• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
evet 37 de artık mecbur ayrılıyoruz 👍🏻 benim sorum şu 38 de doğurduk diyelim kaç hafta iznimiz var?
Eğer 36 ile 38 hafta arasında ne fark var 🤷🏼‍♀️
Eğer doğum öncesi 8 hakkımı doğum sonrasına ekletemiyorsam doğum öncesi kullanırım 32 de ayrılırım demiyor mu bu kadınlar 🤷🏼‍♀️ neden 37 ye kadar direniyorlar 🤷🏼‍♀️ ay kızlar kafam almıyor yaaaa kusura bakmayın bi türlü anlam veremiyorum NewMamaa NewMamaa
Kuzu doğum öncesi 8 haftayı kullanmak zorunda değilsin çünkü, iyiysen çalışacağım diyorsun ve kalanı aktarma hakkın var normalde doğumun 37 den sonra olma ihtimali arttığı için devlet bu riski alamam diyor ve başlatıyor, 36 erken bir doğum mesela, 36 da olursa senin 16 haftan yeni baslıyor, doğum öncesindeki 8 hafta senin insiyatifinde anlayacağın,
Canım ben MEBe bağlı öğretmenim. Bunlar bana da garip geldi ama 1 hafta arayanla doğum yapan kadınlarda yaşanan şeylermiş 🤷🏼‍♀️ bizzat yaşamadım duyduklarım 🤷🏼‍♀️
İstisna durumlar vardır diye düşünüyorum. Bu duyduklarin normal değil bence

Evet ben bir doğusa nefes alıcam diyorum onlarda artık eski hayatını umut çünkü hergün endişelenecek bişey bulursun büyüdükçe endişelerinde büyüyecek diyorlar
Ya bence bütün endişeler evlattan kıymetli değil, ne kadar yakınsamda ben ona sahip olmamayı tercih etmezdim 😇 üff sen millete bakma felaket tellallıgı yapıyorlar yok yemek yemez yok uyumaz benim kızım uyudu da yemek de yedi, hem yapmadığı zmanlarda olacak tabi yani herşeyin mükemmel olması beklenemez,

Evet benim evimde çok kötü halde😕😕 çok temizlemek istiyorum ama artık temizlik işi bebeğim doğduktan sonraya sakladım 🤔, bende cuma günü detaylıya gidicem🥰 bu gün normal kontrole gittim ama dr şimdi renkli göstersemde uzaylı gibi gözükür dedi o yüzden açmadı tekliyi😄
Bı doğmadan önce bı doğduktan sonra al bnece kuzu lazım ya orda nasıl bilmiyorum ama fiyatlar vs. Anaam bişey kalmamiş🥰 haklı olabilir 😅küçükken pek birşeye benzemiyor minnoklar

Cnm ben 18de net hissettim daha öncekiler neydi bilmiyorum ama 18de göbeğimin altında pıt pıt diye attığını hissettim öyle suratımda sapşik bir gülümseme oluştu sanki bebişim artık ben burdayım annecim diyordu çok güzel bir duygu her an hissetmek istiyorsun onun varlığını 🥰😍
Yaaa darısı başıma inşallahh tez zamanda 😍

Tamam süper işte 37 de ayrıl miss,
Canım sen öğretmen değilsin sanırım ben seni anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun tam olarak. Senin söylediğin şeyler doğru ve devlet memuru için geçerli. Ancak öğretmenlerde farklı olabiliyor. Bu durum süper mis değil işte maalesef 😔

Peki 19.haftada kız derken bir oran vermişler mıydı ? Bebeğin o bölgesi gözükmemiş miydi? 😅

Benimde net görüntülenemedi. Büyük ihtimalle kız dedi doktor. Ama kesin demedi. 🙄

Ben kız bebek çok ama çok istiyorum. Öyle dediğinde çok sevinmiştim ama şimdi sizin bu yorumu okuyunca bir tereddüt ettim. İnşallah benim tahminim doğrudur 🥲🥲🥲
Yani o zaman da %90 kız demişti ya bide o kadar alışmıştım ki isim herşey belliydi ufaktan alışveriş yapmaya başlamıştım bugün gittim ya ne demiştik cinsiyet dedi kız demiştik hocam dedim sonra baya bi baktı yok dedi kocaman şeyi var %100 erkek dedi yanılma payı illa oluyormuş neyse bende çok kız istiyordum cicili bicili elbiseler felan çok özeniyordum biraz üzüldüm bugün ama sonra dedim kendi kendime Allah evlat vermiş ben napıyosun dedim sağlıklı olsun da cinsiyeti önemli değil 💙

Ya bence bütün endişeler evlattan kıymetli değil, ne kadar yakınsamda ben ona sahip olmamayı tercih etmezdim 😇 üff sen millete bakma felaket tellallıgı yapıyorlar yok yemek yemez yok uyumaz benim kızım uyudu da yemek de yedi, hem yapmadığı zmanlarda olacak tabi yani herşeyin mükemmel olması beklenemez,
Aynen valla çok haklısın , millet öyle bi anlatıyor ki sanki dünyanın sonu , ama ne kadar zor olursa olsun hiç umrumda değil 🥰 her anne gibi tabiki

Mantığını anladım. Sadece ben öğretmen olarak yaz tatiline denk geldiği için ben 8+5 de ki 5 i ekletemiyorum diye biliyorum. Bu arkadaş da öğretmen Eylül de doğum yaparken nasıl ekletti ?
Hii öğretmenlerde durum nedir bilmiyorum ben hemşireyim. Yanlış zamanlama diyebilirim 😃😃

Yaz tatili bitince seminer haftası 36 oluyorum okul açıldığı hafta 37 oluyorum. Tam kritik tarihler yani. Tedirginliğim o yüzden 👀
Sen aktaramazsın sanırım o zaman. Çünkü zaten çalışır raporu aldığın zamanlarda izinlisin yaz tatili yani. O nedenle aktaramazsın gbi.

