- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #44.861
Bende 13 gun once.dogurdum ayniyiz canim benim dikisler.cok sıkıntı bikkinlik getirdi bana artik birde idrar yerimde sislik yanma falanda oluyor bi gecmedi gittiSlm arkadaslar..
11 gun once normal dogum yaptim..dikis yerlerim oturunca cok agriyor yatinca agri kalmiyor..normal dogum yapip bu durumu yasayan var mi?
Aa ne iyiymiş, eşime öyle bir şey dememişler nüfusta. Bu işin standardı yok sanırımBenim eşim çocuğun nüfus cüzdanını çıkarırken orada demişler doğum yardımı için fotm doldurun diye. Eşim de doldurmuş. Bende gidip okula big kez daha vaşvuru yapmadım. Ayrıca bişey mi bu kuruma verilen dilekçe. Yoksa o da mı doğum yardımı diye geçiyor
Maşallah baya iyi yönetiyorsunuz o zaman bu durumu siz. Tebrikler. Peki Kolik olmamasi icin önden yapılacak bisey yok galiba demiİlk bebeğimde Dr demişti. Bitmeyen ağlama krizleri ile iki üç kez acile koşmuştuk.dr ilk bebeğiniz mi demişti gülerek.Şimdi kızım için teşhisi ben koydum çünkü aynı malesef.
Belli bir saatte başlayan ağlama krizi, kendini kasma, zor sakinleşme.kolik sesleri ile kucakta göğüste sakinleşme gibi bir çok sey sayabiliriz.
Hatta bir çoğunda sakinleşmiyor bile. Ağlıyor sadece. Oğlumun nefesi kesiliyordu öyle ağlardı. Ağzı açık sesi çıkmaz halde kaç kez kapıya koştum
Kızım o kadar değil şükür.
Anne baba sakin olmalı bence. Tek yolu bu. Çünkü geçiyor. Geçecek olduğunu bilmek şuan eşimi de beni de rahatlatoyor. Oğlumda ağlıyordum o ağladıkça. Şimdi sadece konuşuyorum kucağımda gezdiriyorum ninni söylüyorum. Acil kolik sesi var youtube da onunla sakinleşiypr çoğu zaman.
Kızım sadece fön makinesi sesinde sakinlerdi dün oğlana açtım pek etki etmediBir de youtube da acil kolik sesi var. Baya bir gürültülü. Diğer kolik sesleri etki etmiyor bize. Süpürge fön makinesi gibi. Ama onda sakinliyor çoğunlukla. Gece bile açıyorum uyanıp uyumazsa. O sesi De deneyin bence
Evet canım bi arkadaşım öyle oldu, hangi değerdi bilmiyorum ama bi sorun çıkıp yenilenmişti tektar yapılan testte normal çıkmıştıMerhaba güzel anneler, size bi konuda danışacaktım. Daha önce başına gelen veya şahit olan anneler varsa belki bana yardım edebilir. Canım cok sıkkın kafama cok takıp da sütüm de etkilensin istemiyorum. Benim bebeğim 19 günlük ve 3. Gün hastaneden topuk kanı alındı, bugun sonucu çıktı ve hastanedeki doktor tirozini enzim yüksejliği için tarama testi pozitif çıktı dedi ve testi yenilemeyiz dedi. Bazen hatalı sonuçlar oluyor o yuzden tekrarlayalım denildi ama benim bütün moralim dengem bozuldu. Başına daha önce böyle bi olay gelen var mı? 2. Testte negatife dönen? Lütfen dua edin de hatalı olmuş olsun. Allahım tüm bebeklerimizi korusun.
Benim de öyleBak şuan memede mesela. Ağzına alıyor geri atıyor bağırıyor ağlıyor imkan olsa çekip göndersem. Kendini kasıyor sinirle. Bir taraftan ds meme arıyor bilmeyen biri
Aç bu çocuk doymuyor der. Tabi ki sizin öyledir kesin demiyorum ama ona dikkat et. O açıdan yardımcı olmaya çalışıyorum
Gazı vardır onun canım, bizimki de yapıyor arada gazını çıkartıp emzirmeye devam ediyorum. O rahatlayamadığı için bir yandan çılgınca emmeye çalışıyor bir yandan da ağrıdan ememiyor. Yazık ne yapacaklarını bilemiyorlarBenim de öyle10 saniye emiyo sonra kendini kasarak kafasını geri atiyo. Sonra tekrar memeyi tutturmaya calisiyorum alamiyo bagiriyo. Artık göğüs acısına da razıyım yeter ki düzgün emsin diyorum ama yok, şimdi de bu cikti basimiza
Evet. Sab simplex veriyorum ama çok da fayda etmedi gibi. Hamileyken bı dert dogurunca bı dert. Ne zaman bitiyo acaba dertlerGazı vardır onun canım, bizimki de yapıyor arada gazını çıkartıp emzirmeye devam ediyorum. O rahatlayamadığı için bir yandan çılgınca emmeye çalışıyor bir yandan da ağrıdan ememiyor. Yazık ne yapacaklarını bilemiyorlar
Onların bir işe yaradığını düşünmüyorum. Doğru pozisyona gelmeden gaz çıkartamıyorlar çünkü. Biz hemen dik konuma getirip önce sırtına vuruyoruz. Eğer sakinleşiyorsa yukardan çıkartacak demek. Sakinleşmiyorsa poposuna vuruyoruz. O zaman rahatlar gibi oluyor demek ki aşağıdan diyoruz. Yatırıp bacaklarını karnına ittiriyoruz. 1-2 sefer çıkartıyor öyle. Sonra emişmeye devam.Evet. Sab simplex veriyorum ama çok da fayda etmedi gibi. Hamileyken bı dert dogurunca bı dert. Ne zaman bitiyo acaba dertler
Hepsi düşmedi daha, en çok epizyo yeri ağrıyor, bazen de iç dikişlerim sızlıyor. inşallah iyileşme ağrısıdır diyorumdüştü mü dikişlerin peki? benim en son 2 tane kalmıştı dışta. 5 dikiş vardı zaten. bende de arada kaşıntı oluyor. hemen batikonlu suyla siliyorum
Dikiş ağrısı fena canım, inşallah en kısa zamanda geçer.Al benden de o kadar dikislerim nenzaman iyilrsicek belli degil hem epizyo dilisi hem yirtik dikis oldu bugun dogumun ustunden gecen 13.
