- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #92.741
Ya işte kilodan bende iskillendim ama tartı bozul sanırım. Artık çocuğun kendi doktorunun dediğine göre karar varicrm. Zaten o da geçen sefer bir ay daha bakalım olmazsa diyet başlarız dedi.Aslında burada kriter belirtiler. Mesela kilo alımı düşmese ve huzursuz olmasa ben yapmazdım diyet. Ama malesef ikisidr var.
Çok tehlikeli canım.Semt ıcınde Kısa mesafe gıdıyorum ama yıne de rahat degıl tabıkı ayrıca tehlıkelı yanda uslu uslu otursun cok ıstıyorum
Aa karşılıyor mu ben gittim aldımSigorta rota aşısını karşılıyor ama. Bence gidip doktora yaptır %20 ödersin. Kilo iyi almış gibi zaten düşmeye başlayacak artik.
Mutlaka rotarixi aç karnına verin..benim ikizlerin birinin karnı tok biri açtı.arabada doyurrmuytum..tok olan bebek çok feci kustu. Aç olan hiç kusmadı içti.keyte o da aç olsaydı...
Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Bende sağ arkaya bağlıyorum. Dediğin gibi ağlasa da wlmiyorum. Hatta arabada biri olsa da almasına izin vermiyorum. Tehlikeli neticedeİşine karışmak istemem ama çok çok tehlikeli. Hava yastığı var bir kere en başta sorun o. Ben ağlasa bile bağlıyorum arkaya müdahale etmiyorum çıkmaya mecbur kalınca. Ön yan koltuğu en arkaya kadar ittirip o tarafin hava yastığını kapatıp bebeği ters olarak koyabilirsin. Normalde tavsiye edilmiyor ama mecburi durumlar için şehir içinde izin veriliyor.
Evet bence sor mutlaka. Hastanede yaptırdım ben sırf bu yüzden diğerinde. Direk sigortayı arayarakta sorabilirsinAa karşılıyor mu ben gittim aldımneyse eczane tanıdık hallederiz.
1 hafta çok kısa tabi benim 1 ay olacak nerdeyse. 15 günde başladı düzelme tüm belirtilerin kaybolması 3 haftayi geçti. Ama eser miktarda olsa kullanmayın tüm paketli gıdalarda peynir alti suyu var mesela. Bitter çikolatada bile laktoz var. Hiç paketli gıda yemiyorum. Disarda da birsey yersem tüm içeriği soruyorum.Ne zamandır diyet yapıyorsunuz ben 1 haftadır yapıyorum ama hala mukus var ne zaman geçer sizce
Ah resmen ben. Uykuya da dalamıyor aşıdan beri. Bir çözüm bulursan bana da söyle çünkü çökmek üzereyim
Qnlattığın döngü aynı bizimki sabah 7.40 gibi dikildi 10 gibi yarim saat uyudu simdi ayakta salliyorum yerine koydugum an uyaniyor. Baris manconun bal bocegini dinleyerek uyuyor sarki susunca gozlerini aciyor iyi dalmamissa; ben de annemlerdeyim esim yok. Kendi evimizde olsam inan ne is ne yemek yapilabilir seni cok iyi anliyorum ama esinden de guzel bi dille destek almaya calis. Her seye yetismeye calismak yipratir.ilk cocuk muydu sizin?
Bizim bazen yarım saat bazen 1.5 saat yatar .ama öğleden önce 2 öğleden sonra 3 uykusu var .o 2 saatuyku için en az 2 saatte aktivite olmalı. Bizim max 1.5 saat duruyo. Sonra uyuması 20 dakika yarım saat 1 saat uyku .
Büyük bebekleri bile 8 de yatiriyorlar. İsteseler 10 12 saat uyurlar
Benim oğlum da öyle canım gündüzleri 3 haftaya kadar 2 saat olsa uyuyordu şimdi uyumuyor uyutmak için o kadar çabalıyorum 10 dakika sonra gözünü açıyor tekrar uyutuyorum tekrar gözünü açıyor bir işin başından 10 kere kalkıyorum bir de büyük oğlum mesela memede uyurdu sadece uyurdu yanından kalkardım ne rahattım bunu memeye alıyorum ayağıma alıyorum kucağıma alıyorum hiçbir şekilde uyutamıyorum zar zor dalıyor anlamadım gitti vallahi
Devamli kucak istiyor pusete koydum ogun sadece kahvaltiliklari masaya koyup cayi demleyebildi. Yumurtayi soyamadim bile :) cok nadir 1 saat araliksiz uyudugu oluyor. Gobek fitigi oldu gaz sancilari doneminde kendini sikmaktan aglatmak da istemiyorum Devamli kucakta da oldugu icin inan belim kopuyor. 1 saat o uyurken ben dinleniyorum artik. Ama dedigim gibi Allah razi olsun annem oldugu icin is pek yapmiyorum yeterkinsen cocugunu aglatma onunla ilgilen diyor.
