2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Benim de kızımın elinde simian çizgisi var böyle bir çizginin varlığını instagramda tesadüfen görüp bakmakla şok geçirmiştim gözleri çekikti hemen kendi elime baktım 35 yaşında bu zamana kadar bilmediğim bi şekilde kendi elimde ve babasının elinde olduğunu farkettim hemen koşa koşa doktora götürdüm tesadüfen doktorumuzda da varmış ama internette neler yazıyor az kalsın felç geçiriyordum doktorumuz rahatlatmıştı beni internettede sakın bakma

Benim de kızımın elinde simian çizgisi var böyle bir çizginin varlığını instagramda tesadüfen görüp bakmakla şok geçirmiştim gözleri çekikti hemen kendi elime baktım 35 yaşında bu zamana kadar bilmediğim bi şekilde kendi elimde ve babasının elinde olduğunu farkettim hemen koşa koşa doktora götürdüm tesadüfen doktorumuzda da varmış ama internette neler yazıyor az kalsın felç geçiriyordum doktorumuz rahatlatmıştı beni internettede sakın bakma
O çizgi ne demek oluyırmuş varsa kesin rahatsız olacak diye bişey yok ozmaan

O çizgi ne demek oluyırmuş varsa kesin rahatsız olacak diye bişey yok ozmaan
Sendromik bir çizgi olduğu söyleniyor ama tabikide olması rahatsız olucağı anlamına gelmiyor normal bireylerde de görülebiliyor babası doktoru ve bende olduğu gibi ben çocuğum 15 günlükken farketmiştim şuan 1,5 yaşında çok şükür bir sıkıntımız yok

Nasılsınız hanımlar sizleri özlüyorum ♥️
İyiyiz canım sen nasılsın? Nasıl gidiyor bebişler nasıl? Bizim kızın beli pişik olmuş havalar sıcak. O kadar sıcak ki dün klimadan buz fırladı 🤣🤣🤣 şok olduk hemen Klimacıyı aradık bu havada çok normal dedi 😞 kızlar bu isilik için ne yapıyorsunuz bezin geldiği yerler isilik oluyor. Acaba şu yıkanabilir bezlerden alsam çözüm olur mu var mı aranızda kullanan

Selam kızlar. Benim kızım hatırlarsınız belki hep çok minik ilerliyordu kiloda ve boyda. Hala öyle. 8.5 kilo, 75 cm. Oturma, emekleme gibi seylerde hep gecikmişti. Şimdi de yürümede gecikiyor. 2 hafta sonra 19 aylık olacak. Hala yürümüyor. Bu arada da biz çocuk nörolojiye gittik. İlk götürdüğümüz doktor baktığı gibi kafası küçük duruyor, mikrosefaliye benziyor bir mr cekelim dedi. O da genel anesteziyle yapılıyormuş bebeklerde. Duyunca ben gunlerce şiddetli baş ağrıları cektim stresten. Takipli olduğu çocuk doktoruna gittim peşine. Mikrosefali nihayetinde daha hamilelikte bile belli olan bir şey. 18 aya kadar her ay sağlıklı çocuğa çocuk doktorunda takip yaptırdım. Doktoruna kızdım götürdük mikrosefaliden süphelendiler mr istediler. Böyle bir şüphe varsa, her ay gelen takipli bebekte siz nasıl anlamazsınız/ yönlendirmezsiniz diye. Çok da üzüldüm, ağladım olabilir mi acaba diye… çocuk doktoru da duyunca cıldırdı. İmkanı yok dedi. Çocuk kafa çapında 30 persentilden gidiyor. Boy ve kiloda en dusuk persentilden giden bir bebek zaten. Kafası ortalamaya göre evet kücük, ama cocukta genel bir minyonluk var. Mikrosefali olamaz. Zaten kafası 3 persentilin altına düşmesi lazım mikrosefali tanımı için. Asla böyle bir durum yok dedi. Başka bir doktora yönlendirdi ve onda da randevu yok. Ben alacağım randevusunu dedi. Doktor izindeymiş, haber bekliyoruz. Mr a da müsade etmedi. Mikrosefali süphesiyle asla anestezi alıp mr çekilmesine gerek yok. Sakın yok yere yaptırma dedi. Biraz rahatladım gene… bu aralıkta da ben çocuğu fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdüm. Süreci anlattım dedim böyleyken böyle. Ben sizden de görüş istiyorum. Çocuk fizik tedavilik mi, nörolojik mi, bekleme sürecini yapabileceğim bir şey varsa yapalım dedim. 1 saat kadar değerlendirdiler. 2 fizyoterapist, 1 psikolog. Bu cocuğun hiçbir seyi yok. Tedbirli bir çocuk o yüzden gecikmeler yaşıyor ama bu çocuk kesinlikle yürür dediler. 1-2 aya yürümezse getir , şu an en iyisi deniz, kum dediler. Öyle de yapıyoruz. Ama hâlâ yürümüyoruz. Çok stres yapıyorum bir sıkıntı mı var acaba diye. Ben mi görmüyorum, konduramıyorum diye düşünüyorum. Çok stresli bir süreçten geçiyorum. Dua edin bana
Canım sıkma canını sen elinden geleni yapıyorsun ve fizyoterapistler psikologlar kendi takipli doktoru herhangi bir şey yok demişler içini ferah tutmaya çalış olabildiğince. Microsefali için uzun tetkikler gerekiyor. Ve belli olurdu çoktan. Yürümeyen bizimkilerle aynı ayda bir sürü çocukla tanıştım ben anneleri kaygılı ama benim kızla yürüyeli iki ay oldu ancak. Doktora götürdüğümüzde bazı çocuklar aşırı temkinli oluyorlar bu kötü bir şey değil demişti. Dua edeceğiz mutlaka sen olabildiğice içini ferah tutmaya çalış.

