- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #41.821
Bizden bir kat fazla gidecekler ilk 1 ay kadar. Yani hava sıcak olsa da ilk doğduğunda uzun kollu giyer. Hastane çıkışları ve tulumlar uzun kollu, içine kısa kollu giydirecegim atlet niyetine.Günaydın kızlar
E bebekten 10 liraya patikli altlardan almıştım üst olarak uzun kollu tek üst almamışım hiç hava sıcak olunca kısa kollu body ve alt yeterli olur diye düşündüm ama okuduğum kadarıyla da hava ne kadar sıcak olursa olsun bebişler üşüyormuş bikaç tane de uzun kol body mi alsam ne yapsam siz nasıl yapıyorsunuz alış verişlerinizi??
Tamam canım bikaç tane alayım o haldeBizden bir kat fazla gidecekler ilk 1 ay kadar. Yani hava sıcak olsa da ilk doğduğunda uzun kollu giyer. Hastane çıkışları ve tulumlar uzun kollu, içine kısa kollu giydirecegim atlet niyetine.
İlk aylık aışverişi sen nasıl yaptın kaç tulum zıbın hastane çıkışı falan aldın bi de aldığın diğer emziği merak ettimBizden bir kat fazla gidecekler ilk 1 ay kadar. Yani hava sıcak olsa da ilk doğduğunda uzun kollu giyer. Hastane çıkışları ve tulumlar uzun kollu, içine kısa kollu giydirecegim atlet niyetine.
Bende kızıma almıştım hiç birini almamıştı bir kutu var çeşit çeşit emzik yanıma bir tek aventi alıcam diğerlerini evde denerim eğer tutmazsa, ama çevremde bana - bir tane alacağım hastane çantasına atacağım ne alayım - diye sorduklarında avent air öneriyorum emzikli 10 bebekten 7si ondan diğer üçüde ne versen tutacak bebekler oluyor zaten bence, tutmayanda tutmuyor benim ki gibiAlmadığım bir o vardı şu mesaj sonrası gaza geldim onuda alıp koyacağım hastane cantasina
Çekebilir yıkadığımda, bide bebişin azıcık iri olabilir sen uzunsun eşin de uzunsa, ee bide erkek bebek hızlı toplanır hastanede bir çıt büyük olsada evde ilk haftasında falan tam olur benceBu arada isimli yaptırdığım tulumlu 3lü set geldi kumaşı çok güzel bayıldımmmm tek sııkıntı ben hastane çıkışı diye almışımtım bana 0-3 aymış meğerse yani ilk doğduğu gün baya bol olucak gibi ben tek foto çekiminde üstüne giydiririm 15-dk okadar ilk zamanlar büyük olur gibionun dışında sorun yok
Sootie ve oioi var elimde bide bunu alacagimİlk aylık aışverişi sen nasıl yaptın kaç tulum zıbın hastane çıkışı falan aldın bi de aldığın diğer emziği merak ettim
Benimde büyük ne yapsam tutmadi annem bir kere emzigi bantlamis ben yokken zorla diliyle atmişBende kızıma almıştım hiç birini almamıştı bir kutu var çeşit çeşit emzik yanıma bir tek aventi alıcam diğerlerini evde denerim eğer tutmazsa, ama çevremde bana - bir tane alacağım hastane çantasına atacağım ne alayım - diye sorduklarında avent air öneriyorum emzikli 10 bebekten 7si ondan diğer üçüde ne versen tutacak bebekler oluyor zaten bence, tutmayanda tutmuyor benim ki gibi
Canm 26+4 de gittim. 930 gramdı. Ve her yeri hemen hemen 26+1 26+2 iken karın cevresi geride 25+5 gorunuyor. Doktorum bişey demedi. Hatta bu vakte kadar kafası da hep geriden geliyordu. Ben takmadım kafama. Doktorum bişey olsa söylerdi kesin söylerdi adamı tanıyorum. Gerek görmedigi ciddi bulmadigi seyl3ri dile getirmiyor benim doktor.Karın çevresi de 6 gün geride allahım ya şimdi baktım
Aynen en azından fazla giydiricemmmm bi kaç kere giyöiş olurOlsun içini doldurunca bir daha çekersin resim artık.
Bizim tarafa çekerse kesin tombiş olur1 aya kapatır o açığı eğer genetikte kilo varsabüyük bizim tarafa çekti yumus yumus toplu bir bebekti sonra 2. babasının tarafına benzedi zayıfti yani çok zayıf değildi ama ortalama diyeyim halada boy uzun ama zayif
Evet benimde eşiminde uzunnn , artık hastaneede tek foto için giydiririm en azından bi kaç kere üstünde görürüm yenidoğan olsaydı belki 1hafta bile giydireöexdimÇekebilir yıkadığımda, bide bebişin azıcık iri olabilir sen uzunsun eşin de uzunsa, ee bide erkek bebek hızlı toplanır hastanede bir çıt büyük olsada evde ilk haftasında falan tam olur bence
Kızlar bu karın çevresi geri/ileri mevzusunu doktor mu söylüyor ?
