• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Herkese merhabaaaaaa 🙋🏼‍♀️

Yaklaşık 3 haftadır “aralık anneleri”nde yazışıyorum, doğum aralığa denk geliyor diye düşündüğümden. Bugün öğrendim ki kasım annesi olacakmışım (inşallah) 🤲🏻

Öncelikle listeye eklenmek için gerekli bilgileri vereyim 🥰

Hamiş : pufpuff
Beklenen doğum : 20 kasım
Kaçıncı çocuk : 2
Kese görme : 4+5
Kalp atışı : 6+4

👉🏻 Sevgili ygmygm ygmygm hatta listeye herkesin hangi şehirden katıldığını da mı yazsak? ☺️ Hem aynı şehirden olanlar bilgi paylaşımı yapmak isterse kolaylık olur 👈🏻

Kısaca kendimden de bahsedeyim 🤩

İstanbul’da yaşıyorum. 2014 haziran doğumlu bir oğlum var (biz ona köfte diyoruz) Şimdiki minnoşum da pattis (patates) olacak inşallah 😬 Oğlumdan önce 2 tane boş gebelik sebebi ile düşüğüm var. O yüzden kalp atışı kırmızı çizgimdi, duyana dek listeye falan ekletmemiştim kendimi de aralık annelerinde..

Sat 22 şubattı..
3 martta rahim filmi çektirdim..
Ayrıca pco’luyum..
5 mart itibariyle denemelere başladık tekrardan..
30 martta kanda 588 değer ile gebeliği öğrendim..
İlk kontrolüm 1 nisandaydı, o gün keseyi gördük..
İkinci kontrolüm bugündü.. Çok şükür kalp atışını da duyduk 😍

Fazla uzattım galiba 😂 Şimdilik bu kadar.. İnşallah hepimiz sağlıkla ilerleyebiliriz arkadaşlar..
Oğlum zamanından haziran anneleri arkadaşlarımızla 8 senedir hâlâ görüşüyoruz her gün yazışıyoruz.. Çok güzel bağlar kuruluyor burda aynı dönem anneleri ile.. Çok güzel bir şey bu.. Darısı bizlere 🤲🏻🤩
Hayırlı olsun canım hoşgeldin aramıza 🤗🤗 tabloda 3-5 bilgi istiyoruz onu bile zor topluyorum bikerede 🤣🤣bizde il bilgisi ile başlamıştık yazmak istemeyenler yazmayanlar oldu.. ama muhabbet ettikçe kim nerden öğreniyoruz tabloda yazmasada 👍👍 😍

Maşallah canım öncelikle Allah bağışlasın 😍😍 yazdığın için çok teşekkür ederim.ayni şeyleri yaşıyor ve düşünüyoruz ben de hep öyle diyorum çocuğun kokusuna Hasret o kadar kadın varken onlara haksızlık etmiş gibi oluyor. İnşallah bir an önce geçer ve toparlariz çocuklarımiz ile güzelce ilgileniriz 🥰🥰 o zaman sen de 2018 annesisin hangi ayda doğmuştu oğlun 😍

Canimm😍
Bugün hep aklıma geldin seni etiketleyip yazacaktım girmiyorsun diye merak ettim .
Neyse ki her şey yolundaymis 🙏🧿🥰. Kulağın için de geçmiş olsun kadın doğum doktorun kullan dediyse sorun olmaz bence.. olsa kullanma derdi iltihap kötü oluyor ateş vs olursa daha kötü olur
Evet şubat 2018 annesiyim 😊

Hayırlı olsun canım hoşgeldin aramıza 🤗🤗 tabloda 3-5 bilgi istiyoruz onu bile zor topluyorum bikerede 🤣🤣bizde il bilgisi ile başlamıştık yazmak istemeyenler yazmayanlar oldu.. ama muhabbet ettikçe kim nerden öğreniyoruz tabloda yazmasada 👍👍 😍

Peki tamam o zaman ☺️☺️
Telefonuma uygulama indirdim de şimdi, doktorumun söylediği tahmini doğumu yazınca uygulama beni 8 haftalık gösterdi ama doktor bugün 6+4 dedi. Kasım mı aralık mı ortada sıkıştım 😂

Peki tamam o zaman ☺️☺️
Telefonuma uygulama indirdim de şimdi, doktorumun söylediği tahmini doğumu yazınca uygulama beni 8 haftalık gösterdi ama doktor bugün 6+4 dedi. Kasım mı aralık mı ortada sıkıştım 😂
Geç döllenme olabilir burada geriden gelen bi sürü bebiş var hatta sonradan haftasını bile tamamlayıp öne geçen 😍😍 bizim çoğumuzda ekim annesi olacagız zaten hangi grupta kendini iyi hissediyorsan ordan katıl gitsin 🤣🤣 anı yaşayalım 😍😍

