• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Sağolasın canım size de geçmiş olsun

çok sağol canısı.keçiboynuzu şimdi içtim öyle baharatlar hiç denemedim iyi olmazsam aldırayım eşime

Aslında doğunca iyidi sonradan saldı sıkıldı galiba ne bilem
Ne guzel, onların sıkılma hakki var, biz napalm 🙄

Eşimden bana geçti galiba.bütün kemiklerim ağrıyor gece ateşlendim uyuyamadım.parol içmiştim şimdi yine ağrı gelmeye başladı.umarım corona falan değilimdir.kızımı bile zor taşıyorum hiç mecalim yok
Geçmiş olsun şuan herkes böyle muhtemelen koronadır ama grip gibi geliyo geçiyomuş

Biz de 4 gündür üst dişlerin verdiği huysuzluk iştahsızlık ateş ile uğraşıyoruz baya bi şişti kızardı bi an önce çıksalar da rahat etse yavrum alt dişlerden daha zormuş üst dişler huyu suyu hepten değişti sadece yoğurt çorbası ve meyveli yulaflı yoğurt yiyor diğer yemekleri çok çok az zorla yediriyoeum öğürüyo istemediğinden

Bende oyle diyordum biliyorsun 🤭 ama o gelince onun guzelligini gorunce toplaniyorsun bir sekilde. Bulasik makinesi , camasir makinesi nasil ihtiyacsa robotta ayni o :) keske hamileyken alsaymisiz yari fiyatiydi hem

Canim ya gecmis olsun insallah degilsindir. Bende ilk koku kaybi olmustu hic denedin mi koku aliyormusun ? Hala belirtiler ayni mi bilmiyorum ama insallah degilsindir. Su sarimsak kurunu denemeni tavsiye ederim insallah olur bir faydasi.

Cidden oyle ya 😍 sagol canim 🥳
Pozitif çıktım.koku çok alamıyorum.sarımsak kürü nasıl bir şey
Ne guzel, onların sıkılma hakki var, biz napalm 🙄
bir hafta başbaşa karantinadayız sıkılmaz artık 😄
Geçmiş olsun şuan herkes böyle muhtemelen koronadır ama grip gibi geliyo geçiyomuş

Biz de 4 gündür üst dişlerin verdiği huysuzluk iştahsızlık ateş ile uğraşıyoruz baya bi şişti kızardı bi an önce çıksalar da rahat etse yavrum alt dişlerden daha zormuş üst dişler huyu suyu hepten değişti sadece yoğurt çorbası ve meyveli yulaflı yoğurt yiyor diğer yemekleri çok çok az zorla yediriyoeum öğürüyo istemediğinden
Sağolasın evet koronaymış.size de geçmiş olsun inşallah hemen çıkar dişleri 🤲🏻 Benim kızda iki gündür geceleri uyumuyor umarım hasta değildir.bu hasta halimle sabaha kadar ayaktayım öyle zor ki.meyveli yulaf benim kızda seviyor yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsun

Sağolasın evet koronaymış.size de geçmiş olsun inşallah hemen çıkar dişleri 🤲🏻 Benim kızda iki gündür geceleri uyumuyor umarım hasta değildir.bu hasta halimle sabaha kadar ayaktayım öyle zor ki.meyveli yulaf benim kızda seviyor yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsun
IMG_20220725_122345.webp

Gecmis olsun canim bir an once toparlarsin insallah

Cok gecmis olsuuuunnn 🙏🙏 keciboyunuzunu hala yapmiyosaniz bu beni uzerrrr

İnşallah 🤲🏻 Evet emiyor sürekli kucakta nasıl olcak bilmiyorum.buzluktan tavuk çıkarmıştım 3 saatte bozulur mu? Burnumu yaklaştırdığım da sanki kötü koktu

Sağolasın 💕 o neydi
Ama ben bunları zopaynan da tebesirnen de dahdaynan da annattim 🤣🤣 keçiboynuzu özü, zencefil, zerdeçal havlıcan limon tarçın karistir ve ye 🥳

