2021 Şubat Anneleri

Hayırlı olsun öncelikle, Rabbim analı babalı büyütsün. Sezeryan sonrası benim de şişti, hatta biri diğerinden büyüktü ayağımın. Parmaklarıma hissiyatsızlık uyuşma da vardı. Dra sordum sezeryan sonrası kimi bünyede ödem olur dedi. Ödemi atmak için iğne yapabiliriz ama sütü de alır götürür demişti. Dayandık tabi bu duruma. Benim kimsem yok başka Bi çocuğum da var, yatıp dinlenemedim hiç. Geçti şükür 1 ayı bulmadan.

Gaz damlası hala kullanmıyor musun. 1aylık muhabbeti okudum vermemiş asm falan. Öyle bir şey yok. Canım gaz yüzünden ilk bebeğime Lavman yapıldı. O derece etkiliyor kakayı gaz, zorlandıklarından yapamıyorlar. Tek dedikleri drların beslenmesini azaltın oluyordu. Kimi mama da yapar azaltamıosan marka değiştir ikinci kutuda. Yüzükoyun yatır yanındayken sırtını sıvazla aşağı doğru boşlukların da aynı şekilde ve pat pat vur poposuna sırtına.
Evet kuzum eczaneye de sorduk gaz damlasını. 1 aylık olana kadar tavsiye etmiyoruz demişler. Çarşamba 1 aylık oluyor sabrediyorum alıcam valla. O biogaiadan alcam.
Mamayı bıraktık biz günde 1 kere belki veriyorum belki vermiyorum.
Kakasını yaparken ıkınıyor zorlanıyor. Mamadan mı dedim ama yine aynı.

Canım belki mama verdiğin için azalma olmuştur ama bebeğin emdikçe yine yeterli süt geliyordur. Bu süt konusunu da her yerde herkesle konuşmamak lazım biri iyi niyetle bile bişey söylese nazar olabiliyor. Rabbim hepimizin bebeğinin rızkını bol eylesin.
Amin canım, eşim senin kendi nazarın değmiştir diyor bilmiyorum artık bu saate kadar mamasıs geldik 20 saat oldu rahat ama sabah 10 dan beri uyuyamayınca gittim mama aldım, ğünde 2 kere içtiıi mamayla bişi olmaz diye zaten sol göğüs ucum o kadar kötü ki hala geçmedi

Kan hapınızı kullanıyor musunuz kızlar? Kan değerlerim sınırın üstüne çıktı devam etmek istemiyorum, yıldım ilaç almaktan ama saçlarım dökülmeye başladı. Saç dökülmesi emzirmedendir Di mi, yaşayan var mı bu durumu?
Doktor kullan dedi ama kabızlık yaptığı için kullanamadım, saç dökülmesi b12 den di oluyordu sanki

Elini kubbe yaparak sırtına vur eğer bağırsaklara inerse de karnını aç ellerni birbirine sürterek osıt ve onun karnına saat yönüne masaj yap bacaklarını karnına çek indir biraz rahatlatabilir. Hemşire bana her emzirmede mide gazını mıtlaka çıkar ciğere iner yoksa demişti.

Her emzirmede mutlaka olur gazı tatlım ben de bazen çıkaramıyorum ve rahatsız oluyor ama bebeğin vücut diline bak uzandı mesela ağzında bir şey varmış gibi sağa sola kivraniyorsa al kucağına gazı var demek az önce ben de emzirdim uyuduğu dedim alttan bıraktı paşa bu saatte alt üst değişti
Hatta bazen gazını çıkarmış bile olsam vücut dilinden anlıyorum yine gszi var deyip tekrar alıyorum kucağıma bir kerede çıkmıyor bazen yani o gaz
Bazen alttan bisiklet sürer gibi yaptırıp ikinmasini sağlıyorum o da çok işe yarıyor çok gazlilar çok

Hepsini yapıyorum dediklerinizin. Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Bide benimki her emzirmemde uyuyor. Bu sefer bu kadar uğraştıktan sonra uyanıyor. Tekrar uyutmak için uğraşıyorum bu sefer de.

