2021 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar. Artık geceler çok zor geçiyor bana sabah 7 de uyumuşum! 10 gibi kalktım. Kaburgalarıma batıyor bebek artık idrarımı resmen tutamıyorum öyle gidiyor hatta suyum mu acaba diye de düşündüm gece.
Kilo konusunda da ben 9 kilo aldım. İlk hamileliğimi de 10 kilo ile bitirdim ama bunda karnım çok büyüdü patlayacak sanki. Hayırlısıyla sağsalim kucağımıza alırız inş bebeklerimizi.
Bir arkadaşın lekelenmesi vardı sanırım. Bence ihmal edilmemeli. İlk başlarda normal ama bu haftalarda Doğum belirtisi bile olabilir.

Canım geçenlerde ben de paylaştım burada. Benim bebeğim d çok canımı yakıyor. Özellikle göbek deliği etrafına vurunca çok acıyor. Gece hep hareketli zaten.
Göbek deliğim benmde en hassas noktam nerdeyse. 3 ay önce dr da söylemiştim damarlarım baya belirgin ve dokununuca baya acıyor. Dr a sormuştum normal demişti. Özellikle bugünlerde kalbim sıkışıyor yüreğim daralıyor ayağıyla sıkıştırdığında😨🙈 böyle böyle günler geçip gidiyor. Hepimiz patır patır doğurmaya başlayacağız 🙈🥰
Çok güzel tarif etmişsin aynen öyle, eksiklerim çok az çalışmışım gibi. Bide sürekli çocuk olacak artık hiçbişi eskisi gibi olmayacak
Cnm bende de aynı şey var.ilk çocuğum çoo tecrübesizim,bebek pek görüp büyütmüşlüğüm yok. Şimdi babamla annem hastanede tek başına ne yapacağım endişesi😨 bebeğe nasıl bakacağım, ki ondan önce doğumdan korktuğum için çocuk erteleyen biriydim, sezeryan sonrası ağrılarımı düşünüyorum,sütüm gelecek mi,bebeği nasıl tutacağım uyutacağım edeceğim vb.
O yüzden geç doğurmak istiyorum🙈 ve çoğu annenin dediğimi şimdiden anladım "karnındayken çok daha kolay"
Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲💐😇

Göbek deliğim benmde en hassas noktam nerdeyse. 3 ay önce dr da söylemiştim damarlarım baya belirgin ve dokununuca baya acıyor. Dr a sormuştum normal demişti. Özellikle bugünlerde kalbim sıkışıyor yüreğim daralıyor ayağıyla sıkıştırdığında😨🙈 böyle böyle günler geçip gidiyor. Hepimiz patır patır doğurmaya başlayacağız 🙈🥰

Cnm bende de aynı şey var.ilk çocuğum çoo tecrübesizim,bebek pek görüp büyütmüşlüğüm yok. Şimdi babamla annem hastanede tek başına ne yapacağım endişesi😨 bebeğe nasıl bakacağım, ki ondan önce doğumdan korktuğum için çocuk erteleyen biriydim, sezeryan sonrası ağrılarımı düşünüyorum,sütüm gelecek mi,bebeği nasıl tutacağım uyutacağım edeceğim vb.
O yüzden geç doğurmak istiyorum🙈 ve çoğu annenin dediğimi şimdiden anladım "karnındayken çok daha kolay"

Allah yar ve yardmcn olsun
Insallah bi an evvel saglkla annene babana kavusursun🙏

Ben ilk çocuğumu 24 yaşımda kucağıma aldım. Hiç çoluk çocuk büyütmemiş biriydim. Yeğen falan da yok. Ama Allah öyle bir yardım ediyor ki 40 çocuk büyütmüş biri gibi alıyorsun kucağına emziriyorsun öz bakımını yapıyorsun. O kısımlara kafa yorma hiç. Gelen giden olmayınca emin ol daha iyi olacak. Ben bir de gelene gidene hizmet etmiştim daha 24 saat olmadan doğumum. İnsanlar anlayışsız yeme içme hizmet bekliyorlar

Allah yar ve yardmcn olsun
Insallah bi an evvel saglkla annene babana kavusursun🙏
Amin canım benim🤲 inşallaj 💐
Ben ilk çocuğumu 24 yaşımda kucağıma aldım. Hiç çoluk çocuk büyütmemiş biriydim. Yeğen falan da yok. Ama Allah öyle bir yardım ediyor ki 40 çocuk büyütmüş biri gibi alıyorsun kucağına emziriyorsun öz bakımını yapıyorsun. O kısımlara kafa yorma hiç. Gelen giden olmayınca emin ol daha iyi olacak. Ben bir de gelene gidene hizmet etmiştim daha 24 saat olmadan doğumum. İnsanlar anlayışsız yeme içme hizmet bekliyorlar
Yaa İnşallah canım🤲💐 Allah ıma güveniyorım🤲😇
Misafir gelmemesi bir yandan çok iyi bir yandan da gelebilecek 3-5kişiyi de covid yüzünden alamıyorum.
İnsanlarımız hep öyle cenazede yemeğe geliyor gibiler ya. Garip adetlerimiz var.

