2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Geçmiş olsun inş biran önce iyileşir 🙏
Slm kızlar
Kabus gibi bir hafta geçirdim babamızdan grip bulaştı sonrası kabusa döndü resmen
Bebeğimin iki gün boyunca 38 den aşağı düşmeyen ateşi
Nefesini kesen balgamı öksürük hırıltı kızımı eritti
Hastalığın 1. Günü doktor antibiyotik ateş düşürücü ve alerji damlası verdi eve yolladı
2. Gün kızım daha da kötüleşti akşam polikilinikten randevu aldım sabah 8:30 da doktor kontrol etti ve ciğerleri temiz fakat takip et ve dikkatli ol bir saat sonrası bile işler değişebilir bebeğin servise yatmalık olabilir evine git iyice takip et hırıltı öksürük te artış ve hızlı nefes alıp verme varsa derhal gel dedi
Eve döndüm bebeğim çok kötü memeyi kesinlikle ememiyor oturdum çaresizlikten ağlamaya başladım çünkü bebek iyi değil fakat iki ayrı doktor ise muayene edip beni eve yolluyor
Bebeğim ağladı ben ağladım
Sonra baktım göğüs kafesi hızlı hızlı inip kalkıyor bebeğim inliyo eşimi aradım hemen gel diye tekrar sabahki doktora gittik aradan sadece 4 saat geçmişti muayene etti ve dediki sabahki bebek ile şuan ki bebek arasında solunum açısında dünya fark var ve acil müdahale edilmezse iki saat sonra yoğun bakıma alınabillr
Kaynar sular başımdan aşağı döküldü resmen bebeğimi alıp servise nasıl koştuğumu o anda aklımda neler geçtiğini size anlatamam röntgen kan tahlili ve gün boyu verilen ilaçlı havadan sonra tedavinin evde devam edilmesine aksi takdirde bir farklılık gözlemlenirse yeniden hastaneye gitmemizi söylediler nebülizatör aldık ilaçları aldık antibiyotik falan bi dünya ilaçla yavrumu bir haftadır düzeltmeye çalışıyoruz şuan da durumu biraz daha iyi öksürük balgam hırıltı biraz devam ediyor dün kontrolde ciğerleri temiz çıktı fakat bu bebeklerin hastalığı çok hızlı ilerliyor dikkatli olup doktor kontrolünde olmakta fayda var üç ayrı doktorda takipte olmama rağmen az daha yoğun bakıma girecekti yavrum
İki gün önce de benim kulağıma şiddetli ağrı girdi sonrasında su gibi bir akıntı geldi şok oldum acile gittik iltihap olmuş dedi ilk kez başıma geliyor bu durum banada antibiyotik verdiler bende onu kullanıyorum bebeğime iki yönden antibiyotik yükleniyor malesef çok üzgünüm yaşadıklarım beni çok yıprattı dilerim hiç bir bebek hasta olmaz
Beni merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim bende durumlar böyle Arkadaşlar
@hiskolikk @dikloron @kibrisss
NewMamaa NewMamaa

Bebeği başka bir yere bırakma imkanın varmı? Annene annesine ? Hazırlık yap kutla sonra git bebeği al , yada dışardan bi pasta al eve gelince bebekle karşıla direk kapıda mumlar yakılmış olsun pastanın üstüne babası doğum günün kutlu olsun yaza bilirsin
Kuzum yaşadığım sehirde kimsem yok 😔 ikinci seçenek güzel masum 🥰

Benim de aralıkta bakalım eşim ne yapacak😀😀😆 yaparsın kuzum yine aynısını pasta yapamasan da hazır al bubseferlik. Yemek yaparsın bebek şansa uyursa uyur uyumazsa bu sene bebişimizle 3müz kutluyoruz dşye düşün oldu bittç
Öyle yapıyım kzuum seninkinin naptigini yazar mısın bana 😂

Kızlar iyi akşamlar hepinize yardımınıza ihtiyacım var, biliyorum çoğunuz emziriyorsunuz ama belki bi fikriniz vardır yine de 😔 ben mama ile besliyorum bebeğimi ve şu 2 gündür mama içmek istemiyor gibi. Hazırlıyorum mamayı, biberon ağzında duruyor çiğniyo biberonu ama çok az içiyor. Bıraksam 1 saat o şekilde biberonu çiğner ama baktığında 60 ml zorla içiyor resmen. Neden oldı bir türlü anlam veremedim ne yapacağımı da bilemedim ya atak dönemi falan mı acaba

