- 28 Ağustos 2020
- 8.996
- 41.334
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #44.641
Bende gözükmüyor bana çıkmamışCanim mhrs den kontrol et cikmis diger emziren arkadaslarima da cikmis bi soracaginiz doktorunuz falan varsa bana da soyler misiniz ben uzun sure gidrmiycem doktora sanirim
Ben oldum canım aşı çocuk doktoruna sordum yaptırayımmı diye yaptır dedi bende geçen hafta perşembe oldum herhangi bi etki olmadı gözle görülür benim kolum ağrıdı ama bikaç gün. Hasta olup hastalığı bulaştırmaktansa aşı olmayı tercih ederim diye düşünüp aşı oldum. Benim mesleğim sebebiyle aşı çıktı ama 1 yaş altı çocuğu olanlara aşı çıkıcakmış diye bişey söylenmişti aşı çıkmsmış görünen arkadaşlar bi araştırsın isterlerseCanim mhrs den kontrol et cikmis diger emziren arkadaslarima da cikmis bi soracaginiz doktorunuz falan varsa bana da soyler misiniz ben uzun sure gidrmiycem doktora sanirim
Allah allah bana ne diye cikti o zman gerci benim fmf hastaligim da var belki ondan dolayi da olabilir bilemedimBende gözükmüyor bana çıkmamış
İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Çevremde de hiç bu şekilde aşı çıkan yok. Şehirden şehire değişiyor mu ki acaba?Ben oldum canım aşı çocuk doktoruna sordum yaptırayımmı diye yaptır dedi bende geçen hafta perşembe oldum herhangi bi etki olmadı gözle görülür benim kolum ağrıdı ama bikaç gün. Hasta olup hastalığı bulaştırmaktansa aşı olmayı tercih ederim diye düşünüp aşı oldum. Benim mesleğim sebebiyle aşı çıktı ama 1 yaş altı çocuğu olanlara aşı çıkıcakmış diye bişey söylenmişti aşı çıkmsmış görünen arkadaşlar bi araştırsın isterlerse
Canim emziriyorsun demi sknti oluyor mu aşı cocuk icin bide iki aşi turu cikmis bana sen hamgisini vurdurdunBen oldum canım aşı çocuk doktoruna sordum yaptırayımmı diye yaptır dedi bende geçen hafta perşembe oldum herhangi bi etki olmadı gözle görülür benim kolum ağrıdı ama bikaç gün. Hasta olup hastalığı bulaştırmaktansa aşı olmayı tercih ederim diye düşünüp aşı oldum. Benim mesleğim sebebiyle aşı çıktı ama 1 yaş altı çocuğu olanlara aşı çıkıcakmış diye bişey söylenmişti aşı çıkmsmış görünen arkadaşlar bi araştırsın isterlerse
İşte benim de öyle ilkin bende ağza koyunca aciuor emmeye başlayınca acısı kesiliyorEmzirdikten hemen sonra kantaron ve Lansinoh u sira ile gogus uclarima sürdüm ben, max 1 bucuk saat kalmislardir göğsümde, bazen biraz acikta biraktim bazen de uzerine hemen gümüş kapak koymak zorunda kaldım. Kesin bir recete yok benin için, ama dogru emzirmeyi ogrenince orada o küçük yara olmasina ragmen can acimadan emzirebiliyorsunuz. Bebek agzini kocaman acinca genisce kismini aldirmaya çalışın. Ben halen tam yapabiliyor değilim ama, guzel tutturunca gogsumu, orada yara olmasina ragmen neredeyse sıfır acı hissediyorum
Uyurken hafif hafif de olsa hırıltı horlama gibi sesler çıkartıyor mu?Kızlar bebegimde gaz sancıları başladı dün gece hiç uyumadık desem yeridir gaz damlası di eşim bugün inş iyi gelirben birşey sormak istiyorum size durduk yere iç çekiyor hızlı hızlı nefes alıyor sonra düzeliyor neden böyle olur sancidan dolayı mı oluyor yoksa başka birseyi mı var acaba bilemedim var mı böyle birşey yasaya
Evet ara ara yapıyor cnmUyurken hafif hafif de olsa hırıltı horlama gibi sesler çıkartıyor mu?
