• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Ev daha iyi olur sanirim ☺️ guzel gecer inallah 😍bilmiyorum ki kucuk mu alinmali 😕oyle benzin aldi basini gitti aman hersey aldi basini gitti 😧

Sikma canini diyetin insallah olumlu sonuclanir. Doktor kilo alimina normal diyordu degil mi neden sikiyorusn bu kadar canini. İlk cocugunun etkisi cok saniyorum ama inan kilolu olmasi cokta iyi degil. Saglikli olsun normal kiloda olsun. Ben ilk 6 ay cok zayif sonraki hayatim boyunca hep kiloluymusum. Annem zayifim diye pirinc unlu mamalar yedirmis hep 😕 dayim kizarmis cocuk cok kilo alacak diye ama dinlememis hayatimi hep cok sisman olarak gecirdim 😞 sonrada hep diyet ve diyetisyenle. Belkide o yuzden hic kilo alsinlar diye ugrasim yok saglikli olsunlar ve normal kiloda olsunlar yeter. Suan yine baktim kizimin kilosu kiz bebek icin ortalamanin altinda ama alt sinirda dogmustu. Bizim doktor dogum kilosuna gore bakiyor ve guzel diyor. Ablasida ayni donemlerde ayni kilolardaydi.😊 Uzulme hic takma kafana ve bence annemin yaptigi hatayo yapma 😊
Ya evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirim
Kendini niye uzuyorsun ki sen elinden geleni yapıyorsun zaten..bazen biz ne yapsak ne etsek de bebisler bildiğini okuyor..arkadaşımın bebeği onuncu ayda bırakti memeyi mesela..bunun " bakamayan anne" ile hiçbir alakası yok...bebek evin küçük reisi oluyor..biz naparsak yapalım bi şekilde istedikleri oluyor...üzme boşuna kendini . Dr ek gıda diyorsa onu cogalt mama diyorsa onu cogalt.sissin diye değil aç kalmasın diye
Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.

Ya evet ilk cocuk beni çok yıprattı derdin şişman cocuk değil çok da sevmem sadece belirli bir düzeyde ilerlesin,mesela seni bebek kucuk doğmuş ama benim oglan normal kiloda doğdu.Gecici süreçler dermansız dert olmasin sadece meme reddi çok yoruyor beni ondan bunaldım sanirim

Doktorum asla mamaya gerek yok dedi canim derse takviye yaparim,çocuğumu sisirmekten ziyade meme reddi beni yoruyor ondan bunaldım ve çözüm bulamıyorum.
İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem. 😣 7. Ay kontrolune gittin mi kac cikti kilosu ?

İnsallah red surecini atlatirsin bir an once. Ne yazik ki en cok memeyi seven bebekte dahi oluyor donem donem. 😣 7. Ay kontrolune gittin mi kac cikti kilosu ?
Gittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...

Gittim canim kilo normal persentilde aslinda ama aldığı kilo diğer aylara göre azaldı ek gıda da çok sevmediği için haliyle panik oldum,ya bana normal geliyor cocugum zaten ama salak sacma insanlar yıllarca sinirimi bozdu o yuzden aynı şeyleri yaşama istemiyorum.Obez cocugu olana bu cocuk cok şişman demiyorlar ama cocugu zayif olana bakamiyorsun diyen bile oldu,resmen travma oldu sanırım bende yoksa derdim şişman cocuk değil ya...
Dusmesi normal degil mi. Benimki ilk aylar 1 er kilo aldi sonra dustu 300 gram aliyor 2-3 aydir. Saglik ocagida anne sutuyle normal dedi doktorda. İlk kizim icin gittigim doktorlar surekli mama ver diyip duruyorlardi. Yinede vermedim zamanla ortalamayi buluyorlar. Gorustugun insanlar bu kadar kotu insanlarsa gorusme daha iyi cozum. Ben gorusmuyorum akraba falan herkes bana uzak zaten bile isteyede gitmiyorum pandemi vs bahaneydi simdide gitmiyorum 😊 daha goren akrabam olmadi laf yok soz yok 😁 kendi dalgamida kendim geciyorum ben minnak bebek doguruyorum diye 😊 Birde insanlar gercekten tuhaf bebekken sisman hoslarina gidiyor az buyuyunce verme buna birsey diyorlar. Eltimin kizi oyleydi bebekken cok sevilirdi sonradan yedirme vok kilolu denmeye baslandi. Yani eninde sonunda insanlar birsey diyor 🤷‍♀️

