Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ben cocuk icin bir tane bile kısa kollu veya şort almadım yok ankara boğucu nemli değil sonuçta diye hep uzun kol aldım insallah isilik falan olmaz üstünü ince bir sey ile orter denge saglarim diyorum ama bilgim yok tabi
Ben almıştım ama hiç giydiremedim. Bir gün doktora götürmüştüm. Üstünde kısa kollu şortlu tulum. Bu ne dedi çıkardı. Bu sıcakta çocuk böyle gezdirilir mi. Terlemesi daha kötü dedi. O günden sonra iç bodyler var ya alttan çıtçıtlı hep onlarla gezdi.

Valla hiç yok kısa kollu kadere artık baktım çok terliyo zibin ile durur

Nasılsınız kızlar? Dün devlet hastanesinin doğum katını gezme şansım oldu ve çok beğendim özel hastaneden kat kat iyi durumda zaten yeni yapıldı. Geniş temiz baya şaşırdık eşimle eski hastane ile alakası kalmamış. Eskiden hemşireler de çok terstiler özellikle yaşlı olanlar çok azarlıyorlardı çoğu hemşire işini hastabakıcı yapıyordu. Şimdi hepsi o kadar ilgili ve kibarlar ki anlatamam hepsi canım gülüm diye konuşuyorlar ben oradayken biri doğum için geldi herşeyiyle hemşireler ilgilendi hemde romanlardandı insan ayrımı da yok yani. Ön yargılarım tamamen kırıldı eşim de paradan kaçıyorum diye düşünme ama burası daha iyi bence dedi. Özel daha beter durumda şuan burada büyük yerler gibi pahallı değil zaten son ay oraya geçecektim ama değmez. Bir de özel epidural yapmak istemiyor nedense narkoz için ısrar ediyorlar anestezici kendine mi güvenemiyor ameliyata şahit olalım mı istemiyorlar nedir anlamadım ama devlet sorun olmadıkça epidural yapıyor zaten günde 10 tane doğum yapılan yer ile ayda 10 tane doğum yapılan yer tecrübesi illa ki farklı olur.
Tek sorun planlı sezaryenleri aynı güne toplaması çarşamba sezaryen günü ve kuzu kuzu sıraya girip bekliyorsun yoğunluk oluyor odalar doluyor ama dr la konuşmayı düşünüyorum bana eşim bakacak mecburen kimse yok yanımda kalacak başka. Eşimin de işleri ancak cuma ve haftasonu uygun 2 gece yatılıyormuş cuma yapsa haftasonu da kalsam çok iyi olur. Tabi bu sadece plan belki acil gideceğiz Allah bilir ama ablaları gibi gününü beklerse dr dan rica etmeyi düşünüyorum. Tek kişilik oda sorunu var bir de odalar hep 2 kişilik yapılmış yoğunluğa göre yanına başka hasta koyma ihtimalleri varmış ama benim yanımda eşim kalacağından başka hasta getirmeyebilirler erkek olduğu için yada tek kişilik oda ayarlayacaklar aynı katta. İki kişilik oda daha güzel aslında çünkü tek kişiliklerde koltukta yatmak zorunda refakatçi ama yanına kimse gelmezse yan yatak refakatçiye kalıyor. Eğer dr ricamı kabul edip cuma yaparsa zaten çarşamba doğum yapanlar cuma sabahı çıkmış olacaklar haftasonu da ancak acil hastalar gelir odalar dolmaz diye düşünüyorum bakalım hayırlısı.

Benim evde hastaneye çok yakın o sebeple koyduklarim yeter. Aynı senin hesap bir şey lazım olsa eşim hemen gider alır gelir. Geçen hastane yattığımda da öyle oldu. Gittik bir anda yatırdılar. Evden aldı geldi. Sonra yemeği beğenmedim evden tost yaptı getirdi.
Kız neyi bekliyorsun acaba. 10 Haziran sana zor olmaz mı? Şahsen ben sonradan zor olur diye hepsini hallettim. Hatta çantayı da hazırladım koydum. Kıyafetler yıkandı utulendi tabi eşim yaptı hepsini. Ben yerleştirme işini yaptım. Yatak da yıkandı yerleştirildi. Üstüne bir çarşaf örttüm. İlerde agirlasinca hiç yapamam. Başkasının yaptığı da benim istediğim gibi olmaz. Ama benimde temizlikler kaldı. Cam silinecek mutfak dolapları halılar..... Daha iş çok. Ama doğumdan önce derslerimi bitirip sınavlarını da halletmem gerekiyor. O sebeple onalri da düşündüm

Tembellik yapma. Hazırla dursun. Bir de dünyanın kıyafetini aldın ne zaman yıkanıp utulenip yerleşecek onlar.
Kesinlikle çok haklısın. Kuzenin şaşırmış bence Ben şimdi rahatım ama bebek aşağı inince yine kanamalarım olacak muhtemelen. Yine miyomu ittirerek. Yine doktor sürekli yat diyecek. Şimdi en azından ufak ufak işimi yapıyorum. Hazırda dursun malzemeler hiç zararı olmaz.

