- 13 Haziran 2011
- 12.782
- 7.977
- 448
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #30.981
Ben hiç denemedim bebeklere faydalımı yoksa sadece yok tutsun diye miYulaf cok iyi birseymis ya ben daha yeni kesfettimyulaf lapasina bayiliyorum
bende yarin elma ile yapayim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben hiç denemedim bebeklere faydalımı yoksa sadece yok tutsun diye miYulaf cok iyi birseymis ya ben daha yeni kesfettimyulaf lapasina bayiliyorum
Yulaf baya baya faydali canim. Kabizligada iyi geliyormus. Bizim ek gidaya basladigimizdan beri hergun yapamiyor ne yazik kiBen hiç denemedim bebeklere faydalımı yoksa sadece yok tutsun diye mi
Ya evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirimEv daha iyi olur sanirimguzel gecer inallah
bilmiyorum ki kucuk mu alinmali
oyle benzin aldi basini gitti aman hersey aldi basini gitti
Sikma canini diyetin insallah olumlu sonuclanir. Doktor kilo alimina normal diyordu degil mi neden sikiyorusn bu kadar canini. İlk cocugunun etkisi cok saniyorum ama inan kilolu olmasi cokta iyi degil. Saglikli olsun normal kiloda olsun. Ben ilk 6 ay cok zayif sonraki hayatim boyunca hep kiloluymusum. Annem zayifim diye pirinc unlu mamalar yedirmis hepdayim kizarmis cocuk cok kilo alacak diye ama dinlememis hayatimi hep cok sisman olarak gecirdim
sonrada hep diyet ve diyetisyenle. Belkide o yuzden hic kilo alsinlar diye ugrasim yok saglikli olsunlar ve normal kiloda olsunlar yeter. Suan yine baktim kizimin kilosu kiz bebek icin ortalamanin altinda ama alt sinirda dogmustu. Bizim doktor dogum kilosuna gore bakiyor ve guzel diyor. Ablasida ayni donemlerde ayni kilolardaydi.
Uzulme hic takma kafana ve bence annemin yaptigi hatayo yapma
![]()
Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.Kendini niye uzuyorsun ki sen elinden geleni yapıyorsun zaten..bazen biz ne yapsak ne etsek de bebisler bildiğini okuyor..arkadaşımın bebeği onuncu ayda bırakti memeyi mesela..bunun " bakamayan anne" ile hiçbir alakası yok...bebek evin küçük reisi oluyor..biz naparsak yapalım bi şekilde istedikleri oluyor...üzme boşuna kendini . Dr ek gıda diyorsa onu cogalt mama diyorsa onu cogalt.sissin diye değil aç kalmasın diye
İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem.Ya evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirim
Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.
Gittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem.7. Ay kontrolune gittin mi kac cikti kilosu ?
Dusmesi normal degil mi. Benimki ilk aylar 1 er kilo aldi sonra dustu 300 gram aliyor 2-3 aydir. Saglik ocagida anne sutuyle normal dedi doktorda. İlk kizim icin gittigim doktorlar surekli mama ver diyip duruyorlardi. Yinede vermedim zamanla ortalamayi buluyorlar. Gorustugun insanlar bu kadar kotu insanlarsa gorusme daha iyi cozum. Ben gorusmuyorum akraba falan herkes bana uzak zaten bile isteyede gitmiyorum pandemi vs bahaneydi simdide gitmiyorumGittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...
