• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar merhaba,, benim son bir haftadır hafif midem de ve yemek borusunda sanırım yanma var ama daha çok boğazım da bir yanma oluyor neden olduğunu anlayamadım. Hamilelikle mi alakalı bu durumu yaşayan var mı? Mide bulantım yemek yiyince azalıyordu ama buna bir çözümüm yok.
Kuzu ben 2 ay çektim onu 2.3. Ayda 4te hafifledi geçti ama çok erken yaşadın ilerde de olur dedi doktor. Beyaz leblebi ce sakız ile buldum çözümü. 3 öneri.. karnın acıkmadan beyaz leblebi ye. Yanmaya başlarsa kolay geçmiyor çünkü. Yemekten sonra yqrım sakız çiğne. (Evde koca bir kutu şekersiz falım var) midedeki gazı atmaya yardımcı olup yanmaz azaltıyormuş. Birde yemek yiyince en az yqrım saat 1 saat yatma dik otur yatınca mide kapağı aralanıyormuş ve yemek borusuna kaçıl olup yanma yapıyor.
Kötü hqber karın iyice büyüyünce bebek mideye baskı yapacakmış ve bunlar çok artacakmış. Bir de doktor gaviscon verdi ama hala içmedim hiç.

Kızlar sanırım grip oluyorum sesim değişti boğazım da acıyor çok ilerlemeden ne yapabilirim ballı Nane limon falan yapsam olur mu acaba yolculuk yapıcam haftasonu kötü denk geldi inşaallah ilerlemez çok ☹️
Umarım ilerlemez canım, ben de grip oluyorum zannettim ama sadece boğaz ağrısı çektim bir kaç gün sonra da geçti. Zencefil, papatya, rezene çayı içebilirsin.

Göbek etrafında altında üstünde çevresinde ağrısı olan var mı arkadaşlar bide bacakta ezik gibi bir ağrı her gün bir yerimiz ağrıyor ☹️ 20. Haftadayım
Valla sorma her gün yeni bir şey çıkıyor sanki, bence büyüyorlar kuzum onun etkisi olmalı

Aşı yok bulunmuyor ama kesin yapılın deniyor yapılanlar başına gelen her şeyi aşıya bağlıyor biz de ne düşüneceğiz bilemiyoruz
Bence abartıyorlar canım, tetanoz önemli bir aşı bence vurulmamak hata olur diye düşünüyorum, ilk gün kolda kas ağrısı oluyor onun dışında birşey olmuyor. Tabi değişebilir istisnalar olabilir ama ben 5. Dozu vurulacağım 20 de

Merhabalar şeker yükleme konusunda naçizane kendi fikrimi yazacağım..

Bu konu çok riskli ve ince bir çizgi. Kimseye yaptır yada yaptırma diyip risk almak istemem ben. Bence sizler de öyle yapın. Çünkü bu konu riskli/hayati bir karar bebek için. Bu nedenle uzmana danışmak şart. Birilerine sormak yerine doktorunuza danışın derim. Burada kimse uzman değil. Sizin bir cümlenizle yaptırmama / yaptırma kararı alıp sonucunda Allah korusun bir sorun oluşursa vebali büyük.

Ama ben yaptıracağım. Okuduğum doktor kitapları ve makaleleri sonrasında yaptırmaya karar verdim daha hamileliğimin başında okumuştum. Ayrıca doktorumda son kontrole gittiğimde 24. haftada aç gel şeker yüklemesi yapacağız dedi direk. Bana yaptırmama şıkkını sunmadı. (ben de zaten yaptıracaktım. yaptırmazsam ne olur diye sormadım.)

Hatta bazı doktorlar siz yaptırmak istemezseniz ben sorumluluk almam tüm sorumluluk sizde diyorlar bilginiz olsun.

Siz yaptırmayacaksanız bile birilerine yaptırmayın demeyin bence çünkü 8 aylık hamileyken yediği aşure sonrasında şekerden bebeğinin kalbi duran kişi tanıyorum.
Sana kesinlikle katılıyorum, şekerden ani bebek ölümü nedeni sayılıyor bir gebelikte çıkıp diğerinde çıkmayabiliyor, yani riske atılacak bir durum diye düşünüyorum ki, normal yediğimiz içtiğimiz den daha fazlası değil diye biliyorum, sağlıkçı arkadaşlar daha doğru bilir tabi..

Herkese merhaba, gruba ancak yazabiliyorum. Bu zamana değin kanamalarım, mide bulantılarım ve baş dönmelerim nedeniyle çok zor günler geçirdim. 2. Bebeğime hamileyim şu an 18 haftalık ancak plesantam aşağı tutulumlu ve kanama alanım var. Bu nedenle gebeliğimin başından beri ara ara kanamalar yaşıyorum. Proluton depot ve progestan kullanıyorum. Eylül anneleri grubunda benim gibi bir süreç yaşayan var mı acb?Dualarınızda beni ve bebeğimi de eksik etmeyin lütfen güzel anne adayları
Dualarım seninle, inşallah bu süreçler geçer çok zor anlıyorum seni bende iki kere kanama geçirdim ama çok kötü bir kanama , daha yeni kanama alanım kapandı , inşallah plasenta ayın ilerledikçe yukarıya doğru çıkar 🤲🤲🤲 20 haftadan sonra kanama alanı kapanıyor diye duydum