Kuzum memeden ayrılmak istemiyordu ve uyuyordu hep. Ama ben sonradan anladım ki benim sütüm gelmiyormuş yada çok az geliyormuş. Doktor bana mama verme dediği için de vermemiştim.
Kan şekeri de düşmüştü benimkinin açlıktan.
İnşallah düzelir. Hangi hastanede yatıyor? Bizimki zeynep kamile yattı çok iyi baktılar. İlk yattığında gösterdiler gözüm arkada değildi. Benden daha iyi bakıyolar şuan diye teselli ettim kendimi.
Ben Kocaeli'nde yaşıyorum özelde ve her konuda rahatım ilk bebeğimde orada yatmıştı ... Benimkinde hiç açlık şekeri dusmedi kanla alakaliymis anne ve bebek kanı çok etkilemiş o yüzden olmuş ☹️ doktor 21 sınır koymuştu 23 kusur çıktı...

Hayırlı olsun öncelikle, Rabbim analı babalı büyütsün. Sezeryan sonrası benim de şişti, hatta biri diğerinden büyüktü ayağımın. Parmaklarıma hissiyatsızlık uyuşma da vardı. Dra sordum sezeryan sonrası kimi bünyede ödem olur dedi. Ödemi atmak için iğne yapabiliriz ama sütü de alır götürür demişti. Dayandık tabi bu duruma. Benim kimsem yok başka Bi çocuğum da var, yatıp dinlenemedim hiç. Geçti şükür 1 ayı bulmadan.

Gaz damlası hala kullanmıyor musun. 1aylık muhabbeti okudum vermemiş asm falan. Öyle bir şey yok. Canım gaz yüzünden ilk bebeğime Lavman yapıldı. O derece etkiliyor kakayı gaz, zorlandıklarından yapamıyorlar. Tek dedikleri drların beslenmesini azaltın oluyordu. Kimi mama da yapar azaltamıosan marka değiştir ikinci kutuda. Yüzükoyun yatır yanındayken sırtını sıvazla aşağı doğru boşlukların da aynı şekilde ve pat pat vur poposuna sırtına.
Bu arada bana o iğneden vurdular ödem için ve hiç öyle sütün gider demediler. Şimdi düşündüm de eğer öyle bi etkisi varsa sütümün geç gelmesinin bi sebebi de bu o zaman.

Evet kuzum eczaneye de sorduk gaz damlasını. 1 aylık olana kadar tavsiye etmiyoruz demişler. Çarşamba 1 aylık oluyor sabrediyorum alıcam valla. O biogaiadan alcam.
Gazdandır o kaka olayı canım. Size verdiler mi bilmiyorum bize kontrolde çocuk doktoru bu listeyi vermişti. 11 12 13 gazla alakalı önerileri, sözlü olarak gaz damlası kullanın da dedi ihtiyaç halinde. Ben biogaiadan memnunum, nurse harveys var o da fena değildi.

Eklentiler

• 1614426298636282122749060179286.webp
    1614426298636282122749060179286.webp
    69 KB · Görüntüleme: 68
Gazdandır o kaka olayı canım. Size verdiler mi bilmiyorum bize kontrolde çocuk doktoru bu listeyi vermişti. 11 12 13 gazla alakalı önerileri, sözlü olarak gaz damlası kullanın da dedi ihtiyaç halinde. Ben biogaiadan memnunum, nurse harveys var o da fena değildi.
Hayır vermediler. Ben bu avicennadan çok muzdarip oldum. 😕

Kızlar emzik kullanlar bilgisi olanlar hangi emziği önerirsiniz
Benim ki de avent ultra air hemen tuttu çok şükür sag kolum o emzik :))
Ahh gerçekten mi Rabbim şifalar versin yavrucuklara ... çabuk düşüyor o zaman 🤔
Canım benim oğlumda değer 19 göğüs çevresi de 22 ydi .bizim de aramızda oğlumla kan uyuşmazlığı vardı doktor bu sarılığın daha tehlikeli olduğunu oyuzden yatırdıklarını soyledi Yoğun bakımda 2 gün kaldı hemen de düştü canını sıkma 10 değerle cıktı bol emzirmeylede geldi geçti çok şükür. Ben süt gönderdim 3 saatte 60 cc veriyorlar mis 2 defada süt yetmemiş mama vermişler