Kızlar ya biz hafta sonu eşimin memleketine gideceğiz galiba ben gitmek istemiyorum da ;( neyse orada bebeği sevecekler kucaklarına alacaklar diye içim içimi yiyor hiç vermek istemiyoum bu yüzden de gitmek istemiyorum. Kimse almasın sevmesin istiyorum 🙄🙄 çok kıskanıyorum. Çok mu saçma bu his ya... bu durumla ilgili bunresmi gördüm aa tek değilmişim dedim
Saçma değil tabi ki, hepsi çok sevmekten 😂 bu fotoyu WhatsApp durumunda falan paylasabilirsin görsünler belki almazlar 😂 benim kızımı alabilirler ben hiç böyle hissetmiyorum tanıdıklar sevebilir kucağına alabilir, ama ağladığı an kucağıma geri almak şartıyla 🥲🤤

Kızlar ya biz hafta sonu eşimin memleketine gideceğiz galiba ben gitmek istemiyorum da ;( neyse orada bebeği sevecekler kucaklarına alacaklar diye içim içimi yiyor hiç vermek istemiyoum bu yüzden de gitmek istemiyorum. Kimse almasın sevmesin istiyorum 🙄🙄 çok kıskanıyorum. Çok mu saçma bu his ya... bu durumla ilgili bunresmi gördüm aa tek değilmişim dedim
yok hic sacma degil, ben de bebegimi babası dışında hiç kimse kucağına almasın istiyorum. Bir de insanlar bebeklerin ellerini öpüyor sinir oluyorum. Bebişin güzel elleri sürekli ağzında niye öpüyorsunuz, başkasının çocuğunu öptün de noldu 😒

Kızlar iyi akşamlar hepinize yardımınıza ihtiyacım var, biliyorum çoğunuz emziriyorsunuz ama belki bi fikriniz vardır yine de 😔 ben mama ile besliyorum bebeğimi ve şu 2 gündür mama içmek istemiyor gibi. Hazırlıyorum mamayı, biberon ağzında duruyor çiğniyo biberonu ama çok az içiyor. Bıraksam 1 saat o şekilde biberonu çiğner ama baktığında 60 ml zorla içiyor resmen. Neden oldı bir türlü anlam veremedim ne yapacağımı da bilemedim ya atak dönemi falan mı acaba
Çevreye ilgisi artmış olabilir canım normalde besledigin aralıktan daha uzun aralıklarla ver, tam anlamıyla aciksin. Başka bir şey yoksa normaldir bence

Evet kaka yapışıyor popoya bazen 😀😀 ya deme öyle onu unutmaya çalışıyoruz 🤣 son paketteyim şuan bir tane başka taka taka geçmeye çalışıyorum
Ben de doğduğundan beri sadece prima kullandim , goon çok övüldü diye indirimde küçük paket alıp deneyeyim dediğim taktığım ilk bezde hemen pişik yaptı 😔 ve bez öyle uzun sürede kalmadı, primaya geri döneceğim. Prima gerçekten çok farklı çok kaliteli

Çevreye ilgisi artmış olabilir canım normalde besledigin aralıktan daha uzun aralıklarla ver, tam anlamıyla aciksin. Başka bir şey yoksa normaldir bence
Doktor da öyle dedi çevreye ilgisi çok artmış hep etrafa bakıyor dedi ondan mı diyorsunuz canım. Tamam öyle yapayım en iyisi, ben içmiyor diye iyice panik yapıp tam tersi saatte 1 vermeye çalıştım aç kalacak diye iyice sinir oldu sanırım

Doktor da öyle dedi çevreye ilgisi çok artmış hep etrafa bakıyor dedi ondan mı diyorsunuz canım. Tamam öyle yapayım en iyisi, ben içmiyor diye iyice panik yapıp tam tersi saatte 1 vermeye çalıştım aç kalacak diye iyice sinir oldu sanırım
Benim kızım gerçekten doğduğu günden beri meme delisi. Hiç affetmez yarım saatte bir bile cuk cuk emerdi hiç geri çevirmezdi. Ama artık yavaş yavaş of bitse de gitsem de yeni yeni şeyler görsem keşfe çıksam modunda emiyor. Hani sabah kahvaltı masasından bir peynir alıp acelem var diye çıkanlar var ya, bir haftadir kızım o modda. Çevreye inanılmaz bir ilgi, emerken sürekli perdeleri resimleri inceleme, kıyafetimin rengine uzun uzun bakma, sesin geldiği yere ani bir hızla yönelme. Hiç zorlamıyorum, bazen çekiyorum memeden sonra tekrar deniyorum.

