Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Günaydın hamişler Haftasonu yoktum. Herkes iyidir umarım. Çatlak yağı ve ya kremlerine başladınız mı. Biraz göbek belirginleşti benim. Gaz ve şişkinlik var. Kabızlık da. İ mom hapına başladım bulantım da başladı. Daha önce biri yazmıştı omega başladım bulantım başladı diye. Aynısı bana da oldu az kaldı direne direne kazanacağız

Ben de okudum onları, bu yüzden vazgeçtim
13. Haftamda 28 aralıkda gidicem bakalım doktora, hemde ikili test yaptırırım ayyy inşallah cinsiyetide söyler 1 hafta geçmez artık heyecandan
Benim de 28 Aralık ikili test.

Siz konuyu tam anlamamışsınız.

İlk olarak ben asla diğer topikler sıfır stres hepsi çok mutlu pollyanna minvailinde bir şey yazmadım.
Nereden bileyim diğer topikleri ben bir tek buraya giriyorum. Haziran topiğine bile bakmadım hiç. Belki benimki Haziran'da erken doğacak onu bile hesap etmem düşünün.

Benim 5 yıl önceki gebelik topiğimde bu kadar felaket tellalı yoktu dedim. Ve buna tek dikkat çeken de ben değilim.
Normal çıkılan kontrollerden bile doktor her şey normal dediği halde "acaba niye böyle görünüyor bir problem mi var" diyen, aşırı endişe ve kaygı bozukluğu olan bir kaç üyeyi ve onlara destek verenleri işaret ettim.
Size göre aşırı olmayabilir ama bana göre sağlam bir psikoloji değil yardım alınmalı dedim.. İnsan bebeğine neden böyle şeyler yakıştırır sürekli ben anlamıyorum. Siz anladıysanız iyi..

Burada tabi ki bir problem yaşanırsa soru sorulur. Mesela günlerdir deli gibi öksürüyorum. Dün uyku uyuyamadım. Şuraya çıkıp da ya bir şey olmuş mudur demedim. Üyeler ne bilsin?
Kalkıp biri de derse ya ben de çok öksürüyorum korkmaya başladım diye. Karşımızdakinin anksiyete problemi var mı nereden bilebiliriz?
Ama "ya öksürük kesecek bir tarifiniz var mı?" diye sormam gayet normal..

Zaten boşuna belirtiyoruz. Ben ve birkaç üye dikkat çekmemize rağmen yine durumlar aynı. O yüzden en iyisi görmezden gelmek

Kesinlikle katılıyorum bu topik sadece olumlu şeylerin güzel giden şeylerin konuşulacağı topik olsaydı başlığı da ona göre olurdu kaygılarımızı huzursuz olduğumuz aklımıza takılan konuları konuşalım birbirimizi motive edelim burda 2 nci 3 üncü kez anne olucak bayanlar olduğu gibi ilk gebeliği olan bayan arkadaşlarımızda var ve tecrübesizler. Daha önce kayıpları olup tekrar hamile kalıp korku dolu hamilelik geçiren arkadaşlarımızda var grupta kısıtlama yok isteyen istediğini sorabilir tabiki saygı ve sevgi çerçevesinde. Kırmadan kelimelerini dikkatli seçerek benim burda üzülüp tepki verdiğim tek nokta "bu grupta şöle böle" tarzı konuşmalar arkadaşım grupta hiç bir sorun yokki birkaç üyemiz çıkıyor oradan acaba nerden ne bulsamda birine laf atsam sorun çıkarsam moduna girmiş gibi eeee böle üyeler olduğu zaman tabiki topikte sorun çıkar. Tam tamına 1 yıl bir topikteydim o zamanlar bebeğim olsun diye bir amuda kalkmadığım kalmıştı ki onuda yaptımçok güzel arkadaşlıklar kurduk kimse kimseyi kırmadı hala daha hal hatır sorarız gerçi çoğu bebeğini kucağına aldı. Son kalan ben son çare tüp bebek tedavisinde kaldım yavruma elhamdülillah hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz hemen hemen birbirimizi anlayalım gerek yok böle şeylere

Bu yoruma şapka çıkartırım madam

Oluyor canım. Hatta ben hapsiracagim zaman hemen karnımı tutuyorum.

Selam hamişler. Çok gerekli bir konu..
Yüzümde sivilce çıktı bebekte de olur mu?

Şaka şaka

Ben baya hastayım. O yüzden her gün C vitamini alımına tekrar başlamak istiyorum. İlaç kullanamıyoruz bari bağışıklığı güçlü tutayım.
Günlük C vitamini miktarı maksimum ne olmalı?

Öyle günde 2 3 porsiyon meyve yiyecek kadar boş değilim. Midem almaz zaten. Efervesan tablet var 1000mg. Çok mudur bu?

Doktordan çıktım kizlar özele gittim ilk kez ve bu doktor ile devam etmeyi düşünüyorum bir süre muayene fiyatı hesaplı, çok şükür iyiyiz haftaya gel ikili tarama için dedi ama haftaya dr a rica edeceğim kani devlette vermek için çünkü cidden esim tek maaşla şu kriz döneminde evi gecindirme derdinde bi ikili tarama bile ozelde dünya para bence dr da kabul eder diye umuyorum yalniz bu hastanenin yeni doğan yoğun bakımı yokmuş o yüzden Allah izin verirde hamileliğim kucağıma almak ile sonlanirsa bu doktora devam etmez 6 aydan sonra başka dr a pahalı da olsa geçebilirim yeni doğan yoğun bakım önemli bence çünkü bakalım hayırlısı olsun hepimizin hakkinda

Benim doktorum onlardan günde 1 tane alabilirsin dedi. Bu arada yeşil biber de C vitamini deposuymus aklı da olsun.
Ayriyetten beni de sivilce bastı

Benim doktorum onlardan günde 1 tane alabilirsin dedi. Bu arada yeşil biber de C vitamini deposuymus aklı da olsun.
Ayriyetten beni de sivilce bastı

He iyi bari. Ben portakal, yeşil biber, kivi yerim de artık besinlerden pek faydalandığımızı da sanmıyorum
O yüzden takviye olarak dedim efervesan tablete başlayayım mı diye..

Kız yok yüzümde sivilce falan. Onu ben malum konudan topiğe katkı sağlamak için şeyettim
Hani ben gebeyim yaa hep kendimi dinliyorum gözlerim kapalı diye..

Bu arada ben sivilceye, uçuğa, ağız yarasına falan propolis sürüyorum. İltihap ilerlemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…