2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ozel asinin son hatirlatma asisi bexsoro mu ne adı
Aaa biz yaptırdık mı acaba bakayım aşı takvimine.
Çorap bile almayan kayınvalideler var diyeceklerim bu kadar
Hepsi ayrı dert bacım kv kapatılsın bi süre ya da ne bilim yayın yasağı falan gelsin
Benimki de almaz ama almamasını tercih ederim ya
yani şimdi şımarıklık gibi olmasında benimki alıyor (gereksiz pahalı şeylerde bence ) ama verirken mesela bu elbise için özellikle dikte ederek “bayramda giydirirsin, bayramda giysin bunu,bayrama tam olur” gibi söylemlerden sonra soğudum elbiseden. O öyle söylüyor ama ben şöyle duyuyorum “sen gider saçma sapan bişey alırsın, millet içine çıkacak çocuk, Allahtan ben varımda torunum güzel bi kıyafet giyebilecek. Bayramda asilik yapma kesin bunu giydir” bence böyle dedi ama kelimeleri farklıydı

Benimki eşimin bebeklik butun hırkalarinı yüklen gel sen neymis anısi varmis giydirecekmisim. Bu ara tatilde de esimin erkek kardesinin kucukluk kiyafetlerini getirmez mi artik ay yeter dedim mustakbel gelin giydirsin onlari giydirir diyor ona da karsr verdi. Ayagina bi corap almisligi yok gel ha dogumda iki tam altin getirdi.

Hazır süt veriyor musunuz kızlar gece süt versem mi diye düşündüm de hanginden almak lazım
Bize doktor 18 aylığa kadar inek sütü yok dedi. Versem cam pastorize sütlerden veririm.
Kekin böreğin içinde oluyor gerçi süt. İsteyince yediklerimizde ama direkt içirmedim.

Siz naptıniz ne durumdasınız? Bizde de çoklu besin alerjisi var ben de doktor bulamadim. Katı diyet yapıyorum tam düzeldi gibi oluyor sonra yine hafif kan görüyorum. Moral kalmıyor bu şekilde

Hazır süt veriyor musunuz kızlar gece süt versem mi diye düşündüm de hanginden almak lazım
Açık süt alıyorum köy sütü kaynatıp veriyorum ben düzenli belli bir miktarı geçmemek şartıyla verecek ne varki gazozlar meyve suları sütten daha zararlıdır diye düşünğyorum

Biberonu neden kesiyorsun çok küçük değiller mi daha

Kizlar merhaba, dun ozel aşılarin en sonuncusu vardi.Muayenede kizimin 15 aylik kilo dusuk cikti 9.4 boy 77cm. Persentilde 25. Sizin persentil nasil cikmisti.
Bizde dün aşısı için gittik sağlık ocağına
Persentil 10 da doğdu en başlardaydı
Sonra düzeldi 80-90 lara çıkmıştı şimdi tekrar düşüyor gibi 50-75 lerde tam net persentilde değil arada sadece boyuna çok şaşırdık biranda uzamış

Merhaba arkadaşlar, erken yaşta harf öğretiminin ileri yaşta bir zararı var mı bilgisi olan yanıtlayabilir mi
Öğretmenler öğretmeyin diyorlardı aramızda vardır belki sınıf öğretmeni
Ben harf öğretirken bazen kolaylık oluyordu bazen keşke öğrenmeseydi düzeltemiyorum diyordum

Siz naptıniz ne durumdasınız? Bizde de çoklu besin alerjisi var ben de doktor bulamadim. Katı diyet yapıyorum tam düzeldi gibi oluyor sonra yine hafif kan görüyorum. Moral kalmıyor bu şekilde
Merhaba, teşekkürler öncelikle. Uzun zamandır iyiyiz. İnşallah siz com daha kisa surede atlatirsiniz ve bugünleriniz hemen geride kalir.

Biz süt açma basamagindayiz. Yazdıklarımı okuyunca tekrar bir ağladım, kızımın o hallerini unutmam mümkün değil. Çok zor zamanlardı ama geride kaldı. Alerjisi yüzde yüz geçmedi. Şu an ben süt/yogurt/yumurta sarısı tüketiyorum. Kızıma henüz başlamadık. O da beni emiyor. Bu süreçte bir şey olmazsa o da tüketmeye başlayacak.

Ben de katı diyet yaptim. Çünkü her şey kanlı kafaya neden oluyordu, yediğim içtiğim her seyi not ediyordum. Sonra alerji testi yaptırdık ve orada süt, kazein, yumurta sarısı ve beyazı direkt çıktı.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki hiç moralinizi bozmayın. Boyle demek kolay diyebilirsiniz ama doğru doktorla kısa sürede her şey yoluna giriyor. Tavsiyem bir doktorla yola devam edin.

Alintiladiginiz mesajdan beri biz bir alerji profuyla götürüyoruz tüm süreci. Arkadaşımızın tavsiyesi ile bulduk kendisini. Hem kızımın tüm ek gıda sürecini hem de benim diyet sürecimi yönetiyor. İstanbul'da iseniz çok iyi doktorlar var. Kendi doktorumu da gözüm kapalı öneririm. Biz özelde takipliyiz artık İstanbul'da yaşamadığımız için de online devam ediyoruz.

YA sevindim canim osman hocaya soru sormuslar persentil 90 da diye o da 2 yasindan once hicbir onemi yok uzar uzar iyi beslenir uzar kilo alir ama 2 yas sinrasi genetik ne derse o olur diye cevap verdi. Ben beslenmenin uzamaya etkisi oldugunu dusunuyorum

Iy
Kızlar neredesiniz anam, bana buranın bildirimini düşmemis ki hic, en son ne zaman girdim kim bilir. Ben de kimse konuşmuyor zannediyorum, Kirmizimartenicka haber etmese bir daha bulamazdım sizi

İyi misiniz analar
Iyiz sukur suan teli alma firsatim oldu bugun sabahtan kizimi alip 2 ogrencimle bildiri sunmaya gittik.ordan goz ameliyati olan arkadasimi aldim eve geldik. Ardindan kizimla markete gittik
Ardindan mutfaktan cikamadim ardindan kizi yıkadim banyo yaptirdim soylemini hic sevmiyorum bu arada. Ardindan burdayim

Kızlar neredesiniz anam, bana buranın bildirimini düşmemis ki hic, en son ne zaman girdim kim bilir. Ben de kimse konuşmuyor zannediyorum, Kirmizimartenicka haber etmese bir daha bulamazdım sizi

İyi misiniz analar
İyi diyelim iyyigkdjdksbsl olalım nasıl yazıldığını bile unutmuşum düşün artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…