• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim. hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım? spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?(daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum) ayrıca manevi olarak ekstra bir dua ibadet vs tavsiye eder misiniz gebelik boyunca?

severb severb canım sana teşekkür etmek istedim senden aldığım cesaretle çocuğun odasını ayırdım artık kendi yatağında kendi odasında yatıyor. Bikaç gün sürekli uyandı meme istedi ama emzirip ısrarla kendi yatağına koyduk. Şimdi çok şükür alıştı o rahat biz rahat herkes kendi odasında uyuyor :)gece 20 kere uyanıyodu şimdi 2-3 kez uyanıyor
Rica ederim canım ve çok sevindim ileride daha çok düzene girecek inşallah o 2-3ler bile olmayacak 🧿 bizimki uzun zamandır ilk defa bu gece uyandi ama bekliyordum zaten 2 defa gündüz uykusu yaptı ondan heralde

merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim. hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım? spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?(daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum) ayrıca manevi olarak ekstra bir dua ibadet vs tavsiye eder misiniz gebelik boyunca?
Merhaba, benim de ilk bebeğim hamilelikte pek bir şeye dikkat etmedim o yüzden şunu yap bunu yap diyemem ama tek diyebileceğim şey olabildiğince sakin ve mutlu geçirmeye bak bu süreci. Ne kadar kavga huzursuzluk olursa bebeğe ve kişiliğine yansıyor bundan %100 eminim. Çok kilo almamaya dikkat et kiloyla doğum gerçekten zor oluyor bi de bol bol su tüket son 1 ay felaket ödem olacak çünkü benim ayaklarım falan balon gibi şişmişti. Doktor muayenelerini asla aksatma ve doktoru darlamaktan her şeyi tek tek sormaktan çekinme çünkü sen zorlamadıkça bazı şeyleri sallıyorlar kendi kendilerine gerçi genel olarak konuşamam ama denk gelirsen diye söyledim. Bi de tek bi doktorda geçir bu süreci ben devlete gidiyordum yok korona oldu yok yıllık izne çıktı yok randevu yoktu derken belirlediğim doktora çoğunlukla gidemedim 3-4 değişik doktora gittim hep takip edemediler bi türlü. Spor olarak ben çalıştığım için pek bir şey yapamadım ama alt kat komşumuz da hamileydi o dönem o her gün aksatmadan 1 saate yakın yürüyüş yaptı benim oğluma göre onun oğlu daha sakin sessiz bisey oldu alakası var mıdır bilmem ama ben biraz şüpheleniyorum 😂

Çok geçmiş olsun canım. Ben de daha 2 aylıkken falan 2 kere koltuktan düşürmüştüm Allahtan koltuklar çok alçak bizim yere yakın o yüzden bişey olmamıştı ama insan çok vicdan azabı çekiyor seni anlıyorum :(
Canım benim de ilk değil☹️Bu üçüncü.birinde henüz dönemiyordu dakika geçmeden kaymış düşmüş hemen dönecektim,birinde de hastaydı yanımda yatırdım ateşine bakmak için yastıktan kaymış.üçünde de bizim yataktan gayet yüksek🙁daha kesinlikle bırakmıyorum

LesaM LesaM diyet vs işleri nasıl gidiyor canım yemeye başladın mı yoksa
Hastanede de devam ettim ama son 1 hafta az az yemeye başladım ama dün baktım yine vucudunda kizarikliklar çıkmış. Bir türlü alerji doktoruna da goturemedik bu işlerden dolayı.
Bugun yine başladım diyete.

Sorma canım o gün hastaneye gittik doktor çok kötü olmuş boynu yatış vericez dedi dile kolay 3hafta hastanede kaldık. Kizima da babaannesi gelip baktı. O sis olan yer apselesti (zaten apselesmesi gerekiyormuş) ceviz kadar oldu ve sivilce gibi sıkıp boşalttılar ama nasıl acı çektiğini tahmin edersiniz. Apsenin altında lenf bezi varmis onun da küçülmesini beklediler. Çok şükür tedaviye cevap verdi ve geldiğimiz güne gore küçüldü.
Toplam 3hafta antibiyotik tedavisi alınca daha da veremeyiz kalanı kendiliğinden geçecek veya ameliyat olacak dediler. Daha dün geldik evimize. Bundan sonrasını da takip edecekler.
Enfeksiyon kapmis dedi ama sebep bulunamadi. En son hiç düştü mü dediler bende 1 kez koltuktan düşürdük dedim o da sebep olabilir dedi. Durum bu kızlar evde çocuğuma rahatça bakmanın değerini o kadar iyi anladimki..
Cok gecmis olsun cnm