Geç döllenme olabilir burada geriden gelen bi sürü bebiş var hatta sonradan haftasını bile tamamlayıp öne geçen 😍😍 bizim çoğumuzda ekim annesi olacagız zaten hangi grupta kendini iyi hissediyorsan ordan katıl gitsin 🤣🤣 anı yaşayalım 😍😍

Geç döllenme demedi aslında ama ilk denemem 5 martta oldu, regl ve rahim filmi sonrası. İlk deneme bile tutmuş olsa şu an 5 marttan bugüne 5 hafta ediyor 🙄 Özellikle sordum bugün doktora, doğum ne zamana diye? 20 kasım dedi.
neyse bakalım. sağlıkla ilerlesin de inşallah 😍

Evet uzun bir ara verdim doğru zaman buydu diyordum ilk heyecan gibiydi herşey fakat bugün bebeğimin kalp atışlarını alamadık ve maalesef yarın kürtaja gireceğim. 😔😔😭

Herkese merhabalar kürtaj için bugün gidecektim fakat sabah başka bir dr dan daha randevu aldım ve bebeğin kalp atışları var fakat çok çok zayıf ve güçsüz dedi. bir hafta daha beklememizi önerdi ama çok umutlanmayın yinede dedi. Sağlıklı bir bebek ise tutunsun istiyorum🙏🙏 🙏
Hayırlısıyla, sağlıkla devam eder inşallah.
Ne kadar ücret istediler canım ? Bir de sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor sanırım cinsiyet de öğreniliyor bu testle yanlış mı biliyorum acaba

Gözün aydın canım çok sevindim ❤️❤️❤️ bulantılarınin geçmesine de çok sevindim. 🧿🙏

Hadi inşallah bebeğin sağlıklıdır ve sana sım sıkı tutunur 🙏🙏🙏

Ben de doğuma kadar temmuz annelerindeydim ama Haziran annesi oldum 😅😍
Ben de Temmuz iken Ağustos annesi oldum aslında :)
Okuyunca yalnız hissetme diye yazmak istedim 😊 benim biri 4.5 diğeri 3 yaşında iki oğlum var. Malesef bulantım olduğu için yerimden kalkamıyorum. Ne oyun oynayabiliyorum, ne ilgilenebiliyorum. Sürekli vicdan azabı 😣 sürpriz bir gebelik oldu benimde. Bazen üzülüyorum sonra da birçok anne olmak isteyip yaşayamayan kadınları düşününce şükürsüzlük gibi geliyor. Allah dağına göre kar verir derler. Böyle düşünüp rahatlıyorum. Şu ilk haftalar geçsin yine eski düzenimize döneceğiz İnşaAllah 😊
Benim de 2,5 yaşında oğlum var, bir yandan da çalışıyorum ve bir noktadan sonra hiçbir şeye takatim kalmıyor, cok mutsuzum bu konuda. ilk gebelikte böyle değildi. Şimdi yorgunluk ve bulantı mahvediyor :(
Az önce bebeğimle vedalaştım... Sizlere sağlıklı gebelikler dilerim. Gruptan çıkıyorum arkadaşlar hoşçakalın..
:( İnşallah bundan sonrası gönlünüze göre olur.

Kızlar, daha önce öneriler konuşulmuştur kesin ama bu bulantı için ne yapıyorsunuz? ilk gebeliğim çok rahattı. Şu an su dahil hemen herşey kokuyor, az miktarda yiyebildiğim bazı şeyler var, şansım varsa midemde kalıyor. Zolfer diye bir bulantı ilacı vermişti ama arkadaşım yan etkisi var dedi diye onu da kullanmıyorum artık ki cok da etki de etmiyordu.

Kızlar, daha önce öneriler konuşulmuştur kesin ama bu bulantı için ne yapıyorsunuz? ilk gebeliğim çok rahattı. Şu an su dahil hemen herşey kokuyor, az miktarda yiyebildiğim bazı şeyler var, şansım varsa midemde kalıyor. Zolfer diye bir bulantı ilacı vermişti ama arkadaşım yan etkisi var dedi diye onu da kullanmıyorum artık ki cok da etki de etmiyordu.
Prilam içiyorum gece 2 tane

Bulantı ile ilgili hiçbir bilgim ve önerim yok. Oğlumda da hiç bulantı olmamıştı şimdi de öyle bir durumum yok çok şükür. Ama çok zor olduğuna eminim tabii ki Allah yardımcın olsun

Bu bir süreç canım şu iyi geliyor bu iyi geliyordan ziyade senin kendini dinlemen ve bunu kendin bulman lazım.çok çok kötü değil isen ilaç kullanmanı ben de tavsiye etmem.Genellikle 12. Haftadan sonra belirtiler geriliyor deniyor umarım senin de öyle olur. Bulantı gerçekten zor bir durum fakat bebek zaten senden besleniyor o yüzden bebeği etkileyen bir durum yok için rahat olsun:anneadayı:

