- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #70.461
Aminnnn inşallah canimmm yarın bi konuşcam bakalım dr ile ne diyecek bayram öncesi mi sonrası mı benim de kafam karıştı bakalımİnşallah gönlüne göre olurilk doğum erken gelmez demek isterdim ama ben ilkini 37+1 de doğurdum
Hakkımızda en sağlıklısı ve hayırlısı olsun
Bende şartlar oluşmadıysa suni verir mi yine de acaba dr bilemedim sanki sırf bayram da kafası rahat olsun diye mi almak istiyor emin olamadımYa bende dogumhaneden yuruyerek cıkanları gorunce ınanamıyorum.Kayınvalıdem de hep anlatır.2. Dogumundan sonra eve gıdıp banyoda ılk oglunun bezlerını yıkamıs kaynatmıs falan .Bende daha dogurmadan çatı agrısından yuruyemıyorum.Bıde dogumdan sonra o catı acılıyo kapanıyor saatler suren sancı yorgunluk ustune nasıl yuruyolar hıcbısey olmamıs gıbı hayret dogrusu
Doktorum suni sancının tek başına bi işe yaramadıgını söylüyor.Oyuzden şartlar oluşmadıysa suni sancı vermeyecegını soylemıstı
İnşallah olur dur bakalım hem zayıf olsa bile ciğerleri gelişmiş olur eme eme kilosu yerini bulur karninda kilo almıyorsa doğunca emerek olmadı mama ile alır inşallahVala canım 8 temmuza verdi randevu işte haftaya cuma en son 12 gün gerideydi daha da çağırmadı 8 temmuza kadar ins daha da gerilemez en son 35+1 2570 dedi bi 2800 falan olsa bari ya ele avuca gelse bari
Ben de bugün sipariş verdim bakalım canımBen incia aldım. İlk gün yara olmuştu. Sürdüm hemen geçti
Büyük tuvalet için 3 gün fazla bence onu bi dr una yaz canım. Gelmiş geçmiş olsun Allah bebeğinle güzel bir ömür nasip etsin inşallahKızlar günaydın herkese hiç grubu takip edemiyorum artık tebrikler, ağrılar, emzirme vs çok vaktimi alıyor nacizane birkaç tavsiyem olacak sizlere kendi yaşadıklarıma göre
- 10 bebek bezi yetmiyor en az 20 götürün bence bizimki ilk gece 6kere kirletti bezini
- Depend gerçekten çok kullanışlı oluyor ilk gün ben hastaneden verdikleri hasta bezini taktım 2.gün depende geçtim hala kullanıyorum kanamam devam ediyor
- Bastırararak uterus muayenesi 2 kez yapıldı onda da zaten epiduralin etkisi geçmemişti ağrı hissetmedim
- Epidural oldum ama kateter takılmadı benim anestezi uzmanım gerek olmadığını araştırmalara göre epiduralle verilen ağrı kesicilerin diğerlerine göre etkinliğinin daha az olduğunu söyledi epidural ya da spinal iğne yapılırken hareket etmemeye çalışın ben anesteziden çok memnunum hiç baş ağrım olmadı
- Sezeryan güllük gülistanlık bir doğum değil ağrılarım var bebemin ne altını açabiliyorum ne üstünü değiştirebiliyorum anca kucağıma veriyolar emziriyorum, gittikçe her şey düzene oturuyor ama mükemmel bir doğum olmadığına kendinizi hazırlayın
- 2refakatçi odada çok çok iyi oluyor mesela eşim benimle ilgilendi yürüttü vs annem bebekle ilgilendi kv de gelmişti arada annemle dönüşümlü durdular annem de çok yorulmamış oldu böylece kv ile iyi anlaşan varsa sakın yardımları geri çevirmeyin
- Doğumdan sonra öncesine göre çok daha fazla ayaklarım bileklerim şişmeye başladı ayakta kalmaya bağlı hoca normal olduğunu söyledi size de olursa korkmayın
- Hala büyük tuvaletimi yapamadım bu da normalmiş 3 güne kadar
Yine aklıma geldikçe yazacağım böyle
Ayyyyyy ben de bugün 37+0 im bi yanim dur bayram sonu 14 u gibi diyor bir yanım bayram öncesi al suni sancıyı doğumu başlat sendeki bu şans varken 4 günlük tatilde doğum olur asistan dr eline kalırsın diyor37+3 te geldi canım oksopar sorun olmadı spinal sezeryan oldum nerdeyse 24 saate yakın zaman geçmişti iğneyi vurma zamanımın üzerindenbu sürede genel anestezi yapamıyorlatmış ama belden uyuşturmada hiç sorun olmaz dedi anestezi doktoru
Hayırlı mübarek olsun canım kurtuldun çok şükür darısı başımıza Allah evladına güzel ömürler versin inşallah
Amaaaninnnnn ne oluyor bu grupta bugün boyleeeeeDogum yaptım kızlar minik bir kızım oldu 48 cm 2900 gramkorkulacak bir şey yok .hepsini yazacağım en ince ayrıntısına kadar
Allah im böyle atıyorsunuz deliriyorum içimde böyle bir canlı var demi farkında değilim ama masaallah pek tatlıBebem frigg emzik sevmedi kizlar ilkten aldi kisa surede uc kismi hafif sisti cok degil ondan sonra migdesi bulandi almadi ama aventi dogdugundan belli kullaniyor
Ben de verdim sipariş bugün canımBen incia aldım, kullanıyorum. Yumuşatıyor bayaa
Maşaallah Süphanallah
Ah canım çok şükür ki sonu güzel bitmiş olan olmuş önemli olan sonucun iyi olması diyelim. Böylesi bi hastane için de özel e dünya para dökerken yaşadıkların cidden talihsizlik ne diyelim Allah beterinden korusun evladını size bağışlasın bahtı güzel olsun inşallahKızlar selamlar,
Özelden yazanlar, buradan etiketleyenler, bizler için dua edenler, hepinize çok teşekkür ederim.