Biraz doğaçlama takılıyorum ama genel itibariyle ozetlersem;
Kahvaltı: pankek türleri, zeytin (tuzsuz ve bölünerek suda bekletilmiş halde), salatalik, yumurta sarısı ile omlet turleri, haslanmis yumurta sarisi ile lor (yaptığım yogurttan yapıyorum), yulaf ile karışımlar (örneğin avokado, lor, pekmez veya karadut özü, zeytin, ceviz, bazen meyve vs), denediğim ihlamurla hippin 5 tahilli ununu biraz pişirerek yine kahvaltılık bsyler katarak veriyorum, biber de eklemeye çalışıyorum, çeşitleri kafama gore degistirmeye artirmaya çalışıyorum, şimdiki hedef kucuk ekmekler yaparak labne vs de vermek, kirmizi biber közü de eklenebilir, tuzsuz yeşil zeytin de sırada.
Ara öğün meyve çeşitleri, meyveli yoğurt, meyveli yulaflı yoğurt gibi oluyor genelde. Karışıma, keciboynuzu özü, ceviz, karadut özü katiyorum cok az ama seker tadinin yogun olmamasini da sağlamaya çalışıyorum ki tatlı bir tada cok alışmasın. (En azından o yönde çaba sarf ediyorum diyelim)
Akşama doğru da ek gida ve yutma surecine alisana kadar bol karışımlı çorba çeşitleri yapiyordum, burda da önce püre gibi, sonra tanecikli puturlu yapmaya dikkat ettim, bir suredir de yemek tarzi yapmaya başladım, ornegin en son kabak, tatli patates, sogan, sarimsak, dereotu, zeytinyağı ile kucuk kucuk dograyarak yemek yaptım, 2 gun onu yedi. Ondan once de kuzu kiymadan kofte(kıyma, yogurt, 5tahilli un, sogan, sarımsak) ve basmati pirinçten pilav yaptım, 2 gun de onu yemişti. Enginar siparisi vermiştim buzluga da atmak icin onu bekliyorum, o gelince yemeğini yapip veririm. Taze fasülye, erişte, dolma, et, tavuk, balık gibi cesitlemelerle ilerleyeceğim yavas yavas.
Kemik suyu, sarımsak, soğan katmaya elimden geldigince dikkat ediyorum yiyeceklerine.
Biraz dogaclama biraz da hangi tur yedi yemedi ona dikkat etmeye çalışarak ilerliyorum.
13 Kasım doğumlu ve ust 2, alt 2 toplam 4 dişi var şuan.
Çok güzel yazmışsın benim oğlan 20 Kasım ek gıda red ediyor üst dişleri çıkıyor şuan onlar çıkarsa yer belki diyorum ilk oğlumda yemiyordu hala yemiyor şansıma🤦

Çok geçmiş olsun canım, dilerim minige geçmez. Bi an önce toparlanırsuniz insallah

Ama ben bunları zopaynan da tebesirnen de dahdaynan da annattim 🤣🤣 keçiboynuzu özü, zencefil, zerdeçal havlıcan limon tarçın karistir ve ye 🥳
Akıl mı kaldı demiştik geçen 😂 kendimde değilim hiç 😅 keçiboynuzu özü değil de pekmezi var zencefil limon tarçın var birer çay kaşığı mı hepsinden 🙈
Anca erimistir aslinda
Aynen öyle olmuştu.Hastalıktan öyle geldi herhalde.çorba yaptım birer kase içtik.kız tüm gün bir şey yemedi.nolucak böyle bilmem
Çok geçmiş olsun canım, dilerim minige geçmez. Bi an önce toparlanırsuniz insallah
çok sağol canım inşallah 💕 miniğin göz altları kızardı kaşıyıp duruyor bepanthen sürdüm.sıcaktan mı hastalıktan mı bilmiyorum

Akıl mı kaldı demiştik geçen 😂 kendimde değilim hiç 😅 keçiboynuzu özü değil de pekmezi var zencefil limon tarçın var birer çay kaşığı mı hepsinden 🙈

Aynen öyle olmuştu.Hastalıktan öyle geldi herhalde.çorba yaptım birer kase içtik.kız tüm gün bir şey yemedi.nolucak böyle bilmem

