- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #98.081
Biz birlikte yatıyoruz. önceki çocuğumla da birlikte yatıyorduk. Bayağı uzun süre birlikte yattıkBu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Gerçekten ben de bebeğimi özlüyorum
Yanıma almak istiyorum hep ama alışır yatağında yatmaz korkusu vardı
Hoş galiba artık benle yatmak istiyor sanırım uyumama sebebi bu.
Gözlemlerime gelecek olursak, kesinlikle benle yattığında daha derin ve rahat uyuyor buna adım gibi eminim
E benim cadı yanımda yatiyor da uyumuyorBu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Gözlemlerime gelecek olursak, kesinlikle benle yattığında daha derin ve rahat uyuyor buna adım gibi eminim
Kendini üzme de eziyet de etme. Sen elinden geleni yaptın. Sonuçta inan mamayla beslendi diye daha farklı bir gelişimi olmayacak hatta bana mama anne sütünden daha koruyucu geldi ne yalan söyleyeyim. Oglum da Aptamil kuandim 2 yaşına kadsr hasta olmadı çocuk. Antibiyotik görmedi. Bu velet sırf anne sütü alıyor geçen hafta hastalandı antibiyotik içiyor.Dün döne hanımla konuştum artık memeye dönmesi çok zor dedi mucize yaratamayız bebek büyümüş ve aldığı mama miktarıda fazla dedi. Sanırım artık pes ediyorum bende. Elimden gelem her şeyi yaptım dediğin gibi. Sütüm yettiği kadar sağarak devam edicem. Düşündüğüm zaman bu günler bir daha geri gelmiycek kendime daha fazla eziyet etmenin anlamı yok diyorum
İnan ki denemediğim şey kalmadı. Yok almıyo biberona alıştı bir kere. Artık büyüdüğü için döndürmekte çok zormuş emzirme danışmanı öyle söyledi.
Bende bıraktım artık ne yapayım olmuyor daha fazla zorlamanın anlamı yok bu sefer psikolojik olarak kendimi çok yoruyorum sonra kendimi hasta gibi hissediyorum. Hayırlısı böyleymiş demek ki
Delirme ,Ilginç bişey oldu.
Bebemi aksam en son 22.30-23.00 gibi emzirdim. Sonra gece uykusuna gecti.
Normalde gece 3-4 civarı en azndan uyanip emmesi gerekirdi.
Eşimin saat 7 deki alarmına uyandım.
Bi an gece 3 4 sandım sonra dank etti.
Gidip hemen bebege baktım.
Bişey oldu sandım.
Ama uyuyordu.
Biz 8 saat aralıksız uyumuşuz
Hemen alip emzirdim. Uyandırmış oldum yani.
Biraksam daha da uyurdu belki bilmiyorum.
Ama ben hala şok
Ciddi vicdan azabı da duyuyorum. Acaba uyandı mikirdadı duymadım mı? Belki de baktı meme yok geri uyudu falan gibisindenah bu analık.
Ben artik her ihtimale karsi aksam bi vakte alarm kurcam sanırım.
Öncelikle sakin ol ve o fikirleri kafanda bir kenara atİki bebek arasında kaç yaş olmalı sizce? En ideali yani?
+1Öncelikle sakin ol ve o fikirleri kafanda bir kenara at
6 ay oda ayırmak da bana gore degıl . Kendıne gelene kadar yatar benınkısıAaa hiç tanımıyorum ben konuyu google yaparken buldum
2 yıl aynı yatak çok fazla
En fazla 6 ay bence
Annelik biraz da iç güdü değil midir?
Gerçekten ben onunla yatarken daha mutluyum ya
O da öyle.
Bir de normalde yatağında yatıyor
Ama gece emerken falan uykusu açılırsa istiyor beni yanında
Demek ki güvende hissetmiyor
Nasıl bırakayım ki
Zaten uyumuyor
Yazı çok uzun geldi okuyamadımama olay yanında yatırmaksa ben yanıma alıyorum.
