- 9 Aralık 2021
- 1.312
- 2.510
- 63
- 44
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.661
Benim oğlum da öyle canım gündüzleri 3 haftaya kadar 2 saat olsa uyuyordu şimdi uyumuyor uyutmak için o kadar çabalıyorum 10 dakika sonra gözünü açıyor tekrar uyutuyorum tekrar gözünü açıyor bir işin başından 10 kere kalkıyorum bir de büyük oğlum mesela memede uyurdu sadece uyurdu yanından kalkardım ne rahattım bunu memeye alıyorum ayağıma alıyorum kucağıma alıyorum hiçbir şekilde uyutamıyorum zar zor dalıyor anlamadım gitti vallahiKizlar benim bebe gece uyuyor elh.ama gelin görin ki gündüz uykulari az. Kısa kisa yani. Bu bebişler gundüz ne kadar süreli uyuması gerek ki. Bebeğe göre degisir evet ama mesela akşam 10 dan sonra uyuyoruz. Sabah 7 ye kadar em uyu em uyu şeklinde. Sabah 7 den sonra3 saatlik periyotlarla dönüp duruyoruz. Emziriyorum altini aliyorum oyun halisi veya konusma oyalama arada evde gezdiriyorum etrafi izlemek istiyor yatmak asla istemiyor. Surekli biseyleri inceleyim bakiyim istiyor. Sonra yoruluyor ve agliyor. Uyutuyorum anca yarim saat. Ki onda da bazen zor daliyor. Dalmasi 15 20 dk olsa anca 10 dk derin uyuyr sonra şıp diye gozlerini açıyor. 1 işi yapasıya 10 kere gidip geliyorum. 1 iş bitene kadar yüz defa bölünüyorm. Sonra hevesim de kacıyor yorgun oluyorum zaten. Dinlenme uzanma hak getire. Bu bebeklerin normalde söyle bi 1 bucuk 2 saat uyumasi gerekmez mi benim bebe niye boyle
Yani öyle çok düşük değil bakalım bu ay belli olacak .bolcbol süt sağıp içiriyorim..Bu mama kabız yaptı bizi.
Bu arada aldıkları aylık kılo az değil aslında
Cok dusuk degıldı yanlıs hayırlamıyorsam
Şu aşıdan sonra bizimki de aynen dediğin gibi canım Alalhtan geceleri uyuyor çok şükür de dinleniyoruz. Sabah yine 7 de uyandı doktora gittik yolda biraz uyudu eve gelince de aldı emdi 10dk uyudu uyandı şimdi oynuyor yorulursa uzun uyur inşallahBenim oğlum da öyle canım gündüzleri 3 haftaya kadar 2 saat olsa uyuyordu şimdi uyumuyor uyutmak için o kadar çabalıyorum 10 dakika sonra gözünü açıyor tekrar uyutuyorum tekrar gözünü açıyor bir işin başından 10 kere kalkıyorum bir de büyük oğlum mesela memede uyurdu sadece uyurdu yanından kalkardım ne rahattım bunu memeye alıyorum ayağıma alıyorum kucağıma alıyorum hiçbir şekilde uyutamıyorum zar zor dalıyor anlamadım gitti vallahi
Alerji testini nasıl yapıyorlar kakadan mı bakıyorlarİdrara da bakıldı evet ama 7 tüp kan çok yordu çocuğumu. Geçmiş olsun size de ne zormuş yahuu
Ah resmen ben. Uykuya da dalamıyor aşıdan beri. Bir çözüm bulursan bana da söyle çünkü çökmek üzereyim
Konuşmuştuk, bize alerji testi yapılacakmukus ve huzursuzluk devam çünkü hiçbir şey yemediğim halde
2 aydan sonra 2 üst sınırmış. Ama benim bebeğimin yüzü falan sarı belli yani, ben normal sanıyordum 2 aylık bebek bildiğim mi var? Haftaya tekrar kan alınacak yine bu civardaysa tedavi olacakmış