Benim ki de avent ultra air hemen tuttu çok şükür sag kolum o emzik :))

Canım benim oğlumda değer 19 göğüs çevresi de 22 ydi .bizim de aramızda oğlumla kan uyuşmazlığı vardı doktor bu sarılığın daha tehlikeli olduğunu oyuzden yatırdıklarını soyledi Yoğun bakımda 2 gün kaldı hemen de düştü canını sıkma 10 değerle cıktı bol emzirmeylede geldi geçti çok şükür. Ben süt gönderdim 3 saatte 60 cc veriyorlar mis 2 defada süt yetmemiş mama vermişler
Aynısı inanirmisin bizde de aynibyetmiyor şu anlık mamada takviye ediliyor☹️dua edin bende hemen kavusayim bal yumağıma🤲🏻🤲🏻

Aynısı inanirmisin bizde de aynibyetmiyor şu anlık mamada takviye ediliyor☹️dua edin bende hemen kavusayim bal yumağıma🤲🏻🤲🏻
Allah'ın izni ile geçer inşallah bende çok ağladım ama sen ağlama:) tek hastane maceranız bu okur inşallah. Saga salim gelir bal yumagin insallah
Bide ilk aydan sonra verin diyolar emziği siz ne yaptınız alıştırdınızmı hemen iyi mi kötümü yapıyoruz bilemedim de bende
Bende 15 günlükken verdim çok uzun süre tutmuyor şimdilik ama tuttugu süre de bana yetiyor

Slm kizlar.Bebegim 17 gunluk oldu.17 gun icinde sadece 2 kez kustu.Ilk kustugunda yogurt yemistim.Ikincisinde cok az kefir icmistim.Acaba kusmasi bunlami alakalidir.Dogumdan beri hic sut icmedim.Sut urunlerine alerjisi olabilirmi.Ama hergun peynirde yiyorum. :(

Allah'ın izni ile geçer inşallah bende çok ağladım ama sen ağlama:) tek hastane maceranız bu okur inşallah. Saga salim gelir bal yumagin insallah

Bende 15 günlükken verdim çok uzun süre tutmuyor şimdilik ama tuttugu süre de bana yetiyor
Benimki 10 günlük, bi hafta falan duruyim de öyle veriyim bari memeden soğursa bide daha kötü

Ya kızlar gaz sancısı çekiyoruz. Emzirdikten sonra hemen yatırmamaya başladım. Geğirerek gazını çıkarmasını istiyorum. Ama olmuyo galiba ben yapamıyorum. Gazının olmaması ihtimali var mı her emzirmede?
Bağırsaklara inince de aşağıdan zor çıkıyor.
Dün gece emzirdim çıkmadı gaz bıraktım yerine 1 buçuk saat sonra feryat figan. Hatta ağlamaktan bi ara sesi gitti. Sonra bi aşağıdan bi yukardan gazı çıktı rahatladı.
Şimdi de emzirdim uğraştım o kadar yok çıkmadı gaz. Ne yapmam lazım?
Valla ben çörek otu yağının çok faydasını gördüm kendim içiyorum bende rahat gazımı çıkarıyorum sütten bebeğede geçiyor o da çıkarıyor tavsiye ederim

Gaz probleminiz icin sulandirdiginiz elma yagini ayak tabanlarina surmenizi tavsiye ederim, ben cok faydasini gordum, corabini pantolonunu giydirdikten sonra tabanlarina masaj yapiyorum, rahatliyor, bu arada biz 1 haftalik olduk bu gun,

Pumpkin34 Pumpkin34
Biz de biogaia başladık 3 haftalıkken. Bugün 1 aylik dr kontrolümüz vardı sorduk kullanabilirsiniz dedi. Mesela dün unuttuk vermedik damlayı ve gece perişan olduk sabah da çok ağladı. Anladık ki biogaia gerçekten ise yarıyor. En azından gazini rahat çıkarmasını kakasini rahat yapmasını sağlıyormuş.

Back
X