- 1 Nisan 2014
- 4.594
- 7.067
- 358
- Konu Sahibi sunshine__
- #83.501
Evet ben buraya da yazıyordum ilk 7 ay çeşme gibi kustu osman gönülala sormuştum hatta burdan biri de o canlı yayındaydı soyadımız ifşalanmış olduO yüzden diyorum ya. Cocuk doydu mu zorlama. 2 kaşık fazla vereceğim diye tıka başa şişirince, refluden çok geçmiyor komple ne varsa cıkartıyorlar. Çocuk doyana kadar yesin. Yediği midesinde kalsın. Benim kız hala çok zayıf hiç yediremedim adam akıllı cocuğu. Yesin diye zorlardım pat çıkartırdı ne varsa. Yediğinin de faydasını görmüyorduk oyle olunca… bana da cocuk doktorumuz dedi ki senin çok yediğinde karnın agrısa, sen sürekli yemek yemek ister miydin ? İstemezdin değil mi ? Düşünki her fazla yemek yediğinde, bir besini her tükettiğinde midene agrılar giriyor, sancılar giriyor. Kusmadan rahatlayamıyorsun. Sen de çok yemek yemekten kaçardın. Bunu da öyle kabul et dedi. Peki kustuktan sonra hemen yemek yiyebilir misin ? Gene yiyemezsin. Bu cocuk da yiyemez. Asla farklı düşünme dedi. Doyana kadar ver. Fazlasına zorlama. Enazından yediği kadarın faydasını görsün. Yediği midesinde kalsın. Acıkınca tekrar yer dedi. Ben öyle de götürdüm. Mideyi tutsun, hemen çıkarmasın diye cok sıvı beslemekten kaçın. Daha koyu kıvamlı ver bir seylerini. İçeceklerden sonra da eline biraz ekmek tutuştur. Midesini bastırsın. Ne kadar sıvı, o kadar fazla kusma olur. Ben bir şeylerin yanında hala daha kaşıkla ayran vs veriyorum dolu dolu içecek onune sunmuyorum kusmasın diye. Gene pilav ayran yiyor misal. Ama ayranı bir bardak içmiyor da kaşıkla daha az miktarda içiyor. Çocuk isterse fazlasını gene veriyorum. Arkadan eline dediğim gibi ekmek, çubuk kraker falan tutuşturuyorum eline
Ben kiwinin aldım piyasadaki coğu koltuk makinesine göre daha kucuk, daha az yer kaplıyor ve daha ucuz. Ama benim işimi gayet güzel görüyor. Yatak, koltuk, halı, oto koltuğu, bebek arabası, yün yorgan hepsini yıkadım onunla. Benden alıp kaç kişi de halı, koltuk falan kullanmıştır yani herkes de çok memnun kaldı
Emiyorsa hiç ona girişme o zaman kuzum. Belki onun yenidoğan reflusudur birkaç aya da geçebilir coğu bebeğin erken dönemlerde gecer. Ona da sık sık, az az verebilirsin. Reflu yatağı kullanabilirsin. Emzirmeden sonra ilk yarım saat falan hoplatma zıplatma falan olmasın. Onlara dikkat edebilirsin. Ama onun kusması büyüğüne göre daha fazla olur malesef ki. Reflu ilacı da var. Bizde fayda etmemişti ama kimisinde ediyor. Onu verdiler mi bebişlere ?

O bana fazla beslenmeden dedi bende suçu sütümde buldum ama halen devam eden bir kusma mevcut en ufak şey tetikliyor ikisinede ilaç yazmadı biraz daha büyüyünce düzeleceğini söyledi ikiside böyle olunca babalarıda bebekken çok kusuyormuş onuda söyleyince “genetik reflü” tanısı koydu,
Şimdi kusan kişi sayısı 2 ye yükselince bende de sabır kalmaz oldu

Şimdi dediğin gibi kendim çözüm arayışına girdim öksürüğü kesilsin diye buhar veriyoruz aslında öksürük yok gibi bişey tek öksürmede bile kusabiliyor
Çok yedirmek yok hemen öğürüyor ama kendide yemeyi seviyor
Tadını sevmediyse vermiyorum
Bide taneli şeyler çok veremez oldum pat hepsi geri çıkıyor