Evet geceleri en azından üç saat aralıklarla uyanıyor emip tekrar uyuyor.. gündüzleri bebek arabasında dışarıdaysak çok güzel uyuyor ama evde tam tersiŞu aşıdan sonra bizimki de aynen dediğin gibi canım Alalhtan geceleri uyuyor çok şükür de dinleniyoruz. Sabah yine 7 de uyandı doktora gittik yolda biraz uyudu eve gelince de aldı emdi 10dk uyudu uyandı şimdi oynuyor yorulursa uzun uyur inşallah
Devamli kucak istiyor pusete koydum ogun sadece kahvaltiliklari masaya koyup cayi demleyebildi. Yumurtayi soyamadim bile :) cok nadir 1 saat araliksiz uyudugu oluyor. Gobek fitigi oldu gaz sancilari doneminde kendini sikmaktan aglatmak da istemiyorum Devamli kucakta da oldugu icin inan belim kopuyor. 1 saat o uyurken ben dinleniyorum artik. Ama dedigim gibi Allah razi olsun annem oldugu icin is pek yapmiyorum yeterkinsen cocugunu aglatma onunla ilgilen diyor.Uyanıkken iş yapamıyor musun durmuyor mu .Ben pusete ya da tiny love a koyuyorum.salonda da oyun halisina
Canım aynı gunlerde bizimki de huysuzdu. 3-5 gün sürdü geçti.İki gecedir çok ağlıyor. Bir tek gaz bu kadar agatir mi? Resmen kucağından inince etinden et kopuyor sanki. Çığlık çığlığakoca apartman inliyor sesinden. Gaz damlası önerin lütfen. Sab mi nurse harveys mi? Atak haftasina girdi. Son 5 gün. Atak bu kadar ağlatır mi
Evet De. Brown ama sanırım simdikiker farklı bizimki ince uçtu artık geniş galibaDr browns değil mi ?Bizimki de onu sevmişti. Ama kiinde de meme reddi yapmiyor .Yani kullansam onu kullanmaya calisirim
Bizim doktor rotorix öneriyor ben dün arayıp sordum.Kızlar rotarix mi (2 doz uygulaniyormus) rotateq (3 doz) mi almalıyız rota asisi icin? Bebegim devamlı kusan bir bebek evde kendim mi vermeliyim?
Biz de dün gece hafiften bı birbirimize girdikEvet benim ki de gecen öyleydi biberon sokuyorum yok kucağıma alıyorum yok eşim alıyor yok çatladı ağlamaktan nerdeyse bide eşimle tartıştık bu niye ağlıyor ne bilim dedim ya sonra bi salladım daldı uyku problemi olabilir canım
Valla böyle durumlarda ben çocuğu emziriyorum git kahvaltiyi hazırla diyorum. Yemekte de çocuk huysuzlanirsa önce ben yemeliyim ki çocukla ilgilenebileyim. Ben aç olursam çocukla nasıl ilgileneyim. Dolayısı ile çocuğu veriyorum eline ben yiyorum önce o beklesin sonra yesin. çünkü ben çocuğu emzirmeye oturduğunda bazen 1 saat bırakmıyor beni. Önce kendi ihtiyaclarimi görmüş olmalıyım. Misal demin emzirmeye diye yattım 2 emip bir bırakıyor öğlen böyle uyuyor bir saat o bırakana kadar ayrılmam. Mecburen önce benim ihtiyaçların. Eşimi de böyle alistirdim. Olması gereken bu çünkü.Aynı şeyleri düşünüyorum umarım geçici bir süreçtir bu bocalamalar. Geçen pazar sabah 8 cocuk acıktı doyurdum zaten 1 saatte bitiriyor sütü. Hava veriyorum hergun vitaminleri vs. bi yandan da kalk cocuk doymusken duruyoken kahvaltı yapalım dedim beyefendi uyanip yatakta telefon keyfi filan yapıp kalkana kadar 11 oldu kahvaltı masada cocuk durmamaya başladı otur kendin yap tek başına dedim aldım çocuğu tekrar doyurmaya sonra gittim kendim tek basima yedim
