Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bizim oralardada öyle doğum günü olunca altın para felan getirirler2,3 senedir felan olmaya başladı bunlar.

Kız çocukların ki zor öğreniliyor genelde etrafımda hep öyle oldu bende dahil

Olumlu veya olumsuz paylaşılan tüm tecrübeler mutluluklar ve üzüntüler hayatımızın birer parçası bence Kötü etkilenmemize neden olacak bir sürü iğrenç haberler, tv programları varken burada anneliğin en doğal gerekliliği olan kaygılarımız paylaşıldıkça içimiz rahatlar diye düşünüyorum. Mesela biri çıkıp diyor ay kesem küçük galiba büyür mü çok endişeliyim? Sonra diğer bir anne moral oluyor ona.. Annelik hep bir endişe hali.. Birbirimize ilaç olacağız o yüzden buradayız

Kizlar sizin de bazen hapsirinca 6 saniye falan süren çok şiddetli ağrı batmaniz oluyor mu az önce etimi kestiler sandım resmen hareket edemedim kasık kısmında
Hapşurunca karnın altında ağrı oluyor.Kontrolden önce çok oluyordu doktora gittim Hersey yolundaydı.Bir sorun olmaz inşallah Kalbini ferah tut.Hamilelikte soğuk ,Ağır kaldırmak.darbe düşme olmazsa Allah’ın izniyle bir şey olmaz .

Kızımı doğurdum.Dilim damağım kurumuş sabah 7 de serum almaya başladım ta akşam 18:34 oldu .Serum aldığım için bir damla su vermediler.Benim kız doğdu .Enteresan bir şekilde bakıyor .Şaşı gibiHafif kan gelmiş gözüne .Ne hissedeceğimi şaşırmıştım.Kızımı aldım kucağıma bir Yandan da su verin diyorum

Etkilenmekten kasıt şu aslında özellikle düşük yaşamış yada bebeğini daha ileri haftalarda kaybetmiş anne adayları dha kaygılı olabiliyorlar diye düşünüyorum ilk gebeligim istedigim zaman oldu çok normal ilerledi ve mutlu sonla bitti taki ikinci gebeligimi kaybedip tokat gbi suratıma çarpana kadar hamileyken neden kanama olurmus düşük neden yasanırmıs haberım yokken kendimi bu konuları eşelerken buldum hatta daha derinine gittim aslında yanlış birşey bu evet ama piskolojik olarak o dönemde bir sebep arıyorsun ve inanınki çok bilmektense bilmemek daha iyi bazı şeyleri kayıp sonrası heleki bu kayıp erken donemde olmus pesine yeni bir gebelk olusmussa anneler daha fazla didikliyor korkuyor aynı seyleri yasamaktan yada daha kotusunu yasamaktan .. bu topikte herkesi cok seviyor düşüncelerine saygı duyuyorum ama bazen bazı seylere bi dur demek gerek sanırım sadece burda sordugunuzda aldıgınız cevap sizi tatmin etmeyeceği gibi belkide o anda sizinle aynı seyi yasayan baska bir kisiyide aslında bir sorun olmamasına ragmen endişeye itecek yada misal kanamanız var kanaması olan bi baskası sıze dıyecekki normalmıs bu haftada doktorum olabılır dedı sızde rahtlayıp gitmeyeceksınız doktora ama belki sizinki tehlikeli ve onemli bi kanama ciddi durumlarda istemeden birbirmızı rahatlatmk ıcın ynlıs yonlendırebılırz yani bu topikte bu durum tehlikeli bir hal almaya basladı.. Misal usg her gittigimde paylastım ama artık cok paylasmayı dusunmuyorum burda cogumuzn hftsı hemen hemen aynı yeni anne adaylarıda var iki üç dört e hamile olanda ama kötü bir niyet barındırmaksızın tecrubesız yada tamamen iç güdüsel olarak kıyas bile oldgunu gördüm seninle günümüz aynı senin bebek bukdr benmki niye bukadar aa senin kesen gözükmüs benim neden gozukmedı aaa iste aynı haftadyz sen kalbini duydun ben niye duymadm yani hamilelik kafası cok farklı aslında hepimiz farkındayız her hamilelik kendine has ve ozeldir kişiden kişiye farklılık gostermesı normaldır ama içimize bir sekilde vesvese dusuyor . Bunlar benım fıkırlerım ve dedıgım gıbı herkese saygı duyuyor karısmıyorum kımseye ""aaa sende bunu sorma"" demedim bugune kadar elimden geldikce yanls yonlendırmeden cevap vermeye calıstım ama sonra burda insanların endıslerıne cevap verırken acaba bendede olurmu oldumu dıye dınlerken buldum kendımı ama anlık bı dusunce tabiki şizofren gbı gün boyunca kafama onu takmıyorum yinede bu olumsuzluk hosum gıtmedıgı için kendimi geri cektim bukadar :) veee neolursa olsun kişinin sordugu soru nekadar apsurt olursa olsun aşağılanarak tersleyerek cevap verilmesıne cook karsıyım rahatsız oluyorsan görmezden gel o an o soruyu soran kişinin ne yaşadığını bilmezsin çünkü

