2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Benimki yatarken konuşuyordu gözümün içine bakıyordu ayaktayken asla yüzümüze bakmıyordu yeni yeni düzeldi İnş sen yanılıyorsundur canım senin bebişler prematüre göz muayenesi nasıldı geçti mi İnş yanılıyorsundur ilk kontrolünde doktoruna sor istersen canım erkek bebişler kızlara göre biraz daha geç gelişim gösteriyorlar gibi
Hiçbir türlü ikna edemiyorum biraz da hantal bir bebek. gözden geçtiler 4 kere falan gittik tamamlandi dediler işitmede de problem yok. inşallah üşengeçtir yavaş yavaş gelişim gosterir

Lütfen böyle şeyler düşünmeyin bebekleriniz çok küçük ve sadece göz kontağı ile teshıs koyulamaz. İlk doktor kontörlünde söyleyin doktorunuz size en iyi yolu gösterecektir
söyledim tabiki biraz daha bekleyelim dedi ama şu dönemde olması gerekiyordu en azından çevresine biraz tepki vermesi gerekiyor. Nöroloji doktoru da ultrason istedi bilemiyorum duruma göre gelişimsel pediatri varmış ona gitmeyi düşünüyorum

Hiçbir türlü ikna edemiyorum biraz da hantal bir bebek. gözden geçtiler 4 kere falan gittik tamamlandi dediler işitmede de problem yok. inşallah üşengeçtir yavaş yavaş gelişim gosterir
Sadece göz teması mi yok acaba yani yeni yeni olan bişeymi yoksa hiç mi göz teması yoktu

İnş canım aklına çok takılıyorsa doktoruna Bi sor ama dediğim gibi biraz geç algılıyor erkekler

Kızlar doğduğundan beri sadece kendi doktorumuza her ay sonu götürüyorum. Takıp ettiğim sayfalar var 4. Ayda ekstra göz doktoruna gösterilmesi gerektıgını söylüyorlar . Goturen var mı ? Veya bu konuda bilgisi olan

Kızlar doğduğundan beri sadece kendi doktorumuza her ay sonu götürüyorum. Takıp ettiğim sayfalar var 4. Ayda ekstra göz doktoruna gösterilmesi gerektıgını söylüyorlar . Goturen var mı ? Veya bu konuda bilgisi olan
4. Aya kadar göz doktoruna muayene olması gerekiyor normalde doktorunuzun ya da ebenizin söylemesi gerekir aslında ama gözden kaçmıştır belki

Ben 2 aylıkken götürdum gözünün içine demir gibi bişey takip arkasına kadar bakıyorlar öncesinde de beşer dakika arayla damla damlattik

Ağlamalar mı canım ben 1 aylıkken yaptırdım diğer oğlumda sadece ışıkla bakmışlardı bunda demiri takınca ben bile şok oldum yani ona göre hazırlıklı git geç kalmışsın muayene için

Kızlar ya çok ciddi bir meme reddi yaşıyoruz dolaşarak emzirmekten bacaklarım koptu

Ah ah bizde de var aynı sorun. Emme pozisyonuna geldiğinde bile yırtınıyor
İki gündür var bizde de memeyi emiyor süt gelmeye başlayınca koparıyor kıyameti yani tazyikli gelmiyor süt, az da değil normal geliyor yani umarım uzun sürmez bu durum yoksa sütüm azalir diye korkuyorum verimli bir emme yok🥺

Ağlamalar mı canım ben 1 aylıkken yaptırdım diğer oğlumda sadece ışıkla bakmışlardı bunda demiri takınca ben bile şok oldum yani ona göre hazırlıklı git geç kalmışsın muayene için
Yok her doktorun farklı sanırım . Doktorumu aradım 4. Aydan sonra baktırıyormuş o hastalarına. Zaten bende araştırdım bahsettiğiniz muayene 3-6 ay arası yapılabilir .

Son düzenleme:
İki gündür var bizde de memeyi emiyor süt gelmeye başlayınca koparıyor kıyameti yani tazyikli gelmiyor süt, az da değil normal geliyor yani umarım uzun sürmez bu durum yoksa sütüm azalir diye korkuyorum verimli bir emme yok🥺
Atak haftası muhtemelen. Bizim hala tam geçmedi, 10 saniye emip sürekli etrafa bakıyor sonra geri emiyor yada ağlıyor önce bir fasıl sonra kızarak alıyor felan:)
Ama ilk atak haftasına göre daha iyi .
Tavsıyem uyanır uyanmaz o uykulu haliyle direk memeyi verin ve uykuya dalarken . O zaman tutuyorlar . Bende bir süre ayakta sallanarak yaptım. Çok zor . Karanlık odaya geçip sıfır ses ve iletişim kurmuyorum hiç memeyi çıkarıp ısrarcı oluyorum tutuyor sizde deneyin isterseniz

Back
X