- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.761
Bişi sorcam senin elinde puşetle çocuk var , o sıra eşinin elinde ne var öyle elini kolunu sallayarakmı indi oDüzeldiyse iyi benimki de düzelir inşdün puseti aldim koşa koşa indim aşagı binada matkap sesi yukseldi birden cocuk aglamaya basladi dudagini büzdu korktu. Neyse eşim arkamdan geldi arabanin kilidini açtı actim arabayi bin diyo elimde puset var bi zahmet kapiyi da aç dedim haa diyo valla beyni yanmıs yani bilmiyorum hala kavullenemedi sanrm cocugu
Canta vardi. Aslinda puseti o alcakti tam ayakkabi giycekken matkap calistirdilar. Bizim binaya dogalgaz borusu döseniyor da. Bebe aglayinca kaptigimla kactmBişi sorcam senin elinde puşetle çocuk var , o sıra eşinin elinde ne var öyle elini kolunu sallayarakmı indi o
Heeeee tamam ozman bende sana onuda taşıtıyooo sandımmCanta vardi. Aslinda puseti o alcakti tam ayakkabi giycekken matkap calistirdilar. Bizim binaya dogalgaz borusu döseniyor da. Bebe aglayinca kaptigimla kactm
Yok canıiım o kadar da degilHeeeee tamam ozman bende sana onuda taşıtıyooo sandımmbende kaçardım hemen ağlamasın diye
Hahh benim eşim işte bu ... her ne kadar bana yardımcı olsa da ikinci çocuk için zor ikna ettim onu aslında haksız da sayılmazdı birini büyüttük liseye başladı sil baştan baştan başlamak sorumluluk almak hiç istemedi ömrümün geri kalanıni daha sorunsuz gezmeye tozmaya verelim istiyorduYa vallahi erkekler babaligı kaldiramiyor kesinlikle cocuklu yaşamı kabullenemiyorlar. Hayatlarindan odün vermek zor geliyor
Benimki daha ilk olmadan niyeti buydu. Tecrübe etmeden yani engel olacagini biliyordu. etraf da cok baskı yaptı anneler babalar. Cocugun olsun şoyle böyle. Simdi dedigin gibi kısitlanmis hissediyor. Bazen zoruna gidiyor. Karın agrisi o aslinda.Hahh benim eşim işte bu ... her ne kadar bana yardımcı olsa da ikinci çocuk için zor ikna ettim onu aslında haksız da sayılmazdı birini büyüttük liseye başladı sil baştan baştan başlamak sorumluluk almak hiç istemedi ömrümün geri kalanıni daha sorunsuz gezmeye tozmaya verelim istiyordu
Allah baska dert vermesın ama asırı yordu bu surec benıBende il dışındayım diye kiralayamadım ama mastit oluyorum galiba daha önce söylemiştim bebeğim dolu göğüs seviyor azalmaya başlayınca bırakıyor göğsüm hiç boşalmıyor hissediyorum diye sanırım içerde kalan süt tıkandı göğsümde katılıklar var ve çok acıyor sabah emzirdim yüzünü ekşitti acıdı mı acaba sütüm gece sürekli emdi ama sabah emmedi sağdım 90cc falan çıktı döktüm evdeki makina tam boşaltmıyor göğsümü hala dolu
İnan hiç bilmiyorum bana dediği sadece ,peynir , yoğurt , süt vs ürünleri tüketmek yok .. İleri ki dönemde yavaş yavaş açmaya çalışırız dedi ..Ama bu laktoz intoleransı. Bunun için neden diyeti doktor mu istedi? Relactaz damla verdi mi?
Peki yaslandıgında ? Tabıı kı allah evladında hayırlısını versın öncelıkleHahh benim eşim işte bu ... her ne kadar bana yardımcı olsa da ikinci çocuk için zor ikna ettim onu aslında haksız da sayılmazdı birini büyüttük liseye başladı sil baştan baştan başlamak sorumluluk almak hiç istemedi ömrümün geri kalanıni daha sorunsuz gezmeye tozmaya verelim istiyordu
Canım nasıl yapılıyor ben önceden ayırttım menenjit ve rota aşısınıSigorta rota aşısını karşılıyor ama. Bence gidip doktora yaptır %20 ödersin. Kilo iyi almış gibi zaten düşmeye başlayacak artik.
Bende aynı senin mantıkla yaşlanınca sikilmayiz torunlarımız olur falan diye düşündüm ama bizimkiler yurtdışında falan yaşarsa oda sene de bir günPeki yaslandıgında ? Tabıı kı allah evladında hayırlısını versın öncelıkle
Ama ınsan etrafında cocuklarını gormek ıstıyor .
Benımkı de ıstemedı . Cocuk olmayacaksa evlılık bana mantıksız gelıyor.
Allah vermıyorsa bişi diyemem ona tabi
Her şeyin hayırlısı olsunBende aynı senin mantıkla yaşlanınca sikilmayiz torunlarımız olur falan diye düşündüm ama bizimkiler yurtdışında falan yaşarsa oda sene de bir günneyse Allah hayırlı evlatlar versin bize de güzel sağlıklı yaşlılıklar
İşte dedim ya o tartilar yanlış tartiyor markasına baksaydın. Sen itiraz etmesen senin kız zayıflamış çıkacak. Ben bugün de tarttim üstünü degistiriyordum 5380 geldi . 20 gram bezi var 5360.Surrender sen sağlık ocağına gittin mi. Bizi yarın çağırmışlardi. ben bugün gittim. Senin kızın kilosu kaç? E Ekbl56 senin kız kaç kilo bir söyleyin bana?