Onu yaşıyoruz cnm ayaklari cekiyor kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor acaba acı çekiyor diye mı öyle iç çekiyor diye düşündümgaz sancısı, sonra ayakları kaskatı kasar sonra geri çeker bağırmaya başlar durmaz...
Bana da minoset plus yazmis gunde 3 doz. Cok agrim olduğunda sadece 3 gun, günde 1 adt ictim. Allahim 11 günlük surecte gecirdigim en guzel 3 gündü. Ama nasil güzel. Emziriyorum uyuyor, emziriyorum uyuyor ağlamak yok mizildanmak yok, misler gibi bir bebek dedim ya bu ne kadar kolay bir is, ne kadar kolay bir bebek. Sonradan kafama denk etti bu iste bi terslik var bu kadar da olamaz nedendir, anason rezene cayini mi fazla kaçırdım derken, ilacin etkisi olduğunu anlamamla birakmam bir oldu, bebegi yari baygın gibi yapıyormuş. Gözlerini açamıyordu resmen. Normalde pek ilaç kullanan biri olmadigimdan o kadar etkili olduğunu bilmiyordum ben. Prsopektuste de zaten hamilelere önerilmedigi yaziyor. Okumak sonradan aklima geldi.. Velhasıl lale devri gibi bir 3 gündü, cok guzeldi yaşandı ve kisa sürdü, lüks ve şatafat icinde gecirdim ve bittiBana minoset plus ve eğer çok ihtiyaç duyarsam nimes diye bir ilaç yazmıştı. Sadece bir kere kullandım çok ağrım olduğunda. Ağır bir ağrı kesici diye cesaret edemedim daha fazla kullanmaya
Ben olmayı düşünüyorumKizlar korona aşisi cikiyor bizlere emziriyoruz ya ama bu konuda hic bilgim yok olsam mi olmasam mi cocukta emiyor sikinti oluyor mu aceba bilgisi olan yazabilir mi
ne zaman oldunuz ben de sağlıkçıyım olmayı düşünüyorum ama biraz bekleyin diyenler var.Ben oldum canım aşı çocuk doktoruna sordum yaptırayımmı diye yaptır dedi bende geçen hafta perşembe oldum herhangi bi etki olmadı gözle görülür benim kolum ağrıdı ama bikaç gün. Hasta olup hastalığı bulaştırmaktansa aşı olmayı tercih ederim diye düşünüp aşı oldum. Benim mesleğim sebebiyle aşı çıktı ama 1 yaş altı çocuğu olanlara aşı çıkıcakmış diye bişey söylenmişti aşı çıkmsmış görünen arkadaşlar bi araştırsın isterlerse
Ağrılarım çok olursa 12 saat arayla arveles vermişti doktorum ilk 4 gün kullandım dikis ağrılarının yanında kaburga ağrılarım çok kötüydü çünkü sonra iki günde parol içtim ağrım oldukça bugün bugün 9. Gün çok fazla ev işiyle uğraşıp eğilip kalkarsam ağrı değilde acı seklinde oluyorSezaryen doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. Eve geçtikten sonra hangi ağrı keesiciyi kullandınız
Doktor ağrı kesici iğne yazıyor mu
Parol kullandım üç dört kereSezaryen doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. Eve geçtikten sonra hangi ağrı keesiciyi kullandınız
4 tane ilac verdi biri cignenen turden 3 gun kullandim.Sezaryen doğum yapan arkadaşlara bir sorum var. Eve geçtikten sonra hangi ağrı keesiciyi kullandınız
Bende çok sıkmayan bir korse aldım onu kullanıcam biraz zaman geçsin.Karnı sarmak iyi geliyor diyorlar o boşluk hissine. Oturup kalkmak kolaylaşıyormuş. Ben sarmadım ama mantıklı geldi. Geçmemiş olsaydı denerdim.