Bu tarz o kadar yorum gelmiş ki vallahi ben de caresiz haldeyim ve umudahasret in dedigi gibi pusette dursa 10 15 dk sonra agliyor ayaklarını diretip poposunu kaldiriyor beni alın diyor resmen. Kucakta durcak gezibcek ve yuzü etrafa bakcak baya baya gezdir beni takılayim diyor. Bu durum aşıdan sonra oldu. Deli gibi ağlamayı pusette durmamayı kalkmak gezinmek istemeyi hepsini aşıdan ötürü ateşlenip 1.5 saat agladiktan sonra ögrendi. Az uyku uyuyunca da hep islerim yarım yamalak. Pusette durmadigindan da öyle o uyurken iş yapiyorum ses yapmadan. Uyaninca da az oyaliyorum sonra kucakta geziyoruz. En son uykusu geliyor o da yarim saat bi uykuBizimki de aynı şekilde. Akşam en geç 9da uyumus oluyor sabah 7ye kadar.1 defa beslenmek icin uyaniyor. Ama gel gelelim sabah 7den aksama kadar uyumamak icin direniyor. Zar zor uyutuyorum max 15 dk.
Sey benimki de kırılandan kirinca kapakta delik oluşuyor o delige sokuyorum baş kısmını biraz zor oluyor ilk başta ama sonra kolayca kapatabiliyorsun.Flakonun kapağı kapatılabilir mi aldın benim aldığım kapağı kırılıyor tekrar kapanmıyor
Bazı erkeklerin de psikolojisi bozuluyormuş doğumdan sonra. Bi nevi onlar da lohusa oluyormuşbenim arkadaşımın eşi de olmuştu. Huy değişiyorlar
Seninki de öyle olabilir
Ama öncesini sen biliyorsun tabi huyunu
Ayy valla simdi amy de haklı. Dedigin gibi erkek kaldiramiyor ama yemişim psikolojisini. Bunca acıyı cekse demekki intihar eder erkeklerHadi oradan len " derler adama .
Icımden ınsan cıkarmısım ve ona yetip yetmeme kaygıları tasırken
Uykusuz kalırken
Memelerım acırken
Amelıyat izim ya da vajınal acımı yasarken.
Yani her türlü hem duygusal, hempsıkolojık, hem fızıksel acıya maruzken
Onun o psıkoljısını yesınler .
Ben kanaat getirdim. Eşime ezdiriyorum kendimi galiba. Ya da onu rahatsz etmiyorum derken kendimi eziyorum diyelim. Carlama noktasına gelmedim ah gelsem nolur acaba. Baya bi olay kopar gibi geliyorValla bu erkekleri çok rahata alıştırmamak lazım. Benimkide geçen hafta düzen yok bilmem ne diye söylenmeye başladı bir iki gece içerideki odada yattı. Bastım yaygarayı, çünkü güzellikle söyleyince anlamıyor bunlar. Dedim bundan sonra gece yardım edeceksin bana, haftada birkaç kez yemek yapacaksın mecbursun benim çocuğumsa seninde çocuğun diye carladım baya bi yedim başının etini. Şimdi yoluna girdi gibierkekler boyutu büyük bebekler bence bi fark yok yani bebelerle aralarında
Düzeldiyse iyi benimki de düzelir inşYa bence de öyle tabi
Ama oluyormus yani, istemsizce
Ben de inanıyorum buna
Abidik gubidik hareketleri vardı arkadaşımın eşininsonra düzeldi tabi
Aynen öyle yapıyorum hakediyor çünkü.Yuh dıyorum esıne. Bosver yerı geldıgınde susma . Esın ıster alınsın ıster darılsın.
Aile hekimi mi goz muayenesi yapti ilginc@Amy lee sen sağlık ocağına gittin mi. Bizi yarın çağırmışlardi. ben bugün gittim. Senin kızın kilosu kaç? @ekeblad senin kız kaç kilo bir söyleyin bana?