Ben şimdi gittim ya çocuğu bir tartti hemşire 4100 çıktı ben şokgeçen ay bebe 4950 çıkmıştı. Dedim olmaz öyle şey ben çıldırdım. Hemşire tartıyı kaldırdı oynadı pili çıkardı taktı. Bir daha tarttik 5550 çıktı bu sefer sonra beni tartıya çıkarıp bebeği verdi. 5700 gibi hesapladik. Doktor (aile hekimi) göz muayenesi yaptı. Göz doktoruna gitmemize gerek yokmuş. Rota aşısını sordu hemşire. Doktora gidince yaptiricaz dedim. Ne gerek var gidip para veriyorsunuz ben yaparım alın gelin dedi.
Beni de gerçekten doğduğundan beri bu emme sorunu o kadar yordu ki beni sol göğsümü başta almadı mastit oldum iğneler mi yemedim bağıra bağıra hastane de boşalttılar göğsümü kaç kere yüksek ateşten hastanelik oldum o halde bile mama vermemeye direndim sırf anne sütünden mahrum kalmasın diye hala çabalıyorum ama çok yoruldum artıkAllah baska dert vermesın ama asırı yordu bu surec benı
Benimki hiç kucak sevmemesine rağmen kucağa alınca ağlamasına rağmen şimdi bırakınca ağlıyor. Ağlamıyor daha doğrusu numara yapıyorBu tarz o kadar yorum gelmiş ki vallahi ben de caresiz haldeyim ve umudahasret in dedigi gibi pusette dursa 10 15 dk sonra agliyor ayaklarını diretip poposunu kaldiriyor beni alın diyor resmen. Kucakta durcak gezibcek ve yuzü etrafa bakcak baya baya gezdir beni takılayim diyor. Bu durum aşıdan sonra oldu. Deli gibi ağlamayı pusette durmamayı kalkmak gezinmek istemeyi hepsini aşıdan ötürü ateşlenip 1.5 saat agladiktan sonra ögrendi. Az uyku uyuyunca da hep islerim yarım yamalak. Pusette durmadigindan da öyle o uyurken iş yapiyorum ses yapmadan. Uyaninca da az oyaliyorum sonra kucakta geziyoruz. En son uykusu geliyor o da yarim saat bi uyku
Sey benimki de kırılandan kirinca kapakta delik oluşuyor o delige sokuyorum baş kısmını biraz zor oluyor ilk başta ama sonra kolayca kapatabiliyorsun.
Bu benımkıBenimki hiç kucak sevmemesine rağmen kucağa alınca ağlamasına rağmen şimdi bırakınca ağlıyor. Ağlamıyor daha doğrusu numara yapıyorhemen emzik veriyorum susuyor
Çok nazlilar yaBu benımkı
Benımkı de asırı konusmak ıstıyorÇok nazlilar yademin uyanmış yatakta yatıyor. Kendi halindeydi .beni görünce dudağını büzüp bir ağladı bana naz yapıyor
Evet odur belkide zamanla alışacaklar sizin ilk bebe biİmde uzun aradan sonra olunca işte böyle duygular içindeyiz galiba.. oğlanı son iki, üç senedir evde tek bırakıp gece yarısına kadar takilabiliyroduk arada içip geliyorduk eve ,tiyatro sinema arkadaşlarla takılma vardı hamileliğin başından buyana hepsi iptal oldu evde içmek istiyor ondada ben emzirdigim için içemiyorum tek de pek içmez şimdi tiyatro sezonu açıldı gidelimmi diyor bebeği kime birakicazBenimki daha ilk olmadan niyeti buydu. Tecrübe etmeden yani engel olacagini biliyordu. etraf da cok baskı yaptı anneler babalar. Cocugun olsun şoyle böyle. Simdi dedigin gibi kısitlanmis hissediyor. Bazen zoruna gidiyor. Karın agrisi o aslinda.
Aman canım o da beklesın yahu bıraz. Hem daha kıymetlı olur sonra .Evet odur belkide zamanla alışacaklar sizin ilk bebe biİmde uzun aradan sonra olunca işte böyle duygular içindeyiz galiba.. oğlanı son iki, üç senedir evde tek bırakıp gece yarısına kadar takilabiliyroduk arada içip geliyorduk eve ,tiyatro sinema arkadaşlarla takılma vardı hamileliğin başından buyana hepsi iptal oldu evde içmek istiyor ondada ben emzirdigim için içemiyorum tek de pek içmez şimdi tiyatro sezonu açıldı gidelimmi diyor bebeği kime birakicaziçi içini yiyor ama yapacak bir şey yok bende bazen sıkılıyorum ama bebeğim herşeye değer iyi ki var bin şükür bı on sene daha bekleriz ne yapalım 50 yaşında kaldığımız yerden devam ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?