Bizimki de aynı şekilde. Akşam en geç 9da uyumus oluyor sabah 7ye kadar.1 defa beslenmek icin uyaniyor. Ama gel gelelim sabah 7den aksama kadar uyumamak icin direniyor. Zar zor uyutuyorum max 15 dk.Kizlar benim bebe gece uyuyor elh.ama gelin görin ki gündüz uykulari az. Kısa kisa yani. Bu bebişler gundüz ne kadar süreli uyuması gerek ki. Bebeğe göre degisir evet ama mesela akşam 10 dan sonra uyuyoruz. Sabah 7 ye kadar em uyu em uyu şeklinde. Sabah 7 den sonra3 saatlik periyotlarla dönüp duruyoruz. Emziriyorum altini aliyorum oyun halisi veya konusma oyalama arada evde gezdiriyorum etrafi izlemek istiyor yatmak asla istemiyor. Surekli biseyleri inceleyim bakiyim istiyor. Sonra yoruluyor ve agliyor. Uyutuyorum anca yarim saat. Ki onda da bazen zor daliyor. Dalmasi 15 20 dk olsa anca 10 dk derin uyuyr sonra şıp diye gozlerini açıyor. 1 işi yapasıya 10 kere gidip geliyorum. 1 iş bitene kadar yüz defa bölünüyorm. Sonra hevesim de kacıyor yorgun oluyorum zaten. Dinlenme uzanma hak getire. Bu bebeklerin normalde söyle bi 1 bucuk 2 saat uyumasi gerekmez mi benim bebe niye boyle
Ya bizim kız da kara benden kara yani. Ama şöyle babası benden beyaz.Bilmem bana anne sütü sarılığı dediler zamanla geçer dedi Dr sonra da tekrar bakılması rengi artık sarı değil ama beyaz da değil kara gibi buğday gibi kaldı babası esmer diye kara kızım diye seviyorumşimdi işkillendim bak geçen Dr uzayan sarılığımız vardı dedim sarılık mı kaldı dedi devletteki Dr Du ilgisiz bir Dr da değil yani uzayan sarılık testlerimizi fln yaptıran da oydu çünkü
Mesela en basitinden 10 gün serviste bebekle birlikte kaldım asla ziyaretci kabul edilmiyor yeni acilden hasta geldiyse annenin covid test sonucu çıkana kadar izole odada tutuluyor benimki gibi zorlu bebeklerde bir refakatçi izni veriliyor covid testi sonucuyla gelmesii şartıyla 4-5 gün gorumcem kaldı sonra annem test verip refakatçi değişikliği yaptık tutturdu bi kaç gun annen kalsın sonra da benim annem gelsin diye. Kv oldukça yaşlı kalp dahil bir çok rahatsızlığı var gündüz evde bile oturduğu yerde uyuyakaliyor doğum yapıp eve çıktığımda sözüm ona bana bakmaya geldi full uyudu ben ona baktım. Hastane ortamı bebek zor bi bebek ben zaten acemiyim bir yığın verilmesi gereken ilacı var beslenmesinin bile bi kısmı biberonla bi kısmı ağzındaki beslenme hortumundan direk mideye veriliyor. Diyorum ki bana hızlı, uykuya yenik düşmeyecek insan lazım senin annen hem yaşlı hem uyuyakaliyor bana ne yararı olacak burda diye anlamıyor neymis onun anasinin da bebek sevmeye hakki varmis sanki orasi bebek sevilecek ortam. bi kavga çıkardık hastanede bile burnumdan getirdi.Canım sen o haldeyken bile bencıllık edıp senı üzmüşler, başta eşin . Allah askına ne olabılır kı eşinin senı uzmesını gerektırecek?
