2021 Şubat Anneleri

Bende ya bu ara kasilmalarimda sıklaştı anlamadigim sekilde.bevdeki bebek zaten uyumuyor az firsat yakalayinxa yatim.diyorum karnimdaki yatagi tekmeliyor sussam gonul razı değil 😂😅😅 iki arada bi derede kaldim valla hayırlısıyla dogursaydik saglikla 😃
Benim kız da öyle zor uyuyor. 9da başlıyoruz 11de uyuyor. Sabah 7de günaydın anni... Ee bi de gece uyanması var🤣 ya ben de çok kasılıyorum bu hafta yalancılar başladı herhalde. Benim ilkinde 35 36 arası doğum sancım çıkmıştı ntsde. Önümüzdeki hafta gitcem kontrole, daha mı erken gitsem oluyorum. Sonra uzanınca sakinleşiyorum. Bebeğin hareketleri azaldı gibi sadece aşağı doğru kafa atıyor🤗🤗

Trendyol dan almıştım 170 liraya 153e düşmüş,fiyatı artar diye erkenden almıştım halbuki😀
Baya araştırdım okudum yorumları da yaz kış kullanılabiliyormuş. Yazın içine sadece sıfır kollu zıbınla kışın uzun kollu zıbınla falan kullanıyorsun. Tog diye bi değer var,kalınlık birimi. Ortamın sıcaklığına göre bi katolog gönderiyolar zaten.mesela evin 24 derece ise içine şöyle bişey giydir der,20derece ise daha kalın giydir der.
bebek dönmeye başladıktan sonra da kollarının serbest olması öneriliyor bu tulumda da kolları açılabiliyor.
Daha pahalı markalar da vardı da benim gücüm buna yetti ama bu da çok iyi markaymış.
Ha ayaklarının da serbest olması isteniyor bu tulumda da geniş dikkat edersen,kalça çıkıklığı falan da olmasın diye. Eski tip kundaklamalarda kalça çıkıklığı çok olurmuş bacakları sıktığı için.
Bu tulumda boyu uzadıkça içinde pijama gibi bacak kısmı da var bu arada.

Uyuyanın üstüne kar yağar ne kadar bilimsel bir açıklama👏🏻👏🏻
Uyuyan insan üşür bunun atasozu de bu.
Neden uyumuyorken usumedigimiz odada uyurken usuyuyoruz ,usuyebilyoruz bilimsel aciklamasina iki tikla ulaşırsın istersen. 👍
Okuduktan sonra alkislarinizi size gönderirim 🤦🏻‍♀️😅
Neden igneliyici konuştun anlayamadim muhatap bile olmamistim oysa ki sizinle

Yeni doğmuş bebek bile hareket eder. Moro refleksini yapar mesela. Elleriyle tutma kavrama özellikleri vardır ve bu şekilde üzerine örtülmüş örtüleri tutup çekebilirler ve yüzlerini kapatıp boğulabilme riskleri vardır.
3-4 aylıktan sonra da bebekler dönmeye başlar bu da çok tehlikelidir. O yüzden dn uygunu uyku tulumu. Zaten artık uzmanlar doktorlar da uyku tulumunu öneriyor.
1-3 aylik Minik bir bebek yün yorgani moro refleksiyle tutup cekemez. Teşekkürler.

Canım bahsettiğim riski bana bir başkası anlatmadı. İlk bebeğimde çok araştıran bir tiptim.şimdi bakma rahatım Yenidoğanla ilgili, o kadar pimpiriklenmeye gerek yokmuş diyorum. Benim edindiğim o bilgi internettendi. Misal 2 yaşına kadar yastıkta kullanılmamalı diye öneriyor doktorlar. Omurga gelişimi vs için. Kafana nasıl yatıyorsa ve zamanı geldiğini sen anlarsın zaten. Ben 2 yaşına kadar değilde bir süre yastıksız yatırdım. Baktım bazı durumlarda içime sinmedi başladım. Sen ne örteceğini bilirsin ama kendi yün yorganıyla yanında yatıracak kadar düşünemeyen insanlar olabiliyor. Onlardan mütevellit bu kötü hikayeler ortaya çıkıyor. Çıkmasın diye yazalım herkes bilsin. Ablam bana bebeği yan yatır demese ben düşünemezdim mesela o kendi yaşadığı tecrübeyle örnek verdi ama bende sayesinde dikkat etmiş oldum. Annelik evhamı hiç geçmiyor canım ister bu hikayelere maruz kal ister kalma bir kere içinde o duygu hep varoluyor. Şu geceleri uykuya dalarken kafamdan ne senaryolar geçiyor bir bilsen. Hepsi çocuklarımın başına neler gelirse ne yapanımla ilgili. İnşallah hep güzel sağlıklı günlerini görelim 💜
Yok canim ya ben senin paylasimlarini seviyorum. Korkutmadan guzel guzel tecrübelerini anlatiyorsun. Zaten takipte olmamin sebep uyelerden birisin sende topic basindan beri biliyorum seni.
Amiiin inşallah ❤