Valla en güzeli canım ya boşver şahsen alışveriş şu ana kalmış olsa ben çok zorlanırdım mesela yıkama işini de yavaş yavaş başladım bugün eşim evdeyken yapıyoruz 37 lerde doğururum ben diye düşünüyorum pek çok insan da o haftalarda doğuruyor yani dalga geçilmesi gereken kendisi Dr ve ebeler bile 30.haftadan sonra hazırlık yapılmasını istiyorlar 34 ten sonra çantamız bile hazır olmalı bence

Bir de benim gibi telaşa düşüp yana yakıla forumda gezenler olur diye yazıyorum. Benim bebeğin detaylıda böbreklerin biri 5.1 diğeri 5.9 çıkmıştı biliyorsunuz. Erkek bebeklerde daha sık görülürmüş kızlarda varsa sıkıntıymış. Çift taraflıysa sorunmuş. Doğunca ameliyat gerekirmiş doğmadan ölenler varmış neler okudum neler. Dr.um normal bişey bu korkma 10 mm olursa o zaman daha üstüne düşmek lazım mm leri ölçüyoruz ultrasonda zaten yanılma payı da oluyor demişti ve her gittiğimde baktı 10 mm olmadı hiç zaten artık büyüdüğü için normal ölçülere dönmüş oldu. Ayrıca büyüse bile doğmadan yapılabilecek hiçbir şey yok zaten. O yüzden başına böyle şey gelen varsa korkmasın genelde zamanla geçen bir durum büyüme olsa bile hamileliği zehir etmesin kendine çaresi olmayan dert değil Allahın izniyle.

Haftaya eşim evde onu bekliyorum hersey bazanin altinda ,birde hava dun ısınmaya basladi burda ondanda ayarlayamadim bi turlu

Hiç biyer de kilitli poşet bulamadım hep küçük var bu yüzden çamaşırlara başlayamadım en son Migros ve ikea ya bakıcam şokta gördüm 20 cm çıkarıp bakamadım ama büyük boyu daha iyi olur sanırım.

Saçmalamasın 37den sonra oturup kalkmak bile zor ki beni ilkinde öyle düşünmüştüm sonra arkadaşlarım beni uyardı. İyiki dinlemişim onları 37+0 da suyum geldi 37+1 de doğdu
Ayyyyyy ben iyiliği için söyledim bak sende doğurmuşsun 37de olabilir yani insanlık hali bebeğin nezman gelicğei belli olmaz. Hemde dediğin gibi insan ağırlaşır..
ben ağırlaşırsın dedikçe , abarttığımı düşünüyolar ağırlaşırsın dediğimde, 37.ye kadarda çalışcakmış, hareketsiz kalmıyım diye ben çalışıyorum bişi olmaz 1 günlük iş fln herkesin keyfi bilir
Aynenn benceeeedeee o herhalde erken hazırlarsam, bebek erken gelir kafasında kesin yengem diyodur öylee eski düşünceli insanlar öyle derlerdi yaaa aman beşiğini hazırlama yıkama diye yani hazır olmasında bi sıkıntı yok bence, hele senin için kesinlikle
Aynen bide hastanede çalışıyo bende dedim doktor 30 dan sonra başlayın diye diyeeeee , benimde bi çantam kaldı, onuda yarın bi gün hazırlıcamm , hazır dursun kafamız rahat olsun kesinlikle

En iyisi ikeanın kilitli poşetleri güzellll

Ben rosmann dan aldım. Çok büyük değil ama mesela 1 tane hastane çıkışı sığdı içine. 1 tane daha alacağım

Canim sivi çamaşır ilaci daha guzel köpürüyor yazacaktim unutmusum

Garnuller çok köpürmuyor ve leke cikarmamisti 30 da yiakyinca kiuafet uzerinde kalmisti

Ben parexinkini aldim gayet sığdı

Eklentiler

• IMG-20220427-WA0009.webp
    48,3 KB · Görüntüleme: 82
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…