2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Allah yardimciniz olsun ne diyeyim her gun zam haberleri duyuyorum cok uzuluyorum
Allah herkesin yardımcısı olsun
Evde 2 kişiyiz market sebze meyve alışveriş 10 günde 1000 TL yi geçti üstelik riskli gebelik sebebiyle cok yemek de yapmıyorum yiyemiyorum da eşim sadece akşam yemeği yiyor. Ona rağmen durum bu şekilde aylık 2000 TL yi geçiyor 2 kişinin yemek masrafı. Üstelik hiç dışarıdan da yemek söylemedik bu süreçte.
Tek şükrümüz biz alabiliyoruz en azından Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben su an 3 aylik hamileyim rapor alip devletten para talep edebiliyorum riskli gebelik diye ve cocuk dogana kadar baya guzel bir askari ucret alma hakkim var turkiyede boyle bsy var mi bilmiyorum sanirim hamileler calismak zorunda sizin ulkede
Üstteki mesajı size yazmıştım alıntı ekleyememişim. Kusura bakmayın

Evde 2 kişiyiz market sebze meyve alışveriş 10 günde 1000 TL yi geçti üstelik riskli gebelik sebebiyle cok yemek de yapmıyorum yiyemiyorum da eşim sadece akşam yemeği yiyor. Ona rağmen durum bu şekilde aylık 2000 TL yi geçiyor 2 kişinin yemek masrafı. Üstelik hiç dışarıdan da yemek söylemedik bu süreçte.
Hatta dur ya bu hesapla mutfak masrafı 3000 e gelecek gibi. Tüm harcamaları not alıyoruz burayı güncelleyeceğim.
Şuan kira ve faturalar dahil 4000 TL harcama yapmışız 10 günde. Şaka gibi ya şaka gibi

Gezmeye gelince öyle oluyor ablacım kur farkı da bindi bana da öyle gelirdi sizin şartlarda.
Bu tr de yaşayan herkes için kanayan bi yara deşmeyelim hiç lütfen
Biz turkiye gocmeni oldugumuz icin bizim icinde ayni canim benim akrabalarimiz turkiye vatandasi ve her gun konusuyoruz gercekten sartlar ve ekonomi icin uzuluyorum onceleri ttasinmayi dusunmustuk ama darbe cikinca korktuk acikcasi burada kaldik ama buradada ekonomi ve yasam sartlari sizinkiyle ayniya geliyor bizim burada ki et ve sut urunlerinin fiyati aslinda ayni sadece kur fakindan hesap yapiyorum aaa bak diyorum sartlarimiz ayni sizde burada yasasaniz bu parayla burada alis veris yapsaniz sizde anliyacaksiniz ben alisverise gelince turkiyeye yol parasinla aldigim seyler buraninkiyle ayniya geldigini acikca gordum sandiginiz gibi bir karda deiliz yani turkiyeden alis veris yapinca onu anlatmak istedi haa bu arada ben turkiyeyi vatanim gibi goruyorum hepte oyle gorecegim ne mutlu turkum diyene diyorum...

Ben turkiye vatandasi deilim malesef elhamdurullah muslumanim ve turkum 7gobek ama doguma buyume bulgaristanliyim ama sik sik turkiyeye geliyorum gercekten cennet cunku her kez turk 🥰
Bulgaristanda çocuk yardımı ile epey ücret alıyor.Kuzenimden biliyorum ama sizde de temizlik gıda vs urunler çok yüksekmş.

Amin canim benim halam var bursada yasiyor orhan gazide babamin ablasi yani onlarda ayni sekilde gecen pazara gitmis halam diyor maydanoz 9tl olur mu hic eskiden 1000 tl ye aldiklarimi alamiyorum diyor gerci burasida farkli deil ama biz koyde yasadigimiz icin kendi evimiz var bahcemiz var ekip bicip yiyoruz kisligimiz yazligimiz cok sukur hep var kazandigimiz faturalara gidiyor ve diyer masraflar iste en yakin kasaba 40kilometre