Dusmesi normal degil mi. Benimki ilk aylar 1 er kilo aldi sonra dustu 300 gram aliyor 2-3 aydir. Saglik ocagida anne sutuyle normal dedi doktorda. İlk kizim icin gittigim doktorlar surekli mama ver diyip duruyorlardi. Yinede vermedim zamanla ortalamayi buluyorlar. Gorustugun insanlar bu kadar kotu insanlarsa gorusme daha iyi cozum. Ben gorusmuyorum akraba falan herkes bana uzak zaten bile isteyede gitmiyorum pandemi vs bahaneydi simdide gitmiyorum 😊 daha goren akrabam olmadi laf yok soz yok 😁 kendi dalgamida kendim geciyorum ben minnak bebek doguruyorum diye 😊 Birde insanlar gercekten tuhaf bebekken sisman hoslarina gidiyor az buyuyunce verme buna birsey diyorlar. Eltimin kizi oyleydi bebekken cok sevilirdi sonradan yedirme vok kilolu denmeye baslandi. Yani eninde sonunda insanlar birsey diyor 🤷‍♀️
Canim kac kişiyi tersledim hatirlamiyorum bile ama yeni tanıştığın insan bile der mi?Kadının cocugu obez cocuk haliyle 80 kilo onu görmeyip benim çocuğuma laf sokardı 😂Valla sağlıklı da ilk cocugum gayet hareketliydi erken yürüdü hala da algıları açık ama millet nereden laf sokacağını şaşırırdı.

Canim kac kişiyi tersledim hatirlamiyorum bile ama yeni tanıştığın insan bile der mi?Kadının cocugu obez cocuk haliyle 80 kilo onu görmeyip benim çocuğuma laf sokardı 😂Valla sağlıklı da ilk cocugum gayet hareketliydi erken yürüdü hala da algıları açık ama millet nereden laf sokacağını şaşırırdı.
Bosver kilodan olmasa baska seyden bir laf bulurlar 😊 Sana diyorum bende. cok bunaldim ben karismalarindan bunaldim herkes kaynana gibi.. Gecen pazarda toka bakiyorum pazarci demez mi corabini cikar cocugun rahat etsin vs 😧 bi karismayan o kalmisti 🤣

Günaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum 🌺☺️
Benim sorum kızım ilk başlarda çok güzel cıvıldıyordu mesela 4. Ayda aguuu guuu buuu babababba falan diyordu hatta 5. Ayda ablasını görünce abuuuu abbuuu diye çıldırıyordu şimdi 6. Ayda yaklaşık 1 aydır hiç sesi çıkmıyor agu bile demiyor ıhlamıyor bile gülüyor güldürüyoruz ses yok cıvıldamalar gitti gece ağlamıyor bile tekme atıyor bana 😂 o zaman uyandığını anlıyorum aynı yataktayız hala 🙄
Zorlamıyorum ama endişeleniyorum gece ağlamarını bile bekler oldum neden böyle oldu anlamadım İnternette 2 yaş sendromunda konuşma geriliği olabilir yazıyor yada kardeş kıskançlığı ama bebeklerde normal mı bu durum bilemedim 🤷🏼‍♀️
Var mı aranızda böyle bir durum yaşayan?

Kızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı

Yulaf baya baya faydali canim. Kabizligada iyi geliyormus. Bizim ek gidaya basladigimizdan beri hergun yapamiyor ne yazik ki 😞 bir kac gunde bir
Aklımda olsun o zaman cnm

Bu kadar üzülme 6 ayı geçirdin sonuçta bazen naparsak yapalım memeyi birakabiliyorlar
Herkes birşey söyler zaten hadsiz dolu..yahu kendi annem ki üç kere uyarmama rağmen " sütun mu az goguslerin civik' dedi...cıvık göğüsle 1.5 kilo aldı çocuk bir ayda...kaç kere de tersledim yani ..doğru olanı biliyorsan kulaklarını tıka ben hep öyle yaptım cnm
Günaydın kızlar nasılsınız buraya pek giremiyorum girdikçe de okuyorum yazılarınızı fayda sağlıyorum çok teşekkür ediyorum 🌺☺️
Benim sorum kızım ilk başlarda çok güzel cıvıldıyordu mesela 4. Ayda aguuu guuu buuu babababba falan diyordu hatta 5. Ayda ablasını görünce abuuuu abbuuu diye çıldırıyordu şimdi 6. Ayda yaklaşık 1 aydır hiç sesi çıkmıyor agu bile demiyor ıhlamıyor bile gülüyor güldürüyoruz ses yok cıvıldamalar gitti gece ağlamıyor bile tekme atıyor bana 😂 o zaman uyandığını anlıyorum aynı yataktayız hala 🙄
Zorlamıyorum ama endişeleniyorum gece ağlamarını bile bekler oldum neden böyle oldu anlamadım İnternette 2 yaş sendromunda konuşma geriliği olabilir yazıyor yada kardeş kıskançlığı ama bebeklerde normal mı bu durum bilemedim 🤷🏼‍♀️
Cnm yanlış anlama üzülme ama normal gelmedi. Drla konuştun mu .belki geçici atak dönemi gbi birseydir

Biyeri acıyınca da mı ağlamıyo mesela yanına gitme yalnız bırak bakalım belki ağlar çağırmak için falan ağlıyolar ya
Kızlar benim oğlan 6.5 aylık ayağını basmıyor nadir basıp bırakıyor sağa sola dönüyo bazen yüz üstü de dönderiyor kendini ama ayağını basmıyor Dr 7.aya kadar bekleyelm yoksa kas enzimlerine bakarız dedi bu şekil olan var mı
Sürekli hoplat kasları gelişsin bizim 2 aylıkken hoplardı sürekli sonradan hoplamayı bıraktı ama basıyo yürüyo yürüteç e koyuyorum hareketler yaptır bacaklarına

