- 15 Ekim 2016
- 22.723
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.053
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #98.061
Dün döne hanımla konuştum artık memeye dönmesi çok zor dedi mucize yaratamayız bebek büyümüş ve aldığı mama miktarıda fazla dedi. Sanırım artık pes ediyorum bende. Elimden gelem her şeyi yaptım dediğin gibi. Sütüm yettiği kadar sağarak devam edicem. Düşündüğüm zaman bu günler bir daha geri gelmiycek kendime daha fazla eziyet etmenin anlamı yok diyorumCanım görüş tabi ama olmazsa da sıkma canını. Çocuk emmiyorsa sağma işini sık sık yap. Profesyonel makine kiraladın mi istersen bir de öyle dene. Geçen burda paylaşmıştım bir emzirme danışmanı sanırım paylasmisti. Çocuğun salyasini sür sagmadan önce meme başının etrafına. Olumlu düşün uykuna dikkat ama her şeye rağmen olmuyorsa da kendini yıpratma. Ben ilk çocukta bu yüzden çok yıprandım mahvoldum. Sürekli sagdim uykusuz kaldım çocuk emmedi. Perişan oldum en son 6. Ayda artık baktım 10cc ancak çıkıyor bıraktım. Buzlukta kalanları bitirdim. Mamayla devam ettim. Çok yıprandım uzun süre bir daha çocuk istemedim.Ama her çocuk bir olmuyor işte. Aynı durumda olan diğer arkadaşlar kendinizi üzmeyin paralamayin. Sizin hatanız değil. Çocuğun huyu ve talepleri farklı siz elinizden geleni yaptınız.
İnan ki denemediğim şey kalmadı. Yok almıyo biberona alıştı bir kere. Artık büyüdüğü için döndürmekte çok zormuş emzirme danışmanı öyle söyledi.Farklı emzirme pozisyonları dene bir de. O zaman bazen alıyorlar bebekler. Bir de çok aç değilken emzir. Keyifli şekilde emerse sütün de gelmeye devam eder. Ve en önemlisi sanayi tipi makine kiralayıp sütünü artırabilirsin.
Sen elinden geleni yap, sonra duruma bakarsın. Canını sıkma, her şekilde bebeğine çok iyi bakmaya çalışan anneleriz.
Lütfen kendini üzme canımDün döne hanımla konuştum artık memeye dönmesi çok zor dedi mucize yaratamayız bebek büyümüş ve aldığı mama miktarıda fazla dedi. Sanırım artık pes ediyorum bende. Elimden gelem her şeyi yaptım dediğin gibi. Sütüm yettiği kadar sağarak devam edicem. Düşündüğüm zaman bu günler bir daha geri gelmiycek kendime daha fazla eziyet etmenin anlamı yok diyorum
İnan ki denemediğim şey kalmadı. Yok almıyo biberona alıştı bir kere. Artık büyüdüğü için döndürmekte çok zormuş emzirme danışmanı öyle söyledi.
Bende bıraktım artık ne yapayım olmuyor daha fazla zorlamanın anlamı yok bu sefer psikolojik olarak kendimi çok yoruyorum sonra kendimi hasta gibi hissediyorum. Hayırlısı böyleymiş demek ki
Canım sen şapka ile mi uyutuyorsunuz ben onu soracaktım Bizimkinin kulakları soğuk oluyo şapka da sevmiyor ama gece ben de mi taksam acaba kafasının üşüdüğü anlamına gelir dimi buBenimki uyanıktıyeni daldı aynen benimkide uykusunu açtı çene yaptı uyutmaya çalışınca mızırdadı.... Neyse ben bebe uyanmadan yatağa götüreyim
Icırebilirsin de suyu anlayamadim. Ek gida öncesi suyu sütten aliyorlar diye biliyorum.
Ağzı anne sütünden pamukcuk olmasın diye ara sıra 2 çay kaşıgı veriyorum su. Dun de ilacin tadini begenmezse diye ilactan sonra vereyim dedim hemenNeden su vermek istiyorsun ?
Kesinlikle katılıyorum o yüzden aslında 6 7 yaş veya daha fazla.Allah bilir ama bbebişim mucize idi bize. 2 nasıl olur, olur mu olmaz mı Allah bilir.