Gece uykusuna 9-10 gibi geçiyor. Kendi yatağında yatıyor. 3-5 arası uyanıyor. Sütünü içtikten sonra bir enerji geliyor ki sorma. Yatağına yatırınca asla uyumuyor. Sonra gün içinde de çok huzursuz oluyor.
Ben de yanıma alıyorum, yanağını seviyorum, saçını okşuyorum, emziğini attıkça onu veriyorum derken 15 dakikada tekrar derin uykuya dalıyor.
Kim ne derse desinAlışırsa da alışsın. Minicik yavru. Şimdi ona işkence çektirmektense varsın ben zorlayayım ilerleyen zamanlarda.
Yanımdayken çok mutluyuzEşim de öyle istiyor.
Hep beraber yatıyoruz. Zaten kendisi 6.30 gibi işe gitmek için uyanıyor.
Biz olduğu kadar uyumaya devam ediyoruz
Herkesin doğrusu kendine. Sen içinden geleni yap en iyisini sen bilirsin
İlerleyen zamanı şimdiden düşünme. Bir atak yaşarız ki yanımızda değil hiçbir yerde uyutamayız. Şimdi tadını çıkar.
Ben de 7-8 aralığındaki emmede yanıma alıyorum. Emzirip uyutuyorum, yoksa uykusu açılıyor.
Bir tarafında yastık var. Bazen kolumun altında duruyor, bazen de az uzağında yatıyorum çok uykum varsa. Kol bacak uyuşuyor ama olsun. Son bir saati böyle geçiriyoruz.
Biz birlikte yatıyoruz. önceki çocuğumla da birlikte yatıyorduk. Bayağı uzun süre birlikte yattık
Zamanı gelince odasını ayırdım hiç problem çıkarmadan gayet de odasında uyumaya başladı.
şimdi Bununla birlikte yatıyorumhamile yastığı kullanıyorum, yatağa hamile yastığı koyuyorum ama son zamanlarda hamile yastığının bir tarafını açmaya basladım.
Yani kısacası koyun koyuna yatıyoruz
Dogdugundan bu yana uykusuz kalmadım hıc
Herkes beraber yatıyormus maşallahEe
E benim cadı yanımda yatiyor da uyumuyorişin aslı anne yanında yatıyor. Mizirdayinca yanıma alıyorum. Genelde uyuyunca anne yanına koyuyirum 1-2gibi sabah 8 de mizirdayinca yanıma alıyordum yine yanımda yatıyordu ya da 4-5 gibi yanıma aliyordum uyumaya devam ediyordu. Artık etmez oldu.
3 yaş benim için çok fazla6 ay oda ayırmak da bana gore degıl . Kendıne gelene kadar yatar benınkısı
Diş evresı tamamlanana kadar bısı bekleme bebegınden
Yabı rahat bi 3 yas
Zaman gostersın bunu bence3 yaş benim için çok fazla
Ben de sevmem öyle
Hadi max 1 olsun
Yok yani gerekirse yardım alırım valla sorun çıkartırrsaZaman gostersın bunu bencenasıl olsa buradayız
Odasını oyun odası yapmıstım, zamanı gelınce odayı ayırdım ve oyle heveslendı kı odasında yatmak ıcın
Hep orada kaldıhıc sorun yasamadım
Uykusuz kalımca mecbur gıdıyorlarYok yani gerekirse yardım alırım valla sorun çıkartırrsa
Çünkü çok büyük bir yaş
Ne özel hayat kalır ne birşey
Beni geç eşim asla istemez
O 1 yaşa bile hıkmık ediyor
Kız siz nasıl ayrı yatıyorsunuz biz hiç ayırmadık git desem gitmez
Vay babayınUykusuz kalımca mecbur gıdıyorlar
Benımkı göz maskesız, kulak tıpaçsız hayatta yatmaz mesela. Sese tahammulu sıfır
Haspam
Akşam uykusuna 9 gibi geçiyor uyutup bşucumdakş yatağa yatırıyorum sonra ben yatana kadar hep orada uyuyor 3 gibi olan seansta artık alıyorum yanıma, hem daha kısa sürede uykuya geçtiğini hemde daha uzun süre uyuduğumuz farkettim. Bazen 4 kişi bile olduğumuz oluyor yatakta ve o huzur hiç bir anda yakalayabileceğimiz bir şey değil koyun koyuna kokusuyla uyumaktan daha güzeli var mı?Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar?
