- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.521
Evet 38+5im şuan sanırım, gelse fena olmazBen seninle aynıyız sanıyordum sen 1 hafta ilerdeymissingelebilir bence yatış verip basit şeyler yapabilir bazen bebek için daha iyi oluyor. 38i doldurmuşsun yeni farkettim.
Benim de bugün alttan muayene yapıldı. Hiç açılmam yok. Ama nst de sancı çıktı. İki kez nst takıldı. Doktor yatış verdi ama İmza atıp çıktık. Çünkü bebek çok hareketliydi. Ondan oldu muhtemelen. Hastane evimize yakın zaten. Bir şey olsa hemen gideriz diye.
Kızlar 2 gündür yoğun adet sancım var. Ayakta durunca oluyor yaklaşık 1 saat falan. Çatı mı genişliyor yoksa bebek aşağı baskı mı yapıyor noluyor?
O zaman en azından beslendiğini biliyorsunOnu yapıyoruz.
Sorun uyanmiyor
Canım benim doğum haftaya olucak kısmetse şuan 6 veya 7 si gibi görünüyor bugün doktorumla tekrar konuşacağım haber veririmBizim grubun sesizleri;
@Ayseee8145
@seva19
Orkide1221
@gizemcik540
@pcoscuk
Bu kadar şimdilik bulabildim, kızlar doğum yaklaşıyo haber vermeyi unutmayın heneler geçiyosun anlatın
Her şey yolunda olsun, doğum da olsun tabiiSeeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Geliyor gelmekte olan. Doktorum kalp atışlarını beğenmediği için yatış vericekti, nst gittim ama sancılar 60larda 80lerde 100lerde.
Doktorum yine beğenmedi kalp atışlarını ama sancı da yeterince sık olmayınca ben eve gideyim hemen gelirim dedim. İmza attık çıktık.
Sancım var takipteyim birazcık da heyecanlıyım. Eğer normal doğum olmazsa ki sıfır açılma hala, sezeryana alırım dediumarım herşey yolunda gider ve yarın doğum olur
Aleykum selam canımSelamun aleykum kizlar herkesin güzel mesajlarini okudum hepinizden Allah razi olsun doğum yapanlar saglikli guzel gunelrde buyutsun yapacak olanlar bir cirpida sorunsuz kurtulsun insAllah
Şuan yürümek için kalktm yaziyorum sürecim biraz sarpa sardi gündüz 4 te yatis yapacaklardi daha erken alicaz erken gel diye aradilar geldik yatis yapildi damar yolu vs acildi ama benden once acil hasta olunca ben 5 bucuk altiya kaldim ameliyatta bebegimi gordukten sonra sakinlestirici istedim yaptk dediler ama asla yaptiklarni dusunmuyorum cnku bi tık bile sersemlemedim busefer tüm sürece dahil oldum ve hatirliyorum.. bebegim saglikla dogdu 2 gün once usgde 3150 gr 49 cm cikan bebis 51 cm 2850 gr dogdu beb odama ciktim karnimada bastilar alttanda parmakladilar kum torbasida koydular ilk dogumumla alakasi asla yoktu ayni hastane olmasina ragmen .. ve doktot yeme icmeyi sabah 9 da kes demesine ragmen garanti olsun diye aksamdan yemeyi icmeyi kestim ama bu bana kotu bir sekilde döndü.. sondama idrar gelmedi kucuk tuvalet akisi olmadi cok su icmeme serum yememe ragmen dogumdan iki saat sonra yurumem gerekirken 6-7 saat sonra yurumeye basldim (sonda xikmadan yurutmuyorlarmis ve belli bir seviye ustune cikmasi lazimmis idrarin) o surec korkuttu beni yoksa bir skntimi var diye ama atlaatim cok sukur suan geriye kalan bol bol yurumek ve buyuk tuvaletmerak ettiginiz baska birsey varsa sorablrsnz
Benim bebegim dogumdan snra bir kat giydi ve yeterli oldu suanlik elleri ayaklri sicak usumuyor hatta ara ara ustunu ortmeden yatiriyoruz iki kere kakasini yapti mama vermediler meme emiyor süt degil kolostrommu ne sari bisi geliyor ama cok az az bunun yetrli olacgni soylediler henuz idrar yaptgni gozlemlemedik ama hemsire yapmstr kakasina karsmistr dedi hepinizi seviyorum ve dua ettim Allahim kolay dogumlar nasip etsin
Oyyy gözün aydın canım çok şükür sağ salim aşmışsın kucağına. Doğum zaten başlı başına farklı bir durum hiç planlandığı gibi olmuyor ama sonuç güzel olmuş sen iyisin bebek iyi önemli olan oSeeelam kızlar. Güncelleme yapmaya geldim
Geliyor gelmekte olan. Doktorum kalp atışlarını beğenmediği için yatış vericekti, nst gittim ama sancılar 60larda 80lerde 100lerde.