Kızlar selam
Öncelikle hasta bebişlerinize şifa olsun. Biz de bisüredir pek iyi değiliz. Önce ken karyolasından düştü doktora götürdük görüntülemeler vs. Çok şükür normal çıktı her şey ama kafası şişti. Aradan 2 gün önce yüksek ateş başladı dişler geliyor dedik ilk 2 gün baktık 39.5 lardan düşmüyor tüm gün devam ediyor doktora götürdük calpole devam vs dedi influenza covid testi verdik negatid eve döndük çocuk iyice kötüleşti tekrar götürdük yine aynı yorumlar ve kan tahlıli idrar alındı ama doktor cok önemli bişey yok antibiyotik başlayın dedi eve yolladı derken durum iyice kötüye gidince tekrar baska doktora geldik ki cocuk da dehidrasyon başlamış çişini bile yapmıyordu düzgün artı crp negatif olmasına rağmen bi enfeksiyondan şüphelenildi arastırma hastanesine sevk yaptık yatıs verildi ordan da kendi hastanemize geldik hala arastırılıyor araya ishal girdi bu süreçte. Bugün kan tahlıllerimiz cıktı ben baktım değerler pek iyi görünmüyor bakalım doktorumuz ne diyecek, ayrıca kanda covid omikron vs türevleri de bakıldı allahtan negatif tekrar. Miniğimin her yeri delik deşik oldu çok üzgünüm dua edin biran önce evimize dönelim :KK43:
Coook gecmis olsun canim . evlatlarimiz hasta olmasin . amin . bizde size benzer durum yasiyrz malesef . bizde dusme yasamistik . kafasindaki sislik inmwyince ultrason falan istediler . bisey cikmadi sukur . ama 3 gundur ara ara ates var , surekli huysuz ve agliyo . iki gun ac durdu meme de almdi . bugun meme aliyo ama ek gidayi komple birakti . su zorla iciyo . dr bisey yok dedi dis sandm ben ama hala cikmadi . ates yok su anda koronadn suphelndm ama bilemiyrm . cok uzgunum ve stresliyim . bide irkilme yasadi iki gun ultrasonda korktu sanirim . ama cok doluyum dokunsalr aglicam yani . dua eder ,dua beklerim insallh 😔🤲

Sorma canım o gün hastaneye gittik doktor çok kötü olmuş boynu yatış vericez dedi dile kolay 3hafta hastanede kaldık. Kizima da babaannesi gelip baktı. O sis olan yer apselesti (zaten apselesmesi gerekiyormuş) ceviz kadar oldu ve sivilce gibi sıkıp boşalttılar ama nasıl acı çektiğini tahmin edersiniz. Apsenin altında lenf bezi varmis onun da küçülmesini beklediler. Çok şükür tedaviye cevap verdi ve geldiğimiz güne gore küçüldü.
Toplam 3hafta antibiyotik tedavisi alınca daha da veremeyiz kalanı kendiliğinden geçecek veya ameliyat olacak dediler. Daha dün geldik evimize. Bundan sonrasını da takip edecekler.
Enfeksiyon kapmis dedi ama sebep bulunamadi. En son hiç düştü mü dediler bende 1 kez koltuktan düşürdük dedim o da sebep olabilir dedi. Durum bu kızlar evde çocuğuma rahatça bakmanın değerini o kadar iyi anladimki..
Cok gecmis olsun , rabbim beterinden korusun .

Kızlar ya bu aylarda atak falan mı var huyu suyu değişti çocuğun. Gündüz iyiyiz ama gece sürekli meme istiyor perişan oldum artık yat kalk. Göğüslerim yara olcak artık nerdeyse. Memeyi bıraktırmak istiyorum ciddi ciddi bunu düşünmeye başladım. Bişey de gelmiyo boş memeyi çekip duruyor emzik gibi öyle uyuyor

Kızlar ya bu aylarda atak falan mı var huyu suyu değişti çocuğun. Gündüz iyiyiz ama gece sürekli meme istiyor perişan oldum artık yat kalk. Göğüslerim yara olcak artık nerdeyse. Memeyi bıraktırmak istiyorum ciddi ciddi bunu düşünmeye başladım. Bişey de gelmiyo boş memeyi çekip duruyor emzik gibi öyle uyuyor
Bizimde öyle genelde, diş çıkarma dönemleri ya ondan galiba... Az sık dişini

Bizimkide öyle cnm. 1 yaşını bekliorm. 1 yaşından sonra bir düzenleme getirmeyi düşünüorm bu işe. Ama sıkma canını. Sakın bıraktırmayı falan da düşünme. Sabret, hepsi geçicek. Geçici bu günler.

Bizimde öyle genelde, diş çıkarma dönemleri ya ondan galiba... Az sık dişini

Bizimkide öyle cnm. 1 yaşını bekliorm. 1 yaşından sonra bir düzenleme getirmeyi düşünüorm bu işe. Ama sıkma canını. Sakın bıraktırmayı falan da düşünme. Sabret, hepsi geçicek. Geçici bu günler.

İnşallah canlar ya inşallah. Hem çok güzel hem de zor bu annelik. Bir yaştan sonra düzelir umarım

Coook gecmis olsun canim . evlatlarimiz hasta olmasin . amin . bizde size benzer durum yasiyrz malesef . bizde dusme yasamistik . kafasindaki sislik inmwyince ultrason falan istediler . bisey cikmadi sukur . ama 3 gundur ara ara ates var , surekli huysuz ve agliyo . iki gun ac durdu meme de almdi . bugun meme aliyo ama ek gidayi komple birakti . su zorla iciyo . dr bisey yok dedi dis sandm ben ama hala cikmadi . ates yok su anda koronadn suphelndm ama bilemiyrm . cok uzgunum ve stresliyim . bide irkilme yasadi iki gun ultrasonda korktu sanirim . ama cok doluyum dokunsalr aglicam yani . dua eder ,dua beklerim insallh 😔🤲
Düşme
cok gecmis olsun, hastane sonrası dedigin gibi cok korkuyorlar bizimkinin bütün düzeni şaşmış halde 🙈acil şifalar canım

Deneyimli anneler utanarak bir soru sorucaktim size
17 haftalık gebeyim gece istemsiz orgazm olmak gebeliğe bir zararı olurmu çok korkuyorum yaşayan oldumu aranızda

Selam hanımlar 🧡 bebeklerinize kaç öğün ek gıda veriyorsunuz acaba? instagramda ek gıdacı anneleri görüyorum bebekleri bildiğiniz bizim yediğimiz yemekler gibi parçalı çeşitli yemekler yiyor sizde durumlar nedir?

Back
X