Canım sıkma canını sen elinden geleni yapıyorsun ve fizyoterapistler psikologlar kendi takipli doktoru herhangi bir şey yok demişler içini ferah tutmaya çalış olabildiğince. Microsefali için uzun tetkikler gerekiyor. Ve belli olurdu çoktan. Yürümeyen bizimkilerle aynı ayda bir sürü çocukla tanıştım ben anneleri kaygılı ama benim kızla yürüyeli iki ay oldu ancak. Doktora götürdüğümüzde bazı çocuklar aşırı temkinli oluyorlar bu kötü bir şey değil demişti. Dua edeceğiz mutlaka sen olabildiğice içini ferah tutmaya çalış.
19 aylık oldu kuzum ya. Yürümemesi gerçekten can sıkıcı… çok teşekkür ederim güzel cümlelerin için. Böyle şeyler duydukça inşallah yapısıdır diyorum ben de. Sağol tekrardan canım

İyiyiz canım sen nasılsın? Nasıl gidiyor bebişler nasıl? Bizim kızın beli pişik olmuş havalar sıcak. O kadar sıcak ki dün klimadan buz fırladı 🤣🤣🤣 şok olduk hemen Klimacıyı aradık bu havada çok normal dedi 😞 kızlar bu isilik için ne yapıyorsunuz bezin geldiği yerler isilik oluyor. Acaba şu yıkanabilir bezlerden alsam çözüm olur mu var mı aranızda kullanan
Kuzu kim demişti hatırlamıyorum da biri bezin lastiklerini sökmekten bahsetmişti burada. Ben pişik olunca öyle yapıyorum. Kenarlarındaki lastikleri söküyorum. Gene normal haline nazaran biraz da olsa hava alıyor

Kuzu kim demişti hatırlamıyorum da biri bezin lastiklerini sökmekten bahsetmişti burada. Ben pişik olunca öyle yapıyorum. Kenarlarındaki lastikleri söküyorum. Gene normal haline nazaran biraz da olsa hava alıyor
Kenardan değilde arkadan sırt bölümü olmuş. Katladım ama yine de olmuş. En son bugün hiç bağlamadan direk iç çamaşırının içine koydum o da kaymış bir de çiş temizledim koltuktan 😄😄😄

Kenardan değilde arkadan sırt bölümü olmuş. Katladım ama yine de olmuş. En son bugün hiç bağlamadan direk iç çamaşırının içine koydum o da kaymış bir de çiş temizledim koltuktan 😄😄😄
Yaa ahahah eziyet kıız yaz günü bir de kokar da yanii 😄 Allah yardımcın olsun bacım. Aklıma gelen başka bir şey yok malesef. Denenebilecekleri denemişsin. Koltukları batırana kadar 😄😄

Yaa ahahah eziyet kıız yaz günü bir de kokar da yanii 😄 Allah yardımcın olsun bacım. Aklıma gelen başka bir şey yok malesef. Denenebilecekleri denemişsin. Koltukları batırana kadar 😄😄
Rossman halı koltuk yıkama fırçası sağolasın hemen çıkartıyor ya ama yakındır alacağım bi halı koltuk yıkama makinası. Tavsiyelere açığım 🥰

Rossman halı koltuk yıkama fırçası sağolasın hemen çıkartıyor ya ama yakındır alacağım bi halı koltuk yıkama makinası. Tavsiyelere açığım 🥰
Rossman ın temizlik ürünlerinin neredeyse hepsi çok güzel. Ben de beğeniyorum. Bissell ya da kiwi kullanan var hep etrafımda. Ben de kiwi kullananlardanım. Herkes memnun. F/p ürünleri hepsi de iş görür

Rossman ın temizlik ürünlerinin neredeyse hepsi çok güzel. Ben de beğeniyorum. Bissell ya da kiwi kullanan var hep etrafımda. Ben de kiwi kullananlardanım. Herkes memnun. F/p ürünleri hepsi de iş görür
Bisselli duydum o da aklımda ama karcher da bi kafamı karıştırmıyor değil? Biraz ömürlük olsun istiyorum. Bi de çok çeşidi var o başlıklı bu başlıklı falan bakalım.

Bisselli duydum o da aklımda ama karcher da bi kafamı karıştırmıyor değil? Biraz ömürlük olsun istiyorum. Bi de çok çeşidi var o başlıklı bu başlıklı falan bakalım.
Ay evet haklısın gerçekten de. Karcher etrafımda doğrudan kullanıcı yok o yüzden bir şey diyemedim. İnsallah gönlüne göre bir şey bulursun kuzum

Her sabah ne hazırlasam bebek için kahvaltı diye düşünüyorum 😞 kendim olsa kahvaltı yapmam az peynir az karpuz öğlene doğru yer bitirirdim. Bebeklere kahvaltı ne hazırlıyorsunuz

Her sabah ne hazırlasam bebek için kahvaltı diye düşünüyorum 😞 kendim olsa kahvaltı yapmam az peynir az karpuz öğlene doğru yer bitirirdim. Bebeklere kahvaltı ne hazırlıyorsunuz
Ona da az peynir az karpuz yedir 😁 ben hiç değişik bişey yapmıyorum, sofrada ne varsa ondan yer. Genelde de yemiyor zaten.

Back
X