Merhaba ,
Benim durumum biraz karışık. Ama kendimden örnek vereyim. İnsülin direnci çok önemli bir değer, o yüksekse , sürekli tatlı gıdalar canınız çekiyor. Kolay kilo veremiyoruz vs. Hatta adet düzeninizi bile etkiliyor. Şeker hastası adayı oluyorsunuz bir nevi, Allah korusun.
Benim adet döngülerim 2019 da kafayı yemişti. Tiroidden şüpheleniyordum. Sonuçta hormonlardan sorumlu, ama bir şey çıkmadı. Sonra bir dahiliye uzmanına gittim. Kilon var dedi.
İnsülin Direncine baktı , 5,5 çıktı.
Dedi , ilaç gerekli ya da kilo vermeyi dene önce.
Dedim, denerim.
Şubat 2020 idi. Diyetisyen bayılmış o gün , gittim kapı duvar. Başka bir zamana vermek istediler. Pandemi başladı ve kaldım kendi direncime.
Tatlıyı kestim. Biliyorum ki o psikopat hormonlar istetiyor. Uyarıyor beynimi. Mercimek ekmeği yedim sadece. Gluteni kestim. Hurma yedim.Kırarmış direnci. Tabii hamile falan değildim. Yediklerimize dikkat gerekiyor şimdi. Diyet hiç yapmadım. Sadece kendimi kontrol etmeye çalıştım.
Bir süre sonra bir baktım 10 kilodan fazla verdim, şubattan yaz sonuna kadar. O zamandan beri de koruyorum. Eskisi gibi ne varsa yiyorum, seçmeden. Ama sanırım iştahım kesildi kontrol altına alınca. Pandemiden dolayı hiç gidip ölçtürmedim. Mecburen şimdi bazı testler yapılacak , onu da rica ederim.
Ama kilo verdim, adet düzenim eskiye döndü. Bir şeyleri doğru yaptığımı sanıyorum.
Uzun lafın kısası, insülin direnci çok ciddiye alınması gereken bir konu. Sonucum eğer yüksek çıkarsa, hiç düşünmeden glüteni , şekeri zıplatan herşeyi yine keserim.
Lütfen yediklerini seç, tatlıyı, çok şekerli kuru meyveleri, patatesi vs. bir süre çıkar hayatından. Yemiş ( Ceviz , badem , fıstık ) tüket.
Mercimeği ıslat akşamdan , ertesi gün ekmeğini pişir. Onu ye yemeklerle birlikte . Çok lezzetli bir şey. Protein ekmeği gibi düşün. Yumurta ve yoğurt giriyor içine. Peynir ekle - hayal gücüne bağlı (Haşlayarak olan tarifi yapma ama, güzel olmuyor o

)
Benden şimdilik bu kadar. Sonucumu alırsam yine yazarım.Umuyorum doğru yapmışımdır.
Not: Benim de şekerim ve kolesterolum falan normal seviyelerdeydi, insülin direnci ile ikisi çok farklı şeyler.