Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Selam kızlar biz yarın 4. Aya giriyoruz tecrübeli annelere sorum olacak.. bizim bebe 1-2haftadır mukuslu kaka yapıyor uzayan yapışık yani bildiğiniz sümüksü sizce neden oluyor diş çıkartırken veya grip olduğunda falan olur mu? Karnında guruldama da var.. acaba gıda alerjisi mi var diye de aklımda soru oldu. Doktor biogaia verdi ama çare olmadı ne düşünüyosunuz bu konuda?
 
Ben süt ve yoğurt tukettiysem öyle oluyordu şuan onları tüketmiyorum düzeldi
 
Gidem de uyuyam zavallı gözlerim uykuya hasret
Topicde de kimse yok ben ses vereyim dedim
İn cin uykuda yalnız iki kişi uyanık biri benim diğeri serseri kaldırımlar
Bu şiiri lise hazırlıkta öğretmenimiz bize ezberletmişti

Bir zamanlar şiir ezberliyormuşuz
 
Bizim doktor 3. Ay için bexsero yazmış şimdi fark ettim bu kadar erken olduğunu, başka erken yaptıran oldu mu merak ettim
Ah bu asilar.
Saglik bakanliginin { fakirler ölsün... mü ?? } Asi takvimine almadigi asilardan biridir.
Bizdeki menenjit asilari 4 tip bakteri içerir. 5.olan B tipi bakteriyi içeren asidir Bexsero ve 2.ayini dolduran bebeklere yaptirilmaya baslanir.
Menenjitten tam korunmak için 4lü (ACYW) ve B tipi menenjit asilarini mutlaka yaptirin der doktorlar.
 
Cok geçmiş olsun ,
Birgaripyyolcu nun da dediği yediğiniz gidalara alerjisi olabilir.
Gecen gün bebegimin kakasinda mukus vardi aklima ilk gelen dişten kaynakli olduguydu. ama devam etmedi. sizinki de dişten kaynakli olabilir. Bu aylarda genellikle dis cikarma dönemine giriyoruz mukus olacaktır.
Fakat huzursuzluk ve ateş de varsa bagirsak enfeksiyonu olmus olabilir bekletmeyin doktorunuza danisin lütfen. .
 
E bebegı 4 kez musterı temsılcısıyle konustuktan sonra para işlem bılgısı verdıler. Musterı temsılsıne de koydukları ısım
" sadakat merkezi"

eylul 13 den beri para iadesi beklıyorum
 
Maalesef öyle, keşke her çocuğa bu hak ücretsiz olarak tanınsa, eşit fırsata sahip olmayan çocukları düşününce kendi çocuğun için bile sevinemiyorsun, umarım en kısa zamanda aşı takvimine alınır hepsi.
Nimenrix için 6-12. Haftalarda tamamlanmali diyor, kendi adımıza biz kaçırdık öyleyse onu, 1 yaş sonrasına mi kaldı acaba
 
Çok tukurukten ve dış çıkarma döneminde olurmuş
 
Bebişi emzik tutmayan anneler Belki işe yarar :)


Bunun yaptığı doğru değil ama emzik bu kadar verilmez .Ben sadece gunduz kullanıyorum o da ağlayıp uyumazsa .Yarın bir gün bu bebek emzigi düşünce uyumaz soyleyim .mesela bizimki kendi atıyor uyanmıyor.
 
Çok teşekkür ederim.. Huzursuzluk gazdan dolayı olduğunu düşünüyorum memeyle kavga ediyor dişlerden dolayı ama ateş yok şükür bakalım eğer belirgin bir artış olursa götüreceğim hemen doktora.. yarın 4. Ay kontrolümüz var zaten.
 
Menenjit aşısı yaptirmak istiyorum ama kafam karışık, doktora da soracağım gidince ama siz hangisini kaçıncı aylarda yaptiracaksiniz? Piyasada değişik menenjit aşıları var biraz karışık geldi.
Çocuğumun doktoru Medical park'ta profesör kuzenim de eczacı ikisi de aynı ilacı onayladı canım ben de güvendim aldım birini vurdurdum 3 ayda sanırım diğeri de 5 ayda olacak ismi nimenrix aşının
 
Bak benim oğlum da mukuslu kaka yapıyor bir de döküntü var vücudunda kulak arkasında kuruluk da var doktorumuza sordum burada okuduklarımı söyledim süt alerjisi olabilir mi diyet yapayım mı diye şu an için bakılmaz çok erken dedi sakın diyette yapma dedi Bir şey olmaz dedi takip edeceğiz o kadar sen yine de bir doktoruna Danış canım o damlalar çok Bir çare değil anladığım kadarıyla
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…