Nerde çıkıyor canım ben olmak istiyorum.Kizlar korona aşisi cikiyor bizlere emziriyoruz ya ama bu konuda hic bilgim yok olsam mi olmasam mi cocukta emiyor sikinti oluyor mu aceba bilgisi olan yazabilir mi
10. Günümde ağrılarım geçti, yavaş yavaş yan yatmaya başlamıştım. Şimdi daha da iyiyim ama hala sızı var.Bende çok sıkmayan bir korse aldım onu kullanıcam biraz zaman geçsin.
Kaç günde o his geçti?
Benim bebegimde de ic çekme durumu var, basta cok agladigi icin yapıyor zannettik. Bu durumdan bagimsiz sonra hırıltı horlama gibi şeyleri görünce acaba burnu tikali da nefes alamiyor mu dedik, agizdan da nefes alamadigi icin daha dun gece acile gittik burnun tikali olmasi yenidogan icin epey tehlikeli bir durum çünkü. Doktor muayenesinde girtlagindaki kikirdak dokunun anne karninda henüz tam gelişmedigini dolayisi ile bu şekilde ic çekme, nefes alirken hirilti vs gibi şeylerin olacağını, zamanla gelisimini tamamlayacagini ve bu sorunlarin ortadan kalkacağını belirtti. Teşhisi laringomalazi. Isterseniz bir netten arastirin belirtiler tam olarak sizde var mi diye rutin kontrole gittiginizde de doktorunuza sorarsınız. Cok korkulacak bir sey değilmiş ama dikkat edilmesi gereken hususlar varmis iste. Dunki acil doktorundan sonra bugun kendi doktoruna tekrar götürdük durumu teyit ettirmek icin, kendisi de durumu fark ettigini ama yeni ebeveynleri panik durumuna sokmamak icin söyleme gerekliligi duymadığını iletti. Yani haberimiz olmasa da düzelecek bir durummus. Umarım sizdeki boyle bir durum değildir tabi ama bilmenizde fayda var diye düşündüm.Evet ara ara yapıyor cnm
Benim bebeğimin de burnu sürekli hırıl hırıl, tıkalı diye devamlı açmaya çalışıyorum. Ama bir türlü tam düzelmiyor. Doktoruna da sorduk ama normal dedi belki süt fazla geliyordur vs dedi çünkü özellikle emerken hırlıyor. Uyurken normal nefes alıyor. Dün çok fenaydı, serum fizyolojik + aspiratörle rahatladı biraz. Ama daha 20 günlükken neden bu kadar sık tıkanıyor anlamadık gitti.Benim bebegimde de ic çekme durumu var, basta cok agladigi icin yapıyor zannettik. Bu durumdan bagimsiz sonra hırıltı horlama gibi şeyleri görünce acaba burnu tikali da nefes alamiyor mu dedik, agizdan da nefes alamadigi icin daha dun gece acile gittik burnun tikali olmasi yenidogan icin epey tehlikeli bir durum çünkü. Doktor muayenesinde girtlagindaki kikirdak dokunun anne karninda henüz tam gelişmedigini dolayisi ile bu şekilde ic çekme, nefes alirken hirilti vs gibi şeylerin olacağını, zamanla gelisimini tamamlayacagini ve bu sorunlarin ortadan kalkacağını belirtti. Teşhisi laringomalazi. Isterseniz bir netten arastirin belirtiler tam olarak sizde var mi diye rutin kontrole gittiginizde de doktorunuza sorarsınız. Cok korkulacak bir sey değilmiş ama dikkat edilmesi gereken hususlar varmis iste. Dunki acil doktorundan sonra bugun kendi doktoruna tekrar götürdük durumu teyit ettirmek icin, kendisi de durumu fark ettigini ama yeni ebeveynleri panik durumuna sokmamak icin söyleme gerekliligi duymadığını iletti. Yani haberimiz olmasa da düzelecek bir durummus. Umarım sizdeki boyle bir durum değildir tabi ama bilmenizde fayda var diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?