Kızımla 1 haftamız dün doldu, artık birbirimize alıştık :) Şimdi fırsat bulabildim size yaşadıklarımı detaylı anlatmak için.
12 Haziran gecesi bildiğiniz üzere suyum geldi, koştur koştur hastaneye gittik, doktorum 1 bucuk saat sonra geldi, bu arada 2 ayrı ebe vajinal kontrol yapıp 5-6 cm açıklık olduğunu ve doğumun başladığını söylediler, her şey yolunda gidiyordu ancak ebelerden biri çok sert müdahale etti ben de çok kasıldım, sonrasında da kanamam başladı ve doktor gelince şok oldu.
Çünkü bu doktor beni 37 hafta boyunca takip eden doktordu ve gebeliğim inanılmaz rahat geçmişti. Hiçbir sıkıntı yoktu.
Normal doğum planlamamıza rağmen beni çok acil sezeryana aldılar ve çocuğum 3 buçuk dakikada dünyaya geldi. Bu arada zaman kaybetmemek adına bana genel anestezi yapıldı.
Doğumdan sonrası felaket tabi, bebeğimi bekliyorum ama yok, meğer Türkiye'nin en büyük zincir hastanelerinin birinin yeni doğan yoğun bakımında cihaz olmadığından bebeğimi üniversite hastanesine götürmüşler. Ben orada öylece kalakaldım, bebeğim başka hastanede yoğun bakımda.
1 buçuk dakika kadar oksijensiz kalmış, o kanamanın sebebi de dekolman denilen şeymiş, yani plasenta kısmi olarak ayrılmış ve sonrası kabus... 10 gece bebeğim bir küvezin içinde entübe olmuş şekilde yattı, ben günde yarım saat onu görerek 11 gün geçirdim, 3 saatte bir süt götürdük, falan filan.. Çok zor çok çok zor bir süreçti.
Sonra MR çekildi, EEG - Eko vs derken, çocuğumun bir şeyi olmadığı kanaatiyle bizi eve gönderdiler. Zaten 1. evreymiş, tedbir amaçlı bunca işkence yaşandı hipotermi cihazında. Ama sonucu güzel oldu, nöroloji - kardiyoloji - fizik tedavi ve diğer tüm doktorlar tek tek gördü bu hafta ve hepsi çok şükür artık bebeğimizin sağlıklı çocuk takibine geçebileceğini söyledi. Yani ayda 1 kez her yeni doğan gibi kontrole götüreceğiz, o kötü günler geride kaldı.
Aman diyim benim yaptığım hataya düşmeyin. Mutlaka doğum yapacağınız hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini öğrenin. Hipotermi cihazı var mı, yeterli küvezi var mı vs vs.
Doktorum doğum sonrası "Eee evet bu hastanenin yoğun bakım ünitesi çok zayıf" dedi. Neden burada doğurduk o zaman diyince de sen risksizdin dedi çekinmeden. Yahu risk herkes için var.. ama anlatsak kavga etsek ne fayda, olan oldu bir kere.
Binlerce dua ile ve üniversite hastanesinin muhteşem hocaları ile çocuğumu sağ salim kucağıma aldım. Gerisi artık önemli değil. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum.
Şimdi ise uykusuz gecelere alışmaya çalışıyoruz :) Ama evlat denilen şey ne muhteşem bir şeymiş, Allah hepinize sağlıkla nasip etsin anne olmayı inşallah.
P.S : Sezeryan denilen şey de hiç zor değilmiş :) Gözünüzde büyütmeyin. Ben çocuğum kucağımda olmamasına rağmen 4-5 saat sonra ayaklandım, tüm hastaneyi yürüdüm, gaz çıkardım, her şey yolunda gitti ve şuan hiç ağrım yok. Bilginize :)
Hepinizi sevgiyle öpüyorum