- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #95.581
Ben mamayla gittiğim için beslendiğine eminim yapıyo ama 12 saatte anca doluyo gibi, uyanınca hemen yapmaya başlıyoBizde gece hiç yapmıyor. Ben o yüzden beslenemiyor mu acaba diye düşündüm ama normalmiş.
Biz belediyeye sorduk bize bi bina söylediler aile sosyal hizmetler diye eşim benim kimliğimle başvurdu oda yakın bi yerde. E devletten kontrol ediyosun sonra ptt alıyosun 1 ay sürüyo yatması.Ben bu paralardan hiç haberdar değilim. Bir yere mi yatıyor? Bir ara baktım ama hiç anlamadım kaldı öyle.
Ikea tarzı olanlar kullanışlı değil bence ancak ekstra alınacaksa alınır bizde annanesi babannesi almıştı onlardan zamanında ucuz diye. Yoksa minderli filan olanlarına şimdiden oturabiliyor. Hatta arkadaşım chicconun bir modelini almıştı polly magic aynı zamanda ana kucagiydi doğduğu günden itibaren kullandı. Bizimki de tam yatıyor.naurica yumuşak ve konforlu uzun süre oturur ama Ikea tarzında ne bilim 1 saat bile zor durur çocuk. Kaldı ki biraz irilesince ona sığmaz oldu. Ama diğerini baya kullandı 5 yaşına kadar.Deneyimli annelere sorum var. Mama sandalyesi bakıyorum şimdi bu büyüklerden mi almamız lazım küçük oldukları için? İkea tarzı olanlar olmaz mı? Sonradan masa sandalye olanlar mantıklı geliyor bana ama bizimkilere büyük mü onlar?
Geniz akıntısı var canım 4 saatte bir fizyolojik yap Bi de Dr görsün ciğerlerini dinlesinBenim bebiş öksürmeye başladı üst üsttede 4 kere hapşırdı aralıklarla, hastamı oldu acepokadar iyi giydiriyorum termemesi için uğraşıyorum dün zaten bi halsizdiii
Biz bu ay yaptırdık. Oturmaya gerek yok çünkü özel hastanenin ölçüm cihazı bile taşınabilir. Küçücük bebeğin gözünü olctuler .astigmat varmış ama bu aylarda her bebekte varmış. Katarakt yok dedi .şaşılık kayma yok dedi .5 6 cihazla bakti .1 yaşında getirin dediEveeet cok muhtesem devlet hastanesi doktorumuz o kadar ilgili o kadar ilgiliydi kikilosuna bakmadi asm bakiyordur zaten dedi. Kalbini dinledi. Bi kac biseye bakti kalca usg ye gittik cektirdik. Usg de sorun yok. Gitmisken goz doktoruna da muayne ettiriverdim. Bu arada 6 ve 9. Aylar bebeklerin göz olcümü oluyormus. Doktor dedi merkezde yaptir en azndan bi kere dedi. Siz oyle bişey duydunuz mu??
Sağlık ocaği kaç gün önce ne demişti kilosunaBende yarın gidecektim normalde kendim de kontrole gitmeyi ihmal etmiştim bugün gittim. ikisini de aradan çıkartıyim dedim 5800 çıktı. Rota aşısını yaptırdım. Doktor verdi bizimki tükürdü doktor verdi tükürdübir sonrakini memeye damlatarak ver dedi.