Ultrasyon kağıdında mı yazıyor ?
Yazıyosa da gerisi/ilerisi nasıl anladınız ?
Benim de boy kilo olması gereken haftada. Baş çevresi ve karın çevresi 4 gün kadar gerideKızlar bu karın çevresi geri/ileri mevzusunu doktor mu söylüyor ?
Ultrasyon kağıdında mı yazıyor ?
Yazıyosa da gerisi/ilerisi nasıl anladınız ?
Bende 5 tane hastane çıkışı var, 5-6 tane uzun kollu ayağı patikli tulum var, bunların hepsi yeni doğan. Bunlar dışında 0-3 3-6 şeklinde askılı, kısa kollu, kısa kol kısa bacak tek tulumlar, içi kısa kollu, gömlekli salopetler bir tık daha süslü gezmelik şeyler var.İlk aylık aışverişi sen nasıl yaptın kaç tulum zıbın hastane çıkışı falan aldın bi de aldığın diğer emziği merak ettim
Azıcık vicdanı varsa bu kadar çabama tutar o emziği başkada bir şey demiyorum.Benimde büyük ne yapsam tutmadi annem bir kere emzigi bantlamis ben yokken zorla diliyle atmiş
Yani doktor bana şu şekilde açıkladı, ben hastaneye 12 gün gecikmeyle gittiğimde kan testi 30 çıktığında aslında 6-7 haftalık olması beklenen 4 haftalık bile değildi. Sağlıksız dendi düşer tutunamamış dendi vs. Sonra kendi doktorum bir bebek var ama o kadarlık değil, demekki gec yumurtlama olmuş gününü hesaplarız sen şuan buna takılma takip edeceğiz dedi.Bana da yaptı. Benim bebeğim zamanla o süreyi kapattı. İşte bu süreyi kapatması aslında onun 2 hafta önden gittiğini gösteriyor ama sat a da göre de normal zamanı oluyor.
Ama sen listeye göre gitmiyor muydun
Yenidoğan baya almışsın ben de yenidoğana hastane çıkışı ve tulum aldım diğerleri 3 aydan başlıyor bugün patikli altların üstüne takım olsun diye kruvaze zıbın aldım alttan çıtçıtlı olanlardan artık hiç dışarda giydirmelik bir şey almadım ben galiba ya ama tulumları çok renkli çok cici :)Bende 5 tane hastane çıkışı var, 5-6 tane uzun kollu ayağı patikli tulum var, bunların hepsi yeni doğan. Bunlar dışında 0-3 3-6 şeklinde askılı, kısa kollu, kısa kol kısa bacak tek tulumlar, içi kısa kollu, gömlekli salopetler bir tık daha süslü gezmelik şeyler var.
Bir kaç tane indirimde denk getirdiğim kışlık şeyler var, 6-9 / 9-12 ay aldım onları hep pantolon, gömlek, ceket gibi şeyler gezmelik tarzda. Çok ucuz denk gelince aldım yoksa kışa çok bişi almak mantıklı değil bence bebeğin kilo boy gidişatına göre almayı mantıklı buluyorum çok büyük kıyafet giydirmeyi sevmem ben çünkü.
Bende pco sebebiyle sata uymuyordu cunki 2 ayda bir adet goruyordum 3 haftalik olan bebegin aslinda 9 haftalik falan olmasi gerekiyordu bende doktorun bana verdigi sata gore ilerliyorumYani doktor bana şu şekilde açıkladı, ben hastaneye 12 gün gecikmeyle gittiğimde kan testi 30 çıktığında aslında 6-7 haftalık olması beklenen 4 haftalık bile değildi. Sağlıksız dendi düşer tutunamamış dendi vs. Sonra kendi doktorum bir bebek var ama o kadarlık değil, demekki gec yumurtlama olmuş gününü hesaplarız sen şuan buna takılma takip edeceğiz dedi.
Hep düzeltilmiş sat a göre takip ettik eski son adet tarihini unuttuk yani. Sende öyle yap eskisini düşünme o kafa karıştırır doğru sonuç vermez
10 gün geri olması peki?Benim de boy kilo olması gereken haftada. Baş çevresi ve karın çevresi 4 gün kadar gerideDr hiçbir şey demedi. Ben de çocuk fit olacak diye sevindim varsa gerilik siz de takılmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?