Cinisyet konusu konusulmus bide ayy kızlar erken haftalrda söylenen cinsiyetlere güvenim yok asla benim 18 haftaya kadar birkez erkek gbı ama kordonda olabilir dendi onun haricinde hep kız dedıler takı 18 haftada gidip oglum bacakrını ayırıp her ince ayrıntısını gostrene kadar ınanmamıstım alta usg ekliyorum çizme sebebim esime anlatrken oyle cizi vermisim yani yine bacaklar ayrılmıs vaziyette orayı net gorene kadar emin olmam ben :))

Eklentiler

• IMG20211220043844.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 90
Net görürse yin söyleyen varmış. Ama bana %li ni oran verirse bende inanmam kesin net görüyorum demesi lazım

Bence bu tamamen senin yaşadıkların ve psikolojik durumunla alakalı canım benim.. Kendini rahatlatmak için hamile yogası filan deneyebilirsin. Belki senin gibi okuduklarından dolayı aklına takılan kendi kendine kuran insanlar vardır. Ama bilinçli sağlıklı düşünebilen herkes burada konuşulanların bir hekim ağzından olmadığını bilir. Yani misal benim kanamam varsa buraya yazdığımda sadece birilerinin tecrübelerini görmüş olurum emin olmak için doktora giderim yani. Her zaman çok bilgi sahibi olmak paylaşmak iyidir bence. Ama vesveselerle de kalbini beynini doldurmamak gerekir. İyi düşün iyi olsun. Herşey başımıza gelebilir dediğin gibi.. Herşey biz insanlar için.. Kayıplarımız da başka birşeye vesile oluyordur belki biz bilemeyiz Allah bilir. Her korktuğunda suya dua oku onu iç canım. Buradaki endişeler çok normal inan. İnsan eşine söylese onu korkutuyor veya kv anneye söylese onlar bu sefer üstüne düşüyor.. Kiminle paylaşsın bir hamişi en çok bir hamiş anlar Bak ne güzel ultrason resmini paylaşmışsın onu paylaşmak kadar doğal korkularımız.. sağlıkla gelsin bebelerimiz ❤

Teşekkür ederim içiyorum bu hafta bulantı kusma başlayın ca iyice düşüş kaldım caydanda tiksindim balık gibi ne yapacağımı bilmiyorum
Sudan çok miden bulanıyorsa içine biraz limon sıkıp içmeyi dene. Derin bir nefes al, Burnunu kapat tek dikişte bitir. Suyu içtiğin sürece nefes alma. Yarım litrelik bardaklardan alabilirsin. Bu bardakları kullanırsan hem be kadar su içmiş olduğunu bilirsin hem de fazla su içmiş olursun.

Günde 2,5-3 litre su içersen bayağı rahatlarsın. İlk günden farkı görürsün zaten.

Son düzenleme:
Tesekkur ederim hoşbuldum.tablonun sonuna ekledim bilgileri.ama benim sat ile dum tarihi pek uyumlu degil.tüp bebek oldugu için belki de.şuan 7+3 dedi doktor.
Eğer 5. Gün embriyosu transferi olduysanız transferden sonraki 9. Gün, 3. Gün embriyosu transferi olduysanız 11. Gün tam 4 haftalık oluyorsunuz. Ona göre bir hesaplama yapabilirsiniz. Benim doktorum bana bu şekilde söylemişti.

Yok canım daha önce de başıma geldi çok şükür bebek iyiydi ama demek istediğim bebeğe bir şey olur mu değil benim gibi hapşırık sonrasi eti kesilir gibi canı yanan var mi merak ediyorum bi bende mi var bu acı, çok fena ya

Günaydınlar herkese gebelikte yogun hormon değişimleri bulantilar kusmaları bizi karamsarlığa itiyo azicik şeytanın vesveseleri ile de cosuyoruz da cosuyoruz dua edin arkadaşlarım Rabbıme emanet edin kafanız rahat etmiyorsa da iki haftada bi kontrole gidin bana iyi geliyo
Yeni aktiviteler bulun yapabilirseniz orgu yapin bu illa bebek le ilgili olacak diye bise yok yada benim gibi film izleyin dizi izleyin

Bana da oluyor karın kaslari ile alakalı o daha az önce yataktan kalkarken ters bi hareket yaptım geçti anlık olan biseydi merak etme senin ki de öyledir

Vallahi ben hamile olmasam da okumayı sevip içime umut doluyor diye çok hamilelik topiği gezdim ... ama bu topik kadar "negatif enerji karşıtı " görmedim..
Çoğu topikde özellikle ilk üç ay endişe hep olurdu çünkü riskli dönem ki şuan hepimiz bi ilk üç aydayiz.. isteyen cevap verir , etkilenen hiç görmemiş gibi başka şeyler konuşurdu geçerdi..
Sonraki 3 ay biraz daha rahat olurdu herkes, ama son 3 ay yine bir endişe olurdu , uykusuzluk , kasılma, nefes darlığı, bebek hareketinde azalma vb. Yani bunlar her insanda olan doğal süreçler bazısı abartı yaşar bazısı normal tepkilerle .. burada neden bu kadar " etkileniyoruz, ya da negatifsin " ciler var bu da bizim şansımıza galiba ama etkilenen görmezden gelsin isteyen de cevap versin gerçekten topiği asıl böyle kasvete bürüyorsunuz bence kimse doktor tavsiyesi gibi yazmıyor burada sadece amaç bi güzel söz ya da bi umut cümlesi inanın ihtiyacı oluyor insanın gözardı et butonuna basın hepimiz hamileyiz kimse kimseye laf etmesin isteyen istediği ile istediği şeyi konuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…