Canım bir de aç kalacak diye korkma. Hastalığı vs yoksa zorlama. Gece 8-9 saat bile aç kalabilirler şuan şekerleri kolay kolay düşmez ve gerçekten aciktigi zaman affetmez basar çığlığı

Benim kızım gerçekten doğduğu günden beri meme delisi. Hiç affetmez yarım saatte bir bile cuk cuk emerdi hiç geri çevirmezdi. Ama artık yavaş yavaş of bitse de gitsem de yeni yeni şeyler görsem keşfe çıksam modunda emiyor. Hani sabah kahvaltı masasından bir peynir alıp acelem var diye çıkanlar var ya, bir haftadir kızım o modda. Çevreye inanılmaz bir ilgi, emerken sürekli perdeleri resimleri inceleme, kıyafetimin rengine uzun uzun bakma, sesin geldiği yere ani bir hızla yönelme. Hiç zorlamıyorum, bazen çekiyorum memeden sonra tekrar deniyorum.

Canım bir de aç kalacak diye korkma. Hastalığı vs yoksa zorlama. Gece 8-9 saat bile aç kalabilirler şuan şekerleri kolay kolay düşmez ve gerçekten aciktigi zaman affetmez basar çığlığı
Ay çok sağol canım içim rahatladı valla, hiç sorma benimki de aynı öyle gezdirerek veriyorum mamayı bazen o an sanki müze gezer gibi evin her detayını tek tek inceliyor sanki o an incelerken emmeyi unutuyor da çiğniyor gibi 😊

Çok geçmiş olsun ben antibiyotik yanısıra ventolin ve flexin hava veriyorum flexin günde iki ventolin günde 6
Bizim 8 gün oldu hırıltı balgam öksürük devam ediyor sizin bebeğin neyi vardı tam olarak
Çarşamba burun akıntısı hapşırma başladı Perşembe doktora götürdüm rsv ve influenza baktılar rsv pozitif çıktı. O günden beri sürekli burun temizligi yapıyorum cumartesiye kadar sabah akşam ventolin cortair verdi. Cumartesi öksürük eklendi akşam kontrole gittik 3 e çıktı salı gel demişti dün gece ateşte başlayınca bugün tekrar gittim ama aradan almak için ucsuz bir saat verdi sabrım sınandı degistirdim artık doktoru. Bugün götürdüğüm proftan devam edeceğim

Saçma değil tabi ki, hepsi çok sevmekten 😂 bu fotoyu WhatsApp durumunda falan paylasabilirsin görsünler belki almazlar 😂 benim kızımı alabilirler ben hiç böyle hissetmiyorum tanıdıklar sevebilir kucağına alabilir, ama ağladığı an kucağıma geri almak şartıyla 🥲🤤
Ya ben normalde de kıskancımdır ama konu kızım olunca çok arttı. Ama kendi ailemden kıskanmıyorum 😀🤣 ama diğer tarafın seveceğini düşününce gitmek dahi istemiyorum bahane arıyorum kar yağsın istedim yağmıyornuş

Benim kızım mama ve meme olarak gidiyor iki gündür biberonu çiğneme ve yarısı kadar içmeye başladı gerçi hasta ama akşamda baya sesli çığlık atıp ses denemesi yaptı ve huysuzdu baktım yarın akıcı geçişler atağı başlıyor

Ben de doğduğundan beri sadece prima kullandim , goon çok övüldü diye indirimde küçük paket alıp deneyeyim dediğim taktığım ilk bezde hemen pişik yaptı 😔 ve bez öyle uzun sürede kalmadı, primaya geri döneceğim. Prima gerçekten çok farklı çok kaliteli
Ben bir kere sleepy denedim 2 hafta pişikle uğraştım şimdi 3 ay doldu diye goon deniyorum bakalım 2 gündür bi prima 1 goon gibi ayarlıyorum henüz pişik yok ama olacak gibi de böyle kademeli geçmek daha mantıklıymış ama olacak mı bakalım sonuçta

Ben bir kere sleepy denedim 2 hafta pişikle uğraştım şimdi 3 ay doldu diye goon deniyorum bakalım 2 gündür bi prima 1 goon gibi ayarlıyorum henüz pişik yok ama olacak gibi de böyle kademeli geçmek daha mantıklıymış ama olacak mı bakalım sonuçta
Sleepy den nefret ediyorum ya sürekli taşıyor bir kez kakasını tutmuştur diğerleri hep taştı stokta yapmıştım

Back
X