Günaydın hanımlaar! 🌸 Ben de kahvemi çoktan içmiş, bebişin ultrasonlarına dalmış durumdayım. Dün doktor kontrolündeydik, göbüşlü bir bebeğim var. 🤭 Doktor ben böyle keyifçi bi bebek görmedim dedi, eli ağzında sırtını yaslamış göbüşü salmış yatıyordu hahah. Sata göre 9+2’yim ama hala önde çıkıyor, doktor artık 9+5 olarak takip edeceğiz dedi. Kalp atışı ilk günden beri 156 çıkıyor. Çok şükür iki kol, iki bacak, ağız burun beyincik gördük vallahi hayretler içindeyim, bi’ maşallahınızı alalım. 🧡

Hiç ultrason görüntüsü paylaşılmadı sanırım görmedim, ilkini başlatıyorım! 🙈 Paylaştığım ultrasonda burnuna kadar belirgin detayları, sizlerden de bekliyoruum!

Maşallaaah 🧿🧿🧿
Koşuyolu Medipol’de bir kaç sene önce Sinem Beden’di sanırım o doktora gitmiştim bende. Sevecen bi kadındı ☺️ hâlâ orda mıdır bilmem ama..

Bu bir süreç canım şu iyi geliyor bu iyi geliyordan ziyade senin kendini dinlemen ve bunu kendin bulman lazım.çok çok kötü değil isen ilaç kullanmanı ben de tavsiye etmem.Genellikle 12. Haftadan sonra belirtiler geriliyor deniyor umarım senin de öyle olur. Bulantı gerçekten zor bir durum fakat bebek zaten senden besleniyor o yüzden bebeği etkileyen bir durum yok için rahat olsun:anneadayı:
Şu an bebekten ziyade kendim etkilenip cok halsiz kalıyorum, bu yuzden çözüm arıyorum aslında. Tansiyonum düşüyor mesela. Çıkarmaktan bazen boğazım tahriş olup acıyor :( umarım kesilir 12de.

Valla rahatlatan bişey yok malesef belki olips şeker emebilirsin naneli yada portakallı miden hangisini kaldırırsa 🥶🥶🥶 bana bide son zamanlar limon yemek iyi geldi ama kesmio tabiki

Beni de mahvediyor bulantı ne kustum ne öğürdüm ama otobüs tutmuş gibi bu his beni öldürüyor 😔 az az da olsa öğün kaçırmadan yiyorum ama his hep sabit sabah uyandığım an kahvaltı etmemle başlayıp uyuyuyana kadar devam ediyor

Bulantı için yaptığım birşey yok malesef dua edip kendiliğinden geçmesini bekliyorum. 1 hafta 10 gündür çok kötüyüm sabah kalktığımda başlıyor akşama kadar afedersiniz öğürme ve istiğfar devam ediyor. Gun içerisinde yediklerimi birkaç saat sonra geri çıkartmış olarak buluyorum kendimi. Akabinde sabaha karşı saat 5 gibi kendimi çok acıkmış midem kazınıyor şeklinde uyanıyorum. Kendimi çok halsiz ve bitkin buluyorum. Su içsem dokunuyor gibi. Daha kalp atışını duymaya gitmedim inş. perşembe günü görürüm inş. iyidir. İlaç içme taraftarı normalde de zor kalmadıkça içmem. Üstelik birde gebelik olunca ilaca olan yatkınlığım daha da uzak gibi kalıyor. Inşallah tez vakitte atlatırız bu durumları. Oğlum da çok rahattım bunda çok perişan 😟😟

Şu an bebekten ziyade kendim etkilenip cok halsiz kalıyorum, bu yuzden çözüm arıyorum aslında. Tansiyonum düşüyor mesela. Çıkarmaktan bazen boğazım tahriş olup acıyor :KK43: umarım kesilir 12de.
Ben de sureklı bulantı halindeyim. Gerçekten o kadar zor ki. Hiçbirşey yiyemiyorum su dahi içemiyorum. İlk gebeliğimde zofran vermişti bu kemoterapi alan hastaların içtiği bir ilaç kusmamı onlemıstı ama tabi şuan doktora soramadıgım için alamıyorum. Ceviz ye bıraz bastırıyor acılı şalgam aldım o da ıyı geldi ama aç karnına mideyi kötü yapabilir dikkatlı kullanmak lazım. Ben suan peynır ekmek ceviz tuzlu ayranla besleniyorum resmen. Naneli şeker var Polo da belki iyi gelir geçmiş olsun tez zamanda geçsin inşallah

Ayy evet hele bugun saate bakıorum durmadan daha başlamadı şoklardayım 💃🏻
Ben perişanım sabah bu kalkıyorum aşırı rahatsız eden kokular geliyor mutfağa girmemle kusma başlıyor hic birşey hazirlayamiyorim herşey eşime kaldı anneme gideceğim bir süre

Back
X