Gün ama dikislrrden fenalik geldi bibyandan bilek agridi bebegi emzirdigimden dolayi bir andan migren pertim cikti iyice gece de.uyanamamisim ztn 3 bucul saat.gecti son emzirmeden artik hal kalmadi bende,
Yok canım malesef. Olacaksa oluyor. Hamilelik sürecinde yaşanan streslere doğum anına sezaryen olup olmamasına çok şeye bağlanabilir.Maşallah baya iyi yönetiyorsunuz o zaman bu durumu siz. Tebrikler. Peki Kolik olmamasi icin önden yapılacak bisey yok galiba demi
Ah canim bende hic dinlenemedim bebegim 9 gun kuvezde kaldi hergun sabah 12 den aksam 8 e kadar yanindaydim..surekli koltukta oturmaktan oldu diye dusunuyorum..bnde a.kesici aliyorum..bazen cok zorluyorBenim 28.gün hala ağrıyor
Ben hiç dinlenemiyorum da, akşama kadar ayaktayım. Her gün ağrı kesici alıyorum
Bndede ayni canim yanma oluyor kasinti oluyor..ebe kuru tutmami soyledi elimden gelenide yapiyorum hijjenik olsun diye ama yinede agriyor ozelliklede oturunca idrara gidince..Bende 13 gun once.dogurdum ayniyiz canim benim dikisler.cok sıkıntı bikkinlik getirdi bana artik birde idrar yerimde sislik yanma falanda oluyor bi gecmedi gitti
Stress hamileliktede sonrasindada bebegi ve anneyi ciddi anlamada etkiliyor malesef..Yok canım malesef. Olacaksa oluyor. Hamilelik sürecinde yaşanan streslere doğum anına sezaryen olup olmamasına çok şeye bağlanabilir.
Ama şu çok net annenin stresi yansıyor bebeğe.
İlk doğumda annem 20 gün kaldı yanımda ve gitti. Ertesi gün kolik krizleri başladı oğlumun.
Şimdide ailemin yanından döndüm yalnız kaldık ve kızımın başladı. Benim içten içe yaşadığım stres bebeğe yansıyor
Slm arkadaslar..
11 gun once normal dogum yaptim..dikis yerlerim oturunca cok agriyor yatinca agri kalmiyor..normal dogum yapip bu durumu yasayan var mi?
İlk doğumum normaldi dikişler tam manasıyla sadece 6 dikişim olmasına rağmen 30.Gün gibi dusmustu dikişler düşene kadar günde 3 kere batikonla pansuman yapmamı söylemişti birde bir krem vermişti sabah akşam sürüyordum hatta ilk ilişkide de kremi kullanmamı söylemişti doktorumAl benden de o kadar dikislerim nenzaman iyilrsicek belli degil hem epizyo dilisi hem yirtik dikis oldu bugun dogumun ustunden gecen 13.
Gün ama dikislrrden fenalik geldi bibyandan bilek agridi bebegi emzirdigimden dolayi bir andan migren pertim cikti iyice gece de.uyanamamisim ztn 3 bucul saat.gecti son emzirmeden artik hal kalmadi bende,
Bak sen benim dediğimi aç. Onda durma ihtimali yüksek.Kızım sadece fön makinesi sesinde sakinlerdi dün oğlana açtım pek etki etmedibaşka sesler bakayım bari şuna bak gürülütü de bile tercihleri var. Hayır sözde bizim iç organ seslerini hatırlatıp rahatlatıyor deniyor ama iki bebek aynı karında aynı sesleri duydu ama paşaların zevkleri farklı
D Daisygirl321 @Seraa0606
Ben de her gun sagiyorum ve bir gün iki gogsumden toplam 30 ml çıkarken diyelim ertesi gün 150 ml cikiyo. Neye göre olduğunu anladım. Sabah uyandigimda emzirmeden sagiyorum, göğüslerim çok şişmiş oluyo ve zaten ağrı yapiyo. Eğer emzirip sagarsam çok az çıkıyo. O yüzden goguslerinizin en sistigi an sütle en dolduğu andır, emzirmeden hemen sağın hissettiginizde. Bir de sagmadan ya da emzirmeden önce ya da sonra su içmek sütü arttıriyormus. Ayrıca ben bestlak damla aldim, süt arttırıcı bitkisel takviye. Kullananlar memnun kalmış, ona istinaden aldım bakaim daha iki gün oldu. Bir de arada lactamil içiyorum..onun dışında extra bişey yapamıyorum ama benim de gün içinde taş çatlasın 150 ml cikiyo en fazla.
Meme reddi başlayabiliyor bu durumlarda dikkat etmek lazım. Ah bu gaz. Her şeyin başıBenim de öyle10 saniye emiyo sonra kendini kasarak kafasını geri atiyo. Sonra tekrar memeyi tutturmaya calisiyorum alamiyo bagiriyo. Artık göğüs acısına da razıyım yeter ki düzgün emsin diyorum ama yok, şimdi de bu cikti basimiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?