Ben çok aktif kullanıyorum anakucagini ve işimi kolaylaştırıyor . Uyanıkken yerde pek durmak istemiyor oyun halisinda en fazla 15 -20 dk .Ben çok geç kaldım aslında şimdi ihtiyaç duyuyorum öncesinde belkide fark etmicekti ama şimdi oynayacağı bişiler ihtiyaç duyuyorum yukardan sallanan falan kaç aya kadar kullanır sence
İlerde maddi acıdan ikisinede tam anlamıyla yetebiliceğini düşünüyosan 1,5 yaş aralıklı yaparsın, çocukların geneli öyledir en başta istemezler sonra alışırlar emin ol herkesden daha fazla severler .. 7-8 çok geç ama bence 4-5 yaş idael en güzeli ,kabullenmesi 6 ay sürer belki amaBence doğumdan ya 1.5 yıl sonra ya da 7-8 yaşından sonra dusunulmeli benim kızım Ocak ayının sonunda 3 yaşına girecek yaşım 37 ve tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım tüp bebekte ilac kullanımı oluyor birde sezaryen olduğu için iki çocuk arasıni en az 2 yıl istiyorlar bebeklerin arasını uzatamadim yaşımdan dolayı 2.bebegim doğduğunda kızım 15 gün hasta oldu üzüntüden çok kez doktora götürdük doktorumuz duygu değişimi alışma süreci en az 6 ay dedi bu süreç sonunda kabullenmesi de muamma söylediği şey şuydu hiç bir çocuk kardeşi olsun istemez kardeş olduktan sonra hiçbir çocuk kardeşi ölsün istemez yakın yaşlar olursa alışma süreci zor arada fark olsa yine alışma süreci zor olur gibi
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Gerçekten ben de bebeğimi özlüyorum
Yanıma almak istiyorum hep ama alışır yatağında yatmaz korkusu vardı
Hoş galiba artık benle yatmak istiyor sanırım uyumama sebebi bu.
Gözlemlerime gelecek olursak, kesinlikle benle yattığında daha derin ve rahat uyuyor buna adım gibi eminim
Geçen 2 hafta boyunca biz aynı yatakta yattık kızımla ve 1.5 saate bir uyanırken 3 saate kadar çıktı ,sicramalari azaldı . 2 gündür anne yanında yatırıyorum , sabaha karşi 4-5 gibi emdikten sonra geri koymuyorum hem ben daha huzurlu uyuyorum hemde o sabah 7-8 e kadar aralıksız kipirdanmadan uyuyor .Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Gözlemlerime gelecek olursak, kesinlikle benle yattığında daha derin ve rahat uyuyor buna adım gibi eminim
Ama sizlerle aynı yatakta yatınca üstüne yatma korkusu olmuyor mu ? Benim annem yanında yatıyor. Zaten hemen dibimde .derin de değil. Sanki aynı yatakta gibiyizGeçen 2 hafta boyunca biz aynı yatakta yattık kızımla ve 1.5 saate bir uyanırken 3 saate kadar çıktı ,sicramalari azaldı . 2 gündür anne yanında yatırıyorum , sabaha karşi 4-5 gibi emdikten sonra geri koymuyorum hem ben daha huzurlu uyuyorum hemde o sabah 7-8 e kadar aralıksız kipirdanmadan uyuyor .
Açıkçası hem bana hem ona iyi oluyor , en fazla ne kadar sürecek ki zaman çok hızlı geçiyor . Bir kaç ay sonra koynumuza siğamayacaklar bile
Ilginç bişey oldu.
Bebemi aksam en son 22.30-23.00 gibi emzirdim. Sonra gece uykusuna gecti.
Normalde gece 3-4 civarı en azndan uyanip emmesi gerekirdi.
Eşimin saat 7 deki alarmına uyandım.
Bi an gece 3 4 sandım sonra dank etti.
Gidip hemen bebege baktım.
Bişey oldu sandım.
Ama uyuyordu.
Biz 8 saat aralıksız uyumuşuz
Hemen alip emzirdim. Uyandırmış oldum yani.
Biraksam daha da uyurdu belki bilmiyorum.
Ama ben hala şok
Ciddi vicdan azabı da duyuyorum. Acaba uyandı mikirdadı duymadım mı? Belki de baktı meme yok geri uyudu falan gibisindenah bu analık.
