2022 kasım ayında tüp bebek yaptıracak olanlar burdan bilgi alışverişi yapıp süreci beraber takip edelim

Merhaba bende tedaviye başlıyorum. Aralık'ta başlanacak ama grup güncel diye buraya yazdım. İlk defa tüp bebek deneyeceğim, şişli Memorial hastanesinde Pgt li tüp bebek tedavisi sürecim olacak, endişeliyim

Yumurta büyütme ve toplama işlemi ile ilgili tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir misiniz, nasıl bir süreç olacak bilmiyorum

Hiç modunu düşürme.. Orta kalite iyi kalite arasında o kadar azcık fark varki istatistiksel olarak.. en iyi kaliteler bile tutmuyor çünkü önemli olan genetiksel olarak sağlıklı olması 🌸
Aslında benim bu 2. Tedavim ilkinde compact yani çok iyi kalitedeydi tutmadı nasip tabi umarım sağlıklıdır ve tutunuyordur

Evet medicalpointe gidiyorum
Bende öyle düşündüm ilk adet çabuk oluyor zaten inş az daha bugün yine yapıcam gonalf flan yrn çatlatmayı yapıcam 2 mm daha büyüse yetr gibi bakalım dolu çıksında 🙏
Umarım benden 11 tane çıktı 6 tane kaldı ama biz yakın zamanda korona geçirmiştik hoca ona bağladı zaten dolu çıktıktan sonraki süreç sperme bağlı kaliteyi sperm belirliyomus az olsun öz olsun kaliteli olsunlar

Yumurta büyütme ve toplama işlemi ile ilgili tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir misiniz, nasıl bir süreç olacak bilmiyorum
Adetin ikinci ya da üçüncü günü kontrole gidiyorsunuz Dr zaten öncesinde kan testi vs bir sürü şey istiyor. Adet olunca çağırıyor sonra duruma göre o gün yada ertesi gün ilaç ve iğnelere başlanıyor. Ama herkesin tedavisi farkli aynı ilaçlar başlamıyor genelde ama zaten kullanılan belli başlı iğneler var sonrasında aralıklarla kontrol ediliyorsunuz. Süreç hakkinda ve iğneler hakkında hemşireler yardımcı oluyor önemli olan aynı saatte aynı dakikada iğneleri yapmak bunun için alarm kurun ben öyle yaptım(: belirli büyüklüğe gelesiye kadar iğnelere devam ediyorsunuz. Sonrasında son kontrolde artık toplama işleminin ne zaman olacagi belli oluyo bunun için de iğne veriyolar catlatma iğnesi onun için ayrıca saat veriyolar şu saatte yapın diye ondan 36 saat sonra anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılıyor. Sonrasında o gün kaç yumurta toplandi onun bilgisi ertesi gün kaç tanesi döllendi diye bilgi veriyolar 3. Gün ve 5.gun embriyoların hakkında bilgi veriyolar süreç bu sekilde

Abla bugunde aradılar 5 de bölünmüş bölünmeye de devam ediyor dediler 3. 4. Gün aramıyorlarmış cumartesi arayıp haber verecekler. 2 adet sonrası transfer olacak abla kalırsa embriyo
3. Gün transferi degilse aramiyorlar doğru. 2 tane olursa dondurup öyle mi transfer olucak? Bu 2 Gün geçmez şimdi :işsiz:

Çok teşekkürler sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏🏻 Doktorum iki tane transfer etmek istedi ama ben tek istedim. Dondurulmuş 5.gün embriyosu 🙏🏻ama dünden beri dikkat edicem diye uğraşırken daha dikkatsiz oldum sanki aniden kalkabiliyorum uyanınca geriniyorum falan alışkanlıkları bırakmak zor galiba
Bizde de tam tersi oldu canim, doktorum 1 tanede israr etti, ben de 2 istedim hayirlisi🥰 valla ben bugün ise gittim bütün gün ayakta calistim, egil kalk yaptim dikkatlice.. ama 6 saat boyunca ayaktaydim. Alamadim rapor 😞😞 insallah hersey yolunda gider.. doktorum da calis dedi 🙄

Back
X