarsanız regl takvimi 25 Eylül gibi gösteriyor yumurtlama günümü ama ben 18-19 Eylül'de hissettim yumurtlama sancılarımı demiştim. Erken regl olmam da aslında erken yumurtladığımı doğruladı. Aynı şekilde bu ay da 19 Ekim yumurtlama günüm olarak görünüyordu. Sizin önerilerinizle ovülasyon testi aldım ve 14 Ekim'den pik gördüm, 15 Ekim'de de yumurtlama sancım oldu. 29 Ekim'de bir sonraki bat olarak görünüyor bu durumda. Tahminimce bu ay da erken yumurtladım. Belki yumurtlama dönemi ile ilgili soruları olanlar varsa cevap olması için yazmak istedim. Belli ki düzenli regliniz olsa bile ki benim öyledir, dönemsel değişiklikler her zaman olabiliyor. Henüz çok erken ama bu ay da bir gebelik olmayacağını düşünüyorum ve MNbeyaz açıkçası senin yöntemleri kullanmaya başlıcam sanırım bir sonraki ay

Pco yok ise Ovulasyon testi ile hamilelik farkeden arkadaşlarımız var canım. Her yapmada daha da koyulaşır.
Senin regl biraz var o yüzden yumurtlama zamanını değerlendirdiğinde sancı oluyor.
O yüzden azıcık sabredeceksin.. Umarım ki güzel sebepten sancın vardır canım
Tatlım inan hatırlamıyorum.
Eklememe sebebi 2 tane.
Ya ekledim ekimde batı bildirmedin sildim ya da tamamen eklemeyi unuttum
Ama hiç hatırlamıyorum
Yeni batı bildirirsen eklerim canım

Benim reglim hep düzenlidir. 30 günde bir olurum. Kullandığım uygulamaya göre 11 Ekimde yumurtlamam gerekirken ben 19 ekimde yumurtladım. Ve şu anda reglime tam 7-8 gün kaldı. Bu durumda sanırım bende geç mi yumurtluyorum anlamadım.

Yumurtlama sancınız ne kadar sürdü? Ben 3 gündür ara ara sancı çekiyorum.

Çok sağol Amin inşallah
9 Ay olmuştu biz isteyeli inşallah sen de çok beklemeden güzel haberi alırsın

Eklemeyi unuttun bence canım çünkü ara ara kontrol ettim ismimi hiç göremedim Yeni bat tarihim 29 Ekim. Hadi hemen ekle de kendimi dışlanmış hissetmeyeyim

Maalesef PCO var :)
Ama şu an cidden sıvı var rahmimde gibi hissediyorum. Öyle değişik bir sancı bir de sert gibi

Canım yum sancısı yaşamadığım için bilmiyorum ama bu ay ben regl olacak gibi sancı oldu ki normalde boyle olmam ha geldi gelecek dedjm hep bekledim hamileymişim ve bir de ben 16. Gün falan yumurtlarim normalde bu ay erken yumurtlamışım ki kan değerim gecikmenin ertesi gün 415 cıktı yani bebiş de olabilir senin inşallah öyledir

Bu ay ben saldığım için pek deneme yapmadık. Yani adetim bittikten sonra hemen hergün ovulasyon testi yaptım. Test negatif çıkınca denemedim. En fazla 2 3 kez denemişimdir. O yüzden hamile değilimdir
Tabi keşke olsa orası ayrı :)

Ben de hep 28 günde bir olurum, fixtir. Denemelere başlayalı 2 ay oldu ve ilginç bir şekilde 2 aydır erkene çekildi regl tarihlerim. Bir önceki ay 2 gün falan yaşadım yumurtlama sancısını. Bu aysa sancıyı yalnızca 1 gün hatta yarım gün hissettim diyebilirim. Genelde de 2 günden fazla sürdüğü olmuyor. Ovülasyon testi adet tarihine yaklaştıkça gebelik varsa o sebeple koyulaşabilir diyorlar ama ne kadar doğru bilgi bilemiyorum. Ben bu ay ilk defa ovülasyon testi kullandığım için yumurtlama dönemim bitse bile yapmaya devam ettim meraktan. Mesela yumurtlamama yakın silik çizgi şeklindeydi yumurtlama tarihimden 2 gün önce bayağı koyu oldu ve yumurtlama gününün ardından 1 gün daha silik şekilde çıktı. Sonrasında her yaptığımda nerdeyse hiç çizgi çıkmıyor.

Bu ay zaten bir yumurtlama dönemi geçirdiğin için geç yumurtlama yoktur diye düşündüm ben. Genetik olarak bir dönemde birden fazla yumurta, yumurtlayan kadınlar var ama onlar da aynı yumurtlama döneminde gerçekleşiyor diye biliyorum. İki farklı dönemde yumurtlama olucanı sanmıyorum.

Çok sağol Amin inşallah
9 Ay olmuştu biz isteyeli inşallah sen de çok beklemeden güzel haberi alırsın
Hadi inşallah Ben 2. ayda bile gerilmeye başladım. Umarım çok beklemeyiz
Çok değişik bir psikolojiye giriyormuş insan onu anladım bu dönemde. Sürekli vücudunu dinleme hali var. Etrafa da çok belli etmek istemiyorum bu kadar araştırıp üstüne düşündüğümü ve istekli olduğumu. O yüzden sizler iyi ki varsınız Sizlerin deneyimlerini okuyup feyz alıyorum gerçekten.

Bu ilişki sonrası yapılan şeyleri de eşim benle dalga geçer diye yapmaktan çekiniyordum. Geçen konuşurken ee biz de yapalım o zaman neden söylemiyorsun dedi. Hemen senin son yazdıkların geldi aklıma. Bir sonraki ay akrobasi denemelerine başlıyorum

Doktora gidince de güzel haberlerini bekliyoruz

Paresilaaa 'cım pcos olunca ovülasyon testi koyu mu çıkıyor? Bende de doktor çok az bir kistik görünüm var pcos açısından demişti ama ovülasyon testi kullandığımda sonuçlar olması gerektiği gibi görünüyordu sanki.

Inşallah canım Rabbim sağlıklı sıhhatli hamilelikler nasip etsin hepimize
Evet insan o psikolojiye giriyor ister istemez kendini dinliyor ilk aylarda bende de oldu sonra geçiyor ama vücudumuz bazen bize oyun oynuyor ama bebisler zamanını bekliyor buna eminim hic beklemediğimiz anda geliyorlar umarım uğur getirir bu ay sana deneyeceklerin

Eklemeyi unuttun bence canım çünkü ara ara kontrol ettim ismimi hiç göremedim Yeni bat tarihim 29 Ekim. Hadi hemen ekle de kendimi dışlanmış hissetmeyeyim
Ay olur mu hiç dışlamak
Kusura bakma olur mu bu dönem biraz fazla yoğundum iş yerinde.
Akşama ekleyeceğim

Maalesef PCO var :)
Ama şu an cidden sıvı var rahmimde gibi hissediyorum. Öyle değişik bir sancı bir de sert gibi

İnşAllah istediğinin sancısıdır canım
Ay gizlaar ben geldim
Hoşgeldin fıstık nerelerdesin
Sürekli olmasa da koyu çıkıyor
Bunu en iyi Akmerim bilir
Pco olup prensese hamiş annemiz

Taze meyve suyumu yudumlayip zengin gibi davranıyorum canim napayim yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…