2021 Şubat Anneleri

17:55 dünyaya geldi güzel kızım iki gündür nstde hareket yoktu bugün sezaryenle aldı doktorum çok şükür Allah herkesi kurtarsın
Ahhh hosgelmis canım burcdasim 💞💞💞💞 sağlıkla büyüsün kaç haftalık doğdu?

Maşallah bebişler tek tek geliyor, Doğum yapan anneler hayırlı olsun güle güle büyütün kuzularınızı, benim de üçüncü Doğumun olacak inşallah 36. Haftadayız çok kilo aldım ağırlaştım iki gündür de çok şiddetli sırt ağrısı çekiyorum inşallah Doğuma kadar devam etmez
1.30 gibi suyum geldi. 2.30 gibi hastaneye yatışım yapıldı. 9.50de doğum gerçekleşti. Açılma Gerçekleşmeseydi 14e kadar bekleyip sezaryen düşünebiliriz dediler.
Epizyotomi yapmayacaklarını söylediler. Artık her doğuma yapmıyoruz kesi kendinden oluşursa müdahale ederiz dediler. Dikişim var sayısını sordum söylemediler😬
Üçüncü normal Doğumun hep kısa sürede olduğunu söylüyorlar o yüzden sizi hep sıkı takipteydim, benim hastane iki saat mesafede olduğu için yolda doğurur muyum korkum var sizin Doğum sürenizi görünce rahatladım biraz, dikiş kısmını da merak ettim acı hissettiniz mi diğer doğumlarımda bayağı acılı olmuştu, ama dokuz yıl önceydi şimdi bi uyuşturma işlemi filan yapıyorlar mı acaba dikiş atarken

Alttaki tacoysa sancı yok canım aynı ağrılar bende de var belim, kasıklarım yıkılıyor ağrıdan ama dün nst de ağrı çıkmadı. Cumartesi sezaryanim olmasa kesin bu hafta al derdim daha 1 hafta daha dayanamam gibi 😢
Ben de öyle düşündüm aslında cnm. Çünkü Doğum sancılarını biliyorum 🤣🤣 keşke böyle olsa. Bunlar adet sancısı gibiydi. Ama ilk doğumumda böyle ara ara yoklamıyordu. Bir geldi şiddeti arttı sabahına Doğum oldu. Acaba bir sonraki doğumlarda rahim bildiği için alıştırıyor mu. Senin de ikinci belki ondandır. Az kaldı cnm bence bekler cumartesiyi. Doktor bana pazartesiye kadar bekleyelim gelmezse gel durumu değerlendirelim dedi.
Bence de yoktu 😬
Bu değere bakacak olursan sancı çıkmış gibi gözükmüyor canım 😕 Üstteki grafik bebeğin kalp atışlarını alttaki grafik ise sancını ölçüyor. Değerlere bakarsan ortalama 140 civarında nabız hızı var, kasılmaların şiddeti ise 10 bile olmamış bazen problardan hangisi yatarken kayarsa doğru ölçüm veremeyebiliyor. Hissetmesen de sancın olabilir onu da anlamak için nstde bakıyorlar bir nebze
Evet kalp atışlarını makinede de fark ettim ortalama 140tı. Bi ara 120 leri görüp tekrar yükseldi. Ben aslında Doğum sancılarını biliyorum ama başlangıcım bu ağrılarla aynıydı. Fakat durmuyordu bunda duruyor.
Canım bence sancin çıkmamış yaa alttaki çizgiler 100 e doğru pik yapmalıydı
Evet cnm Doğum sancısı gibi sancım yok zaten adet sancısı gibi. Rahim hazırlanıyor sanırım. İnş başlar kısa sürede de kucağıma alırım yavrumu sağlıkla. Günüm dolmak üzere zaten.

