Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Sezeryanda spinal , epidural ve genel var dimi
Bunlar nasıl oluyo, geneli biliyorumda diğer ikisinin arasındaki farkı anlayamadım
Ben spinal oldum epidural normal dogumda oldu. Spinal sez. Alt tarafın tamamen uyusuyo. Epidural de tamamen uyusukluk olmuyor ve az az veriliyor. Birisi kasa digeri ise tam kemik icine yapılıyordu yanılmıyorsam. Ben yine oyle sezaryen dusunuyorum. Burada genelde yapmıyorlar cunku

1 numarası primaya gore falan baya küçükmüş canim ondanmi acana dedim

Epidural da tamamen olmuyomu ozman olursam spinal olayım uyuşsun tamamen. İyi bari en azındna diğer 2 tercihi yapabilirisn genel olmuyosa

Yaaaaa evet bende çok beğeniyorum baba kızzz olan ilişkileri anneyide unutmasınlarda
Allahdan baba ilgiliymiş, bazıları öyle olmayada biliyor

Epidural da tamamen olmuyomu ozman olursam spinal olayım uyuşsun tamamen. İyi bari en azındna diğer 2 tercihi yapabilirisn genel olmuyosa
Kız epidurali nasıl yapcan sezaryen de kesicekler sonucta karnını bir nevi karın ameliyatı Normal dogumda epidural var oda tamamen uyusukluk degil yoksa ıkınma hissinde olmaz his var. Digerinde his yok.

Korkma ben bıraktırmakta geç kaldım hadi emsin de nasıl emerse emsin dedim öyle kaldı

Ben genel istemem
1.sebep bebeği görmek istiyorum
2.sebep anestezi bebege geçmesin diye çok hızlı hareket ediliyor genel anestezi de
o yüzden sonda uyumadan öncesinde takılıyor (bu hastaneye göre değişiyor olabilir benim çalıştığım ve doğum yapacağım hastanede bu şekilde)
Ve ayılmak vs bana çok zor geliyor genel anestezi de
Spinal tercihim benim

Doktor sancıların başlayabilir dedi ondan sanırım
Evet yorgunluktan muhtemelen.
Bu arada ben magnezyumu baya ihmal ettim bu aralar
Kız epidurali nasıl yapcan sezaryen de kesicekler sonucta karnını bir nevi karın ameliyatı Normal dogumda epidural var oda tamamen uyusukluk degil yoksa ıkınma hissinde olmaz his var. Digerinde his yok.
Napacagını şaşırdı napsın

Hafif. Bugün pazara gittim
Yürüdüm biraz ondan galiba
Yormussun kendini dinlen bence artık bugün
Bende dün yazdım ya hiç birşey yapmadım diye bugunde masallah hiç oturmadım
Ayakkabı odasını topladım oğlanın odasını topladım mutfağı üstten elden geçirdim balkonu yıkadım yemek koydum pişiyor daha da ütü yapcam ama aşırı yoruldum ve terledim duşa gircem önce oğlanı antrenman a yollayınca da ütü yaparım tişörtlet vs yarında artık son kızın eşyaları bitereyim gidip torba alayım kilitli atayım valize

Dozu yapılan ilacı farklı oluyor normal dogum ve sezeryan için
yoncambenim

Yok zatne benim kesin genel
Spinal ve epidural aynı bölgesel uyuşturma demek
İşte bende dedim niye iki isim aralarında belki fark vardır diye

Dozu yapılan ilacı farklı oluyor normal dogum ve sezeryan için
yoncambenim
Ahan da amme hizmeti yoncambenim

Amacı ve uygulanış şekli açısından her iki anestezi türü de hemen hemen aynıdır. Çünkü ikisi de bel bölgesi ve altını uyuşturmak için omurilik alanından yapılır. Ancak epidural anestezide ilaç, omurilik etrafında bulunan ‘dura’ isimli zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zarı geçip içindeki sıvıya verilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…