Sana tavsiyem kimseye yüz verme. Hak edene hakkını ver
Benim bebekler rotadan ateşlendi akşamları 2 gün..ateşleri 38.2 ve 38.5 arası oldu..ikizlerin ikisinde de olduBugün 2 ay kontrolümüz vardı şükür gelişimi iyi boyu kilosu çok iyi dedi, rota virüsü aşını yaptırmayı düşünüyor musunuz dedi anlattı dedim yaptırmak istiyoruz Cumartesi sünneti olacağı için sünnetten sonra yapabildim dedi yan etkisi oluyor mu aşının bilmiyorum 3. Ve 5. Ayda iki doz şeklinde yapılacak. Birde bunları söyledi paylaşmak istedim sizlere de
Mutlaka rotarixi aç karnına verin..benim ikizlerin birinin karnı tok biri açtı.arabada doyurrmuytum..tok olan bebek çok feci kustu. Aç olan hiç kusmadı içti.keyte o da aç olsaydı...Bizim doktor rotorix öneriyor ben dün arayıp sordum.
Aaa soyledigin iyi oldu dikkat edeyim.Mutlaka rotarixi aç karnına verin..benim ikizlerin birinin karnı tok biri açtı.arabada doyurrmuytum..tok olan bebek çok feci kustu. Aç olan hiç kusmadı içti.keyte o da aç olsaydı...
Gerçekten öyle ya bende bazen düşünüyorum cok yanlış zamanda doğmuşum gibi geliyor çocukluğumdaki eski zamanları özlüyorum. Benim TV dizi kültürüm yok akşama kadar hiç TV açmam evde izlersem film izlerim arada bir telefon hele şu sıralar çocukla ilgilen arta kalan zamanlarda temizlik ütü yemek yap derken telefonu elime aldığım saatler genelde çocuğun beslenme saatleri oluyor ama eşler maşallah telefon ellerinden düşmüyorZaten şu telefonları ve interneti icat eden i bazen sövesim geliyor her an herkesin hepimizin elinde telefon gerçekten fenalık geliyor dediğin gibi yemeğe kalk oyun oynuyor oyunu bırakamıyor çocuğu çağırıyorum aynı şekilde ya arkadaşlarıyla sohbette ya oyunda eşim de sen yatana kadar elinde telefon tamam ilgileniyor iş yapıyor yardımcı oluyor bana ama gerçekten internet olayına sinir oluyorum bir de internette olduğu için herkes birbirine rahatlıkla yazabiliyor sövebiliyor gerçekten şu zamanın en büyük tehlikesi bence internet Evde herkese sınır ve yasak koymak gerekiyor başka çözüm bulamıyorum o zaman her şey bence düzelecek eskiden ailelerimiz nasıldı bir aradaydık anne baba sohbet ederdik televizyon seyrederdik oyun oynardık yani en azından biz öyleydik şimdi herkes köşesine çekiliyor özellikle de çocuklar
Doğru bende kendimde farkettim bunu sanki uyanınca ayılıp en azından bi kahve içip kendime gelince daha rahat iyi hissediyorum sanırım ozaman daha iyi ilgilendiğimi hissediyorum annenin psikolojisi moreli ve ihtiyaçlarının giderilmesi çok önemliymiş bebek bakımındaValla böyle durumlarda ben çocuğu emziriyorum git kahvaltiyi hazırla diyorum. Yemekte de çocuk huysuzlanirsa önce ben yemeliyim ki çocukla ilgilenebileyim. Ben aç olursam çocukla nasıl ilgileneyim. Dolayısı ile çocuğu veriyorum eline ben yiyorum önce o beklesin sonra yesin. çünkü ben çocuğu emzirmeye oturduğunda bazen 1 saat bırakmıyor beni. Önce kendi ihtiyaclarimi görmüş olmalıyım. Misal demin emzirmeye diye yattım 2 emip bir bırakıyor öğlen böyle uyuyor bir saat o bırakana kadar ayrılmam. Mecburen önce benim ihtiyaçların. Eşimi de böyle alistirdim. Olması gereken bu çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?