Benim kız da öyle zor uyuyor. 9da başlıyoruz 11de uyuyor. Sabah 7de günaydın anni... Ee bi de gece uyanması var🤣 ya ben de çok kasılıyorum bu hafta yalancılar başladı herhalde. Benim ilkinde 35 36 arası doğum sancım çıkmıştı ntsde. Önümüzdeki hafta gitcem kontrole, daha mı erken gitsem oluyorum. Sonra uzanınca sakinleşiyorum. Bebeğin hareketleri azaldı gibi sadece aşağı doğru kafa atıyor🤗🤗

Dayanilmaz olursa git cnm erken ama bi müddet sonra geçiyorsa bekle biraz daha. buyudukce yerleri dar geliyor hareketleri az ama siddetli oluyor 😅 kafa yumruk. Bacak atiyosa iyidir 😅😂

Uyuyan insan üşür bunun atasozu de bu.
Neden uyumuyorken usumedigimiz odada uyurken usuyuyoruz ,usuyebilyoruz bilimsel aciklamasina iki tikla ulaşırsın istersen. 👍
Okuduktan sonra alkislarinizi size gönderirim 🤦🏻‍♀️😅
Neden igneliyici konuştun anlayamadim muhatap bile olmamistim oysa ki sizinle
Kimse size üstüne hiç bişey giydirmeyin ya da çıplak bırakın dememiş.
Buna karşılık kar yağar falan demeniz de o yüzden saçma
Bebeğiniz doğduğunda parmağınızı avcunun içine bi koyun ne kadar sıkıca kavradığını göreceksiniz yorganı bile çekebilir bunun riskini alıyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
Burda herkes anne ya da anne adayı. Kimse çıkıp da dur bi kötü yorumlarla insanların moralini bozayım canlarını sıkayım diye düşünmez herhalde.

Dayanilmaz olursa git cnm erken ama bi müddet sonra geçiyorsa bekle biraz daha. buyudukce yerleri dar geliyor hareketleri az ama siddetli oluyor 😅 kafa yumruk. Bacak atiyosa iyidir 😅😂
Geçmezse aynen giderim doktora. Sen de ben gibi teksin galiba. evdeki bebeği bırakacak kimse olmayınca gidemiyorum öyle gönlümce hastaneye, tabi koronanın etkisi de malum. Bugün korkumdan çantamı hazırlamaya başladım.

Kimse size üstüne hiç bişey giydirmeyin ya da çıplak bırakın dememiş.
Buna karşılık kar yağar falan demeniz de o yüzden saçma
Bebeğiniz doğduğunda parmağınızı avcunun içine bi koyun ne kadar sıkıca kavradığını göreceksiniz yorganı bile çekebilir bunun riskini alıyorsanız o sizin bileceğiniz iş.
Burda herkes anne ya da anne adayı. Kimse çıkıp da dur bi kötü yorumlarla insanların moralini bozayım canlarını sıkayım diye düşünmez herhalde.
arkadas muslin gibi hava alan yani ince seyler ortulebilir falan dedi ya da iki kat giydirilebilir o sebeple yazdim onu ben keske bastan okusaniz ne nicin yazilmis diye 🤦🏻‍♀️
Bilimselligi ne amacla aradiginizi bile anlayamadim zaten atasozunde. Ama neyse.
düşunerek kotu konular anlatmak değil de bu tarz korkunclu konulari ballayip anlattgimizi Kagan hoca bile söylüyor. Korkunc dogum hikayeleri misal duymayan , okumayan cok az insan vardir.
Kavramak baska cekebilmek başka.
Teşekkürler daha fazla uzatmaya gerek yok gercekten.

Geçmezse aynen giderim doktora. Sen de ben gibi teksin galiba. evdeki bebeği bırakacak kimse olmayınca gidemiyorum öyle gönlümce hastaneye, tabi koronanın etkisi de malum. Bugün korkumdan çantamı hazırlamaya başladım.
Bende hazirladim. 😊 bu ara yine cok tekme hissetmiyorum hep derlerdi kolunu bacağını goruyorusn ama benimkinde oyle bir sey yok 😊 icerden hafif hafif vuruyor arada. Zaten tam kasikta hissediyorum ayaklari orda hala herhalse bicirigin😅 yanina biri gelecek mi canim doguma yakin

Gunaydin anni mi yaaa cok tatli🥰
Benim basi yukarda hissediyordum canim simdi gobek deligimin orda sanki ama eminde değilim. Yer mi değiştirdi ne yaptı cok merak ediyorum. Benimde azaldi biraz hareketler ve belime agri vuruyor arada nedense benimde. 35te gitcem bende