Maşallah bebişler tek tek geliyor, Doğum yapan anneler hayırlı olsun güle güle büyütün kuzularınızı, benim de üçüncü Doğumun olacak inşallah 36. Haftadayız çok kilo aldım ağırlaştım iki gündür de çok şiddetli sırt ağrısı çekiyorum inşallah Doğuma kadar devam etmez

Üçüncü normal Doğumun hep kısa sürede olduğunu söylüyorlar o yüzden sizi hep sıkı takipteydim, benim hastane iki saat mesafede olduğu için yolda doğurur muyum korkum var sizin Doğum sürenizi görünce rahatladım biraz, dikiş kısmını da merak ettim acı hissettiniz mi diğer doğumlarımda bayağı acılı olmuştu, ama dokuz yıl önceydi şimdi bi uyuşturma işlemi filan yapıyorlar mı acaba dikiş atarken
Benim oğlum 7 yaşında. Epidüral almıştım o dikişi hiç hissetmemiştim o zaman. Bir de ben sancılarım 1 dakikaya bire düşünce gitmiştim. Sizin 3. Doğummuş sancılar 10 dakikaya bire gelince çıkın yola. Dr bana 5 dakikaya bire düşünce gel dedi 2. Doğum için. Ama hastane 20-30 dakikalık mesafede ben 1-2 dakikaya düşünce çıkarım yola. Tabi suyum falan gelirse durum farklı

Lavman yaptılar mı pekı
Doğuma yakın yaptılar evet. Araştırma hastanesi olduğu için bir de stajyerlere göstermek için sonda taktılar tekmeyi vuracaktım artık o an 😬 sonda ne alaka çişimi beş dk önce yaptım üstelik ilk defa sonda takıldığını görüyorum normal Doğumda dedim. Meğerse üzerimde göstermek içinmiş. Lavman sıkıntı olmuyor ama.

İlk doğumum suni sancıyla ikinci doğumum kendi sancımla olmuştu, ilk doğumun acemiliği sancım başlar başlamaz hastaneye gitmiştim tabi doktorda beklemeyip suni sancı vermişti, ikinci doğumum da gitmedim son ana kadar kendi sancımla Doğum yaptım ama şimdi mesafe var şimdiki doktorum da sancın tutunca hemen gel beklemeden dedi ama dediğim gibi erken gidince de suni sancı veriyorlar geç kalmaktan da korkuyorum hayırlısıyla atlatırım inşallah

Ben de öyle düşündüm aslında cnm. Çünkü Doğum sancılarını biliyorum 🤣🤣 keşke böyle olsa. Bunlar adet sancısı gibiydi. Ama ilk doğumumda böyle ara ara yoklamıyordu. Bir geldi şiddeti arttı sabahına Doğum oldu. Acaba bir sonraki doğumlarda rahim bildiği için alıştırıyor mu. Senin de ikinci belki ondandır. Az kaldı cnm bence bekler cumartesiyi. Doktor bana pazartesiye kadar bekleyelim gelmezse gel durumu değerlendirelim dedi.

Bence de yoktu 😬

Evet kalp atışlarını makinede de fark ettim ortalama 140tı. Bi ara 120 leri görüp tekrar yükseldi. Ben aslında Doğum sancılarını biliyorum ama başlangıcım bu ağrılarla aynıydı. Fakat durmuyordu bunda duruyor.

Evet cnm Doğum sancısı gibi sancım yok zaten adet sancısı gibi. Rahim hazırlanıyor sanırım. İnş başlar kısa sürede de kucağıma alırım yavrumu sağlıkla. Günüm dolmak üzere zaten.
İnşallah canım evin temizliği yapıldı, kompostum da hazır artık istediği zaman gelebilir 😂😂 gün aşımı olmuyorsa biraz daha bekle bence ilki normal bu da normal olur rahat edersin

Doğuma yakın yaptılar evet. Araştırma hastanesi olduğu için bir de stajyerlere göstermek için sonda taktılar tekmeyi vuracaktım artık o an 😬 sonda ne alaka çişimi beş dk önce yaptım üstelik ilk defa sonda takıldığını görüyorum normal Doğumda dedim. Meğerse üzerimde göstermek içinmiş. Lavman sıkıntı olmuyor ama.
Sonda zor mu 😔