çok sağol canım inşallah 💕 miniğin göz altları kızardı kaşıyıp duruyor bepanthen sürdüm.sıcaktan mı hastalıktan mı bilmiyorum
Sifa olsun insallah canim. Bol bol emzir. Hastayken cok zor ama yatarak emmeyi seviyorsa oyle emzir

O da olur fark etmez, ne varsa onu koyabilirsin. Once keciboynuzunu bir kaseye koy, 1er tatli kasigi da evde ne varsa onlardan ekle bu saydiklarimdan, limonu da sık. Sonra karistirip gidip gelip yin gari

Sifa olsun insallah canim. Bol bol emzir. Hastayken cok zor ama yatarak emmeyi seviyorsa oyle emzir
İnşallah canım sağolasın öyle yapıyorum ateşi çıktı şimdi calpol verdim
O da olur fark etmez, ne varsa onu koyabilirsin. Once keciboynuzunu bir kaseye koy, 1er tatli kasigi da evde ne varsa onlardan ekle bu saydiklarimdan, limonu da sık. Sonra karistirip gidip gelip yin gari
öyle yapayım şimdi sağolasın canım

Geçmiş olsun allah kolaylık versin sana 🤲 1 yemek kaşığı şehriye veya pirinç 1 buçuk su bardağı su ile haşlıyorum tamamen pişince yoğurt ve un çırpıp üstüne ekliyorum eklerken çırpıyorum topak kalmasın diye kenarda da şu kaynatıyorum kıvamını ayarlıyorum onunla azıcık ta nane koyup altını kapatıyorum yumurta sarısı da ekleyebilirsin ünlü karışıma ama ben eklemiyorum isteğe göre çok az tuz eklenebilir ben az bişey ekliyorum yemeklerine

Geçmiş olsun allah kolaylık versin sana 🤲 1 yemek kaşığı şehriye veya pirinç 1 buçuk su bardağı su ile haşlıyorum tamamen pişince yoğurt ve un çırpıp üstüne ekliyorum eklerken çırpıyorum topak kalmasın diye kenarda da şu kaynatıyorum kıvamını ayarlıyorum onunla azıcık ta nane koyup altını kapatıyorum yumurta sarısı da ekleyebilirsin ünlü karışıma ama ben eklemiyorum isteğe göre çok az tuz eklenebilir ben az bişey ekliyorum yemeklerine
Amin sağolasın canım.yapayım bundan kaydettim

calpoller buzdolabında şekerleniyor sanırım dışarda sıcakta bozulur diye koymuştum.ama buzdolabında da olmuyormuş.gece ateş oldu calpol verdim geçirmedi 38.5 oldu.sabaha kadar hasta halimizle ıslak bez yaptık.sabah yine ateş çıkınca pedifen ve yeni calpol aldırdık iyi geldi çok şükür 🤲🏻dönüşümlü veriyoruz.sadece bezle dolanıyor şimdi.Allah bize tüm evlatlarımıza sağlık versin bu illet gerçekten çok zormuş mahvolduk ailecek 🤲🏻

calpoller buzdolabında şekerleniyor sanırım dışarda sıcakta bozulur diye koymuştum.ama buzdolabında da olmuyormuş.gece ateş oldu calpol verdim geçirmedi 38.5 oldu.sabaha kadar hasta halimizle ıslak bez yaptık.sabah yine ateş çıkınca pedifen ve yeni calpol aldırdık iyi geldi çok şükür 🤲🏻dönüşümlü veriyoruz.sadece bezle dolanıyor şimdi.Allah bize tüm evlatlarımıza sağlık versin bu illet gerçekten çok zormuş mahvolduk ailecek 🤲🏻
Burda bi arkadaş sarımsağı ezip hakiki zeytinyağıyla karıştırıp çocuğun ayaklarının altına sürünce gribe ve ateşe iyi geldiğini yazmıştı aynı şekilde limonu da direk sürüyorlar o da iyi geliyomuş ben de geçen hafta ateşlendiğinde yaptım hem ıslak bez hem duş a soktum calpol da verdim ama inatçı bir ateşti az da olsa fayda etti 38 buçuğu görmüştü bizim ateşimiz de

Back
X