- 18 Temmuz 2020
- 2.059
- 7.669
- 108
Bir de işte öyle ezip ezip verdim diye mi nedir onları sevmiyor. Elimle parça parça koparıp verirsem anca bi iki lokma yiyor. Su da içmiyor elinde tutuyor suluğu kemirip atıyor az içse rahat yiyecek yutacak belki. Yulaf lapasını belki yiyemez de birçok unla denedim muhallebi yapmayı. Armut rendeledim geçen yoğurdu seviyor diye kattım içine yedi yedi birikti galiba ağzında yutuyor sandım bende çok küçük rendeledim kayboldu çünkü. Yok onu da kustu sabah yediğiyle beraber baya çıkarıyor hemde. Neyse kusa kusa alışır inş diyerek denemeye devam edeyim ben ezmelere napalım. Acıkacak yiyecek elbet![]()
Su da mesela bizimki asla biberondan içmez. Biz biberonu tamamen sandığa kaldırdık çünkü mama ve su içmiyor. Suyu bardakta veriyorum azcık içiyor. Ama normal çiş yaptığı için demekki su ihtiyacını bi şekilde karşılıyor.
Belki de tatlı şeyleri sevmiyordur biraz da tuzlu tarifler dene hatta yeşil Elmalı ekşimsi falan değişik tat çeşitleri denet. Benim kız mesela tatlıdansa tuzluyu daha çok seviyor onu farkettim. Baharatsız mercimek çorbası , havuç çorbası, tavuk suyu çorbası falan deneyebilirsin.
Pekmezli yoğurt faydalı ve genelde bebekler seviyor.
İştah sorunu olduğunu düşünüyorsan iştah açan şeylere yönel bi arkadaşım çörek otu yağı içiriyor hergün bi kaşık sanırım çok faydalıymış.
Ama anlattıklarına göre iştah probleminden çok sanki yutamadığı için kusuyor gibime geldi. İştahı olmasa ağzına almaz ağzını açmaz falan. Ama alıp kusuyosa yutamıyodur o da boğaz kaslarının gelişmesiyle alakalı. Biraz iri parçalı şeyler yurtukça gelişir.
Sleepy 5 kullanıyoruz biz de. Bizimki de karnının üstünde dönüyor, ters ters kayıyor, ayakta duruyor ama emekleme yok. Kilolu bebeklerin biraz geç oluyor emekleme yürüme işi. Arkadaşımın bu aylardayken yürümüştü kızı. Biz daha emeklemeye geçemedik.Bizde oyleyiz canim 11 kilo . benimde bebekler kilolu oluyo masallah . genetik den ve sutum yariyo . bugun bizde ilk disi patlattik sukur . kehribar almostim dun baya fayda etti agladi ama normal haliydi yanigeri geri emekleme tarzi bisey yapiyo etrafinda donuyo o sekilde . bi yerlerden yutunup kalkmaya calisiyo bi kac gundir masallah . yurutec hic sevmiyo koymuyrm bende . bide bebeklerde bez izi yapan varsa bacakta ic kisminda lastik var onu kopariyorm ben bacak izi yapmaz oldu
bilen yoksa soyleyim dedim . benim kizim bacaklari tombik oldugundan yapiyodu artik yapmaz oldu molfix 4 kullaniyrm
![]()