Bulgaristanda çocuk yardımı ile epey ücret alıyor.Kuzenimden biliyorum ama sizde de temizlik gıda vs urunler çok yüksekmş.
Aynen oyuzden turkiyeye geldigimde bir tek temizlik malzemesi aliyorum diyerleri buradada ayni fiyat zaten bi karim olmuyor oyuzden ihtiyacim kadarini alip guzel ulkemi gezip donuyorum yine eve

Çok iyiymiş gerçekten şanslısınız. Türkiyede çalışmak zorundayız maalesef hatta covid için idari izin vardı 24 ve 32 haftalar arası o da kaldırıldı😔
Sistem hatali bence ama duzeltecek adam yok basta keske milleti daha cok dusunen biri gecse basa mustafa kemal ataturk gibi biri mesela rabbim turk halkina yardimci olsun gercekten bunu kalpten diliyorum

Bana ilk acilde decavit vermişti doktor ama kendi doktorum regenesis verdi. Zaten yiyemiyorum canım önceden bi sabah bi akşam yerdim şimdi az az atistiriyorum sürekli
Ayy evet içmesi zor bı ilaç kocaman sınır oluyorum mide bulantısı mi oluyor neden yiyemiyorsim cnm

Ayy evet içmesi zor bı ilaç kocaman sınır oluyorum mide bulantısı mi oluyor neden yiyemiyorsim cnm
Mide bulantısı var ama sık değil canım ara ara oluyor bazen biseylerden tiksiniyorum ya da anlık oluyor.
Genelde biraz fazla yersem midem hazimsizlasiyor veya yanma oluyor 🥴

Mide bulantısı var ama sık değil canım ara ara oluyor bazen biseylerden tiksiniyorum ya da anlık oluyor.
Genelde biraz fazla yersem midem hazimsizlasiyor veya yanma oluyor 🥴
Hiii o bana da oluyor soda ve elmayla geziyorum bulaanti geçti çok şükür artık olmuyor da kilo da almak istemiyorum ya

Amin canim benim halam var bursada yasiyor orhan gazide babamin ablasi yani onlarda ayni sekilde gecen pazara gitmis halam diyor maydanoz 9tl olur mu hic eskiden 1000 tl ye aldiklarimi alamiyorum diyor gerci burasida farkli deil ama biz koyde yasadigimiz icin kendi evimiz var bahcemiz var ekip bicip yiyoruz kisligimiz yazligimiz cok sukur hep var kazandigimiz faturalara gidiyor ve diyer masraflar iste en yakin kasaba 40kilometre
Yazlık var kışlık var Allah daha çok versin tr de suan standart bir evi alabilmek hayal oldu.

Hiii o bana da oluyor soda ve elmayla geziyorum bulaanti geçti çok şükür artık olmuyor da kilo da almak istemiyorum ya
Elma midemi ekşitiyor dahada ya kazınıyor🥲
Bende almak istemiyorum valla hiç kilo almayıp kendinden daha kilo verenlere imreniyorum. Kilom az olsaydı umursamazdim ama fazla da olunca daha da olmasından korkuyorum😵‍💫

Yazlık var kışlık var Allah daha çok versin tr de suan standart bir evi alabilmek hayal oldu.
Yazlik kislik derken yemelik sebze meyve demek istedim canim benim ekiyoruz domates salatalik fasulye biber patates kislik yiyecek sogan prasa lahana yoksa ev esimin anne ve babasinin iki kat mutevazi bir ev ama koyde herkezin oyle nesilden nesile geciyor evler eskiyince yikip tekrar yapiliyor anlican oyle hava atmak icinde demiyorum oyle biri hic deilim cokum varsa paylasirim tavuklarim var gecen sene aldik hayvanlari vardi kayinvelidemin onceler ama yem pahali olunca kestiler oradada simdi tavuk bakiyoruz koy hayati herkeze gore deil biliyorum bi cogunuz buyuk sehirlere aliskinsiniz oyle gormussunuz biz burada sessiz sakin bir hayat yasiyoruz biliyormusunuz oyle ki koye covid bile gelmedi hic vaka yoktu koyumuzde turkce kanallar izliyoruz mesela hep turkiye aski var bizim icimizde ulkede bsy olunca uzuluyoruz duga ediyoruz hep gecen cok uzuldum programda bulgar dediler biz bulgar deiliz ki biz turkuz bulgaristan vatandasiyiz sadece

Back
X