Mammamia2 Mammamia2 NewMamaa NewMamaa Melikeben Melikeben @ddlklc işte böyle şeyler de görünce iyice kafam karışıyor.
Eki Görüntüle 3240372
Canım süreç şöyle tüm memurlar için yazıyorum önce..
Doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 hafta hakkın var.. doğumu 40ta olcak diye var sayıp 32. Haftada doktor kontrol ediyor. Çalışa bilirsen çalışabilir raporu veriyor. 37. Haftaya kadar çalışabilir rapory verebiliyor. Yani 32 33 34 35 36. Haftalarda çalışıyorsun. Bu 5 hafta çalıştığın için de 5 haftasını doğum sonrasına aktarıyorsun. Bebek 40 ta doğarsa 37 38 39 da çalışamaz raporun var. Onları aktaramazsın.. bu normal senaryo.

Ama diyelim ki 37ye kadar çalıştın. Sonra ayrıldın izne. Pat bebek erken geldi 37. Haftada.. sen daha çalışamaz raporunu kullanmadan bebek geldi. (3 hafta mecbur raporlu olcaktı ama bebek doğdu) o 3 haftayı da aktarıyorsun yani 5 hafta artı 3 oldu 8 hafta.

Yada senin durum uygun değil doktor 32 de çalışabilir raporu vermedi. Hiç aktaramazsın. Raporlu olup işe gitmezsin doğumu beklersin. Kaçıncı haftada doğarsa ona göre aktarır yada aktaramazsın..

Kadınlar genelde 37. Ye kadar dişini sıkıp çalışmak ister ki en azından o 5 haftayı sonrası aktarsın ki bebeğe bakabilsin..

8 hafta aktarabilmenin tek ama tek şartı anne ve bebeğin sağlıklı olması ve bebeğin 37.de önce doğması bunu da kimse istemez sırf izin daha çok almak için bebek erken doğmasın yani.

Öğretmenler için yasada yazan maddeleri yapıştırıyorum..

10) Öğretmenlere verilecek analık izni

a) Yaz tatili içinde beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan öğretmenin erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izin süresi, doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

b) Öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen ve fiilen çalışılması halinde doğum sonrası analık izni süresine eklenebilen doğum öncesi beş haftalık (çoğul gebeliklerde yedi haftalık) analık izin süresi, doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.

Bildiğim kadarıyla da genel uygulamaya göre çalışabilir raporu aldığın zamanlar tatile denk geliyorsa onu saydırmana izin vermiyorlar sen zaten çalışmadın diye. Zaten yasada da ilava edilmeyecektir yazıyor.. erke doğum kısmı ayrıymış tabi orasını karışık.

Evet benim evimde çok kötü halde😕😕 çok temizlemek istiyorum ama artık temizlik işi bebeğim doğduktan sonraya sakladım 🤔, bende cuma günü detaylıya gidicem🥰 bu gün normal kontrole gittim ama dr şimdi renkli göstersemde uzaylı gibi gözükür dedi o yüzden açmadı tekliyi😄
Yaa yok be hepimiz bakıyoruz işte. Bana da bir doktor öyle demişti bir kaç hafta önce. Açmadı.. sonra başka doktora gittim açtı bildiğin bebek yani. Şimdi.kendi doktorumda açtı baya elmacık kemikleri belli dudakları var bıdığımın 💕 ptesi renkli ultrason var bakalım orada da göreceğiz..

19. Haftada kız demişlerdi bugün 22 haftalığım gittim erkek 100 de 100 dedi ben şaka yapıyor doktor sandım biraz şakacı biri çünkü ama yok dedi bak kocaman pipisi var dedi hala şoktayım
Kuzu sen bir foto alsaydın bacak arasının da biz de yorumlayalım 🤣 19. Haftada küçük değil yani nasıl görmemiş. Ay bizimkilerde değişmez inş. Bir sürü kıyafet aldım pembe pembe

Valla sürekli rapor alıyorum hemşireyim inşllah bir şey olmaz her yerim ağrıyo 3 hekim imza da devlet memurlarında bir sınırlama hakkı yok değil mi istediğim kadar alabilirim sanırım tek hekim de 6 ay alma hakkı var

Yaa yok be hepimiz bakıyoruz işte. Bana da bir doktor öyle demişti bir kaç hafta önce. Açmadı.. sonra başka doktora gittim açtı bildiğin bebek yani. Şimdi.kendi doktorumda açtı baya elmacık kemikleri belli dudakları var bıdığımın 💕 ptesi renkli ultrason var bakalım orada da göreceğiz..
Ay ne kadar güzel 🧿🧿🥰🥰 valla ben artık cuma detaylı ultırasonda görürüm inşallah 🥰🥰

Back
X