Selam kızlar. Benim kızım hatırlarsınız belki hep çok minik ilerliyordu kiloda ve boyda. Hala öyle. 8.5 kilo, 75 cm. Oturma, emekleme gibi seylerde hep gecikmişti. Şimdi de yürümede gecikiyor. 2 hafta sonra 19 aylık olacak. Hala yürümüyor. Bu arada da biz çocuk nörolojiye gittik. İlk götürdüğümüz doktor baktığı gibi kafası küçük duruyor, mikrosefaliye benziyor bir mr cekelim dedi. O da genel anesteziyle yapılıyormuş bebeklerde. Duyunca ben gunlerce şiddetli baş ağrıları cektim stresten. Takipli olduğu çocuk doktoruna gittim peşine. Mikrosefali nihayetinde daha hamilelikte bile belli olan bir şey. 18 aya kadar her ay sağlıklı çocuğa çocuk doktorunda takip yaptırdım. Doktoruna kızdım götürdük mikrosefaliden süphelendiler mr istediler. Böyle bir şüphe varsa, her ay gelen takipli bebekte siz nasıl anlamazsınız/ yönlendirmezsiniz diye. Çok da üzüldüm, ağladım olabilir mi acaba diye… çocuk doktoru da duyunca cıldırdı. İmkanı yok dedi. Çocuk kafa çapında 30 persentilden gidiyor. Boy ve kiloda en dusuk persentilden giden bir bebek zaten. Kafası ortalamaya göre evet kücük, ama cocukta genel bir minyonluk var. Mikrosefali olamaz. Zaten kafası 3 persentilin altına düşmesi lazım mikrosefali tanımı için. Asla böyle bir durum yok dedi. Başka bir doktora yönlendirdi ve onda da randevu yok. Ben alacağım randevusunu dedi. Doktor izindeymiş, haber bekliyoruz. Mr a da müsade etmedi. Mikrosefali süphesiyle asla anestezi alıp mr çekilmesine gerek yok. Sakın yok yere yaptırma dedi. Biraz rahatladım gene… bu aralıkta da ben çocuğu fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdüm. Süreci anlattım dedim böyleyken böyle. Ben sizden de görüş istiyorum. Çocuk fizik tedavilik mi, nörolojik mi, bekleme sürecini yapabileceğim bir şey varsa yapalım dedim. 1 saat kadar değerlendirdiler. 2 fizyoterapist, 1 psikolog. Bu cocuğun hiçbir seyi yok. Tedbirli bir çocuk o yüzden gecikmeler yaşıyor ama bu çocuk kesinlikle yürür dediler. 1-2 aya yürümezse getir , şu an en iyisi deniz, kum dediler. Öyle de yapıyoruz. Ama hâlâ yürümüyoruz. Çok stres yapıyorum bir sıkıntı mı var acaba diye. Ben mi görmüyorum, konduramıyorum diye düşünüyorum. Çok stresli bir süreçten geçiyorum. Dua edin bana