Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2022 özel aşı fiyatları ;

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Rota virüsü aşısı yaptırdınız mı?


  • Ankete Katılan
    216
Arkadaşlar ben koruyucu aileyim ,bebeğimin aşıları maalesef cok geriden geliyor şöyle ki 15.06.2021 doğumlu bir tek doğumda hepatitB olmuş.Diğer aşıları geçtiğimiz haziranda dozu gelen vurulmuş yani sadece 1 yaşında olmuş bazı aşıları şimdi;
Özel hast doktorumuz rota geçti dedi menenjit öneriyor onu bu aralar yaptırıcam.Baxsero dediğiniz aşı nedir menenjit içinmi? Eczane birkaç menenjit aşısı söyledi fakat aklımda kalmadı piyasadakiler neler onu öğrenmek istedim.
 
Merhaba benim ikizlerim 3 ay 9 günlük oldular rota aşısının ilk dozu için geç mi kaldık ?
 
Rotarixin ilk dozunu yaptirdik. Sut alerjisi sebebiyle alerji doktoru/gastroentreolog yonlendirmesiyle 2. Dozu olmadik. Hala iyi mi kotu mi yaptik bilmiyorum.
Menenjit asi takvimi doktordan doktora degisiyor. Cevrenizde cocuk yoksa 1 yas sonrasi oneriyorum demisti doktorumuz. Yazin sosyallesecegiz diyince, 8.-10. Ayda bexsero, 9. Ayda nimenrix olduk. Rapelleri 1 yas sonrasi.
Rotarixde ne gibi yan etki oldu
 
Merhaba benim ikizlerim 3 ay 9 günlük oldular rota aşısının ilk dozu için geç mi kaldık ?
Son doz 24 hafta dolmadan yapılması gerekiyor. Dozlar arası da 1 ay olması gerekiyor. İlk doz en geç 14.haftada yapılmalı diye biliyorum
 
Merhaba
6 aylık ikiz bebek annesiyim( biri melek oldu yavrularımdan) .
Elimde rotarix marka aşı var, hasta bebegim hastanede yatıyordu o zaman yaptiramadik vefat etti ankarada almak isteyen olursa lütfen mesaj yazın. Ücretsiz verecegim.
 
Bexsero yaptıran anneler ateş kaç gün sürüyor. 2. Gün hala ateşi var. Çok korkuyorum, acile götürsem mi acaba.
 
Bexsero yaptıran anneler ateş kaç gün sürüyor. 2. Gün hala ateşi var. Çok korkuyorum, acile götürsem mi acaba.
Bizim ateş olmadı huysuzluk 3 gün sürdü ağrı kesici verebilirsin
Ama eğer başka bi hastalıktan şüphelenirsen götür
 
Rotavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdık. Tabi benim kız birazını çıkardı. Ebe diğer dozu mamaya katıp ver dedi. O şekilde veren var mı? Doktora gidince mutlaka sorcam bu durumu.



Menenjitte kafam karıştı benim ya. Kontrole gittiğimizde sormayı unuttum. 4 aylık kontrolde sorsam ya da yapılsa geç kalmış olmam değil mi?
 
ROTARIX AŞI : 494,00 TL (KDV dahil)
05.05.2022 bebek 3 aylık iken oldu özel aşı

BEXSERO AŞI : 906,90 TL (KDV dahil)
19.07.2022 bebek 5.5 aylık iken oldu özel aşı

aşı oldukça bu mesajı güncelleyeceğim. Özel aşılar yukarıda görüldüğü gibi fiyatlandırılıp devlet aşıları ÜCRETSİZDİR.

Rota aşısı ne zaman yapılmalı?
Rotarix :
İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır. Rotarix aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 1 antjien içerir, ancak diğer suşlara karşı da koruma sağlar. Toplam 2 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır.

Bexsero aşısı ne zaman yapılmalı?
Bexsero :
2 yaş altında 2+1 doz, 2 yaş üstünde ise 2 ay arayla 2 doz şeklinde uygulanır. Bu aşılar kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır. Asla damar içine, deri içine ya da deri altına enjekte edilmemelidir.

Nimenrix aşısı ne zaman yapılmalı?
Nimenrix
: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır.


Rota aşısı ne zaman yapılmalı?
İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır. Rotarix aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 1 antjien içerir, ancak diğer suşlara karşı da koruma sağlar. Toplam 2 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır.

Bebeklere rota virüsü aşısı yapılmalı mı?
Rota virüs
ishali tüm dünyada her yıl iki milyondan fazla hastane yatışına ve yaklaşık 600 bin ölüme sebep olduğu bildirilmektedir. Rota virüs ishalinin önlenmesinde tek yöntem Rota virüs aşılamasıdır. Bu nedenle Rota virüs aşısı yapılmalıdır.

Rota virüsü aşısı ne zamana kadar yapılır?
Bebeklere, kullanılan aşının markasına göre, 2 veya 3 doz rotavirüs aşısı yapılmalıdır. İlk doz 15 haftalıktan önce uygulanmalıdır. Son doz 8 aylık olana kadar uygulanmalıdır. Rotavirüs aşısı olan hemen hemen tüm bebekler şiddetli rotavirüs ishalinden korunur.

Rotavirüs aşısı geç yapılırsa ne olur?
6 ayın altındaki bebeklerde yapılan rota virüs aşısına bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığı hastalığa bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığından bile daha azdır. DİKKAT: AŞIYA ÖYLE BİR ZAMANDA BAŞLANMALI Kİ EN SON DOZU EN GEÇ BEBEK 32 HAFTALIK OLDUĞUNDA YAPILSIN; DAHA GEÇ KALINDIYSA AŞIYA HİÇ BAŞLANMAMALIDIR.

Rotavirüs aşısının koruyuculuğu ne kadar?
Bebek, ilk defa rota virüs aşısını 15 haftalıktan önce; son dozunu ise 8 aylık olana dek alması gerekir. Rota virüs aşısı, başka aşılara nazaran aynı şekilde güvenli bir biçimde verilir. Rota virüs aşısını alan tüm bebekler, rota virüsüne karşı korunacaktır.

Rota virüs aşısı zorunlu mu?
Bebeklerin sağlığı için vurulması gereken bir aşıdır. Bağışıklığının güçlenmesi ve ileriki yaşlarda hatta yaşlılıkta dahi rastlanan rota hastalığına yakalanmamak için aşılamak gerekmektedir. Bebeğe aşı yapmak zorunlu değildir.

Özel Aşı Takvimi
Eki Görüntüle 3101459

Aşı Takvimi
Eki Görüntüle 3101460
Dreamgirls Dreamgirls bexsero ya bak tabloda 4 doz :KK70:
 
Bizim doktor 3 doz dedi. 3-5-13 idi. Yeni düzenlemede 7-9-15 dedi yanılmıyorsam 😀
6. Aydan büyüklere 3 doz gösteriyor orda boşver kafanı karıştırma 😆 Sen benim dediğim ayları bir sor bakem olur derse devamke 😁
Bize de attım ya nimenrix 6 12 ay 2 doz, bexsero 3 doz dedi🤭 5-7 ve 5-7-12 de yaptırabilirim
 
Bugün Nimenrix ve bexsero için toplamda 1600 lira ödedim bugün ilk dozları olacağız hadi hayırlısı 🥺
 
X