- 8 Eylül 2018
- 2.023
- 5.044
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.681
İki doz olanını aldık biz. Eşim yapacak. Ne aç ne tok yapilacak. Azar azar verilecek. Kusarsa bile sorun olmuyor. İçine giden yeter diye okumuştumKızlar rotarix mi (2 doz uygulaniyormus) rotateq (3 doz) mi almalıyız rota asisi icin? Bebegim devamlı kusan bir bebek evde kendim mi vermeliyim?
Aynen canım bizimde öyle dışarıya da fazla çıkamıyoruz haftaiçi bugün çıkcaz bakalım inşallah uyurEvet geceleri en azından üç saat aralıklarla uyanıyor emip tekrar uyuyor.. gündüzleri bebek arabasında dışarıdaysak çok güzel uyuyor ama evde tam tersi
Belki de o yüzden sünnetten sonra dedi canım 2. Ay aşılarında da ateşlendi 2 gün her çocukta farklı oluyorBenim bebekler rotadan ateşlendi akşamları 2 gün..ateşleri 38.2 ve 38.5 arası oldu..ikizlerin ikisinde de oldu
Allahim ins yüksek cikmaz. Bize de bakılacak. Bizimki de çıkmazİdrara da bakıldı evet ama 7 tüp kan çok yordu çocuğumu. Geçmiş olsun size de ne zormuş yahuu
Ah resmen ben. Uykuya da dalamıyor aşıdan beri. Bir çözüm bulursan bana da söyle çünkü çökmek üzereyim
Konuşmuştuk, bize alerji testi yapılacakmukus ve huzursuzluk devam çünkü hiçbir şey yemediğim halde
2 aydan sonra 2 üst sınırmış. Ama benim bebeğimin yüzü falan sarı belli yani, ben normal sanıyordum 2 aylık bebek bildiğim mi var? Haftaya tekrar kan alınacak yine bu civardaysa tedavi olacakmış
Bizimki de buğday gibi. Belki de teninin rengi diyeceğim ama gozlerde hafif var hala. Oradan anlayabilirsinizBilmem bana anne sütü sarılığı dediler zamanla geçer dedi Dr sonra da tekrar bakılması rengi artık sarı değil ama beyaz da değil kara gibi buğday gibi kaldı babası esmer diye kara kızım diye seviyorumşimdi işkillendim bak geçen Dr uzayan sarılığımız vardı dedim sarılık mı kaldı dedi devletteki Dr Du ilgisiz bir Dr da değil yani uzayan sarılık testlerimizi fln yaptıran da oydu çünkü
Zıkkımın peki de var deseydinVala bizde o gün kavga ettik bunlar böyleler bacım anneme gidiyorum gündüz zaten çocuk var yemek yapamıyorum o gün çocuk annem de durdu gittim yemek yapıp geldim AA hayret yemek var diyo gelde deli olma
Yuh dıyorum esıne. Bosver yerı geldıgınde susma . Esın ıster alınsın ıster darılsın.Mesela en basitinden 10 gün serviste bebekle birlikte kaldım asla ziyaretci kabul edilmiyor yeni acilden hasta geldiyse annenin covid test sonucu çıkana kadar izole odada tutuluyor benimki gibi zorlu bebeklerde bir refakatçi izni veriliyor covid testi sonucuyla gelmesii şartıyla 4-5 gün gorumcem kaldı sonra annem test verip refakatçi değişikliği yaptık tutturdu bi kaç gun annen kalsın sonra da benim annem gelsin diye. Kv oldukça yaşlı kalp dahil bir çok rahatsızlığı var gündüz evde bile oturduğu yerde uyuyakaliyor doğum yapıp eve çıktığımda sözüm ona bana bakmaya geldi full uyudu ben ona baktım. Hastane ortamı bebek zor bi bebek ben zaten acemiyim bir yığın verilmesi gereken ilacı var beslenmesinin bile bi kısmı biberonla bi kısmı ağzındaki beslenme hortumundan direk mideye veriliyor. Diyorum ki bana hızlı, uykuya yenik düşmeyecek insan lazım senin annen hem yaşlı hem uyuyakaliyor bana ne yararı olacak burda diye anlamıyor neymis onun anasinin da bebek sevmeye hakki varmis sanki orasi bebek sevilecek ortam. bi kavga çıkardık hastanede bile burnumdan getirdi.