İnşallah canım evin temizliği yapıldı, kompostum da hazır artık istediği zaman gelebilir 😂😂 gün aşımı olmuyorsa biraz daha bekle bence ilki normal bu da normal olur rahat edersin
Hiç belirti var mı sende doğumun başlamasına dair? Benim bugün 39 bitiyor hiçbir belirti yok sanki 🙈 Bu çocuk gelmek istemiyor galiba 🤦🏻‍♀️

80 ne 100 e çıkan sancılır çıkıyor ama düzen yok oğlumda hiç böyle sancı hissetmemiştim, bazen baya acıtıyor canımı

Hiç belirti var mı sende doğumun başlamasına dair? Benim bugün 39 bitiyor hiçbir belirti yok sanki 🙈 Bu çocuk gelmek istemiyor galiba 🤦🏻‍♀️
Olmaz olur mu 2 gündür kasık ve bel ağrım ciddi derecede canımı yakıyor ağrıyla birlikte arada kasılma da oluyor dün hastaneye gittik ebe nst çekti doğum sancısı değil usg le bakıldı bebek iyi nuran hanım da devam ederse bugün için gel ameliyatı yapalım dedi arada ağrım oldu ama gitmedim 🙈 artık yarın son benim dayanırsam cumartesi kavusucaz 🤗 senin kasılmalar hiç olmuyor mu kontrolde yarin dimi ?

Cok soru sordum ama nişanın gelmıs mıydı

Kızlar ben evime geldim çok şükür dua eden herkesten Allah razı olsun 🤲 Nuran hoca bi gece daha kalmami istedi aslında ama ben oglumu yalniz birakmak istemedim ki zaten bizi görür gormez basladi aglamaya 😌
Bebek kuvezde kalicak muhtemelen uzun bir süre oglum 33 te 30 hafta uyumlu doğmuştu ama sağlık problemi yoktu kiz 2 hafta fazla durdu daha iyi cikar derken bizi şoka uğrattı.
Sütüm stresten üzüntüden gelmiyor oglumda hemen gelmişti sütüm o yondende sıkkın canım. Bakalım Rabbim.kimseye kuvez yolu göstermeden evladini kucağına almak nasip etsin ben hiç yaşamadım cok imrendim.ama 2 evladımdada nasip olmadı hastahaneden beraber çıkmak. Hastahaneyle ilgili veya sodmak istediginiz bisey varsa sorabilirsiniz kizlar daha iyiyim bugün 🌷

Kendini kasarsan zor ben zorlanmıştım takılırken ilk doğumda genel anestezi oldum yinede ayıkken takıldı
Benimde geneldi ayıkken taktılar özellikle de söylemiştim bayılınca takın diye insan bi garip oluyor. Şimdi de daha anesteziye karar vermedim hepten baygın olmaktan korkuyorum ayılamazsam diye 😢

Olmaz olur mu 2 gündür kasık ve bel ağrım ciddi derecede canımı yakıyor ağrıyla birlikte arada kasılma da oluyor dün hastaneye gittik ebe nst çekti doğum sancısı değil usg le bakıldı bebek iyi nuran hanım da devam ederse bugün için gel ameliyatı yapalım dedi arada ağrım oldu ama gitmedim 🙈 artık yarın son benim dayanırsam cumartesi kavusucaz 🤗 senin kasılmalar hiç olmuyor mu kontrolde yarin dimi ?
Ağrılarım var özellikle birkaç gündür geceleri yatmadan önce belim ağrıyor bir de adet sancısı gibi sancı giriyor arada ama hem hafif hem dakika tutmalı bişi değil süreklilik var bende anlamadım ben.
Senin birşey kalmadı cumartesi kavuşuyorsun bebişin bir gün daha sabrederse 😅 Bakalım bana yarın ne diyecek. Bugün tahlil yaptırdım doğum öncesi yapalım dedi geçen hafta. O kadar kan ilacı kullanıyorum yine kansız çıkmışım 😳 Yarın Nuran hanıma gitmekten korkuyorum 🤭

Back
X