Önemli olan bebeğin meme ucunu doğru kavraması YouTube ta videolar var izleyebilirsin, instada gülten ebe var onuda takipleyebilirsin. Bence bişi sürmene gerek yok. Eğer yara olursa en güzel ve doğal yöntem ayva çekirdeğinden evde jel yapıp sürmek. Ben aventin gögüs kalkanlarını almıştım birde ucu sağa sola sürtünmediği için tahriş olmuyodu gögüs pedi kullanmamada gerek kalmamıştı içine akıyodu akan süt kesinlikle aldığıma değen şeylerden biriydi. Olurda tüm bunlara rağmen çok ciddi yara oldu diyelim garmastan pomad var onu sürersin bana ebe hemşire demişti ama hiç kullanmadım. Bir de şimdiden tomrisin emzirme notlarını hatmedin derim, ilk ay kilo almadı diye doktorun fırçasını yemiştim mama başlayacaktık ama o tomristen Allah razı olsun ikinci ay 1500gr almıştı kızım süt alerjisi çıkana kadar (6. Ay) her ay öylede gitti, iki yaşına kadarda aşkla emzirdim hala meme aşkı devam ediyor gelip sever koklar

Bir de doğumlar yaklaşsın konuşuruz ben doula eğitimi aldım, doğal doğum normal doğum, sezaryen doğum hazırlanmak için neler yapabiliriz kendimizi fiziken , beynen ve ruhen nasıl doğuma hazırlarız, perine masajı nasıl yapılır, nefes egzersizleri, eş desteği,anne bebek dostu sezaryen, kordonun geç kremplenmesi , doğum sonrası bakım her şeyi konuşuruz