Ben artik her ihtimale karsi aksam bi vakte alarm kurcam sanırım.
Aaa hiç tanımıyorum ben konuyu google yaparken buldumAdem Güneş'in bir çok tezine katılmam. Bana göre saçmaladığı çok yer var. Ama buna kısmen katılıyorum. Bence annelik içgüdüseldir ve ona göre şekillenmelidir.
İlk 2 yıl aynı yatakta, ilk 4 yıl aynı odada dayatması da doğru değil.
6 yaşındaki oğlum gece odama gelince geri göndermiyorum beraber yatıyoruz. Şimdi bebek de var zaten. Sonra geri götürüyorum odasına.
Ama bu adam abartıyor. Kadınlar dışarıda çalışıp para kazanmasın diye uğraşır durur yıllardır
Sbaha karsı ben de alıyorum en başından beri, ama bu aralar gece de istemeye başladı ondan ne. Yapacağımı şaşırdım açıkcasıGeçen 2 hafta boyunca biz aynı yatakta yattık kızımla ve 1.5 saate bir uyanırken 3 saate kadar çıktı ,sicramalari azaldı . 2 gündür anne yanında yatırıyorum , sabaha karşi 4-5 gibi emdikten sonra geri koymuyorum hem ben daha huzurlu uyuyorum hemde o sabah 7-8 e kadar aralıksız kipirdanmadan uyuyor .
Açıkçası hem bana hem ona iyi oluyor , en fazla ne kadar sürecek ki zaman çok hızlı geçiyor . Bir kaç ay sonra koynumuza siğamayacaklar bile
Yazı çok uzun geldi okuyamadımBu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Bende bazen yanımda yatırıyorum hiç ezmedim valla çocuuAma sizlerle aynı yatakta yatınca üstüne yatma korkusu olmuyor mu ? Benim annem yanında yatıyor. Zaten hemen dibimde .derin de değil. Sanki aynı yatakta gibiyiz
Evet anne yani da aslında yatakla bir gibi , hatta yatarken emzirirken bazen ordan kaldırmama bile gerek kalmıyor ama bazen tam teması istiyor .Ama sizlerle aynı yatakta yatınca üstüne yatma korkusu olmuyor mu ? Benim annem yanında yatıyor. Zaten hemen dibimde .derin de değil. Sanki aynı yatakta gibiyiz
Bizimki 2 hafta öncesi öyleydi tüm gece birlikte yatıyordum , bence suan senin temasina ihtiyacı var öyle düşün .Sbaha karsı ben de alıyorum en başından beri, ama bu aralar gece de istemeye başladı ondan ne. Yapacağımı şaşırdım açıkcası
Ben de 7-8 aralığındaki emmede yanıma alıyorum. Emzirip uyutuyorum, yoksa uykusu açılıyor.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Biz en başından beri mama takviyesiyle ilerledik o yüzden çok erken başladı meme reddi bu saatten sonra memeye döneceğine benimde inancım yok sütüm zaten üzüntüden çok azaldı artık tamamen bitene kadar ne kadar çıkarsa o kadar vereceğim üzülüp kendimizi harap etmemek bebeğimiz içinde en iyisi boşver bizim bebişlerde mamayla büyüsün yeterki sağlıklı olsunlar, mamanın en temiz içerikli olanını kullanıyorum en azından diye avutuyorum kendimi bu sıralarDün döne hanımla konuştum artık memeye dönmesi çok zor dedi mucize yaratamayız bebek büyümüş ve aldığı mama miktarıda fazla dedi. Sanırım artık pes ediyorum bende. Elimden gelem her şeyi yaptım dediğin gibi. Sütüm yettiği kadar sağarak devam edicem. Düşündüğüm zaman bu günler bir daha geri gelmiycek kendime daha fazla eziyet etmenin anlamı yok diyorum
İnan ki denemediğim şey kalmadı. Yok almıyo biberona alıştı bir kere. Artık büyüdüğü için döndürmekte çok zormuş emzirme danışmanı öyle söyledi.
Bende bıraktım artık ne yapayım olmuyor daha fazla zorlamanın anlamı yok bu sefer psikolojik olarak kendimi çok yoruyorum sonra kendimi hasta gibi hissediyorum. Hayırlısı böyleymiş demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?