Canim kac kişiyi tersledim hatirlamiyorum bile ama yeni tanıştığın insan bile der mi?Kadının cocugu obez cocuk haliyle 80 kilo onu görmeyip benim çocuğuma laf sokardıDusmesi normal degil mi. Benimki ilk aylar 1 er kilo aldi sonra dustu 300 gram aliyor 2-3 aydir. Saglik ocagida anne sutuyle normal dedi doktorda. İlk kizim icin gittigim doktorlar surekli mama ver diyip duruyorlardi. Yinede vermedim zamanla ortalamayi buluyorlar. Gorustugun insanlar bu kadar kotu insanlarsa gorusme daha iyi cozum. Ben gorusmuyorum akraba falan herkes bana uzak zaten bile isteyede gitmiyorum pandemi vs bahaneydi simdide gitmiyorumdaha goren akrabam olmadi laf yok soz yok
kendi dalgamida kendim geciyorum ben minnak bebek doguruyorum diye
Birde insanlar gercekten tuhaf bebekken sisman hoslarina gidiyor az buyuyunce verme buna birsey diyorlar. Eltimin kizi oyleydi bebekken cok sevilirdi sonradan yedirme vok kilolu denmeye baslandi. Yani eninde sonunda insanlar birsey diyor
![]()
Bosver kilodan olmasa baska seyden bir laf bulurlarCanim kac kişiyi tersledim hatirlamiyorum bile ama yeni tanıştığın insan bile der mi?Kadının cocugu obez cocuk haliyle 80 kilo onu görmeyip benim çocuğuma laf sokardıValla sağlıklı da ilk cocugum gayet hareketliydi erken yürüdü hala da algıları açık ama millet nereden laf sokacağını şaşırırdı.
Aklımda olsun o zaman cnmYulaf baya baya faydali canim. Kabizligada iyi geliyormus. Bizim ek gidaya basladigimizdan beri hergun yapamiyor ne yazik kibir kac gunde bir
Bu kadar üzülme 6 ayı geçirdin sonuçta bazen naparsak yapalım memeyi birakabiliyorlarYa evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirim
Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.
Herkes birşey söyler zaten hadsiz dolu..yahu kendi annem ki üç kere uyarmama rağmen " sütun mu az goguslerin civik' dedi...cıvık göğüsle 1.5 kilo aldı çocuk bir ayda...kaç kere de tersledim yani ..doğru olanı biliyorsan kulaklarını tıka ben hep öyle yaptım cnmGittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...
Cnm yanlış anlama üzülme ama normal gelmedi. Drla konuştun mu .belki geçici atak dönemi gbi birseydirGünaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum
Benim sorum kızım ilk başlarda çok güzel cıvıldıyordu mesela 4. Ayda aguuu guuu buuu babababba falan diyordu hatta 5. Ayda ablasını görünce abuuuu abbuuu diye çıldırıyordu şimdi 6. Ayda yaklaşık 1 aydır hiç sesi çıkmıyor agu bile demiyor ıhlamıyor bile gülüyor güldürüyoruz ses yok cıvıldamalar gitti gece ağlamıyor bile tekme atıyor banao zaman uyandığını anlıyorum aynı yataktayız hala
Zorlamıyorum ama endişeleniyorum gece ağlamarını bile bekler oldum neden böyle oldu anlamadım İnternette 2 yaş sendromunda konuşma geriliği olabilir yazıyor yada kardeş kıskançlığı ama bebeklerde normal mı bu durum bilemedim
Var mı aranızda böyle bir durum yaşayan?