Doktorum yine beğenmedi kalp atışlarını ama sancı da yeterince sık olmayınca ben eve gideyim hemen gelirim dedim. İmza attık çıktık.
Sancım var takipteyim birazcık da heyecanlıyım. Eğer normal doğum olmazsa ki sıfır açılma hala, sezeryana alırım dediumarım herşey yolunda gider ve yarın doğum olur
Canım ben doktora goturmedim ama dün bizimkide sürekli uyudu uyanıp emmedi. Zorlaya zorlaya 5dk 10dk 15 dk ancak emmdi.v sabah biberonla verdim şimdide sagiyorum. Sagip vericem artık.bu geceki kadeh uykusuz analara gelsin
Sütümüz bol olsun dedik. Ama çocuklarımız saatinde uyanık olsun demedikSarılık değerimiz çok yüksek maalesef. Dr yagis vermek istedi ama ben 2 gün güzel beslerim toplarız diye düşündüm ama kız uyanmiyor bakalm bu gece nasıl geçecek
Benim bildiğim de epidural daha yeni ve daha az yan etkili bir yöntem.ikisiyle de doğum yapan tanıdıklarım oldu .spinalde başlangıçta daha çok uyuşturucu verdikleri için sonrasında baş ağrısı ihtimalin çok. İşte o başını çok sallama basın ağrır mevzusu spinalde oluyor .Ağrın varsa da gelip sana ağrı kesici yapıyorlar.gerçekten nasıl embriyolar yüklediler bilmiyorum.
Suni sancı olayına ben de olumlu bakmıyorum. O kadar sancı çekip sezaryene de dönebiliyor. Eşimin kuzeninin eşi geçen hafta üç gün suni sancı çekmesine rağmen sezaryen ile doğum yaptı. Beni korkutmak istemedi ama çok zormuş. O yüzden kilosu bu şekilde ilerler ve kendiliğinden doğmazsa ben sezaryen olurum daha iyi.
Sezaryen doğumda spinal anestezi epidural anesteziden çok daha güvenilir ve iyiymiş. Normal doğum eğer anestezi ile yapılacaksa epidural olunması öneriliyor. Ben de eğer sezaryen olursam spinal anestezi isterim.
Kendi kendine mi uyanmıyor. Sen uğraşıp zorlayınca uyanıyor mu pekiOnu yapıyoruz.
Sorun uyanmiyor
Canim öncelikle gözünaydin güzel günlerde Rabb'im analı babalı büyütsün inşallahSelamun aleykum kizlar herkesin güzel mesajlarini okudum hepinizden Allah razi olsun doğum yapanlar saglikli guzel gunelrde buyutsun yapacak olanlar bir cirpida sorunsuz kurtulsun insAllah
Şuan yürümek için kalktm yaziyorum sürecim biraz sarpa sardi gündüz 4 te yatis yapacaklardi daha erken alicaz erken gel diye aradilar geldik yatis yapildi damar yolu vs acildi ama benden once acil hasta olunca ben 5 bucuk altiya kaldim ameliyatta bebegimi gordukten sonra sakinlestirici istedim yaptk dediler ama asla yaptiklarni dusunmuyorum cnku bi tık bile sersemlemedim busefer tüm sürece dahil oldum ve hatirliyorum.. bebegim saglikla dogdu 2 gün once usgde 3150 gr 49 cm cikan bebis 51 cm 2850 gr dogdu beb odama ciktim karnimada bastilar alttanda parmakladilar kum torbasida koydular ilk dogumumla alakasi asla yoktu ayni hastane olmasina ragmen .. ve doktot yeme icmeyi sabah 9 da kes demesine ragmen garanti olsun diye aksamdan yemeyi icmeyi kestim ama bu bana kotu bir sekilde döndü.. sondama idrar gelmedi kucuk tuvalet akisi olmadi cok su icmeme serum yememe ragmen dogumdan iki saat sonra yurumem gerekirken 6-7 saat sonra yurumeye basldim (sonda xikmadan yurutmuyorlarmis ve belli bir seviye ustune cikmasi lazimmis idrarin) o surec korkuttu beni yoksa bir skntimi var diye ama atlaatim cok sukur suan geriye kalan bol bol yurumek ve buyuk tuvaletmerak ettiginiz baska birsey varsa sorablrsnz
