- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #98.121
Kız benim bebe en baştan beri öyle uyuyordu. Gündüz 5-6 saat gece 7-8 saat. Vallahi rahattım. Ama son zamanlarda sapıttı. Uyumaz oldu. Ne güzel işte uyu keyfini çıkar.Tamam tamam alarm kurmuyorum sakin olunama ne bilem hic uyanmadiysa helal olsun koca insan gibi 8 saat araliksiz uyudu resmen ben de gecen esime şöyle araliksiz bi uyusam diyordum. Bebem sagolsun bu sefer bana kıyak gecti sanrm
Yok o şekilde bizde de oluyor canımBenimki yatar bensiz tv izlerken uyur kalır falan ama ben onsuz uyuyamıyorum yageçen gece kabus gördüm uyandım baktım yanımda değil gittim kaldırıp yanıma getirdim
Seninkinin uykuya geçiş saati daha geç o zaman. Ama yine de ışık kapalı uyut aksam uykularını:)Karanlıkta erken saatte de uyuttum. En geç bir saat içinde kalkıyor ve uyumuyor.
Merak ettğm bakacam kimmiş bu Adem GüneşZaten çocuk sahibi olunca birkaç uzman ve uzmanımsıları farkediyorsun. Bir nevi algıda seçicilik yani
Okuduğun kişilerin isimlerine dikkat etmek önemli. Ona göre her tezlerinde acaban olur
Sosyal medya google bilgi çöplüğü. Çok bildiğini sanan çok kişi var.
Bebek şekillendiriyor zaten biraz anneyle ilişkiyi. Sürekli kural olmaz.
Koynumda uyutmak istersem uyuturum. Odasını ayırmak istersem o da normal.
İlk zamanlar sürekli temas etmek istemesi kadar normal bir şey yok zaten.
Ama Adem Güneş'in bebeği sadece anneye yüklemesi çağ dışı..
Vay babayınbenimki yanında ağlayan çocuğu duymuyor ondan zaar
Benimki gündüz o kdar uzun uyusa uyumaz tabiE uyumayinca ne yapcanbenim kızin öğlen 2 farklı uyuma saayi var. 13.30 da uyursa 17 gibi uyaniyor. 15.30 uyursa 19-20 gibi uyaniyor. Hatta bazen ben uyandiriyorum yeter diye.
Benim cocuk da 8 9 gibi uyumuyor yani gece uykusuna gecmiyor. 8 9 civari uyur uyanir 10 11 civari gece uykusuna gecer. Keske 8 9 da uyusa ama malesefBakıyorum da çoğumuz gece uykusuna 9-10 aralığında yatırıyor. Bizim yemek 8 gibi yeniyor. Çay vs oturma derken 9-10 arası uyuyor biraz yanımızda. Işık vs açık tabii o sıra. Gece uykusuna 23 bazen 23 30 gibi geçiyoruz. Uyuması 12 gibi oluyor.
Ben mi yanlış yapıyorum diye düşünmeye başladım. Uyku kalitesi etkileniyor mudur? Yada en kaliteli zaman dilimi bebek için nedir? @ekeblad araştırmışsındır sen
Anaa vallaha miKız benim bebe en baştan beri öyle uyuyordu. Gündüz 5-6 saat gece 7-8 saat. Vallahi rahattım. Ama son zamanlarda sapıttı. Uyumaz oldu. Ne güzel işte uyu keyfini çıkar.
Aynen katılıyorum. Konuyu kadınların çalışmasına ve iş gücü piyasasına bağlaması saçmalık. Bu durum anne ve bebeğin ihtiyacına ve duygu dunyasina bağlı şekilleniyor. Bence çocuğun kendi alanı kendi odası olması önemli. Aslında bebegi su anda kendi yanımda tutmam tamamen bencillikten. Gece kalkıp onun odasına gitmek zor olacağından.Oğlumu 6 aydan sonra hep kendi odasında yatırdım. Kendi kendine uyurdu. Sonra da arada gelip yanımıza yattığı oldu. Sabahları gelir yatardı. Bunlar normal sürecler. Adem Güneş in kitaplarını okudum. Tespitlerine haklısın ama.