Ben şimdi gittim ya çocuğu bir tartti hemşire 4100 çıktı ben şokgeçen ay bebe 4950 çıkmıştı. Dedim olmaz öyle şey ben çıldırdım. Hemşire tartıyı kaldırdı oynadı pili çıkardı taktı. Bir daha tarttik 5550 çıktı bu sefer sonra beni tartıya çıkarıp bebeği verdi. 5700 gibi hesapladik. Doktor (aile hekimi) göz muayenesi yaptı. Göz doktoruna gitmemize gerek yokmuş. Rota aşısını sordu hemşire. Doktora gidince yaptiricaz dedim. Ne gerek var gidip para veriyorsunuz ben yaparım alın gelin dedi.
Aynen illaki bi sıkıntı çıkarıyorlar. Yok canım sonradan anladı da geç oldu benim burnumdan geldigiyle kaldı ki bu anlattığım en basiti sonrada pek çok sıkıntı yaşadık hala yaşıyoruz umarım geçici bi durumdur da bocalama evresi biterEşin çok haksız bu konuda canım bebek kendini toparlasın evinize geçin iyileşsin her şey normale dönsün tabii ki sevecek bu bir iki günlük bir şey değil ki Allah izin verirse ömürlük bir şey ne saçma Ben de ilk doğumumda eşimin yengesi kaldı yanımda hastanede güya bize bakacaktı bütün gece horlayarak uyudu çok sinir olmuştum bu doğumumda kimseyi istemedim eşim kaldı yanımda benimle kalktı benimle oturdu insanları bir rahat bırakmıyorlar eşin belki anlamıştır hatasını bilemiyorum ortalık sakinleşince sen bu konuyu açıp bence konuş yaptığı haksızlığı farkına varsın zaten orada canın burnunda üzüntünü sana yetiyor Bir de başka dert açmışlar sana resmen işte illaki oluyor böyle şeyler seninki başka benimki başka ama illaki yapıyorlar yapacaklarını yani
Bende il dışındayım diye kiralayamadım ama mastit oluyorum galiba daha önce söylemiştim bebeğim dolu göğüs seviyor azalmaya başlayınca bırakıyor göğsüm hiç boşalmıyor hissediyorum diye sanırım içerde kalan süt tıkandı göğsümde katılıklar var ve çok acıyor sabah emzirdim yüzünü ekşitti acıdı mı acaba sütüm gece sürekli emdi ama sabah emmedi sağdım 90cc falan çıktı döktüm evdeki makina tam boşaltmıyor göğsümü hala doluGeldı kullanıyorum canım. Elımdekınden daha fazla süt cıkrdıgı kesın. Alısmaya calısıyırum pompaya
Aynen eşim fenadir bunu biliyorum ya kendine de diyorum hadi len ordan diye. Yeme beni diyorum. Bakma sessiz durduguma diyorum bildigimin farkinda ama nerden koparirsa iste. Dedigin gibi ileride inş. Ama nasil alisirsa ilerisi de oyle gidwblr bilmiyorum aslinda mudahale etmem lazm bu duruma hissediyorum farkindaym lakin nasil olacak. Beynim bedenim yorgun zaten. Mücadele edebilmek icin güc toplamam lazmTabi ki kaçıyor. Kusura bakma ama eşin çok çakal. Senin gibi sessizi bulmuş tabi.
Hoş bağırıp çağırsan evde boşuna gerginlik olacak. Çünkü karşındaki herşeyin gayet farkında. Sadece safa yatıyor..
Hep derim erkeğin ne parası ne işi gücü ne ailesi. En başta merhamet duygusu olacak. Evlenince bunu daha iyi anladım.
Hadi şimdi bebeğin çok küçük emanet edemezsin. Biraz büyüyünce eşine bol bol çocuk baktırıp sen de plan yap kankilerinle. Çok iyi gelir sana da..
Ya benimkindede uykuya dalamama huzursuzluk ve meme emmek isteyip geri atma var kendini ama mukuslu kanlı kaka egzama vs yok bunlar belirti olabilir mi acaba birde çok kusuyorKakada kan görmedim ama gaitada gizli kan çıktı. Kasinti egzama olmadı ama ilerde olabilir dikkat edilmezse dedi. Uykuya dalamama ve huzursuzluk vardı. Şimdi diyet sonrası daha iyi. Bide tabi meme reddi başlamıştı. Emmek istiyor emerken ağlıyordu geri atıyordu kendini. Yeşil ve mukuslu kaka vardı o tamamen düzeldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?