Benim bebegim dogumdan snra bir kat giydi ve yeterli oldu suanlik elleri ayaklri sicak usumuyor hatta ara ara ustunu ortmeden yatiriyoruz iki kere kakasini yapti mama vermediler meme emiyor süt degil kolostrommu ne sari bisi geliyor ama cok az az bunun yetrli olacgni soylediler henuz idrar yaptgni gozlemlemedik ama hemsire yapmstr kakasina karsmistr dedi hepinizi seviyorum ve dua ettim Allahim kolay dogumlar nasip etsin
Ayy ne güzel bir duygu artık bambaşka heyecanlar bizi bekliyorSelamun aleykum kizlar herkesin güzel mesajlarini okudum hepinizden Allah razi olsun doğum yapanlar saglikli guzel gunelrde buyutsun yapacak olanlar bir cirpida sorunsuz kurtulsun insAllah
En son cuma gittiğimde daha kanala girmemişti. Bugün ekstra bişey olmazsa yarın gidicem bakalım ne diyecek. Bir de hareketleri biraz yavaşladı. İki gün öncesine kadar daha hızlı ve sert hareketleri vardı.Evet 38+5im şuan sanırım, gelse fena olmaz
Doktoruma pek biz müdahale eder miyiz gelişine dedim 40olduğunda ederiz tabi dedi
Ah bende neredeyse aynı durumdayım seni merak ettim gecen nasıl geçiyor?
Benim sancılı. Pek uyuyamadım bebişin hareketlerini de takip ediyorum falan stres oldum biraz sanırım keşke kalsaydım dedim
Mesajlarıma bakamadım ne zaman yazmıştım ama ben 2 gün boyunca yoğun bel ve kasık ağrısı yaşadım, hala daha var kasık ağrım ara ara belime vuruyor bebeğin Ka alda ilerlemesi sebep oluyor dedi ebemiz. Bu iyi bir şey elbette. Bir de tabi sancı çıkıyor ara ara. Doğum başladı mı bilemiyorum ama yoğun yaşadığım belirti buydu ve akşamdan beri de sancım var
Biz de mecbur oturacağız bu evde .resmen kredi öder gibi kira ödeyeceğizAynen, bide bazıları evi kiralamak istemedi. Adam dedi ki temmuz daki zama göre ben evimin kirasını artıracağım. Bugün sana 8 bine verdim iki gün sonra 9 bin olması gerekir zarara girerim dedi. Bazı ev sahipleri de kurumsal firma kimliğimi ve maaş bordrom artı kefil istedi
Kiracıyiz ev sahibi gecen yılbaşı gelmeden pat zam yapmaya karar verdi neymiş kiralar artmış zarar edermiş bizi idare ederse , bi de eşime doğum ne zaman hayırlı olsun demiyor mu sanki umrunda gibi. Çocuk doğacak masraf çok bi iki aya yapsak demiş esim , resmen direk yüzüne işine gelirse demiş biliyor karnı burnunda tasinamayacagimizi .. amacı şimdi zam yapıp yılbaşında bi zam daha yapmak biliyorum ama elden bir şey gelmiyor Allah a havale ettik biz nasıl geçineceğiz bebekten sonra bi asgari ücret maaşı ile derken kiraya zam geldi ..Biz de mecbur oturacağız bu evde .resmen kredi öder gibi kira ödeyeceğizSatılık evlere baktık o kadar artmış o kadar artmış ki 600 binlik ev 1.5 ayda 1.3 milyon lira olmuş. Kimsenin derdi ne evini kiraya vermek ne de satmak .herkes enayi arama peşinde. Bilmiyorum ben arsa almaya karar verdim .Bu ev fiyatlarının kiraların gidişi gidiş değil. Ayrıca bu adamların seneye bizden 15.000 kira istemeyeceginin garantisi yok
Valla sebebi olur öyle bu şekilde çok sinir bozucuMerak etme canım doğurunca da uyuyamıycaksın
Canim bugun doktora bi gozuk istersen, hem sanci hem hareket az diyorsun bi bakilmaliEn son cuma gittiğimde daha kanala girmemişti. Bugün ekstra bişey olmazsa yarın gidicem bakalım ne diyecek. Bir de hareketleri biraz yavaşladı. İki gün öncesine kadar daha hızlı ve sert hareketleri vardı.
Guzel bi lohusa kafasi yaşıyorsun aşkoooBen buraya mesaj yazmıştım
Ya rüyamda ya da gönder e basmadan Uyuyakalmısım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?