Ya buna sevindim çünkü benimki de tam olarak aynısını yapıyor kendi yatağında yatıyor o uzun uyuduğu süre hatta bazen daha fazlaAkşam uykusuna 9 gibi geçiyor uyutup bşucumdakş yatağa yatırıyorum sonra ben yatana kadar hep orada uyuyor 3 gibi olan seansta artık alıyorum yanıma, hem daha kısa sürede uykuya geçtiğini hemde daha uzun süre uyuduğumuz farkettim. Bazen 4 kişi bile olduğumuz oluyor yatakta ve o huzur hiç bir anda yakalayabileceğimiz bir şey değil koyun koyuna kokusuyla uyumaktan daha güzeli var mı?
Benim bu evimde yatak odam küçük kızımı büyük beşiğe geçirirken odasına yani yan odama geçirmiştim 8 aylıkken, aynı sistemle ilerlemiştim gece dyanabildiğim noktaya kadar git gel yapıp sonrasına yanımda devam ediyordu, bunda da aynını yaparım ilk uykuya nerde geçtiği alışkanlıklar açısından önemli ama sonrası hep koyun koyuna
Yok canım sapkayi hiç sevmiyor takınca ağlıyor. Kafasını yukarı atıp çıkarmaya çalışıyor. Kulakları burnu elleri soğuk benimkinde ama bu konuda yapılacak bir şey yok. Önemli olan sırtı ve göğsünün sıcak olması diye biliyorum. Şapka taktirsa onla uyuturdum bu arada ama taktirmiyorCanım sen şapka ile mi uyutuyorsunuz ben onu soracaktım Bizimkinin kulakları soğuk oluyo şapka da sevmiyor ama gece ben de mi taksam acaba kafasının üşüdüğü anlamına gelir dimi bu
Aynen katılıyorum. Konuyu kadınların çalışmasına ve iş gücü piyasasına bağlaması saçmalık. Bu durum anne ve bebeğin ihtiyacına ve duygu dunyasina bağlı şekilleniyor. Bence çocuğun kendi alanı kendi odası olması önemli. Aslında bebegi su anda kendi yanımda tutmam tamamen bencillikten. Gece kalkıp onun odasına gitmek zor olacağından.Adem Güneş'in bir çok tezine katılmam. Bana göre saçmaladığı çok yer var. Ama buna kısmen katılıyorum. Bence annelik içgüdüseldir ve ona göre şekillenmelidir.
İlk 2 yıl aynı yatakta, ilk 4 yıl aynı odada dayatması da doğru değil.
6 yaşındaki oğlum gece odama gelince geri göndermiyorum beraber yatıyoruz. Şimdi bebek de var zaten. Sonra geri götürüyorum odasına.
Ama bu adam abartıyor. Kadınlar dışarıda çalışıp para kazanmasın diye uğraşır durur yıllardır
Ayağını sıcak başını serin tut demiş büyüklerYok canım sapkayi hiç sevmiyor takınca ağlıyor. Kafasını yukarı atıp çıkarmaya çalışıyor. Kulakları burnu elleri soğuk benimkinde ama bu konuda yapılacak bir şey yok. Önemli olan sırtı ve göğsünün sıcak olması diye biliyorum. Şapka taktirsa onla uyuturdum bu arada ama taktirmiyor
Kız senin kocanla benzesiyoruz. Bende göz bantsız yatamamUykusuz kalımca mecbur gıdıyorlar
Benımkı göz maskesız, kulak tıpaçsız hayatta yatmaz mesela. Sese tahammulu sıfır
Haspam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?