Basmiyo derken napiyo dik tutuncaKızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı
Biyeri acıyınca da mı ağlamıyo mesela yanına gitme yalnız bırak bakalım belki ağlar çağırmak için falan ağlıyolar yaGünaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum
Benim sorum kızım ilk başlarda çok güzel cıvıldıyordu mesela 4. Ayda aguuu guuu buuu babababba falan diyordu hatta 5. Ayda ablasını görünce abuuuu abbuuu diye çıldırıyordu şimdi 6. Ayda yaklaşık 1 aydır hiç sesi çıkmıyor agu bile demiyor ıhlamıyor bile gülüyor güldürüyoruz ses yok cıvıldamalar gitti gece ağlamıyor bile tekme atıyor banao zaman uyandığını anlıyorum aynı yataktayız hala
Zorlamıyorum ama endişeleniyorum gece ağlamarını bile bekler oldum neden böyle oldu anlamadım İnternette 2 yaş sendromunda konuşma geriliği olabilir yazıyor yada kardeş kıskançlığı ama bebeklerde normal mı bu durum bilemedim
Sürekli hoplat kasları gelişsin bizim 2 aylıkken hoplardı sürekli sonradan hoplamayı bıraktı ama basıyo yürüyo yürüteç e koyuyorum hareketler yaptır bacaklarınaKızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı
Oh mis gibi yapmışsınHamileyken de gittim5 gece 5 yıldızlı otelde prenses havasında tatil yapıp 6 gün evde kulkedisine donustum
bu sene günübirlik deniz olur anca
geçmiş olsun.bizimde alerji başlarda pişik yapıyordu.umarım diyet iyi gelirSelam kızlar,ben süt ürünleri diyetine girdim artık doktor önerisiyle valla şaştım kaldım iki aydır 6 ve7. Ay kilo alımı hem azaldı ama meme reddi oluyordu.Atopik dermatit oluştu popoda hare şeklinde pişik olunca doktor deneyelim dedi diyeti.Benim oglan ek gıda sevmiyor hala,her gün deniyorum ama...Ben de 10 günlük hem gezme hem otel bi tatil yapacağım bu yil iki çocukla,o zaman kadar oğlumun beslenmesi düzelsin yeter diyorum.7. Ay kilo alımı azalması normal mi sizde de?
Aynen lezzetliymiş bayaYulaf cok iyi birseymis ya ben daha yeni kesfettimyulaf lapasina bayiliyorum
geçmiş olsun biri bitmeden biri başlıyor dimiBizim de tam düzeliyo derken yine gece sık uyanıyo yediriyorum ama uyuyamıyo uğraş dur ancak ayağımda sallayınca dalıyo sonra yine koyuyorum yerine bazen uyuyo bazen uyumuyo
Tatile gitmeye heves te yok bende herşey çok pahalı ancak denize git gel yaparız bir de şu kaka derdi bitmedi hep bi uğraşmayla geçiyo tiroid im de yükselmiş ilaca başladım yine![]()
hiç mi ses çıkarmıyor? Yoksa azaldı mı? Çıkarmıyorsa doktora danışın istersenizGünaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum
Arada koltuk altlarından tutup yürüme çalışması yaptırabilirsin.dik tuta tuta alışırKızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı
Ben dün kabak,havuç bebek irmigi bir de sarımsaklı bi çorba yaptım önüne de parmak havuç kabak hasladim o kemirirken bi yandan yedirdim.Sevdi gibi...deneyebilirsin bu tarifi.Mis gibi bebek omleti yaptım iki kaşık aldı bıraktı.tuz atıp ben yedimÇeyrek patates yarım havucu haşladım.maydonoz ve yumurta sarısıyla tavada pişirdim.
Şimdi sebze çorbası yapıcam![]()
TeşekkürlerBen dün kabak,havuç bebek irmigi bir de sarımsaklı bi çorba yaptım önüne de parmak havuç kabak hasladim o kemirirken bi yandan yedirdim.Sevdi gibi...deneyebilirsin bu tarifi.
Dr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyorBilmiyorum ya surekli meme reddi yaşıyoruz ve burada alerjik bebeklerin hiçbirinde yok bu durum neden hep var anlamıyorum,eşim mamayi verseydin niye uğraştın diyor bakıyorum mama alan bebekler almis başını gidiyor kiloda sonra etrafta ben bakamayan anne oluyorum oysa aylardır çekmediğim kalmadı.Artik pek buraya da girmiyorum zaten yazacak bi sey bulamiyorum cunku hep bi ugrastayim
Yenidogan deseydinDr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyorhe canim öyle dedimgectim
![]()
Yani bizimki de agulardi filan şuan 7aylik agulamiyo bababa filan demiyo sadece çığlık atiyo agliyoGünaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum