2023 Ekim Ayı Burç Yorumları

ekimm (6).jpg


2023 EKİM YÜKSELEN KOÇ:

Ekim ayında Koç burçları, sadece işte değil kişisel yaşamda da yaratıcı olacaktır. Bu yeteneğinizin tüm avantajlarından yararlanın ve büyük değişiklikler yapmaktan korkmayın. Özellikle dış görünüşünüzde uzun zamandır planladığınız yenilenmeye başlayın, giyim tarzınızı da artık değiştirin. Ayrıca iş yerinde de özgün fikirleriniz sayesinde ilgi odağı olacaksınız. Açık zihniniz, kalbinizi dinlemenize yardımcı olacak ve sonunda duygularınız netleşecektir. İşleri kendi hissettiğiniz şekilde yapmaya çalışın ve başkalarının istediklerini takip etmeyin. Koç burcu için, Ekim ayı aşk ayı olacak. İlişkisi olanlar için, bu ilişkiyi yeni bir seviyeye taşımanın tam zamanı. Merkür’ün sayesinde ilişkileri derinlemesine analiz etmeniz ve hayattan gerçekte ne istediğinizi düşünmeniz kolaylaşacaktır. Böylece harekete geçmeniz size iyi gelecektir. Ancak isteklerinizi ve fikirlerinizi başkalarına dayatma eğiliminde olmayın. Doğrudan çatışmanın olamayacağı durumları tercih edip, uzlaşmacı yaklaşmanız lehinize olacaktır.

Önemli Tarihler:
8'inde, güç oyunlarına dikkat edin; karışmayın. 13'ünde, geçmişteki faaliyetler mevcut temettüleri ödeyebilir. Eğer 28'inde bir şeyler satın alırsanız, muhtemelen değerinden fazla ödeme yaparsınız. Bütçeye dikkat.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 7. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; karar verme konusunda hızlı olmanızı sağlayacaktır. Ancak diğer taraftan kafanız karışabilir. Bir adım ileri atıp iki adım geri gitmek gibi bir hissiyata düşebilirsiniz. Aynı sebepten dolayı kişisel yaşamınızda sorunlarla karşılaşabileceğiniz bazı olasılıklar var. Huzuru bulmak için aklı başında ve ayakları yere sağlam basan mantıklı tutumlar sergilemeniz gerekiyor. Ayrıca yeni ortaklıklı işler / var olan işlerde ortak değişimi ve ya evlilik yahut her ikisi de, gündeminizde olacaktır.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 2-8 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; gelir-gider ve bütçe konularında dikkatli olmanız konusunda sizi uyarıyor. Kaynaklarınızı etkin ve akılcı yönetebilirseniz; borçlarınızı ödeyebilir ve hatta güzel bir yatırım yapabilirsiniz. Birçok koç burcunun, maddi anlamda şansının düzeleceği, umulmadık gelirler elde edeceğine işaret eden bir tutulma. Tüm bunların dışında kaos karşısında, sakin, narin ve şefkatli bir tutum sergilemek zorunda olduğunuzu unutmayın. Bu davranış şekli sizin önünüzü açacak ve ilerlemenize vesile olacaktır.


2023 EKİM YÜKSELEN BOĞA:


Ekim ayında Boğa burçlarının iletişimi kuvvetleniyor. Yeni arkadaşlıklar ve yeni aşk ilişkileri için harika bir ay olacak. Bu dönemde oldukça karizma ve insanların gözdesi olacaksınız. İletişim sizin güçlü noktanız olacak ve bazı arkadaşlarınızla daha derin bir bağ kuracağınız için empatiyi kesinlikle kaçırmayacaksınız. Ancak temkinli davranın. Çünkü etrafınızda, kişisel hayatınızdaki başarınızı kıskanan ve sizi engellemeye çalışacak birileri olduğunu unutmayın. Ekim ayında Boğa burcu nihayet yeniden ayağa kalkacak. Venüs'ün Terazi burcundaki etkisi, özellikle kadınlara büyülü bir çekicilik verecektir. Ve elbette siz de bu güzellik ve bolluğun tadını hakkıyla çıkaracaksınız. Ancak güzellik aynı zamanda haset ve kıskançlık gibi olumsuzlukları da beraberinde getirebilir. Eğer sezginiz sizi herhangi bir tehlikeye karşı uyarıyorsa, bu içgüdüyü takip edin ve bu durumları çözün.

Önemli Tarihler:

10'unda, arkadaşlar ve aile arasında anlaşmazlıklar olabilir. 22'sinde, çok fazla eğlenebilirsiniz ve siz de son derece şanslısınız. 31'inde, beklenmedik bir fırsat önünüze çıkabilir.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 6. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; size çok şey sunacak. Ancak bununla birlikte bazı ruh hali değişimleri de olabilir. Bu nedenle bir gerçeği unutmayın; etkiler ne kadar iyi olursa olsun, sizden sakin olmanızı isteyecektir. Sizi sinirlendirebilecek durumlardan uzak durun. Ayrıca, özellikle profesyonel yaşamınızda, iyi işlere ve amellere devam ettiğinizden emin olun. Hizmet verdiğiniz ve aldığınız sektörler, iş yaşamınızda ve çalışma alanınızda değişiklikler gündeme gelecektir.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 1-7 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; pek de hayırlı haberler getirmeyecek. Başarıya giden yolunuz engellenebilir ve ideal iş sektörünü seçmek oldukça zorlayıcı olabilir. Mevcut alanınızda coşkuyla çalışmaya çalışırken zorluklarla karşılaşacaksınız. İş, çalışma hayatınız veya statünüzdeki değişiklik zorunlu hale gelebilir. Ortaklık, partner ve eş konularında da yollarınızı ayırabilirsiniz.



2023 EKİM YÜKSELEN İKİZLER:


Ekim ayında İkizler, planlama ve önemli kararlara odaklanacak. Hedeflerinizi belirlemenin ve bunları nasıl gerçekleştireceğinizi planlamanın en iyi zamanıdır. Öncelikleriniz konusunda net olacaksınız. Sabır güçlü noktanız olacak ve bu sayede hedeflerinize gerçekten ulaşmanız çocuk oyuncağı olacak. Aynı zamanda kişisel gelişime de açık olacağınız için bu konuyla ilgili kitaplar okumak iyi bir seçim olacaktır. Her ne kadar her konuda net görünseniz ve hiçbir şey sizi rahatsız etmiyor olsa da bu dönemde hafif depresyon halleri de yaşayabilirsiniz, o yüzden dikkatli olun. Bu sonbahar ayı İkizler burcunun hayatına bir yaratıcılık ve cesaret dalgası getirecek. Uzun zamandır kafanızda olan planları gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, örneğin evin onarımına acele etmek için iyi bir zaman. Ya da yaşadığınız yeri, mahallenizi sevmiyor farklı bir yere taşınmayı istiyorsanız, harekete geçmeniz mümkün. Ayrıca Uranüs'ün olumsuz etkilerine kapılıp, fazla düşünmeden ve inatla hareket etmeniz de mümkün. Bu sebeple, fikirlerinizi harfi harfine düşünmüş olsanız bile, birinden tavsiye almak her zaman iyi bir fikirdir.

Önemli Tarihler:

2'sinde, başınızın belaya girmemesine dikkat edin; eğer başınız belaya girerse, 3'ünde düzeltebilirsiniz. 28'inde veya 29'unda her konuda aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 5. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; olumsuzdan ziyade olumlu olacaktır. Finansal olarak başarılı olacaksınız. Ancak kişisel yaşamınızda sorunlarla karşılaşabileceğiniz ihtimaller de söz konusu. Partnerinizin etrafındaki eylemlerinizi aşırı analiz etmemeli ve 2023 tutulması döneminde işlerinizi gizli tutmamalısınız. Ayrıca sağlığınızı da kontrol etmeye devam edin, çünkü ufak rahatsızlıklarınız gündeme gelebilir.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 12-6 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; yaratıcı becerilerinizi geliştirecek. Sonuç olarak, profesyonel anlamda zaman size yardımcı olacak ve geleceğinizi şekillendirmeye iterek, hayatınıza yeni bir yön verecek. Bununla birlikte, kendinizi daha azimli ve adanmış olarak görebileceksiniz ve gelişmelerinizden dolayı oldukça takdir kazanacaksınız.




2023 EKİM YÜKSELEN YENGEÇ:


Ekim ayında Yengeç burçları saklandıkları kabuklarından çıkarak, keyifli ruh halleri sayesinde çevresinde ön planda olacak. İletişimsel becerileriniz yüksek olacak. Genellikle yeni insanlarla tanışmaktan kaçınsanız da, bu süre zarfında insanlarla arkadaşlıktan keyif alacaksınız ve herkesle kolayca anlaşabileceksiniz. Bu yeteneğinizi iş görüşmelerinde veya yetkililerle iletişiminizde de kullanabilirsiniz. Olaylara karşı çok hızlı tepkiler vererek, aksiyon alacaksınız. Gerekli tüm argümanlara sahip olmanız, sadece iş arkadaşlarınızın gözlerini kamaştırmayacak, aynı zamanda neredeyse herkesin elinizden ekmek yemesini sağlayacak. Bu dönemde konuşmaları her zaman anlamlı olan aydınlar olacaksınız. Dolayısıyla yeni bağlantılar kurmak sizin için sorun olmayacak ve yurt dışı iş gezileri için aranan kişi olacaksınız. Ancak bu dönemde kas problemlerine yatkın olmanız sebebiyle fiziksel egzersiz yaparken çok dikkatli olmanız şart. Sağlık söz konusu olduğunda, baldırlarınızda kramplar yaşayabilirsiniz ve bunu magnezyum ve diğer önemli vitaminleri tüketerek önlemeye çalışmalısınız. Ekim ayı başlarında eklemleriniz oldukça hassas olacak ve kolayca incinebileceksiniz.

Önemli Tarihler:

Ayın 9'u, gündüzleri özellikle keyiflidir, ancak akşamları beklenmedik şeyler sizi üzebilir. 20'sinde, arkadaşlarınızla iyi vakit geçirebilirsiniz. Seyahat 24'ünde sizi çağırıyor.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 4. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; fiziksel, ruhsal ve zihinsel bakımınıza odaklanmanız konusunda sizi uyarıyor. Önce kendinize odaklanmalı, ilgilenmeli ve bakmalısınız. Sonrasında başkalarına destek vermelisiniz. Kendiniz için çabalamanız gereken bir dönem olacak. Uzun vadede bağımsız olmak için bu gerekli. Ayrıca ev, yuva gayrimenkul ve toprak konuları ön plana çıkabilir, alım-satım, taşınma konuları ile uğraşabilirsiniz.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 11-5 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; konfor alanınızı, çocuklarınızı, memnuniyetinizi ve kişisel mülkünüzü (varsa arabanızı) etkileyecek. Bazı Yengeçler bir kopukluk hissi, duygu eksikliği, umutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşayabilir, bu yüzden kendilerini etraflarındaki şeylerden izole edebilirler. Ancak diğer yandan sosyal konumunuz aynı kalacaktır.




2023 EKİM YÜKSELEN ASLAN:


Ekim ayında Aslan burçları için sevgi ve iyi ilişkilerle dolu bir ay olacak. İyi bir ruh hali, kahkaha ve harika fikirlerle dolup taşacaksınız. Yakınlığınız ve samimiyetiniz sayesinde başkalarının dikkatini çekeceksiniz. Romantik benliğiniz uyanacak. Kesinlikle ilham eksikliği yaşamayacağınız için partnerinize bir sürpriz hazırlamalısınız. Uzun bir aradan sonra ikiniz de yalnız kalmayı hak ediyorsunuz, ancak sürpriz için doğru anı bulmaya dikkat edin. Kötü seçilmiş bir an tartışmaya yol açabilir. Partneriniz yoksa bu dönemdeki davranışlarınız yön belirleyici olacaktır. Sezgileriniz ve duygularınızla hareket edin. Bu sonbahar ayı aynı zamanda ruhsal algınızı da uyandıracak. Bu nedenle, yeni bilgiler edinin veya hayatın birçok alanında size yardımcı olacak meditasyon tekniklerini de öğrenebileceğiniz tematik bir seminere katılın. Örneğin iş başında eğitim veya yabancı dil kursu için kullanabileceğiniz kendi kendine eğitim için mükemmel bir zaman olacaktır. Arkadaşlık havasında değilseniz kişisel gelişim kitapları okumak harika bir seçenek olabilir.

Önemli Tarihler:
20'sinde, iletişim sizin için güçlü. 21'inde, başkalarının sizi manipüle etmesine izin vermeyin. 24'ünde, geçmiş işlerden para size gelebilir.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 3. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; iletişimlerinizde yüksek verim getirecek. Çevrenizdeki insanlara değer vereceksiniz ve bazı insanlar hakkındaki yanlış varsayımlarınızın farkına varıp, ilişkilerinizi ve yanlış anlaşılmalarınızı düzelteceksiniz. Çiftler, aralarında yanlış anlaşılmalar olabileceğinden bazı aksi sonuçlarla karşılaşabilirler. Aşırı düşünmek hayatınızda sizi alışılmadık bir şekilde rahatsız edeceğinden, ruh hali değişimleri hayatınızı da etkileyebilir. Aynı şey sağlığınızı ve refahınızı da etkileyebilir. Bu nedenle herhangi bir hastalık belirtisine dikkat edin.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 10-4 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; her konuya farklı bir bakış açısı ve yaklaşım sergilemeniz konusunda sizi uyarıyor. Bu tutumu sergilediğiniz takdirde, bu özellikten önemli ölçüde yararlanacak ve hayatınızın hemen hemen her alanında iyi performans gösterebileceksiniz. Kadersel bitişler yaşamanız olası ve bırakmanız gereken artık size hizmet etmeyen tüm duygulardan arınmanız da zorunlu. Hayatınızda yeni bir dönem başlayacak ve bu yeni sahnede kimlere ne alanda rol vereceğinize dikkat edin.




2023 EKİM YÜKSELEN BAŞAK:
Ekim ayında Başaklar yalnızlığın ve huzurun özlemini duyacaktır. Bu ay esas olarak kendinize odaklanacaksınız. Kapatılması gereken birçok çözülmemiş sorunuz var ve bu dönem bunun için mükemmel olacak. Ayrıca alternatif yönlere de eğilimli olacaksınız, bu nedenle ters yöne gitmekten ve yeni şeyler öğreneceğiniz bir seminere katılmaktan korkmayın. Doğayla uyum sizin için çok önemli olacak o yüzden evde kalmayın. Bu ay aynı zamanda doğayla temas kurmak, bahçecilik yapmak veya mantar ve bitki toplamak için de ideal bir zamandır. Dışarıda yalnız geçireceğiniz zaman, iç dengenizi bulmanıza yardımcı olabilir. Dinlenme ve doğada vakit geçirme sayesinde hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınıza kavuşacaksınız. Başkalarının fikirlerine fazla önem vermemek ve kendi başlarının çaresine bakmak Başak burcunun doğasında vardır. Ekim ayında da durum farklı olmayacak. Ne yazık ki arkadaşlarınız bunu ilgisizlik belirtisi olarak algılayabilir ve sizinle daha az iletişim kurabilir. Kalplerinde ne olduğunu duymaya çalışın. Yardımınıza ne kadar ihtiyaç duyduklarına şaşırabilirsiniz.

Önemli Tarihler:
2'sinde, tek başınıza bir şeyler yaparak sevgilinizle yanlış anlaşılmayı önleyin. 3'ünde, yaratıcılık sizindir. 28'inde ve 29'unda sözlerinize dikkat edin çünkü bir miktar öfke ortaya çıkarabilir.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 2. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; hem olumlu, hem de olumsuz gelişmeleri yaşamınıza getirecektir. Çalışmıyorsanız, işe girebilirsiniz. Gelir-gider dengenizde değişimler yaşayacağınız kariyer değişiklikleri gündeme gelebilir. Çalışma alanınızda bazı sorunlar yaşamanız da muhtemeldir. Aynı durum mali durumlarınıza da yansıyacaktır. Üstelik bu olay aileniz ve ilişkilerinize de yansıyabilir. Küçük şeyler ve gereksiz tartışmalar yüzünden asabınızın bozulma olasılığınız yüksektir. Bu nedenle, yanlış bir davranıştan dolayı çok kızgın olsanız bile ses tonunuza dikkat edip, bu tarz gerilimlere düşmemeye özen gösterin.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 9-3 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; karlı ve faydalı olacaktır. Farkındalığınızı artıracak ve gereksinimleriniz hakkındaki bilginizi geliştirecektir. İhtiyaçlarınızı doğru zamanda öncelikler listesine koyacaksınız ve bunun sonucunda hayatınız daha yönetilebilir hale gelecektir, bu da refahınızı yükseltecektir.




2023 EKİM YÜKSELEN TERAZİ:

Ekim ayı Terazi'ye barış getirecek. Bu ay daha içe dönük olacaksınız. Önceliklerinizi belirlemeye kendinizi kaptıracaksınız. Kendinizi gerçekleştirmek için mükemmel bir ay olacak ve yapılacak en iyi şey, kendinize zaman ayırmak ve biraz yalnız zamanın tadını çıkarmaktır. İç dengenizi bulacaksınız. Düşüncelerinizi gözden geçirmeniz gerekiyor ve bunun için de mahremiyete ihtiyacınız var. Doğada kalmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak ve zihinsel sağlığınız üzerinde mükemmel bir etki yaratacaktır. Sanatsal ruh da içinizde uyanacak, dolayısıyla bu dönem doğada resim yapmak, müzik aleti çalmak, dans etmek gibi aktivitelere doğrudan teşvik edileceksiniz. Temiz havada iyi bir egzersiz yapmanın da faydasını göreceksiniz ancak üşütmemeye dikkat edin. Ayrıca fiziksel sağlığınıza, özellikle böbreklerinize ve mesanenize dikkat etmelisiniz. İyi giyinin ve dışarıda çok uzun süre kalmaktan kaçının. Vücut bağışıklığınıza dikkat edin.

Önemli Tarihler:
10'unda, arkadaşlarınız size karşı dürüst olmayabilir. 22'sinde, bir rüya size olumlu bir para fikri getirecek. 31'inde beklenmedik bir fırsat karşınızda.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 1. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; Gerçek benliğiniz, sizi yalnız bırakıyormuş gibi hissettirip, çaresiz kaldığınızı düşünmenize yol açabilir. Ama unutmayın ki çare ‘‘SİZ’siniz’’. Kendinize güvenin ve merak etmeyin, hoş ve olumlu senaryonun olması muhtemel. Finansal olarak motive olacak ve büyümenize yardımcı olacak uygun fırsatlar yakalayacaksınız. Cazibeniz işte başarılı olmanıza yardımcı olacak ve üstlerinizin gözünde kendinize dair etkili ve olumlu bir imaj yaratacaksınız. Ancak çocuklar ve genç yaştaki insanlar için sağlık açısından bazı olumsuzluklar yaşanabilir.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 8-2 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; duygusal bir etki yaratabilir. Yaptığınız her şey ile empatik bir bağ kuracak ve belirli bir yöne doğru hareket etmek isteyeceksiniz. Dolayısıyla çalışmak ve gerçekçi olmak, hayatta kalabilmeniz için şart olup, mantıklı olmanız tavsiye edilir. Ayrıca miras, nafaka ve mahkeme konularında netleşmeler yaşamanız da olası.




2023 EKİM YÜKSELEN AKREP:


Ekim ayında Akrepler empati dolu olacak ve inanılmaz iletişim becerilerine sahip olacak. Arkadaşlarınızın sorunlarını anlamak sizin gücünüz olacak, böylece çevrenizdeki insanlar desteğinizi hissedecek ve ihtiyaç duyduklarında sizden yardım isteyeceklerdir. Ayrıca oldukça sakin ve dengeli bir insan izlenimi vereceksiniz, bu da hem iş hayatınızda hem de özel hayatınızda size yardımcı olacaktır. Bu süre zarfında kendinizi stresli hissetmeyeceksiniz, bu nedenle yolunuza çıkacak herhangi bir zorluğu kabul etmekten korkmanıza gerek yok. Yeni dilleri öğrenerek ve pratik yaparak muhteşem iletişim becerilerinizden yararlanabilirsiniz çünkü artık bunları öğrenmek sizin için çok kolay olacaktır. İşyerinde öne çıkacaksınız. İstediğiniz her şeyi elde edebileceksiniz. Güneş size ihtiyacınız olan gücü verecek ve daha önce mümkün olduğunu düşünmediğiniz şeyleri başarmanızı mümkün kılacaktır. Ayrıca bu ay Akrep burcu enerjik ve sağlıklı olacak. Muhtemelen kendinizi hayat dolu ve her zamankinden daha canlı hissedeceksiniz. Ancak üreme organlarında veya prostat gibi sorunu olanlar dikkat etmeli.

Önemli Tarihler:
2'sinde, bir arkadaşınızdan önemli bir iletişim alabilirsiniz. Ayın 20'sinde bir şeyler göründüğü gibi değil, aldanmayın. 21'inde, başkalarının sizi manipüle etmesine izin vermeyin.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 12. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; oldukça olumlu geçecek. Hem profesyonel hem de kişisel olarak karar verme becerileriniz gelişecek. İçgüdüleriniz en zor durumlarda bile sizi destekleyecek. Finansal açıdan da başarılı olacaksınız. Bazı borç verme ve geri alamama sorunları yaşayanlar bundan kurtulacak veya rahatlayacaklar. Çevrenizdeki her şeye ve olaylara baktığınızda kendiniz ve aileniz için düşünceli ve sağlam kararlar vereceksiniz.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 7-1 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; Bu dönemde hayatınız bir düzen ve dengeye gelecektir. Ayrıca hayatınızın birçok yönünü daha iyi anlayabileceksiniz. Tüm bu konular, yaşamınızda yapıcı bir şekilde ilerlemenize yardımcı olacaktır.




2023 EKİM YÜKSELEN YAY:


Ekim ayında Yaylar evlerinde yeni düzen yaratma ve geliştirme konusunda büyük bir ihtiyaç hissedecekler. Yaşadığınız ve zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz ortam bu ay sizin için çok önemli olacak. Yani ister tek başınıza, ister ailenizle birlikte yaşıyor olun, kendinizi memnun etmeli ve bu alanda hayallerinizi gerçekleştirmelisiniz. Her zaman geri dönmek isteyeceğiniz rahat bir ev yaratmanıza yardımcı olacak ayrıntılara dikkat ediyorsunuz. Bu aynı zamanda dolabınızdaki değişiklikler için de ideal bir zamandır, bu yüzden kendinize bir gün ayırın ve alışverişe çıkın. Yay burçları çoğu zaman uyum arzusundan bunalır. Bu ay ise kendinizi tamamen dengeli hissedeceksiniz ve huzur duygusunu başkalarına aktarabileceksiniz ve bu nedenle muhtemelen meslektaşlarınızdan veya arkadaşlarınızdan oluşan bir ekipte çok popüler olacaksınız. Ancak bir ilişkiden tatmin olmuyorsanız, onu yeniden kurmak için radikal adımlar da atabilirsiniz. Venüs ekim ayında size alışılmadık bir güzellik hissi verecek. Sadece gelişmekle kalmayacak, aynı zamanda harika bir zevke sahip olacaksınız. Bu nedenle çevrenizi değiştirmek, evinizi veya bahçenizi dekore etmek için ideal bir zamandır.

Önemli Tarihler:
18'inde işler yolunda gidiyor. 22'sinde, kariyerinizi ilerletmeye ilişkin fikirler sizindir. 28'inde, çok fazla şey söyleme eğilimine dikkat edin.Güzel haberler size kalsın.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 11. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; hayallerinizin gerçekleşmesi ve maddi olarak refaha ermeniz açısından sizin lehinize olacaktır. Sağlık durumunuzda düzelecek ve kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken konu; kendinize aşırı güven duymanız sebebiyle fevri hareketlerde bulunmamak. Bu tavır, işyerindeki imajınıza zarar verebilir, yakınlarınız ve ailenizle olan bağlarınızı bozabilir. Dikkatli ve ölçülü olmanızda fayda var.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 6-12 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; özellikle günlük rutinlerinizde, hizmet aldığınız ve hizmet verdiğiniz konularda değişimlerin olabileceğini göstermekte. Sağlık konularında da gelişmeler yaşayacaksınız. Ayrıca etrafınızdaki insanlarla köprüler kurmaktan keyif alacaksınız. Dahası, ilişkilerinizi iyileştirmeniz sayesinde, arkadaşlığın ve takım çalışmasının değerini görüp, takdir kazanacaksınız.




2023 EKİM YÜKSELEN OĞLAK: Ekim ayının gelmesiyle birlikte Oğlak burcu dış dünyadan kopmaya başlayacak. Doğada, tercihen bol miktarda temiz havanın olduğu su kenarında bir yerde olduğunuzda kendinizi tatmin olmuş hissedeceksiniz. Düşüncelerinizi toparlayacak, iç huzuru ve uyumu arayacaksınız. Bunu başarmak için yapabileceğiniz en iyi şey meditasyon ve yogadır. Bu dönemde kendinizi hayvanlara çok bağlı hissedeceksiniz. Evcil hayvanınızla mümkün olduğunca fazla zaman geçirmeye çalışın veya bazı arkadaşlarınızın evcil hayvanına bakın. O anların size çok enerji vereceğini, çok eğleneceğinizi göreceksiniz. Ekim ayında Oğlak burcu yalnızlığı ve derin düşünceleri tercih edecektir. Sık sık hayatın anlamı üzerine düşünecek ve başkalarıyla olan ilişkilerinizi analiz edeceksiniz. Bu, yeni insanlarla tanışma arzusuna yol açabilir. Aralarında doğru partneri veya arkadaşı bulmayı umacaksınız. Çok fazla şey beklemeyin ve karşılaştığınız herkese körü körüne güvenmeyin. Bu ay ebeveynlerinize ve kardeşlerinize daha fazla zaman ayırmaya çalışın. Son zamanlarda onlara hak ettikleri ilgiyi göstermediniz, bu yüzden onlara ilginiz takdir edilecektir.

Önemli Tarihler:
10'unda, sözlerinizde çok eleştirel olmamaya dikkat edin. 22'sinde, arkadaşlarınızla tartışmalar yaşayabilirsiniz. 24'ünde, arkadaşlarınızın sizinle iyi vakit geçirme isteklerine karşılık verin. Eğlenmek sizin de hakkınız.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 10. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; sizin kurduğunuz istikrarı bozmak için geliyor. Bu tutulma sırasında gelişen olaylarla birlikte işler sarsılabilir ve sizi hiç beklemediğiniz bir anda taviz vermeye ve değişiklikler yapmaya zorlayabilir. Ayrıca hayatınızın diğer alanları hakkında etraflıca düşünmeniz için zaman verecektir. Dünyanız değişirken, bu etkin baskıyı anlamak ve hem profesyonel hem de kişisel olarak tüm gerekli şeyler üzerinde çalışmak için harika bir zaman olacak. ‘Nereden biliyorsun hayatının altının, üstünden daha iyi olmadığını…’ –Şems-i Tebrizi.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 5-11 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; Oğlak burçları için olumlu olacak çünkü kariyerinizde başarı ve ilerleme için yeni fırsatlar olacak. Maaş artışı almanıza izin verilecek ve terfi etmenin getirdiği ekstra sorumlulukları üstleneceksiniz. Gelir artışı ile hayallerinize ulaşmış olacaksınız.




2023 EKİM YÜKSELEN KOVA:

Ekim ayında Kova burcu iş yerinde dikkatli olmalıdır. Çünkü patron ya da üstleriniz sizi baskılamaya ve en ufak yanlışınız için de takipte olacağını bilmeniz gerekiyor. Bu ay işler genel anlamda oldukça verimsiz olabilir. Çok iletişimsel ve eğlenceli olduğunuz için meslektaşlarınızla ilişkileriniz harika olacak. Bütün ekip seni iyi tanıyacak. Öte yandan üstleriniz de bunu fark edebilir ve bunu daha çok özensizlik olarak değerlendirebilirler. Bu nedenle sizi kimin izlediğinin her zaman farkında olmalısınız. Bu yüzden kimseye şans vermeyin ve her şeyi mizahla karşılasanız bile, işinizde hala mükemmel olduğunuzu onlara gösterin. Ayrıca düşünce tarzlarındaki değişikliklere açık olacaksınız. Bu zaman diliminde günlük meditasyon için kendinize biraz zaman ayırmanız ve kendi içinizin derinliklerine inmeniz iyi bir fikirdir. Bu, vücudunuzla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir ve onu dinlemeye başlayacaksınız. Ekim ayı sonlarında migren, diş ağrısı ve genel üst vücut ağrısına yatkın olacaksınız. Vücudunuzu dinleyin ve bu sağlık sorunlarını önlemek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Önemli Tarihler:
7'sinde, çalışma alanınızı iyileştirme fikri size ait. Ayın 22'si, sevgilinizle bir şeyler yapmak için harika bir gün olabilir. 31'inde, parayla ilgili bir sezgi edinip, harekete geçin.
4 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 9. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; Sizi olduğunuzdan daha diplomatik yapacak ve çoğu zaman aklı başında kalmanızı sağlayacak. Bununla birlikte sabırlı ve sakin olacaksınız. Mali açıdan başarılı olacaksınız ve kariyer, meslek açısından da güzel fırsatlar önünüzde olacak. İlişkiniz için iyi bir zaman olmayabilir. Bu nedenle ilişkinizi berbat etmemeyi ve partnerinize iyi davranmayı unutmayın.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 4-10 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; hayatınızda sarsılmaz çabalar göstermeye teşvik edecek. Yüksek mücadele gücünüz ile geleceğinizi şekillendirecek kararlar alabilirsiniz. Bu, kişisel yaşamınızın önemli bir parçası haline gelecek ve saygın kariyerlerinizde ve işlerinizde size yardımcı olacaktır.




2023 EKİM YÜKSELEN BALIK:

Ekim ayında Balık burcu çok fazla yükü omuzlarına yükleyecek ve üstesinden gelirken fazlasıyla zorlanacak. Aynı zamanda kendinizden çok fazla şey bekleyeceksiniz, bu da durumu daha da kötüleştirecek ve umutsuzluk hissetmeye başlayacaksınız. Durun ve bu kadar acele etmenize gerek olmadığını, birçok şeyi aynı anda yapmanın verimli olmadığını anlayın. Önceliklerinizi yeniden değerlendirip tam olarak neye odaklanmak istediğinize karar verin ve gerisini erteleyin. Bu ay yeterince dinlenmek önemli; aksi takdirde migreniniz olabilir. Bu ay oldukça zorlu geçecek. Mars'ın etkisi hedeflerinizi takip edememenizi artıracaktır. Çoğu zaman kendinizi umutsuz hissedeceksiniz ve bu muhtemelen öfkeye dönüşecek ve bunu birinden çıkarmanız da ilişkilerinizde gerileme sebebiyet verecek. Ne olduğunu anlamadan çevrenizdeki birçok insana acı çektirebilirsiniz. Bunun yerine koşu yapmayı veya yoğun egzersiz yapmayı deneyin. Ayrıca kişisel gelişiminize biraz zaman ayırmanız harika olacaktır.

Önemli Tarihler:
2'sinde duyduğunuz her şeye inanmayın. 21'inde, arkadaşlarla yapılan sohbetler aydınlatıcı olacak. 24'ünde, seyahat sizi çağırıyor ve oldukça eğlenceli olabilir.
14 Ekim Terazi burcunda Güneş Tutulması Etkisi: 8. Evinizde meydana gelen bu Güneş tutulması; kaybettiğiniz veya eksik olduğunuz her şeyi onarmak için harika bir zaman olacak. Partnerinizle iyi konuştuğunuzdan ve olayları sakin bir şekilde tartıştığınızdan emin olun. Profesyonel olarak başarılı olmanızı sağlayacaktır. Ancak işlerin yürümesi için yapmanız gereken çok çalışmaktır.
28 Ekim Boğa burcunda Ay Tutulması Etkisi: 3-9 aksında meydana gelen bu Ay tutulması; karışık sonuçlar getirecek. Hayatın inişleri ve çıkışları olsa da her zaman hoş sonuçları da olacaktır. Bu nedenle endişelenmemenizde fayda var çünkü acı veren durumlar hızla geçecek ve tutulma sonrasında her şey normale dönecektir. Mahkeme konularınız var ise bu alanda da netleşmeler ve sonuçlar içinizi ferahlatacaktır.





yenidersim/ Ezgi Emir
 
kymm (3).jpg

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

2023 Ekim ayı, Koç burcu ve yükselen Koç için muhteşem bir dönemin habercisi gibi görünüyor. Kariyeriniz hızla yükselirken, mali başarılar sizi bekliyor. Bu ay, başarılar ve kazançlarla dolu bir dönemi simgeliyor. Eğer denizaşırı eğitim veya sınav düşünüyorsanız, bu ay sizin için kritik bir fırsat sunuyor. Uzun zamandır hazırlandığınız bir sınav varsa, bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz. Ayrıca, aile içinde açıklamanız gereken özel bir mesele varsa, bu ay bunu paylaşmak için mükemmel bir dönem. Gökyüzü size şans getiriyor ve bu olumlu momentumun tadını çıkarmanızı sağlıyor. Aşk hayatınıza gelince, ilişkiler güçleniyor ve aile büyütme planları yapmak için harika bir zaman. Ancak, aile içi anlaşmazlıklara karşı dikkatli olmalısınız. Sağlık açısından ise endişelenmenize gerek yok, bu ay sizin için sıkıntısız bir dönemi işaret ediyor.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

2023 Ekim ayı, Boğa burçları ve yükselen Boğa için bir karmaşa ve keşifler döneminin habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Kariyerleri, gökyüzüne parlayan yıldızlarla dolu göz alıcı bir yükseliş vaat etmeyebilir, ancak bu dönem, sıkı çalışmanın ve sabrın ödüllendirileceği bir zamandır. İş yerinde harcanan çaba bazen anında takdir görmez, ancak terfi ve teşviklerde yaşanan gecikmeler bile aslında daha büyük fırsatların habercisi olabilir. Maddi açıdan büyük kazançlar belki de hemen gelmeyecek, ama iş değişiklikleri ve yeni fırsatlar kapınızı çalabilir. Aşk hayatında ise heyecan verici meydan okumalar sizi bekliyor. Evliliklerdeki çatışmaları aşmak, bekârlar için ise yeni ilişkileri şekillendirmek için bu dönemi kullanabilirsiniz. Bu karmaşık dönem, ilişkilerdeki temelleri sağlamlaştırmanın ve kendinizi daha iyi tanımanın bir fırsatını sunabilir. Unutmayın, zorluklar aşılabilir ve bu süreç, daha güçlü bir geleceğin temellerini atmanız için bir adım olabilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

2023 Ekim ayı, İkizler burçları ve yükselen İkizler için kariyerlerinde parlak bir dönemin müjdecisi olarak karşımıza çıkıyor. İş hayatınızda son dönemdeki sakinlik, aslında kapınıza büyük ve heyecan verici fırsatların gelmekte olduğunu işaret ediyor. Finansal anlamda ise olumlu gelişmeler sizi bekliyor, ofiste gösterdiğiniz başarılar finansal hedeflerinize ulaşma yolunda size destek olacak. Özel hayatınızda da güzel gelişmeler var; aile ilişkileriniz Jüpiter’in olumlu etkisiyle daha da güçleniyor, sevdikleriniz arasındaki dayanışma artıyor. Aşk hayatınızda ise heyecan verici bir döneme giriyorsunuz, gelecekteki yaşam arkadaşınızla tanışma şansınızı bu ay yakalayabilirsiniz. Bu dönemde duygusal radarınızı açık tutun. Evli İkizler burçları da ilişkilerinde olumlu bir döneme giriyor, bu süreç ilişkilerini daha da sağlamlaştıracak. Sağlık konusunda bazı küçük sorunlar yaşanabilir, ancak Merkür’ün olumlu etkisi, ciddi sağlık problemlerinden korunmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle bu güzel dönemin keyfini çıkarın; sizi bekleyen harika fırsatların ve mutluluğun tadını çıkarın.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

2023 Ekim ayı, Yengeç burçları ve yükselen Yengeçler için heyecan verici bir başlangıcın müjdecisi: Kariyerde sıra dışı atılımlar ve iş yerindeki zorluklarla dolu bir dönemin kapısını aralıyor. Ancak, Yengeç burcunun içsel gücü ve kararlılığı, bu meydan okumaları aşmanızı sağlayacak anahtarlarınız olacak. Aile ilişkilerinde yaşanan zorluklar, daha sağlam bir temel oluşturmak ve yakınlarınızla daha sağlam bağlar kurmak için bir fırsat sunarken, aile üyeleri ve sevdikleriniz sizi destekleyecekler. Evlilik hayatınızda bazı engellerle karşılaşabilirsiniz, bu nedenle finansal konularda dikkatli olmak önemli olabilir. Sağlığınıza özen göstermek de bu meydan okumalarla dolu dönemi aşmanıza yardımcı olacaktır, çünkü güçlü bir temel, başarıya giden yolda önemli bir anahtardır.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

Aslan burçları ve yükselen Aslanlar için 2023 Ekim ayı, Satürn’ün getirdiği zorluklara rağmen, Jüpiter’in olumlu etkileriyle parlak fırsatların ve başarıların ayı olarak parlıyor. Kariyerinizde ve akademik alanda büyük atılımlar yapabileceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Kapınızı çalacak büyük iş fırsatları, finansal durumunuzu iyileştirebilir ve yan işlerle ek gelir elde etme şansı doğabilir. Bu nedenle, tasarruf ve yatırım planlarına hemen başlamak için en uygun zaman. Ayrıca, akademik hedeflerinizi gerçekleştirmek için bu ayı bir fırsat olarak görmelisiniz. Jüpiter’in sağlık konusundaki olumlu etkisi sizi desteklerken, mide problemleri veya görme sorunlarına karşı dikkatli olmalısınız. Bu dönemde sağlığınıza özen göstermek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimsemek, parlak geleceğin anahtarı olabilir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

Başak burçları ve yükselen Başaklar için 2023 Ekim ayı, kariyerin sıradanlıktan sıyrıldığı ve büyüme fırsatlarının kapıyı çaldığı bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. İş dünyasında yeni kapılar aralama ve mevcut yolu iyileştirme fırsatları önünüzde parlıyor. Karar alma yeteneğiniz artacak ve iş yerinde daha bilinçli ve başarılı adımlar atabileceksiniz. Finansal anlamda da olumlu gelişmeler sizi bekliyor, ancak rekabetçi rakiplerle başa çıkmak ve çalışma azminizi sürdürmek kritik önem taşıyor. Ayrıca, elde edilen geliri alternatif iş planlarına yatırma şansınız doğabilir. Akademik alanda parlak bir döneme giriş yaparken, aile ve ilişki meselelerinde bazı zorluklar yaşanabilir. İlişkilerdeki anlaşmazlıklardan kaçınmak ve iletişime özel bir önem vermek bu dönemin vazgeçilmezleri olacakken, sağlığınıza gereken özeni göstermek de hayati bir rol oynayacak.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

Terazi burçları ve yükselen Teraziler için 2023 Ekim ayı, kariyer yolculuğunuzda bir dizi meydan okumayla karışık bir dönemin habercisi gibi görünüyor. İş yerinde meslektaşlarınızın ilgisizliği ve emeklerinizin yeterince takdir edilmemesi sizi hayal kırıklığına uğratabilir, ancak bu geçici zorluklar, içsel gücünüzü ve kararlılığınızı sınamak için bir fırsat sunuyor. Ayrıca, finansal anlamda sizi memnun edecek beklenmedik fırsatlar ve nakit akışı artışları mümkün. Bu nedenle, yeni iş fırsatlarına veya yatırım olanaklarına dikkatli ve tedbirli olmak koşulu ile yaklaşmak akıllıca olabilir. Akademik alanda başarılar elde etme potansiyeliniz yüksekken, aşk ve finans konularında büyük atılımlar beklenmiyor. İlişkilerde gerilimler yaşanabilir ve finansal dengeyi sağlamak için özenli planlamalar gerekebilir. Sağlık açısından küçük sıkıntılar yaşanabilir, ancak olumlu enerjiler sizi iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Bu dönemi, kendinize güvenle ve pozitif bir perspektifle karşılayarak gelecekteki fırsatları yakalamak için bir adım olarak görmekte fayda var.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

Akrep burçları ve yükselen Akrepler için 2023 Ekim ayı, kariyerdeki zorluklar ve karmaşık aşk ilişkileriyle dolu bir döneme işaret ediyor. İş hayatında monotonluk ve ilgi eksikliği sıkça karşınıza çıkabilir, ancak sabırla mevcut hedeflerinize sadık kalarak bu zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Aşk hayatınızda çatışmalar ve ego savaşları yaşanabilir, evlilik ilişkileri sorunlu olabilir, ancak bu duygusal dalgalanmaların geçici olduğunu unutmayın. Sağlam iletişim ve anlayış, ilişkilerinizi güçlendirebilir. Aynı zamanda mali konularda dikkatli olmanız gerekebilir, tasarruf yapmak ve harcamalarınızı kontrol altında tutmak bu dönemde önem taşıyor.

YAY VE YÜKSELEN YAY

Yay burçları ve yükselen Yaylar için 2023 Ekim ayı, parlak bir kariyer yükselişinin ve akademik başarıların müjdecisi gibi duruyor. İş dünyasında başarı merdivenlerini tırmanırken, iş ortaklıkları ve anlaşmalar size özel fırsatlar sunacak. Kariyerinizde hak ettiğiniz takdiri alırken, bu başarılar gelecekteki kariyerinizi şekillendirecek önemli referanslar haline gelecek. Özgeçmişinizi zenginleştirme ve iş arayışlarınıza cazibe katma vakti geldi. Akademik alanda da yıldızınız parlıyor; yurtdışında eğitim alma veya prestijli bir kuruma kabul edilme şansınız oldukça yüksek. Sınavlara hazırlanırken bu ayın tadını çıkarın, zira başarı sizinle olacak. Aşk hayatınıza gelince, parlak günler sizi bekliyor. Belki de geleceğinizi paylaşacak kişiyle bu ay tanışacaksınız. Evli Yay burçları için, aile hayatı huzur dolu olacak ve aile bağları güçlenecektir. Finansal anlamda kazançlar kapınızı çalabilir, ancak harcamalarınızı iyi dengelemek önemlidir. Sağlık konusunda büyük endişeleriniz olmayacak, bu nedenle bu olumlu dönemin tadını çıkarın. Ekim 2023, Yay burçları için başarı, fırsat ve bereket dolu bir ayın habercisi gibi görünüyor.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

2023 Ekim ayı, Oğlak burçları ve yükselen Oğlaklar için başarı ve zorlukların ustaca iç içe geçtiği bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Kariyerlerindeki engeller hızla aşılıyor ve yıldızları parlarken, finansal bağlamda beklenmedik fırsatlar ve artan gelirler sunuyor. İş dünyasında cesur adımlar atanlar, belirsizliklere rağmen büyük başarılar elde edebilirler. Ancak, bu yükselişin yanı sıra, özel hayatlarında da bazı dengesizlikler yaşanabilir. Aile bağları sıkışabilir ve iş stresi ilişkileri zorlayabilir. Neyse ki, iletişim ve kararlılık, bu zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir. Aşk hayatında Venüs’ün etkisiyle yeni başlangıçlar ve heyecanlar sizi bekliyor, bu dönemi hem kişisel hem de profesyonel anlamda dengelemek önemli olacak. Bu dönemde Oğlak burçları, geleceğe umutla bakarken, yaşamın sürprizleriyle dolu heyecan verici bir yolculuğa adım atacaklar.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA

2023 Ekim ayı, Kova burçları ve yükselen Kovalar için iş ve kariyerin merkezinde parlamanın zamanı olarak gözüküyor. Bu dönemde iletişim yeteneklerinizi en üst düzeye çıkarmak ve yeni iş ilişkileri kurmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Etkileyici bir şekilde iletişim kurarak, karlı iş anlaşmaları ve kariyer fırsatları elde edebilirsiniz. Özgürlük ve yenilik arayışınız, ekim ayının yaratıcı potansiyelinizi açığa çıkarmanızı sağlayacak, sadece maddi başarı getirmekle kalmayacak, aynı zamanda kişisel tatmin de sunacak projelere ilham kaynağı olabilir. Aile içi iletişimdeki sorunları çözme fırsatları ortaya çıkaran Ekim ayındaki Dolunay, sevdiklerinizle daha açık ve sabırlı bir şekilde iletişim kurmanız gerektiğini vurguluyor. İlk başta özgüven eksikliği yaşanabilir, ancak uzman tavsiyeleri alarak ve kararlılıkla çabalamaya devam ederek bu zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Venüs’ün Aslan burcundaki etkisi, Kova burçlarının özgüvenlerini artırarak, yeteneklerini daha fazla paylaşma ve başkalarına etki etme fırsatı sunuyor. Bu ay, iş ve kişisel yaşamınız arasında denge kurmanıza yardımcı olacak bir çizgiyi yakalama fırsatı sunuyor ve geleceğe umutla bakmanızı sağlıyor.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK

Balık burçları, 2023 Ekim ayında iş hayatında fırtınalı sularda seyahat edebilirler. İş yerindeki baskılar ve engeller, birçok Balık burcunu terfi hayallerinden uzaklaştırabilir, hatta iş değişikliği düşüncelerini akıllarına getirebilir. Ancak, bu karmaşık dönemde parlayan yıldızlar öğrencileri aydınlatacak, özgüvenleri artacak ve sınavlarda parlak sonuçlar elde etme olasılıkları yüksek olacak. Aile içi ilişkilerde inişler ve çıkışlar yaşanabilir, ancak açık iletişim ve dayanışma, bu dönemi sorunsuz atlamanıza yardımcı olacaktır. Evli olanlar ve ilişkisi olanlar, partnerlerinin tam desteklerini hissedecekler. Finansal olarak bazı dalgalanmalarla karşılaşmanız mümkün, iş dünyasında kazançlarınızı ve kayıplarınızı dengelemek zorunda kalabilirsiniz. Sağlık açısından bağışıklık sistemi sorunlarına ve güvensizlik kaynaklı streslere dikkat etmek önemlidir. Bu dönemde sağlığınızı korumak için dengeli bir yaşam tarzı benimsemek hayati önem taşıyor.





Funda Koç
Formsante
 

Ekim 2023 Astroloji Takvimi: Gökyüzü Neler Söylüyor?​

Yılın en hareketli ve önemli aylarından biri bizi bekliyor. Tutulmalar dönemine adım atıyoruz! 14 Ekim 2023’te Terazi burcunda Güneş tutulması, 28 Ekim 2023’te ise Boğa burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu süreç tüm insan ilişkilerinde hatta hayat yolumuzda dengeyi yeniden bulma ve kendi rotamızı çizme fırsatını sunuyor. Tutulmalardaki motifler ilişkilerdeki dengesizlikleri ve haksızlıkları düzeltmek için adeta bir çağrı yapmakta. Bu süreçte bazen zorlu kararlar almak, asıl amacımıza ulaşma yolunda atılacak cesur adımların anahtarı olabilir. Bu yolculuk bireysel düzlemde yeni bir denge ve uyum bulmanın da adeta habercisi.

Ay içerisinde yavaş yavaş birçok gezegen Akrep burcuna doğru geçiş yapmaya başlayacak, bu vesile ile zaman zaman derinlerde ve depresif hissetsek de çok önemli çözüm ve dönüşümlerle karşılaşacağımız bir döneme adım atıyoruz. Merkür önce Terazi sonra Akrep burcuna geçerken, Mars ve Güneş de Akrep burcuna adım atacak. Tutkular ön plana çıkıyor ve yaz döneminde retrolar sebebiyle dağınık bir şekilde yaşanan günlerin yerini yoğun, etkili ve iz bırakan deneyimler alacak.

merkür astroloji


14 Ekim 2023 saat 20:55’te 21 derece Terazi Burcunda bir Güneş Tutulması meydana gelecek.
Yıllar sonra Terazi burcunda gerçekleşecek olan ilk tutulma… Tutulma anında Ay-Güneş-Güney Ay Düğümü-Merkür birlikte, Plüton ve Chiron tutulmaya sert açı yapıyor. Tutulma anında Güneş bilgi ve ulak yıldızı Rigel ile etkileşimde. Bu tutulma insan ilişkilerinde kalıcı değişim ve dönüşümleri beraberinde getirirken, miadı dolan veya bireyi tüketen ilişkileri sonlandırabilir. Güçlü ve kalıcı ittifaklar kurulabilir. Aynı zamanda yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir. Yıkmak yerine yapmayı seçen, yeni bir denge oluşturan, aynı zamanda “Elalem ne der?”, “Böyle gelmiş böyle gider” diye düşünmek yerine harekete geçecek kişiler için önemli bir eşikteyiz.

Bu tutulma ile hayatımızdaki insan ilişkilerini ve alma vermesini net bir şekilde düzenlemeye başlayacağız. Bu denge sağlıklı mı? Hak ettiklerimi alabiliyor muyum? Yoksa sırf bir şeyleri kaybetmemek ya da “huzur” bozmamak adına susuyor muyum? Bu tür soruların cevaplarını bulmak tutulma sonrasındaki rotamızı belirleyebilir.
Hayatın temposu, ülke ve birey düzeninde yaşananlar çoğumuzu “günü kurtarma”, “ne olacaksa olsun” psikolojisine sürükledi. Günü kurtarma hissi ile genelde hayati kararlar verilmez, bir nevi elindeki topları düşürmeden döndürmeye çalışan bir akrobat gibi bir kısır döngü içerisinde yaşarız. Oysaki o döndürdüğümüz topların hepsi gerekli olmayabilir ve belki de bazılarının sadece bizi yormak dışında işlevi yoktur. Hatta akrobatın tüm topları da bırakıp yepyeni bir yola gitme şansı da olabilir. Tutulma anında Merkür, Sisyphus isimli bir asteroitle kavuşumda. Bu vurgu da yine kısırdöngüleri anlama ve kırma konusunda bize bir mesaj vermekte.

Güneş tutulmasının Sabian sembolü: Çocuk gülüyor ve kuşların konduğu eski bir çeşmeden su içiyor.

Bu sembol ruhun taze ve narin kısmının açığa çıkması ile ilgilidir ki Güneş tutulmasının Terazi burcundaki semboliği ile uyumludur. İçimizdeki çocuk yalan söylemez, ona kulak verme ve ihtiyaçlarını anlama zamanıdır. Sezgilerimizi duymamız ve onlarla bağ kurmamız önemlidir zira bu süreçte ne yapmamız gerektiğine dair en doğru bilgiyi onlar verecektir.


28 Ekim 2023 saat 23:24’te 5 derece Boğa Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma Boğa-Akrep aksındaki şimdilik Boğa burcundaki son tutulma. Tam bir kapanış etkisi. Tutulma anında Merkür-Mars-Jüpiter ön planda olacak. Piyasalarda büyük hareketlilik, riskli yatırımların büyük batışları, daha da artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi temalar burada oldukça belirgin. Aynı zamanda gelir eşitsizliğine de vurgu yapan bu tutulma özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan kişilerin daha da tepkilerini büyütmesine sebebiyet verebilir. Tutulma bireysel düzlemde Güneş tutulması ile birleşince kişinin refahını ön plana alıyor ve toksik olandan arınmanın önemine vurgu yapıyor.

Bu tutulma ülkemizin haritasıyla son derece sert tesirlere sahip olduğu için ekonomik açıdan sıkıntı ve daralmanın daha da artacağına işaret etmektedir. Güvenli yatırımlara yönelmekte fayda vardır, tutulmanın etkin olduğu 3 aylık dönemde döviz kurları daha da yükselebilir. Sismik hareketlilik olma ihtimali söz konusu, zira sabit burçlarda sert bir etkileşim olacak. Ancak oluşursa da çok büyük değil orta ölçeklerde bir deprem yaratması daha olasıdır. Batı Ege ve Marmara daha riskli görünüyor.

Bireysel düzlemde ise çok güçlü gezegenlerin ortaklığı ve Akrep burcu vurgusu sebebiyle bir işe kafayı koyan, kendini adayan ve bu uğurda seferber olmuş kişilerin yükselişine dair etkiler göreceğiz. Ay tutulmasının doğası sebebiyle bu bir doğum sancısı ile başlayacaktır. Kişi önemli revizyonlar, bazen de yol ayrımlarına gelebilir ve radikal kararlar verebilir. Ancak bunu tamamladığı takdirde de hayatına bir amaç gelirken, bereket ve refah dolu bir dönemi inşa etmek adına çok güçlü adımlar atabilir.

Tutulma “Barış istiyorsan savaşa hazırlan” diye geçen latince deyişi anımsatıyor. Mars ve Merkür etkisi sebebiyle gerektiğinde hakkımızı korumak, net olmak ve sınırları çok iyi çizmek durumdayız. Gerektiğinde savaşmayı, gerektiğinde kendimizi ve zayıf durumda olanları korumayı bilmek bu süreçte çok önemlidir.

Ay tutulmasının Sabian sembolü: Kederle gölgelenen dul bir mezarda diz çöküyor.

Bu sembol kişi acı da olsa gerçekleri idrak ettikten sonra yaşanan huzursuzluk duygusuyla ilgilidir. İllüzyonların yıkılması başta bir hüzün ve doğum sancısı yaratabilir; ancak bize düşen sağlıklı bir şekilde kabullenme sürecini yaşamaktır. Ve unutmayalım ne kadar inkâr etmeye çalışsak da en ufak detay dahi hakikati haykırır.



5 Ekim 2023’te Merkür Terazi burcuna geçecek. Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız.

İletişimde agresyon ve yıkım yerine daha diplomatik, orta noktaya varma odağı artacaktır. Ancak her şeyi alttan almak ters tepebilir ve bazen de kararsızlık artabilir. Bu süreçte sezgilerimize de güvenerek arafta kalmak yerine bir yerden başlayıp karar almamız bizi daha muvaffak kılacaktır. Merkür 22 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak.


12 Ekim 2023’te Mars Akrep burcuna geçecek
. Mars’ın zararlı olduğu Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçmesi oldukça iyi bir gelişme. Bu durum da yazının başında bahsettiğim ay sonundaki dinamik etkileri yükseltiyor. Tutulmalar dönemine yaklaşırken çok daha emin, kararlı, belirsizliklerden arınmış ve net bir destekle ilerleyeceğiz.

Mars eylem, savaş, cinsellik ve savunma kavramlarıyla doğrudan ilgilidir. Bu evrede amaçlarımıza daha rahat yönelebilir ve bu amaçları gerçekleştirme konusunda daha kararlı olabiliriz. Bu yerleşim tutku ve isteği de arttırır, ilişkilerde daha fazla cinsel çekim, yoğun tinsel ve duygusal bağlar ön plana çıkabilir.

Akrep burcu yeniden doğuş ve dönüşüm temalarıyla doğrudan ilgilidir. Bu tesir bireyde eski alışkanlıkları bırakma ve yeni bir başlangıç yapma isteği uyandırabilir. Arınmak ve güçlenmek adına iyicil bir zamandır, sadece toksik veya kangren olan şeyleri temizlemeyi bilmek önemlidir. Dikkat edilmesi gereken kıskançlık ve intikam duygularını dengelemektir, zira Mars Akrep evrelerinde bu hissiyatlar daha yoğun yaşanabilir. Mars 24 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.

17 Ekim 2023’te Juno Başak burcuna geçecek. Juno önemli bir asteroittir, özellikle ciddi ve resmi ilişkilerle doğrudan ilgilidir. Aynı zamanda bu süreçlere dair istek ve bakış açılarımızı da şekillendirir. Bu evrede insanlar ilişkiler konusunda Mars Akrep etkisinin getirdiği tutkunun yanı sıra düzen, titizlik ve incelik arayışında da olacaktır. Partnere zor bir durumdaysa yardım etmek ve destek olmak bu süreçte önemlidir. Sadece aşko kuşko muhabbetler ve sevgi pıtırcıklığı bu evrede çok yüzeysel kalabilir. Bir yandan da ilişkilerde saklanan kusurlar, duyguların etkisiyle rahatsız etse de göz ardı edilen konular daha fazla ön plana çıkabilir. Juno 9 Ağustos 2024’e kadar bu burçta kalacak.

22 Ekim 2023’te Merkür Akrep burcuna geçecek. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Bu dönem bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır.

Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 10 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Ay sonuna yaklaşırken gökyüzünde Akrep burcundaki yerleşimlerin giderek arttığını görüyoruz. Odaklanma, tutku, “ya hep ya hiç” gibi kavramlar her geçen gün daha fazla gündemimizde olacaktır. Bir şeyleri çok sahiplenme ve hatta kıskanma duygusu da artabilir.

23 Ekim 2023’te Güneş Akrep burcuna geçecek. Kararlılık ve azim Akrep burcunun temel özellikleridir ve Güneş’in bu burçta olması, kişinin amaçlarına odaklanma ve zorluklarla mücadele etme isteğini artırabilir. Aynı zamanda kontrol ve güç arayışını yansıtır, bu nedenle liderlik rollerine daha fazla yakınlık hissederiz. Tüm Akreplerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 22 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.




Merve Çubuktepe
 
Ekim ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri:

1 Ekim 2023 / Güneş-Pallas Kavuşumu: Bu açı zekayı ve stratejinin kusursuz birleşiminin sembolüdür. Yaratıcı düşünme becerilerinizi kullanabilir, sorunları analiz edebilir ve çözümler üretebilirsiniz. Planlarınızı akıllıca yapmak için bir fırsat sunar. Ayrıca hakkınız yeniyorsa kendinizi savunmak ve hak ettiğinizi almak adına uygun bir zamandır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Ekim 2023 / Merkür-Neptün Karşıtı: Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Ekim 2023 / Merkür-Plüton Üçgeni: Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

4 Ekim 2023 / Mars-GAD Kavuşumu: Benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Mars’ın rekabetçi ve güçlü enerjisi, kişiyi bu konuların içine daha fazla çekebilir. Dikkatli olunması gereken, aşırı rekabetçilik veya hırs eğiliminden ya da her şeye boyun eğmek gibi uçlara savrulmaktan kaçınmaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Ekim 2023 / Merkür Terazi Burcunda

9 Ekim 2023 / Mars-Plüton Karesi:
Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

10 Ekim 2023 / Venüs-Satürn Karşıtı: Duyguları ifade etmekte zorlanabilir, çevremize mesafe koymak isteyebiliriz. Aynı durum karşımızdaki kişiler için de söz konusu olabilir. İstediğimiz ilgi ve şefkati göremiyorsak ısrar etmek daha da ters tepebilir. Bu sebeple neden istediğimiz ilgiyi göremediğimizin sebebine odaklanmak daha doğru bir eylem olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Ekim 2023 / Güneş-Chiron Karşıtı: Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.
12 Ekim 2023 / Mars Akrep Burcunda

13 Ekim 2023 / Mars-Satürn Üçgeni:
İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Ekim 2023 / Terazi Burcunda Güneş Tutulması

17 Ekim 2023 / Juno Başak Burcunda

18 Ekim 2023 / Güneş-GAD Kavuşumu:
Açı kalıbı kişinin temel kimliği ve öğrenme hedeflerini birleştirir. Bu kavuşum, kişinin içsel potansiyelini açığa çıkarırken, geçmiş alışkanlıkları ve zorlukları da yansıtır. Bu kişinin yaşamının belirli alanlarında tekrar eden derslerle karşılaşabileceği anlamına gelir. Kadersel önemde tesadüfler ve yüzleşmeler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ekim 2023 / Merkür-GAD Kavuşumu: Açı kalıbı tekrar eden alışkanlıklar ve iletişim kalıplarıyle ilgilidir. Ancak bu kavuşum aynı zamanda bu alışkanlıkları anlama ve dönüştürme fırsatını sunar. Kişi, daha esnek bir düşünce süreci geliştirmek için çalışabilir ve eski kalıpları aşabilir. Ruhun özüne ve karmik geçmişe ulaşmak daha kolay olur. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Ekim 2023 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Ekim 2023 / Venüs-Jüpiter Üçgeni: Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Ekim 2023 / Merkür Akrep Burcunda

22 Ekim 2023 / Merkür-Satürn Üçgeni:
Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Ekim 2023 / Güneş Akrep Burcunda

24 Ekim 2023 / Güneş-Satürn Üçgeni:
Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Ekim 2023 / Mars-Jüpiter Karşıtı: Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

28 Ekim 2023 / Boğa Burcunda Ay Tutulması

29 Ekim 2023 / Merkür-Jüpiter Karşıtı:
Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Ekim 2023 / Merkür-Mars Kavuşumu: Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

31 Ekim 2023 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.


Merve Çubuktepe
 
X