2022 tüp bebek serüveni 😇🤰🧿

Çok teşekkür ederim. Umarım sen de emeklerinin karşılığını alırsın. Ben de sağlıklı devam ettiğini görürüm keyifle bu hamileliği yaşarım. Çok bekledim Hepinizin payına bir çaba, başka bir terslik düştü ki buradayız. Ama sonu güzel olsun.

Daha yazmadıklarım var. Gonal-f tedavisinin bana uymaması. İki defa vitaminli bir yumurtam önden gittiği için tedavinin iptal olması. İki kere miyom, iki kere tüplerimin alınması için ameliyat olmam… Tedavinin bir aşamasında yumurtalıklarımdan birisinin neredeyse çalışmaz hala gelmesi.. biraz daha yazıp arabeske bağlamayayım her şey çok kötü değildi. Aklıma gelen, güzel olan kısımsa her zaman yumurta adedinden bağımsız mutlaka 5. Gün transfer etmeyi seçmeleri.. bazen tek embriyoyu taşıdılar ama mutlaka 5. Güne gitti ve transfer oldu.

Evet daha erken araştırılsa daha az yıpranırdık. Kendini tekrar tekrar inanırdırmak ve test günü “otur sıfır “ denmesi çok zorluyor. Böyle boşlukta, hiçlikte sallanan sarkaç gibi kalıyorsun. Ve sebebini bilmiyorsun. Geçen gün burada negatif alan bir arkadaşı görünce kendi yaşadıklarımı hatırladım ki zaten çok uzak bir zamanda olmadı bunlar. Ben de yazmak istedim.

Umarım sizler çok daha kısa bir yolun sonunda bebeğinizi kucağınıza alırsınız..

Merhaba.Öncelikle hayırlı olsun.Allah sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.Hangi merkez de tedavi gördünüz acaba

Teşekkür ederim
Ben yurtdışında yaşıyorum. Türkiye’de hiç tedavi olmadım. Hepsi yurt dışında tek merkezde oldu. Aynı doktor ve hatta ekip ile devam ettim. Sadece bağışıklık testleri başka bir yerde yapıldı.

Transfer masasından kalktıktan sonra hayat aynen devam ediyor. Tamam emek var çaba var ve doğal bir hamileliğe göre daha özenli olmak kaçınılmaz.. ama böyle şeyler pek etkilemiyor, özel bir durumun yoksa. Zaten öyle bir durum olduğunda da doktorlar kesin dille uyarıyor ve yatmanı sağlıyorlar. Hiç endişelenme ve keyfine bak bence

Hepimizin payına düşen yaşamamız gerekenler var işte burdaki herkesin yolunun uzunluğu yolundaki taşları farklı inşallah sonunda hepimizin gelmek istediği yer aynı Allah kimseye bu kadar uzun şeyler yaşatmasın çok zor ama rabbim dağına göre kar veriyor işte herkese

Çok teşekkür ederim cevabın için bir nebze de olsa içim rahatladı. Dikkat etmeye çalışıyorum ama abartıyor muyum diyorum. Allah çabalarımızın karşılığını verir inşallah

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
inş gebeliğiniz sağlıkla sıhhatle devam eder…
Biz sebepsiz olmadığına inanıyoruz ve irdelensin istiyoruz ama bazı doktorlar ya paragöz çıkıyor gereksiz tahlil işlem yapmak istiyor bazı doktorlar iyi oluyor ama kader deneyeceksiniz diyor ama irdelemiyor..
Bu yolun o kadar çok taşı çakılı var ki.. İnş topladıktan sonra sağlıkla ilerleyecektir…
Sizin azminize hayranım

Gerçekten çok güzel özetlemişsiniz..ama keşke anlamasaydınız da öyle fark etmeden falan hamile kalmış olsaydınız paragöz bir doktora denk gelmemek, sağlığımızı öncelikli kabul etmesi çok önemli. Başta bundan memnun oluyor insan. Ama bir süre sonra negatif sayısı arttıkça başka bir şeyler denensin istiyor insan. Her şey yolunda bir cevap olmuyor. Haliyle biz de her şey yolunda ise neden olmuyor diye sorguluyoruz. Kendimizi oradan oraya vuruyoruz.

Umarım hepimizin, basit çözümleri vardır ve bir mıknatıs gibi o çözümü kendimize çekeriz. Emeklerimiz karşılığını bulur..

Nasip
Herkesin imtahanı farklı..
Bizim kader yolculuğumuz tüp bebek üzerinden çizdi rotayı
Benimki sebepsiz değil..
Ama tutmaması şuan için sebepsiz duruyor..
Histeroskopi ve lenfosit aşısı sonrası gene tutmazsa era+pgt dediler..
Ama tüp bebekteki negatif almak gerçekten normal yoldan denemekten daha çok yıpratıcı..
Rabbim sabrını versin, sonrasında da denemek için güç kuvvet versin…

Amin insallah canim

Sizin sebep ne bilmiyorum ama histereskopi bazen cevap olabiliyor. Bana direk yapılmadı ama ameliyatlarım esnasında mutlaka bakıldı. Lenfosit aşısını çok bilmiyorum. Ama bağışıklıkla alakalı bir konu değil mi ? Umarım sizin için cevap buradadır ve çözüm olur. Ne zaman planlanıyor transfer ?

Lenfosit aşısında eşimden kan alınıp lenfositleri bana verilecek.. Onun bağışıklık hücreleribi de vücudum tanısın ve reddetmesin diye.. İşe yarar mı bilmem.. En azından denedik olmadı deriz
Lenfosit aşısı 3 dozluk bir tedavi.. 1.dozunu oldum.. mayıs ve haziranda diğer dozları alacağım. Son dozu aldığım ay histeroskopi yapılacak.. Ağustos başı transfer yapılacak..
Doktorum bu sefer doğal transfer deneyecek…
Hormon değerlerim çok iyi, transfer öncesi progestron da çok iyi yükseliyor..
İlaçlar ruh halimi etkilediği için doğal siklus deneyeceğiz..

Histeroskopi benim ısrarım ile oluyor..
6 doktor gezdim hepsi bu rahime histeroskopi gerekmez dedi.. Belki çizik atabiliriz dediler.. Ama ben detaylı bakılsın istiyorum çizik atılacaksa zaten atılır..
Bütün doktorlar da ilaçları değiştirmedi..
Sağlıklı tutunan embryo olana kadar aynı devam edeceksiniz dediler..
Ben çift embryo istemiyorum. 3.de de tek deneyeceğiz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…