İnşallah toparlayacaklar kuzum bak sana moral olsun dedemi biz de hastaneden cikarttik perşembe günü. Oksijene ihtiyacı olacak diye oksijen tüpünü vs ayarladık ama maşaalah kaç gündür hiç kullanmadı. Değerleri giderek güzelleşiyor. Hastanede olmak onların da psikolojisini bozuyor herhalde
Hem annenler yanında olamasalar da belki dünyanın en uyumlu bebeği olacak yavrun ve zorlanmadan ilk zamanlarını geçireceksin. Rabbim merhametini eksik etmeyecektir, sadece şimdiden öyle olursa diye stres yapma lütfen 😇 ama sizinkiler çıkana kadar tutabiliyorsan tut bebeğini içinde ☺️

klbkbr klbkbr sonundaoldu sonundaoldu hakikaten anlamıyorum bu adetlerimizi ben de. Cenaze olur, cenaze sahibi yasını bile tutamadan yana yakıla gelenleri nasıl doyuracağının nerede yatıracağının derdine düşer. Doğum olur kadıncağızın ağrısı varken gülmek hizmet ermek zorunda kalır. Ya onu geçtim hastaneye ziyaret de ne kadar mantıksızmış! Birazcık müsade ağrısı geçene kadar.
Düğün olur yine benzer telaşeler.. Onca uğraşırsın bir de dedikoduları eksik olmaz
Ama bunların akrabalarla alakalı olduğunu düşünüyorum yani o sülalenin kültürü böyle..Olmayanlar da varmış zamanla görünce insan şaşırıyor tabi.

Son düzlüğe girdik kızlar. Hastane çantasını hazırlayanlar şöle bir kısaca neler koydu çantaya yazarsa çok sevinirim. İkinci doğumum olacak ama ilk gibi. Cok teferruatlı yazanlar var o kadar şey almayı düşünmuyorum. Unuttugum bişey varsa diye dedim. Bende bu hafta hazırlarım belki aslında kızımda 35.de hazırlamıştım ama bu bi baskı yapıyor neolur ne olmaz hazır bulunsun .

Son düzlüğe girdik kızlar. Hastane çantasını hazırlayanlar şöle bir kısaca neler koydu çantaya yazarsa çok sevinirim. İkinci doğumum olacak ama ilk gibi. Cok teferruatlı yazanlar var o kadar şey almayı düşünmuyorum. Unuttugum bişey varsa diye dedim. Bende bu hafta hazırlarım belki aslında kızımda 35.de hazırlamıştım ama bu bi baskı yapıyor neolur ne olmaz hazır bulunsun .
Kendime 2 pijama, 1 gecelik ( kullanmam ama evde vardı, kusarsam ekstra olsun dedim, attım çantaya), sabahlık, 2 takım iç çamaşırı, depent, çorap, terlik, şal... bebişe 3 takım, 2 battaniye, açılmamış bez paketi, pamuk ve yenidoğan ıslak mendili... Karton bardak, kolonya, antibakteriyel ıslak mendil, maske, havlu kağıt... Emzik ve gögüs kalkanı son gün girer çantama.

Bebeğe 2 takım biri onlu biri 5li
Bir kalın battaniye
Emzik koydm ne olur ne olmaz diye
Islak mendil 2 tane alt açma
3 tane ağız mendili
1 tane müslin
Pişik kremi
Kendime 2 tane pijama koydm
1 tane sabahlık( hırka niyetine)
1tane emzirme atleti
Bikaç tane göğüs pedi
2 tanealt çamaşır
2 tane çorap
Bitane yastık klıfı
Depent
Terlik(plastik)
Kolanya maske bebeğe bez
Kuruyemiş türü bişiler eklicem birde

Benim bu kadar en az indirebildiğim hali bu arabayada bişiler koyarım lazım olursa ordan getirir eşim diye düşündüm

