Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Hanımlar bebeklerinizin bıngıldağı nasıl. Dışardan bakınca çukur gibi görünüyor mu ya da dokununca hissedebiliyor musunuz. Ben bugün dokunarak hissedemedim ilk çocuğum tecrübesizim 3 aylıkken bıngıldak nasıl olmalı

Nimenrix i ilk ay baslangic olacagi için kacirmis olabilirsiniz. dediğiniz gibi 1 yas sonrasi tek doz yapılabilir.
ya da ACYW asilari için Muadilleri var onlardan birini kullanabilirsiniz doktorunuza danisip.
Menactra 9-23 ay arasi en az 3 ay ara ile 2 doz 23.aydan sonrasi tek doz
Menveo 2 ila 6 ay arasi bebekler için 4 doz en az 2 ay ara ile. 12.aya kadar
6 aydan sonra başlanacaksa 2 doz en az 2 ay ara ile 12.aya kadar
bu asilar diğer asilarla birlikte uygulanabiliyor.
Bexsero ise yüksek ateş yapabileceğinden diğer asilarla birlikte uygulanmasi tavsiye edilmiyor.

Doktorunuz Bexsero yu ona göre asi takvimine almistir.

Bebişi emzik tutmayan anneler Belki işe yarar :)

Ben öğürse de vermeye devam ediyorum. Birkaç dakika sonra alıyor. Diliyle iterse çıkarıp tekrar vermeye çalışıyorum.

Dalmak üzereyse ısrar etmiyorum. Zaten o zaman ağzını açmıyor.
Ama ne zaman uyutmaya başlasam emziği vermeye çalışıyorum ki emziği uykuyla bağdaştırsın.

Kronolojik olarak 4 ay bitecek. Arada bir tutup uyurken bile bırakmıyor, bazen hiç tutmuyor. Kararsız bir ikizler yani. Ama ben de boğa burcuyum. Azmedersem yaparım

Oğlum hiç böyle zorlamamıştı. Kauçuk emziği bir buçuk aylıkken tutmuştu. Bu çok seçici

Benim bildiğim 6 aya kadar sertleşmiyo ben baktığımda atıyo gibi gözüküyo.. elleğimdede çukurluk var hala

Peki adetliyken sütünüz etkileniyor mu ? Oğlum hem emmek istiyo açlıktan ağlıyo hemde memeyi 1-2kez çekip reddediyor tekrar emiyor tekrar bırakıp ağlıyor. Sıktığımda süt geliyo ama axaba tadını mı beğenmiyor falan kafam karıştı.. Ne garip bir gün yaa hiçbir şey yolunda değil.. sakinleşip uyusun diye biberon verdim. Uyudu ama ben zaten regl sancısıyla kıvranıyorum stres oldum valla geçicidir umarım bu durum

Bu arada Regl olaniniz var mi ?
Sezeryan ile doğum yaptıgimda ilk gün biraz kanamam oldu. sonrasinda kanamam cok nadir oldu. Taa ki 40im ciktiktan sonra falan regl oldum resmen.
tam günlerinde regl oluyorum ve + simdi 3.adetimin gelmesi gerek ama 10 gündür ara ara olacagim gibi hissedip olmuyorum. Benim durumumda olan var mi ?
Ve + Sütüm de az geliyor 2.ayda bebeğimin kilo alimi yavaş olunca doktor devam sütüne baslatti.
Sütüm için denemediğim kalmadi. ebebekten aldigim caylar ,maltlar.. ki bu maltlarin her biri 1000 kalori
birkaç gün önce de aktardan isirgan otlu çemenli bir karisim yaptirdim banamisin demedi.
Var midir bu konuda bilgisi olan

Bende tam 40mde regl oldum bu ay 3. Yu olucam bende gününde oluyorum tamm

Kanz marka bu tulumu ebebek gibi sanıp 3-6 aylık almıştım. Hastane çıkışı olur sandımdı.

Kargodan gelince ay çok büyükmüş sonra giyecek demiştim.
Ebebek olsa yenidoğanken giyerdi ya neyse

Dün dolabı karıştırdım ve bingo. Meğer benim aklımda büyük diye kalan tulum tam geliyormuş.
Sadece kollar uzun. Ama gövde ve bacaklar gayet iyi
İlk çocukta giydiremediğim çok şey oldu. Siz siz olun hergün dolapları karıştırın

Tulumlarına baktım kıyafet giydireyim diye. resmen 0-3 aylık hak getire asla olmuyo 3-6 hatta daha çok 6-9 rahat oluyo hiç giydiremeden bi kaç üstü kaldırdım bile
Birdaha bana ders olsun , ayaklı tulum almıcam
Ben tulumu komple almicam giydirmek kolay olur diye aldım alt değişmek zor oldu hemen küçülmesi de cabası

Tulum mu : Baba akü komple yok

Ben tulumu komple almicam giydirmek kolay olur diye aldım alt değişmek zor oldu hemen küçülmesi de cabası

Tulum mu : Baba akü komple yok
Doğru vallaaa dediğin gibi kolaylık olsun diye aldık ama işgence çoğuda kaldı yazık günahhh valla giydiremeden kaldırdım şimdi içim cız etti en iyisi alt üst takım daha iyi bana birdahakine ders olur almam

1 yaşa kadar dolap dizdim ücretsiz izne ayrılınca masraf olmasın diye abartmadan aldım her ay grubundan Bi kısım kıyafet ama hepsini şimdiden giydiriyorum bedenler hiç 6 veya 9 aya göre değil şu an 9 ay çıtçıtlı body atlet giydiriyorum mesela giydirmesem o da kastıracak Bi süre sonra hele tulumları ikişer defa zor giydirdim her gün Bi şey giydirip foto çekiyorum artık hemen küçülüyor diye galiba 4. Aydan sonra daha uzun süreli giyebilir olacaklar kilo alımı yavaşladığı için

Aynen tulum da arkası açılmıyor toplaşmıyor ya ben bi sürü çıtçıtlı body aldım civilden Amy gibi onunla patikli pijama giydiriyom misa gibi arkası toplandı derdi yok alt açması sorun değil üşüyünce üstüne triko salopet

Kizlar süt saklama koşulları güncellenmiş diye okumuştum dün Instagram'da kaybettim buraya ekleyemedim. Ama şu videoyu buldum.

Ben de okumuştum 6 aya kadar normal diye
Haziranda yeni doğurmuşken sağdığım sütleri geçen hafta verdim mesela.

Ablamda, annemde sağdığım sütler var. Onlara gittikçe veririm diye almadım o konuda içim rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…