Şimdi yüz vermeyip lafımı esirgemedigim için hepten kötü oldum olayım umurumda değil.
Bazı erkeklerin de psikolojisi bozuluyormuş doğumdan sonra. Bi nevi onlar da lohusa oluyormuşBi ara akşam yemegini de sen ye falan dedi. Bi gün y3dim ona da ayirmadm. Hatta bundan sonra da yer kenara cekilirim diye dusundum. O derece kizmistım. Umarm eskiye doner umarm şuan bi süreçten geciyordur. Onceden böyle degildi. Kaçıyor gibi hissediyorum.
Geldı kullanıyorum canım. Elımdekınden daha fazla süt cıkrdıgı kesın. Alısmaya calısıyırum pompayaSurrender yeni pompan geldi mi ne yaptin
Hadi oradan len " derler adama .Bazı erkeklerin de psikolojisi bozuluyormuş doğumdan sonra. Bi nevi onlar da lohusa oluyormuşbenim arkadaşımın eşi de olmuştu. Huy değişiyorlar
Seninki de öyle olabilir
Ama öncesini sen biliyorsun tabi huyunu
Çocuk kussa da rota aşısınDa sıkıntı olmuyormuş..doktor dedi giden gitti merak etmeyin..unutmayın Gören OLSUN DİYE YAZIYORUM TEKRAR..DOKTOR ROTA AŞIDA KEŞKE AÇ OLSAYDI DİYOR..AÇ OLUNCA KUSTURMULOR !!!!!Belki de o yüzden sünnetten sonra dedi canım 2. Ay aşılarında da ateşlendi 2 gün her çocukta farklı oluyor
Çok iyi yapmışsın canım bizde de aynı şekilde geçen hafta senelik izindeydi dışarı kahvaltı haricinde evdeki her şeyi o hazırladı çocuk duruyorsa birlikte yedik durmuyorsa önce ben yiyorum ilk çocukta da böyle yapardık hala devam ettiriyoruz ama genellikle artık duruyor oğlum genellikle beraber yiyoruz ama sofrayı kaldırmada kurmada hatta evdeyse yemeği kahvaltıyı yapıp hazırlamada çok yardıma dokunuyor zaten böyle olması lazım sonuçta hayat müşterekValla böyle durumlarda ben çocuğu emziriyorum git kahvaltiyi hazırla diyorum. Yemekte de çocuk huysuzlanirsa önce ben yemeliyim ki çocukla ilgilenebileyim. Ben aç olursam çocukla nasıl ilgileneyim. Dolayısı ile çocuğu veriyorum eline ben yiyorum önce o beklesin sonra yesin. çünkü ben çocuğu emzirmeye oturduğunda bazen 1 saat bırakmıyor beni. Önce kendi ihtiyaclarimi görmüş olmalıyım. Misal demin emzirmeye diye yattım 2 emip bir bırakıyor öğlen böyle uyuyor bir saat o bırakana kadar ayrılmam. Mecburen önce benim ihtiyaçların. Eşimi de böyle alistirdim. Olması gereken bu çünkü.
Sesli güldüm bunaHadi oradan len " derler adama .
Icımden ınsan cıkarmısım ve ona yetip yetmeme kaygıları tasırken
Uykusuz kalırken
Memelerım acırken
Amelıyat izim ya da vajınal acımı yasarken.
Yani her türlü hem duygusal, hempsıkolojık, hem fızıksel acıya maruzken
Onun o psıkoljısını yesınler .