Kendi doktor macerama gelince önce vajinal ultrason sonra adını unuttuğum plastik bir alet sokup smear almaya çalıştı doktor bir rurlu rahimi göremedi. Aleti ciakrip parmağıyla baktı sonra bir daha en sonunda almayı başardı. Serviks in yeri değişmiş. Miyom aldığı için rahim toparlanirken yukarı çekmiş. Daha detaylı bir şey söylemedi tahliller sonra konuşuruz dedi. Umarım saçma bir şeyler çıkmazama çıkan tahliller arasında 43crp yi gordum. Bu arada regl olduğumu soyledim emzirme 6 dan azsa normal dedi ama değil nasıl oluyor acaba
Bayaaa boğazlarından ses geliyo gibi sonrs öksürüyo.. yine yapıyım bari burnunu.. evin dereceside güzel nasıl oldu anlamadımGeniz akıntısı var canım 4 saatte bir fizyolojik yap Bi de Dr görsün ciğerlerini dinlesin
5 sene tedavi gördüm tüp bebek kimyasal gebelik oldu o ay röntgene girecektim radyasyon yemeden test yapmayım dedim o da ne bingoVay anasını sayın seyirciler
Hamileliğimi öğrenişim geldi aklıma
Daha regle çok varken öğrenmiştim, hem de hiç ihtimal vermezken. Küçük bir kahverengi leke yüzünden öylesine test aldım
Yaptım bisey çıkmadı
İçimden bi ses attıktan sonra tekrar bak dedi ve çift çizgi gördüm
Hayatımın şoku
Düşün sen bır de mideyi fuul dolduruyorsunBen mamayla gittiğim için beslendiğine eminim yapıyo ama 12 saatte anca doluyo gibi, uyanınca hemen yapmaya başlıyo
Hava değişimleri çarpıyor tüm çocuklar böyle bu aralar bu duruma alışcaz galiba sen düzenli aç korkma ama öksürük olduğundan arada Dr ciğerlerine baksın ben öyle yapıyorum balgam bronşiolit yapıyormuşBayaaa boğazlarından ses geliyo gibi sonrs öksürüyo.. yine yapıyım bari burnunu.. evin dereceside güzel nasıl oldu anlamadım
Ben artık dk tutmuyorum ya sinirlerim bozuluyor Dr da dkkalarla işimiz kalmadı artık dediE işte nasıl kilo alacak böyle? Senin sütün yağlı olsa bile emmiyor ki bilesin .kim ne derse desin bebek emmedigi müddetçe kilo almıyor. Yok annenin sütü yağlıymıs yok bilmem neymiş bebek emmedigi sürece hepsi boş. 2 dakika emmeyle değil anne sütü manda sütü olsa yine kilo alamaz .o 2 dakika da mıymıy.bazi annelerin sütü yarıyormuş bazılarının yaramiyormus .resmini atıyorum böyle emmeyle süt yaramasi olur mu ? Bir bebek en az 7 8 dakika emecek .Her öğünde en az bu kadar emecek ki 1 kilo alsın.
Bu meme reddi de degil .emzik de emmiyor biberon da .emzigi bile cok az aliyor artik ona suc buluyorduk
Eki Görüntüle 3139896
Aynen artık bende tutmuyorum. Kafaya taktıkça çıkmaza giriyor insan emdi emmedi diyeBen artık dk tutmuyorum ya sinirlerim bozuluyor Dr da dkkalarla işimiz kalmadı artık dedi
Gaz da hırıltı yapar bılgın olsunBayaaa boğazlarından ses geliyo gibi sonrs öksürüyo.. yine yapıyım bari burnunu.. evin dereceside güzel nasıl oldu anlamadım
Slingim geldi, kızım bayıldı diyememMikan Slingin geldi mi? Benim kanguru geldi bugün, valla slingi bağlamak zormus bugün anladım
Ben açıklamasını okumamışım alırken, satan kişiye hediye gelmiş zaten kangurusu varmış bu kullanmamış. Sıfır ürün geldi hakikaten
Sana bişi sorcam ya burnunu çekmek için bunumu kullanıyosun bendemi alsam bunu şırıngaylamı çekiyosunğGaz da hırıltı yapar bılgın olsun
Aynen zaten cigerlerden geliyo belli kıyamam yaaaa, sorayım yarın ne olur nolmaz götürcem doktora baksınlarHava değişimleri çarpıyor tüm çocuklar böyle bu aralar bu duruma alışcaz galiba sen düzenli aç korkma ama öksürük olduğundan arada Dr ciğerlerine baksın ben öyle yapıyorum balgam bronşiolit yapıyormuş
Peki nasıl öksürüyo gün içinde bir iki kez mi yoksa daha fazla mıAynen zaten cigerlerden geliyo belli kıyamam yaaaa, sorayım yarın ne olur nolmaz götürcem doktora baksınlar
Kilosu iyi diyorsun ve doktor mama verme demiş benim de öyle petler duruyor boş yere almışım öyle akan bir sütüm yok ama demek ki bebeğe yetiyor ve doyuruyor önemli olan besleyici olması zaten canım hiç takma kafana mamayı da verme doktorun dediği gibi... İlk çocuğumda Ben de senin gibi düşünüyordum çocuk her gittiğimizde her ay bir buçuk 2 kilo alıyordu neredeyse yine de doymuyor mu acaba diye üzülüyordum bunda hiç takmıyorum çünkü doymasa kilo almaz canımBenim sütüm de böyle ama sanki bebeğimin karnı dolmuyor. Doyuyor ama midesi dolmuyor. Sütüm çok değil. Mesela göğüs pedi falan almıştım akar diye hiç akmadı. Ama rengi çok koyu ve beklediğinde resmen koca bir yağ katmanı oluşuyor. Ama maalesef az miktarı. Mamayı bir ay günde bir öğün verdim ama kilosu iyi olunca doktor verme dedi, ben de kestim ama bebeğim sanki hep açmış gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?