Hamileyken de gittim 🙈🤣 5 gece 5 yıldızlı otelde prenses havasında tatil yapıp 6 gün evde kulkedisine donustum🤣 bu sene günübirlik deniz olur anca
Oh mis gibi yapmışsın 😂 geçen sene günübirlik gitmiştim ama yüzerken karnım kasılmıştı.bu sene karnımdaki kasıntıyla yüzeriz 😄💕
Selam kızlar,ben süt ürünleri diyetine girdim artık doktor önerisiyle valla şaştım kaldım iki aydır 6 ve7. Ay kilo alımı hem azaldı ama meme reddi oluyordu.Atopik dermatit oluştu popoda hare şeklinde pişik olunca doktor deneyelim dedi diyeti.Benim oglan ek gıda sevmiyor hala,her gün deniyorum ama...Ben de 10 günlük hem gezme hem otel bi tatil yapacağım bu yil iki çocukla,o zaman kadar oğlumun beslenmesi düzelsin yeter diyorum.7. Ay kilo alımı azalması normal mi sizde de?
geçmiş olsun.bizimde alerji başlarda pişik yapıyordu.umarım diyet iyi gelir 🤲🏻 Bu aylarda kızım çok hareketlendi aldığını düşünmüyorum.ek gıda ucundan ucundan yiyor.iki öğün vericem artık
Yulaf cok iyi birseymis ya ben daha yeni kesfettim😍 yulaf lapasina bayiliyorum ☺️ bende yarin elma ile yapayim
Aynen lezzetliymiş baya ☺️ Elmayla güzel olmuştur ☺️ Benim kız sevmiyor
Bizim de tam düzeliyo derken yine gece sık uyanıyo yediriyorum ama uyuyamıyo uğraş dur ancak ayağımda sallayınca dalıyo sonra yine koyuyorum yerine bazen uyuyo bazen uyumuyo
Tatile gitmeye heves te yok bende herşey çok pahalı ancak denize git gel yaparız bir de şu kaka derdi bitmedi hep bi uğraşmayla geçiyo tiroid im de yükselmiş ilaca başladım yine 😒
geçmiş olsun biri bitmeden biri başlıyor dimi 🤦🏻‍♀️ Yine bu halimize de şükür 🤷🏻‍♀️ Benim kız da yerine koyunca ağlıyor yanıma alıyorum ya da kucağımda dalana kadar tutuyorum
hiç mi ses çıkarmıyor? Yoksa azaldı mı? Çıkarmıyorsa doktora danışın isterseniz
Arada koltuk altlarından tutup yürüme çalışması yaptırabilirsin.dik tuta tuta alışır

Mis gibi bebek omleti yaptım iki kaşık aldı bıraktı.tuz atıp ben yedim 🤷🏻‍♀️ Çeyrek patates yarım havucu haşladım.maydonoz ve yumurta sarısıyla tavada pişirdim.
Şimdi sebze çorbası yapıcam 🙈

Eklentiler

• 7D9633FE-BDB0-4C46-B336-47E8846B2BB0.webp
    7D9633FE-BDB0-4C46-B336-47E8846B2BB0.webp
    39 KB · Görüntüleme: 38
Mis gibi bebek omleti yaptım iki kaşık aldı bıraktı.tuz atıp ben yedim 🤷🏻‍♀️ Çeyrek patates yarım havucu haşladım.maydonoz ve yumurta sarısıyla tavada pişirdim.
Şimdi sebze çorbası yapıcam 🙈
Ben dün kabak,havuç bebek irmigi bir de sarımsaklı bi çorba yaptım önüne de parmak havuç kabak hasladim o kemirirken bi yandan yedirdim.Sevdi gibi...deneyebilirsin bu tarifi.

Bilmiyorum ya surekli meme reddi yaşıyoruz ve burada alerjik bebeklerin hiçbirinde yok bu durum neden hep var anlamıyorum,eşim mamayi verseydin niye uğraştın diyor bakıyorum mama alan bebekler almis başını gidiyor kiloda sonra etrafta ben bakamayan anne oluyorum oysa aylardır çekmediğim kalmadı.Artik pek buraya da girmiyorum zaten yazacak bi sey bulamiyorum cunku hep bi ugrastayim
Dr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyor 😂😂 he canim öyle dedimgectim😂😂😂

Dr kilosuna normal diyorsa dert etmeyin, benim kızım da zayıf, 6.ayda 7 kilo bile gelmedi, ama hareketli sağlıklı buna şükür. Dün komşunun biri 3 aylık mi diyor 😂😂 he canim öyle dedimgectim😂😂😂
Yenidogan deseydin 😂Benim ilk çocuğuma kilo aldiramamissin derlerdi...Oğlum doğduğunda da bi akrada arada arayıp gelişiyor mu bari diye soruyordu😑Biz kafayı yemeyelim kimler yesin😁

Yani bizimki de agulardi filan şuan 7aylik agulamiyo bababa filan demiyo sadece çığlık atiyo agliyo

Back
X