Nefes darlığı, mide yanmaları, kaburgalara bası, yatsan yatamam uyuşur bi tarafım, otursam oturamam
Ben yine mide yanmasından kustum hemde banyoya yetişemeden. Eşim doktora gidelim diyo. Ama doktor bişey demiyo ki pantpas veriyo bi işe yaramıyor yağlı yeme diyo. 2 3 günde bi kusuyorum. Var mı benim gibi

Kendime 2 tane gecelik(sezaryanda kum torbası falan koyuyorlar rahat oluyor), 1 takım pijama takımı, sabahlık, depend,çorap,terlik , 3 adet emzirme atleti ve külot, bebeğe 2 takım battaniyeleriyle birlikte hastane çıkışı, yedekten 2 takım body li alt üst takım (belki kusan bebek olur) , eldiven şapka, 2 kalin battaniye hastaneden çıkarken,25 tane bez, yenidoğan ıslak mendil, havlu peçete, maske , havlu, tuvalet kağıdı, 2 takım nevresim takımı (temizlikciler gelip gitsin istemiyorum), kolonya, emzik ve biberon ( lazım olursa diye).
Benim bavulumda yer var diye herşeyi fazla fazla koydum hastaneye girdikten sonra yanimdaki cok dışarı çıksın istemiyorum, hastane çalışanlarıyla da çok temasta olmak istemiyorum o yuzden herşeyimi koydum.

Son düzenleme:
Bebeğe 2 takım biri onlu biri 5li
Bir kalın battaniye
Emzik koydm ne olur ne olmaz diye
Islak mendil 2 tane alt açma
3 tane ağız mendili
1 tane müslin
Pişik kremi
Kendime 2 tane pijama koydm
1 tane sabahlık( hırka niyetine)
1tane emzirme atleti
Bikaç tane göğüs pedi
2 tanealt çamaşır
2 tane çorap
Bitane yastık klıfı
Depent
Terlik(plastik)
Kolanya maske bebeğe bez
Kuruyemiş türü bişiler eklicem birde

Benim bu kadar en az indirebildiğim hali bu arabayada bişiler koyarım lazım olursa ordan getirir eşim diye düşündüm
Eline saglik biz de hazirlayalim artik hazir bulunsun. Benim aşağı yukarı 3 haftam kaldi kızlar vaktinde olursa

Ben yine mide yanmasından kustum hemde banyoya yetişemeden. Eşim doktora gidelim diyo. Ama doktor bişey demiyo ki pantpas veriyo bi işe yaramıyor yağlı yeme diyo. 2 3 günde bi kusuyorum. Var mı benim gibi
Ben varım sabahları kusuyorum bilhassa ve eğer et türevi bir şeyler yediysem oluyor. Ama yanmama gavisconun pembe şurubu ii geldi. Artık yanma öyle sık olmuyor, çilolata beni mahvediyor kakao türevleri yemiyorum. Pantpası ben almıyorum artık hiç fayda görmedim.

Pantpas bende de hic ise yaramiyo panto ii canim doktoruna soylermsn bi onu deneyin ben de ayalrca kustum

Kendime 2 tane gecelik(sezaryanda kum torbası falan koyuyorlar rahat oluyor), 1 takım pijama takımı, sabahlık, depend,çorap,terlik , 3 adet emzirme atleti ve külot, bebeğe 2 takım battaniyeleriyle birlikte hastane çıkışı, yedekten 2 takım body li alt üst takım (belki kusan bebek olur) , eldiven şapka, 2 kalin battaniye hastaneden çıkarken,25 tane bez, yenidoğan ıslak mendil, havlu peçete, maske , havlu, tuvalet kağıdı, 2 takım nevresim takımı (temizlikciler gelip gitsin istemiyorum), kolonya, emzik ve biberon ( lazım olursa diye).
Benim bavulumda yer var diye herşeyi fazla fazla koydum hastaneye girdikten sonra yanimdaki cok dışarı çıksın istemiyorum, hastane çalışanlarıyla da çok temasta olmak istemiyorum o yuzden herşeyimi koydum.
Ocak anneleri nde bı arkadasta 20 bez koymayı düşünmüş doğum yapan bı a arkadassta ona sadece 6 tane bez kullandığını belirtmiş bnce de 25 tane bez çok canim ben 8 tane koydum

Ocak anneleri nde bı arkadasta 20 bez koymayı düşünmüş doğum yapan bı a arkadassta ona sadece 6 tane bez kullandığını belirtmiş bnce de 25 tane bez çok canim ben 8 tane koydum
Günde en az 6 bez degistiriyorsun canım belki o arkadas normal dogum yapmıştır 1 gün kalıp çıkmıştır. Oğlumda baya bez kullanmıştık dediğim gibi fazla da olsa bi daha git gel olmasın istiyorum.

Back
X