Eşin çok haksız bu konuda canım bebek kendini toparlasın evinize geçin iyileşsin her şey normale dönsün tabii ki sevecek bu bir iki günlük bir şey değil ki Allah izin verirse ömürlük bir şey ne saçma Ben de ilk doğumumda eşimin yengesi kaldı yanımda hastanede güya bize bakacaktı bütün gece horlayarak uyudu çok sinir olmuştum bu doğumumda kimseyi istemedim eşim kaldı yanımda benimle kalktı benimle oturdu insanları bir rahat bırakmıyorlar eşin belki anlamıştır hatasını bilemiyorum ortalık sakinleşince sen bu konuyu açıp bence konuş yaptığı haksızlığı farkına varsın zaten orada canın burnunda üzüntünü sana yetiyor Bir de başka dert açmışlar sana resmen işte illaki oluyor böyle şeyler seninki başka benimki başka ama illaki yapıyorlar yapacaklarını yaniMesela en basitinden 10 gün serviste bebekle birlikte kaldım asla ziyaretci kabul edilmiyor yeni acilden hasta geldiyse annenin covid test sonucu çıkana kadar izole odada tutuluyor benimki gibi zorlu bebeklerde bir refakatçi izni veriliyor covid testi sonucuyla gelmesii şartıyla 4-5 gün gorumcem kaldı sonra annem test verip refakatçi değişikliği yaptık tutturdu bi kaç gun annen kalsın sonra da benim annem gelsin diye. Kv oldukça yaşlı kalp dahil bir çok rahatsızlığı var gündüz evde bile oturduğu yerde uyuyakaliyor doğum yapıp eve çıktığımda sözüm ona bana bakmaya geldi full uyudu ben ona baktım. Hastane ortamı bebek zor bi bebek ben zaten acemiyim bir yığın verilmesi gereken ilacı var beslenmesinin bile bi kısmı biberonla bi kısmı ağzındaki beslenme hortumundan direk mideye veriliyor. Diyorum ki bana hızlı, uykuya yenik düşmeyecek insan lazım senin annen hem yaşlı hem uyuyakaliyor bana ne yararı olacak burda diye anlamıyor neymis onun anasinin da bebek sevmeye hakki varmis sanki orasi bebek sevilecek ortam. bi kavga çıkardık hastanede bile burnumdan getirdi.
Şimdi yüz vermeyip lafımı esirgemedigim için hepten kötü oldum olayım umurumda değil.
Evet yeni nesiller geniş ucluCanım aynı gunlerde bizimki de huysuzdu. 3-5 gün sürdü geçti.
Evet De. Brown ama sanırım simdikiker farklı bizimki ince uçtu artık geniş galiba
Haklısın canım moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ve nedense iyi geleceğine inanıyorum sizlerde dua edin benim içinCanım dur bakalım yeni başladın hepsineinşallah olumlu düşün. Ben ilk cocugumda neler yaptım ise yaramadı. Bu sefer sütüm olacak çocuğum emecek dedim bu vitaminler damlalar fayda edecek diye düşündüm. Hepsini olumlu düşündüm ise yaradı. Olumlu fusuncenin etkisini unutma.
Benim bebiş kucağımda uyumayı çok seviyordu o yüzden ben tereddütsüz aldımMaşallah bunu gordum de pahalı degil mi ya. Ama bi sekilde alcam mecbur bu kanguru mu ne zikkımsa. Cok uzun kullanamayacagima eminim ama. Bu bebişler dakika başı huy degistiridgi icin. Zamanla sever sevmez durur durmaz
Selamlar
Temmuz annesiyim ama tabii ki büyük ihtimalle haziranda doğar. Zamanında doğan cocuk azmış
6 temmuzu gösteriyor doğum tarıhı
Hazıran annelerinde kalacaktım aslında
Ama haftalarımız temmuz anneleriyle aynı olacağı için burada olmak daha mantıklı
Valla bu erkekleri çok rahata alıştırmamak lazım. Benimkide geçen hafta düzen yok bilmem ne diye söylenmeye başladı bir iki gece içerideki odada yattı. Bastım yaygarayı, çünkü güzellikle söyleyince anlamıyor bunlar. Dedim bundan sonra gece yardım edeceksin bana, haftada birkaç kez yemek yapacaksın mecbursun benim çocuğumsa seninde çocuğun diye carladım baya bi yedim başının etini. Şimdi yoluna girdi gibiBi ara akşam yemegini de sen ye falan dedi. Bi gün y3dim ona da ayirmadm. Hatta bundan sonra da yer kenara cekilirim diye dusundum. O derece kizmistım. Umarm eskiye doner umarm şuan bi süreçten geciyordur. Onceden böyle degildi. Kaçıyor gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?