Gebeliğinde kulak tikanmasi ya da kulakla ilgili rahatsizlik yaşayan oldu mu?
İlk yavrumda da kulak tikanmasi çok yaşiyordum şimdi yine iki gündür tikali bi kulağim.. CRP değerimde yüksek cikmisti geçen hafta, olasi bi kulak iltihabi olabilir mi diye dr.a sira baktim bulamadim da😏
Sağ kulağım tıkanıyor benim ara ara, sebebini anlayamadım bende. Kulak pamuğu kullanıyorum ama ikisine de hani neden hep sağ kulağım tıkanıyor 😅 böyle uçakta olur ya basınç varmış gibi o şekilde. İnşallah iltihap durumu değildir

Kızlar sanırım grip oluyorum sesim değişti boğazım da acıyor çok ilerlemeden ne yapabilirim ballı Nane limon falan yapsam olur mu acaba yolculuk yapıcam haftasonu kötü denk geldi inşaallah ilerlemez çok ☹️
Canım tuz harcatmadı da yap günde iki üç defa

Bence abartıyorlar canım, tetanoz önemli bir aşı bence vurulmamak hata olur diye düşünüyorum, ilk gün kolda kas ağrısı oluyor onun dışında birşey olmuyor. Tabi değişebilir istisnalar olabilir ama ben 5. Dozu vurulacağım 20 de
Ben dr’uma söyledim gerek yok dedi 😃😃 Kıbrıs’ta tüm arkdaşlarıma sordum hiç biri vurulmamış

Dualarım seninle, inşallah bu süreçler geçer çok zor anlıyorum seni bende iki kere kanama geçirdim ama çok kötü bir kanama , daha yeni kanama alanım kapandı , inşallah plasenta ayın ilerledikçe yukarıya doğru çıkar 🤲🤲🤲 20 haftadan sonra kanama alanı kapanıyor diye duydum
Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz evladımıza sağlıkla kavuşabiliriz🍀 benim de bir gece çok şiddetli kanamam oldu, ama öyle böyle değil yani bir yerim kesilmiş gibi oluk oluk evladımı kesinlikle kaybbetiğimi düşündüm ama çok şükür Rabbim bağışladı. Siz şu an kaçıncı haftadasınız?

5doz çok değil mi 19 dayım daha olmadım 20 de tek doz yeter dedi doktorum 😳😳belki 2 en fazla

Sana kesinlikle katılıyorum, şekerden ani bebek ölümü nedeni sayılıyor bir gebelikte çıkıp diğerinde çıkmayabiliyor, yani riske atılacak bir durum diye düşünüyorum ki, normal yediğimiz içtiğimiz den daha fazlası değil diye biliyorum, sağlıkçı arkadaşlar daha doğru bilir tabi..
Yaptıracağım düşük dozda olsa kendi doktorum 24 te dedi bugün hastanede 19 çağırdılar anlamadım ki siz kaçıncı haftada yaptırdınız ki

Bu mide yanmaları boğaz yanması karında gerginlik beni bitirdi çok da duygusallaştım ya ne zormuş anne olmak ağlayıp duruyorum 😢
Ay beni bide sor çok duygusal oldum ama ağlamıyorum ama ben çok evhamlı oldum , mide yanması için asitli şeylerden uzak dur

Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz evladımıza sağlıkla kavuşabiliriz🍀 benim de bir gece çok şiddetli kanamam oldu, ama öyle böyle değil yani bir yerim kesilmiş gibi oluk oluk evladımı kesinlikle kaybbetiğimi düşündüm ama çok şükür Rabbim bağışladı. Siz şu an kaçıncı haftadasınız?
Amin , Ben çok şükür 20+1 oldum , benimde hep gece oldu kanamalarım , yani o kadar korkuttu ne ben ne eşim bi süre geceleri doğru düzgün uyuyamıyorduk yine gece bişey olucak diye , ben adet gibi kanamam vardı çok şiddetli , bende kaybettim sandım dr gitmeden önce bi sürü ağlamıştım , çok şükür geride kaldı , Allah herkese rahat gebelik nasip etsin 🤲🤲🤲🤲 yavrularımıza sağlıkla kavuşalım

Amin , Ben çok şükür 20+1 oldum , benimde hep gece oldu kanamalarım , yani o kadar korkuttu ne ben ne eşim bi süre geceleri doğru düzgün uyuyamıyorduk yine gece bişey olucak diye , ben adet gibi kanamam vardı çok şiddetli , bende kaybettim sandım dr gitmeden önce bi sürü ağlamıştım , çok şükür geride kaldı , Allah herkese rahat gebelik nasip etsin 🤲🤲🤲🤲 yavrularımıza sağlıkla kavuşalım
Yine burada bir arkadaşla konuşmuştuk onun da büyük kanama atakları hep gece olmuştu, acb neden böyle. Rabbim bundan sonra tüm gebeliğinizin huzur ve ferahlık içinde geçmesini nasip etsin inşallah.

Merhabalar bir sorum olacakk hamilelikte ilk muayeneye ne zaman gittiniz betahcg kaçtı ya da kaçıncı haftadaydiniz ve vajinal muayene oldunuz mu bir zararı var mı acaba?

Back
X