Bende hazirladim. 😊 bu ara yine cok tekme hissetmiyorum hep derlerdi kolunu bacağını goruyorusn ama benimkinde oyle bir sey yok 😊 icerden hafif hafif vuruyor arada. Zaten tam kasikta hissediyorum ayaklari orda hala herhalse bicirigin😅 yanina biri gelecek mi canim doguma yakin
Doğuma eşimle giderim. 20 yaşında yeğenim var. 1 ay olmadı covidi atlattı. Onu evde kızla vakit geçirsin diye ankaradan gidip almayı düşünüyoruz doğuma yakın. Hoş vücut antikor üretmediyse tekrar yakalabilirsiniz diyor drlar. Ben ilk doğumda yalnızdım, korkmuyorum. Ama bu defa bi ufaklık var evde. umarım bunda da çabuk ayaklanırım sezeryan sonrası.

Doğuma eşimle giderim. 20 yaşında yeğenim var. 1 ay olmadı covidi atlattı. Onu evde kızla vakit geçirsin diye ankaradan gidip almayı düşünüyoruz doğuma yakın. Hoş vücut antikor üretmediyse tekrar yakalabilirsiniz diyor drlar. Ben ilk doğumda yalnızdım, korkmuyorum. Ama bu defa bi ufaklık var evde. umarım bunda da çabuk ayaklanırım sezeryan sonrası.
İnşallah ayaklanirsin hemen 🥰 belki bende yalniz olurum bilmiyorum ki uzakta olunca annem gelebilir mi yetisebilir mi 🤷🏻‍♀️bebeğimiz zamanini beklerse ve korona yüzünden sacma sapan bir hale gelmezsek gelir ama iste muallak.
Rica etsen 10gun cikmasa baştan sonra alirsiniz

Gunaydin anni mi yaaa cok tatli🥰
Benim basi yukarda hissediyordum canim simdi gobek deligimin orda sanki ama eminde değilim. Yer mi değiştirdi ne yaptı cok merak ediyorum. Benimde azaldi biraz hareketler ve belime agri vuruyor arada nedense benimde. 35te gitcem bende
Ya bal bal bütün kuzular... Hele yarım konuştukları bu dönem, aşk... Rabbim yer yüzünde isteyen bütün kadınlara tattırsın evlat sevgisini.
Bel ağrıları var bende de, bu yalancı sancılar sebep oluyor, e bi de kilodan vücudun ağırlık merkezi de değişti. İkinci sebep de o. Umarım ters dönmüştür annesi, güzel haberler al bi dahaki kontrolünde.

Tecrübeli anneler olarak konuşmaya çekinir olduk ama inanın dediğiniz gibi oluyor. Sımsıkı kundakta yapsanız bi bakıyorsunuz o eller dışarı çıkmış. Daha yenidoğan yani. Yazın örttüğüm tülbenti kaç kez yüzünde buldum. Sadece eliyle burnunu kaşıyacak diye saçmapan bi hareketle bi bakıyorsunuz yüzüne çekiyor.
Kizim 2bucuk 3 aylik arasiydi babasi ise gitti sabah bende emzirdm yanima yatirdim uyuduk. Agladigina gozumu actim bir baktm eller kafa yatakda sadece , ayaklar asagi sallanmis dusecek.. bir daha almadim yanima asla. O yuzden cocuk buyuturken olmaz diye birsey yok hersey olabilir. Arkadasin dedigi gibi battaniyelerini alir kafasina cekerdi.. Her cocugun gelisimi farkli sunu bunu yapicam demeyle olmuyo cocuk sana yapman gerekeni yaptiriyor 🤷‍♀️

Ya bal bal bütün kuzular... Hele yarım konuştukları bu dönem, aşk... Rabbim yer yüzünde isteyen bütün kadınlara tattırsın evlat sevgisini.
Bel ağrıları var bende de, bu yalancı sancılar sebep oluyor, e bi de kilodan vücudun ağırlık merkezi de değişti. İkinci sebep de o. Umarım ters dönmüştür annesi, güzel haberler al bi dahaki kontrolünde.
İnşallah donecek konusuyorum kızım diyorum lütfen diyorum 😅 ne kadar umursar bilmem.
Kilo hic deme baya aldim🤦🏻‍♀️
Masallah senin minnosa da sende hayırlı güzel haberler al İnşallah

Öğretmen arkadaşlar, 32 de çalışabilir raporu alacak ve izni sonraya aktaracak olanlar var mi? Nasıl oluyor tam olarak bu olay bilen varsa anlatabilir mi?
Ben okul idaresine sordum. Çalışabilir mi çalışamaz mı alayım diye. Çalışabilir almamı söylediler. 5 haftayı aktarıyorum inşallah.

Back
X