Ya o kadar derin değil aslında da bebeğin 7/24 yanındayım zannediyor galiba ondan kalkmıyorBenimki de sabah kalkmış gece emdi mi diye soruyo
Yanında ceryan eden olaylardan bi haber.
Bu gece emdikten sonra dalamazsa dürtücem kalk uyut ben uyucam diye
Adem gunesın anneye olan tavrı
Benım de dıkkatımı cektı .
Ya o kadar derin değil aslında da bebeğin 7/24 yanındayım zannediyor galiba ondan kalkmıyorgeçen wcye gittim çocuk ağladı ha aldı alacak derken ben wcden çıktım anca aldı
Bence karısının hırsını cıkarıyorÖnceki hayatında İngiliz soylusu falan mıydı acaba?
Erkeğin kaprislisi de ne bilim
Yaa gercekten mi yani artk kiloyu cok ciddi takmiyorum. Ama takibi de birakmadim tabi. Bu ay 2 hafta kadar emmede sorun yasamistik yeni yeni düzelmisti. muhtemelen az kilo aldi bu ay simdi oyle 8 saat uyununca şok oldum vallahi. Hic beklemedigim bi durum. Uyandiginda gayet keyfi yerindeydi baya da emdi hatta. Öyle keyifli olunca biraz rahatladı içim. Emmeyince kilo kaybetmezse iyi. Ya da emmedi diye ne biliyim bi seker koması susuzluk sebebiyle komaya neyi girmezse sorun degil. O konuda pek bilgim de yok acikcasi. Insan bilmedgi seyden daha da tedirgin oluyor
Aynen öyle sürekli her sese kalkıyordum uykum da hafif zaten. Ben 6 aylıktan beri odasında yatırmıştım. Bana da çok zor oldu. En sonu da 2 yaşında aldım yanıma babayı postaladim.Ben de çalıştığım için yanımda yatırmak daha çok işime gelirdi. Uykum çok bölünmezdi.
14 aylıkken odasında yatırmaya başlayınca çocuk için çok bir şey farketmediğini anladım. Yine aynı sayıda uyuyup uyanıyordu. Ama ben daha sık gidip kontrol etmeye kalkardım. Bu açıdan yanımda yatırmak daha iyi oluyordu
Ya o kadar derin değil aslında da bebeğin 7/24 yanındayım zannediyor galiba ondan kalkmıyorgeçen wcye gittim çocuk ağladı ha aldı alacak derken ben wcden çıktım anca aldı
Kız ne koması deli bozuk
3 4 saat fazla uyudu diye 3 aylık bebek hemen kilo vermez.
Gıda kadar uyku da önemli. Bak biz az uyuyunca süt üretebiliyor muyuz?
Acıkınca zaten başka şeyle tatmin olmuyolar artık. O meme/mama buraya gelecek diye bas bas bağırıyolar
Ben çok takıyorum ayrı yatma olayınaYok o şekilde bizde de oluyor canım
Ben de bazen gürültüsünden kaçıyorum horluyor bazen
Ana genel olarak sürekliliğini diyorum aslında
5 te oturma odasına geçerdik oyundan sıkılınca tv açardım o saatte kukuli izlerdik artık her bölümü her şarkısını ezberlemiştimAynen öyle sürekli her sese kalkıyordum uykum da hafif zaten. Ben 6 aylıktan beri odasında yatırmıştım. Bana da çok zor oldu. En sonu da 2 yaşında aldım yanıma babayı postaladim.Daha rahat oldu. En azindan uyansa da yanımda oynuyordu kendi kendine bende uykuyla uyanıklık arası yatıyordum. Öbür türlü kalkıp başında oturucam. Sabahlara kadar oynardı karanlıkta. Her şeyi denedik uyutamadik. Kreşe gidiyordu orda da ön uyumuyordu. Uykusuz çocuktu ne bileyim. 3-4 yaşa kadar böyleydi. Sonradan uyumaya başladı. Ama uykusu gelse de uyumak istemiyirdu. Şimdi de öyle yatmak istemez ama yatar yatmaz bayılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?